Badkamervloer Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na

Geef je badkamer een nieuwe uitstraling zonder veel geld uit te geven door je badkamervloer te schilderen. Dit is niet alleen betaalbaar, maar ook een leuk doe-het-zelf project. In dit artikel vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over het schilderen van een badkamervloer.

Leer welke stappen je moet volgen, welke voordelen en nadelen eraan verbonden zijn en welke verf en kleuren het beste zijn. Je ontdekt ook informatie over de kosten en benodigde tijd. Geef je badkamer snel en eenvoudig een nieuwe look zonder deze af te hoeven breken!

Kan ik een badkamervloer zelf schilderen?

Ja, je kunt de badkamervloer zelf schilderen.

Wat zijn de stappen om een badkamervloer zelf te schilderen?

De stappen om een badkamervloer zelf te schilderen zijn:

 • Maak de vloer schoon en droog
 • Schuur de vloer op
 • Breng primer aan
 • Breng verf aan
 • Breng een beschermende afwerking aan

Wat zijn enkele tips voor het schilderen van een badkamervloer?

Enkele tips voor het schilderen van een badkamervloer zijn:

 • Zorg ervoor dat de vloer schoon, droog en stofvrij is voordat je begint met schilderen
 • Gebruik verf die geschikt is voor vochtige omgevingen en die waterbestendig is
 • Overweeg om antislip additieven toe te voegen aan de verf om uitglijden te voorkomen
 • Breng meerdere dunne lagen verf aan in plaats van één dikke laag
 • Ventileer de ruimte goed tijdens en na het schilderen

Wat moet ik doen voordat ik de badkamervloer schilder?

Voordat je de badkamervloer gaat schilderen, moet je ervoor zorgen dat de vloer schoon en droog is. Verwijder eventuele oude verf, vlekken of afwerkingen. Als de vloer niet vlak is, moet je deze eerst egaliseren voordat je begint met schilderen.

Gerelateerde Blog: Douche Vloertegels Verven met Tegelverf: Volgorde Schilderen & Stappenplan / Ervaringen. Kosten & Prijs per m2, Tips en kleuren ideeën! Voor en Na

Wat moet ik doen na het schilderen van de badkamervloer?

Na het schilderen van de badkamervloer moet je ervoor zorgen dat de verf volledig droog is voordat je de vloer weer in gebruik neemt. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is om de droogtijd te versnellen.

Gerelateerde Blog: Badkamer Vloertegels Verven met Tegelverf: Volgorde Schilderen & Stappenplan / Ervaringen. Kosten & Prijs per m2, Tips en kleuren ideeën! Voor en Na

Is het de moeite waard om de badkamervloer zelf te schilderen?

Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur en vaardigheidsniveau. Als je handig bent en het leuk vindt om dingen zelf te doen, kan het schilderen van de badkamervloer een leuke en bevredigende doe-het-zelf klus zijn.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van schilderen van een badkamervloer?

Enkele voordelen van het schilderen van een badkamervloer zijn:

 • Je kunt de vloer een nieuwe uitstraling geven zonder deze te vervangen
 • Je kunt geld besparen in vergelijking met het vervangen van de vloer
 • Je kunt de vloer gemakkelijker schoonmaken en onderhouden

Gerelateerde Blog: Keuken en Badkamer Tegels Verven: Nadelen & Voordelen, Tips om Zelf te Schilderen en Kosten & Prijs per m2

Wat is het nadeel van schilderen van een badkamervloer?

Een nadeel van het schilderen van een badkamervloer is dat de verf na verloop van tijd kan slijten of afbladderen, vooral op veel belopen gebieden.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van een badkamervloer?

Je moet verf gebruiken die speciaal is ontworpen voor gebruik op vloeren, bij voorkeur verf die geschikt is voor vochtige omgevingen.

Wat is de beste verf om een badkamervloer te verven?

De beste verf om een badkamervloer te verven is een epoxy of polyurethaan verf die speciaal is ontworpen voor gebruik op vloeren in vochtige omgevingen.

Wat is beter: badkamervloer verven of spuiten?

Beide methoden kunnen goede resultaten opleveren. Het hangt voornamelijk af van de persoonlijke voorkeur en het vaardigheidsniveau van de persoon die het project uitvoert welke methode het meest geschikt is. Het spuiten van verf kan een snellere en gelijkmatiger afwerking opleveren, maar het kan ook duurder zijn en vereist meestal meer ervaring en apparatuur dan wanneer je de vloer verft.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van een badkamervloer?

De kosten en prijs voor het schilderen van een badkamervloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de vloer, de staat van de vloer, de gebruikte materialen en de kosten van arbeid. De kosten kunnen variëren van ongeveer €50 tot €150 per vierkante meter.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel vraagt een schilder om een badkamervloer te schilderen?

De kosten van een schilder voor het schilderen van een badkamervloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de vloer, de staat van de vloer en de gebruikte materialen. Over het algemeen kan een schilder kosten in rekening brengen van ongeveer €20 tot €50 per uur of een vast bedrag per vierkante meter rekenen. Het is altijd het beste om offertes aan te vragen bij verschillende schilders om een idee te krijgen van de kosten.

Gerelateerde Blog: Vloertegels Verven Nadelen: Voorzorgsmaatregelen, Tips, Advies en Ideeën

Hoe vaak moet ik de badkamervloer schilderen?

Het wordt aanbevolen om de badkamervloer eens in de 5-7 jaar opnieuw te schilderen, afhankelijk van de slijtage en het gebruik.

Hoe lang duurt schilderen van een badkamer vloer?

Het schilderen van een badkamervloer duurt meestal 1-2 dagen, afhankelijk van de grootte van de vloer en de droogtijd van de verf.

Hoeveel verflagen heeft een badkamervloer nodig?

Over het algemeen zijn twee lagen verf voldoende voor het schilderen van een badkamervloer.

Wat zijn enkele kleurideeën om een badkamervloer te schilderen?

Enkele kleurideeën voor het schilderen van een badkamervloer zijn:

 • Wit
 • Grijs
 • Zwart
 • Blauw
 • Groen

Kan ik de badkamervloer in de zomer schilderen?

Ja, je kunt de badkamervloer in de zomer schilderen. Het is echter belangrijk om de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten te houden en de aanbevolen droogtijd van de verf te volgen.

Kan ik de badkamervloer in de winter schilderen?

Ja, je kunt de badkamervloer in de winter schilderen, maar houd er rekening mee dat de droogtijd van de verf langer kan zijn vanwege de lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

Wanneer is de beste tijd om de badkamervloer te schilderen?

De beste tijd om de badkamervloer te schilderen is wanneer de temperatuur tussen de 10-25 graden Celsius ligt en de luchtvochtigheid laag is. Dit is meestal in de lente of herfst, maar deze schilderklus kan ook in de zomer of winter worden gedaan als de omstandigheden goed zijn.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle belangrijke vragen over het schilderen van een badkamervloer beantwoord. Als je zelf aan de slag gaat, zorg dan dat je alle benodigde materialen hebt en de stappen zorgvuldig volgt. Als je geen tijd of zin hebt, kan je een professionele schilder inhuren.

Regelmatig onderhoud van de badkamervloer is belangrijk voor de levensduur van de verf. Je kunt je badkamer snel en betaalbaar een nieuwe look geven door te schilderen. Veel succes met je project en geniet van je vernieuwde badkamer!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ