Beste Schilder & Schildersbedrijf Breda  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Welkom in het bruisende Breda, een stad waar historie en creativiteit samenkomen. Gelegen in het hart van Noord-Brabant biedt Breda een rijke mix van prachtige architectuur, groene parken en levendige cultuur.

Temidden van deze inspirerende omgeving bevinden zich de getalenteerde professionele schilders die de stad verfraaien met hun vakmanschap. Of het nu gaat om het opknappen van historische panden, het transformeren van interieurs of het beschermen van gevels tegen de elementen, de schilders in Breda leveren hoogwaardige kwaliteit en precisie.

In dit artikel ontdek je niet alleen de kosten per uur, per vierkante meter en per dag, maar ook de diverse schilderwerkzaamheden die zij kunnen uitvoeren. Van binnen- en buitenschilderwerk tot decoratieve technieken en kleuradvies, deze professionals brengen kleur en leven in Breda, waarbij ze bijdragen aan het behoud van de unieke charme van de stad.

Laat je inspireren door hun meesterlijke penseelstreken en ontdek de veelzijdigheid van schilderwerken in deze prachtige stad.

Ervaar het gemak van het vinden van een schildersbedrijf in Breda en omgeving. Via onze site kunt u snel en eenvoudig in contact komen met verschillende bedrijven en gratis offertes vergelijken. Bespaar tijd en geld door direct te zien welk bedrijf het beste bij uw wensen en budget past.

Geen verplichtingen, alleen transparante en vrijblijvende offertes om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw schilderproject.

Kosten schilder Breda

Ons schildersbedrijf levert al decennialang kwaliteit dankzij onze uitgebreide ervaring. We streven ernaar om onze tarieven scherp te houden, met een uurtarief van €25 tot €35.

Onze schilders werken snel, nauwkeurig en netjes, waardoor de kosten lager uitvallen dan bij andere schilders. Als u dat wilt, kunnen we ook een vaste prijs afspreken voor de totale opdracht.

In dat geval komen we bij u thuis om te kijken wat er precies moet gebeuren. Met een vaste prijs weet u precies waar u aan toe bent. De keuze is aan u!

Goedkope schilder Breda

Bent u op zoek naar een betaalbare schilder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden kwalitatief hoogwaardige schilderdiensten tegen scherpe prijzen. Onze ervaren schilders werken snel, efficiënt en netjes, waardoor u bij ons kunt besparen op de kosten.

Bovendien zijn wij volledig verzekerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u tegen een betaalbare prijs kunnen helpen met uw schilderproject .

Schilder offerte Breda

Bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte bij ons, zorgen wij voor een duidelijke en nauwkeurige inschatting van de kosten voor uw schildersklus. Om deze inschatting zo goed mogelijk te maken, verzoeken wij u de volgende gegevens te vermelden in uw offerteaanvraag:

 • De omvang van uw schildersklus (bijv. aantal kamers, oppervlakte)
 • Het type schilderwerk (binnen- of buitenschilderwerk)
 • Het soort ondergrond (bijv. beton, hout, gipsplaat)
 • De gewenste verfsoort en kleur
 • Eventuele specifieke eisen of wensen die u heeft
 • Waneer de klus uitgevoerd moet worden

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Met deze informatie kunnen wij een accurate en gedetailleerde offerte op maat voor u maken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw offerteaanvraag in te dienen en uw schilderklus op professionele wijze uit te voeren tegen een eerlijke prijs.

Vind de beste schilder in Breda met onze handige schildergids

Overweegt u om uw huis te laten schilderen of zijn de kozijnen toe aan een nieuwe verfbeurt? Dan raden wij u aan om een ​​schilder in te schakelen voor het beste resultaat.

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over de kosten van schilderwerk, het verschil tussen binnen- en buitenschilderwerk en waar u op moet letten bij het vergelijken van gratis offertes. Wist u dat u door het vergelijken van offertes geld kunt besparen op de kosten?

Ontdek onze schildersdiensten en -tarieven & kosten

 • Een schilder hanteert doorgaans een uurtarief tussen de €35,- en €40,-. Bij het berekenen van de kosten per vierkante meter moet u rekening houden met een prijs tussen de €35,- en €40,- per m².
 • De kosten van schilderwerk in Breda zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, het gebruikte type verf en eventuele voorrijkosten.
 • Binnenschilderwerk: Verfraai uw interieur met binnenschilderwerk: trap, binnenkozijnen, deuren, muren en plafonds
 • Buitenschilderwerk: verf uw Kunststof kozijnen, houtwerk, dakkapel, dakgoten, buitendeuren, tuinhuis en gevel op professionele wijze
 • Bespaar geld met een winterschilder: krijg professioneel schilderwerk tegen gereduceerde tarieven

Wat kost een schilder in Breda?

Voor schilderwerk in Breda wordt doorgaans een tarief van €30,- tot €35,- per uur gehanteerd, of een tarief van €30,- tot €35,- per vierkante meter.

Wanneer het gaat om schilderwerk aan de buitenkant van een woning, liggen de kosten iets hoger, namelijk tussen de €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €50,- per vierkante meter.

Het schilderen van de buitenkant van een woning is duurder dan binnenschilderwerk, vanwege de extra tijd en materiaalkosten die hiermee gemoeid zijn. Bovendien zijn de verfsoorten die voor buitenschilderwerk worden gebruikt over het algemeen ook duurder.

Gelukkig kun je bij buitenschilderwerk ook gebruikmaken van de diensten van een winterschilder, waarbij je tot wel 35% korting op de totaalprijs kunt krijgen.

Kosten van schilder per m2 / uur in Breda

Type schilder/klusGemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder
Per uur€35,- tot €40,-
Per m²€30,- tot €35,-
Spuitwerk per m²€6,- tot €10,-
Sauswerk per m²€10,- tot €15,-
Buitenschilder
Per uur€40,- tot €50,-
Per m²€35,- tot €40,-
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van schilders, inclusief btw en materiaal.

Hoeveel kost een schilder per m2 in Breda?

Er zijn over het algemeen twee soorten tarieven die schilders hanteren: een uurloon of een prijs per vierkante meter. Als het gaat om schilderwerk, zal de vakman een uurprijs hanteren wanneer de klus veel nauwkeurigheid vereist, zoals het verven van deuren, trappen of kozijnen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel kost een schilder per uur in Breda?

Bij het verven van een groot oppervlak, zoals een plafond of de gevel, zal het bedrijf doorgaans een prijs per vierkante meter hanteren. De prijzen kunnen variëren tussen verschillende vakmensen en zullen ook hoger worden wanneer er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig is.

Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk in Breda?

Als je een erkend schildersbedrijf uit Breda inschakelt, kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9%. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de woning aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder een leeftijd van ouder dan 2 jaar.

Werkzaamheden die onder het verlaagde btw-tarief vallen zijn onder andere het voorbereiden, lakverven, vernissen, beitsen en het aanbrengen van een giet- of coatingvloer. Let wel op dat het schuren en lakken alleen onder dit tarief valt als de vloer in bouwkundig opzicht deel uitmaakt van de woning.

Binnenschilder Breda – Kosten & Prijzen

Het schilderen van het interieur van een woning heeft een grote invloed op de uitstraling ervan. Als je interieur toe is aan een opfrisbeurt of als er scheurtjes in de verf zitten, kan een binnenschilder uit Breda je helpen om het interieur weer in topconditie te brengen.

De uurtarieven voor binnenschilderwerk variëren doorgaans tussen de €35,- en €40,- per uur, maar het kan ook zijn dat de schilder een vaste prijs hanteert. De prijs van het project wordt vaak bepaald door de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de omvang van het project en of er veel aandacht besteed moet worden aan kleine details.

Wat kost een binnenschilder?

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Trap schilderen€300,- tot €900,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€300,- tot €1.700,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€950,- tot €1.20010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€200,- tot €600,-Voor een muur van 15m²
Vloer vervenPrijs op aanvraagSterk afhankelijk van verf en type vloer.
Vertrek in huis schilderen€30,- tot €55,- per m²Tarief van binnenschilder. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Houd er rekening mee dat deze prijzen gemiddelden zijn en per schildersbedrijf kunnen variëren.

Buitenschilder Breda

Buitenschilderwerk dient niet alleen ter verfraaiing van je huis, maar biedt ook de benodigde bescherming tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het is van belang om de buitenkant van de gevel, kozijnen en deuren regelmatig te onderhouden. Dit kan echter een grote klus zijn, daarom kan het handig zijn om een buitenschilder uit Breda in te huren.

Waarom hanteert een buitenschilder een hoger uurtarief dan een binnenschilder?

De reden hiervoor is dat buitenschilderwerk vaak onder verschillende weersomstandigheden wordt uitgevoerd en dat de schilder mogelijk op een hoogwerker moet werken.

Het gemiddelde uurtarief van een buitenschilder ligt tussen de €40,- en €60,-. Voor kleine klussen wordt meestal een prijs per m² gehanteerd, terwijl voor grote klussen vaak een vast uurloon wordt afgesproken.

Kosten buitenschilder in Breda

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Voordeur€150,-Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur€80,-Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn€15,-Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, schutting, schuur, garage en tuinhuis€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement€1.000,- tot €2.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning€1.500,- tot €3.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis€3.000,- tot €6.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis€6.000,- tot €15.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Houd er rekening mee dat schilders hun eigen tarieven hanteren. De vermelde prijzen zijn gemiddelden.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Winterschilder Breda

Een winterschilder in Breda is iemand die in de periode van ongeveer 20 november tot 22 maart werkt. Met name voor binnenschilderwerk is er geen enkel probleem om in de winter door te schilderen. Voor buitenschilderwerk geldt dat dit alleen mogelijk is als de weersomstandigheden dit toelaten.

Kosten van een winterschilder Breda

Wat zijn de kosten van een winterschilder uit Breda? Omdat er in de winterperiode doorgaans minder schilderklussen zijn, worden vaak hoge kortingen aangeboden. Hierdoor liggen de kosten van een winterschilder doorgaans veel lager dan die van een reguliere schilder.

De precieze kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je tijdens de koudere wintermaanden laat uitvoeren, de omvang van de klus en het type verf dat je wilt gebruiken.

Een groot voordeel is dat tussen deze twee data de prijzen aanzienlijk lager zijn. Dit kan resulteren in een besparing tot wel 30% op de kosten. Tijdens de winterperiode hebben vakmensen doorgaans minder werk, waardoor het aanbod van opdrachten afneemt. Dit geldt met name voor buitenschilderwerk.

Op welke manier kan ik een goede huisschilder uit Breda selecteren?

Als je verschillende offertes van schilders in Breda gaat vergelijken, is het raadzaam om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het uurtarief van de huisschilder en lees reviews om erachter te komen of het om een betrouwbaar bedrijf gaat.

Controleer bovendien de locatie: wanneer het bedrijf zich ver van jouw woonplaats bevindt, is de kans groot dat er veel voorrijkosten in rekening worden gebracht. Let ten slotte op de garantie en het specialisme van het bedrijf.

Kosten per uur huisschilder in Breda

Voordat je een huisschilder inhuurt, is het verstandig om eerst informatie te verzamelen over de kosten per uur. Verschillende bedrijven hanteren namelijk vaak uiteenlopende tarieven.

Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder bedraagt €39,50. Heb je echter een buitenschilder nodig, dan kun je al gauw rekenen op een uurprijs van €55,-.

Keurmerken schildersbedrijf Breda

Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en kwalitatieve schilder in Breda} kiest, is het aan te raden om te letten op specifieke keurmerken.

Er zijn drie belangrijke keurmerken waarmee je verzekerd bent van hoogwaardig schilderwerk, namelijk: AF-erkend, De Betere Schilder en Keurmerk Kwaliteitsvakman. Daarnaast is het ook raadzaam om de recensies en ervaringen van eerdere klanten te lezen, om zo een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van verschillende schilders.

Schilders met een AF-keurmerk beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die zijn opgesteld door de VEH en de Consumentenbond.

De Betere Schilder is een kwaliteitsorganisatie die regelmatig specialisten controleert op kwaliteit en duidelijkheid van de offertes. Ongeveer 120 bedrijven hebben het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit betekent dat ze werken volgens duidelijke afspraken.

Wat zijn de beste schildersbedrijven in Breda

De best beoordeelde bedrijven in Breda zijn:

 • Schildersbedrijf Picobello
 • Kwast
 • Stanjo
 • De Parel
 • Schilder | Latex Spuiten | Husman Schilders
 • Vogels Breda
 • Rob Vlemmix
 • Krabbendam
 • Pit Cameleon
 • Adrie vermeulen schilderwerken
 • Maron Schilderwerken
 • Schildersbedrijf de Wit – Schilders-breda.nl
 • DM Services | Klus- en schildersbedrijf in Breda
 • Like New Breda
 • Janga Schilder- en Onderhoudsbedrijf
 • Koenraads Schildersbedrijf B.V.
 • Karel de Wit – Breda
 • Bol Schilderwerken
 • Schildersbedrijf Thiele en Ott
 • Vakschilder J.W. Verbruggen

Schildersbedrijf Picobello Breda 5🌟 (58) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Franse Akker 5, 4824 AK Breda Breda Noord-West

Telefoonnummer: 31 762045721

Website: schildersbedrijfpicobellobreda.nl

Kwast Breda 4.9🌟 (40) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Nijverheidssingel 331, 4811 ZW Breda Centrum

Telefoonnummer: 31 636292494

Website: schilderbedrijfkwast.nl

Stanjo Breda 5🌟 (20) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Heusing 2b, 4817 ZB Breda Oost

Telefoonnummer: 31 618703636

Website: stanjo.nl

De Parel Breda 5🌟 (19) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Weegbladtuin, 4824 PZ Breda Noord-West

Telefoonnummer: N/A

Website: klus-schilderwerken-de-parel-breda.business.site

Schilder | Latex Spuiten | Husman Schilders Breda 5🌟 (23) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Pelmolenstraat 15, 4811 LR Breda Centrum

Telefoonnummer: 31 618231192

Website: husmanschilders.nl

Vogels Breda 4.3🌟 (6) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Burgemeester van Gilsstraat 71, 4813 PT Breda West

Telefoonnummer: 31 765871565

Website: www.vogelsschilderwerken.nl

Rob Vlemmix Breda 4.2🌟 (6) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Snellenshof 64, 4811 LN Breda Centrum

Telefoonnummer: 31 622693554

Website: robvlemmixschilders.nl

Krabbendam Breda 4.5🌟 (11) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Vijftigbunder, 4823 BH Breda Noord-West

Telefoonnummer: 31 628573888

Website: krabbendam-schilderwerken.nl

Pit Cameleon Breda 4.9🌟 (10) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Oosterstraat 112, 4812 VD Breda West

Telefoonnummer: 31 627654956

Website: pitcameleon.nl

Adrie vermeulen schilderwerken Breda 4.4🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Maaibeemd 97, 4824 ND Breda Noord-West

Telefoonnummer: 31 628961538

Website: www.adrievermeulenschilderwerken.nl

Maron Schilderwerken Breda 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Rozenlaan 79, 4835 PC Breda Zuid-Oost

Telefoonnummer: 31 765604830

Website: www.maron-schilderwerken.nl

Schildersbedrijf de Wit – Schilders-breda.nl Breda 4🌟 (36) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Baronielaan 117, 4818 RA Breda Oost

Telefoonnummer: N/A

Website: Website

DM Services | Klus- en schildersbedrijf in Breda 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Elzenbroek 73, 4822 XE Breda Noord-West

Telefoonnummer: 31 650468263

Website: dmservicesbreda.nl

Like New Breda 4.8🌟 (10) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Rijksweg 131, 4849 BN Dorst

Telefoonnummer: 31 683158089

Website: likenew.nl

Janga Schilder- en Onderhoudsbedrijf Breda 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Van Rijckevorselstraat 252, 4815 AC Breda Noord

Telefoonnummer: 31 681161455

Website: Website

Koenraads Schildersbedrijf B.V. Breda 1🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Minervum 7042, 4817 ZL Breda Oost

Telefoonnummer: 31 765991227

Website: www.koenraads.com

Karel de Wit – Breda 5🌟 (7) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Crispijnhof 17, 4834 VA Breda Zuid-Oost

Telefoonnummer: 31 618208370

Website: www.kareldewit.com

Bol Schilderwerken Breda 5🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Paradijslaan 92, 4822 PG Breda Noord-West

Telefoonnummer: 31 622348094

Website: Website

Schildersbedrijf Thiele en Ott Breda 4🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Nonnenveld 50, 4811 HP Breda Centrum

Telefoonnummer: 31 765601179

Website: Website

Vakschilder J.W. Verbruggen Breda 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Verbeetenstraat 50-A, 4812 XM Breda West

Telefoonnummer: 31 613670976

Website: Website

Beste Schilder & Schildersbedrijf Capelle aan den IJssel  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ