Beste Schilder & Schildersbedrijf Dordrecht  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Hieronder laten we je de gemiddelde prijzen zien die een schilder in Dordrecht aanrekent en hoeveel het kost om een huis, een appartement en verschillende kamers in een woning te laten schilderen. Bekijk hoeveel professionals per uur, per m2 en per dag vragen voor binnen- en buitenschilderwerk, inclusief in de winter!

Kosten schilder Dordrecht

Ons schildersbedrijf levert al decennialang kwaliteit dankzij onze uitgebreide ervaring. We streven ernaar om onze tarieven scherp te houden, met een uurtarief van €25 tot €50.

SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Per dag€200 – €500€ 10 – € 40€ 25 – € 50

Onze schilders werken snel, nauwkeurig en netjes, waardoor de kosten lager uitvallen dan bij andere schilders. Als u dat wilt, kunnen we ook een vaste prijs afspreken voor de totale opdracht.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

In dat geval komen we bij u thuis om te kijken wat er precies moet gebeuren. Met een vaste prijs weet u precies waar u aan toe bent. De keuze is aan u!

Wat kost een schilder in Dordrecht? / Kosten van schilder per m2 / uur

Voor schilderwerk in Dordrecht wordt doorgaans een tarief van €30,- tot €40,- per uur gehanteerd, of een tarief van €30,- tot €35,- per vierkante meter.

Type schilder/klusGemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder
Per uur€35,- tot €40,-
Per m²€30,- tot €35,-
Spuitwerk per m²€6,- tot €10,-
Sauswerk per m²€10,- tot €15,-
Buitenschilder
Per uur€40,- tot €50,-
Per m²€35,- tot €40,-
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van schilders, inclusief btw en materiaal.Wanneer het gaat om schilderwerk aan de buitenkant van een woning, liggen de kosten iets hoger, namelijk tussen de €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €50,- per vierkante meter.

This image has an empty alt attribute; its file name is binnenschilderwerkkosten-1024x299.jpg

Het schilderen van de buitenkant van een woning is duurder dan binnenschilderwerk, vanwege de extra tijd en materiaalkosten die hiermee gemoeid zijn. Bovendien zijn de verfsoorten die voor buitenschilderwerk worden gebruikt over het algemeen ook duurder.

Gelukkig kun je bij buitenschilderwerk ook gebruikmaken van de diensten van een winterschilder, waarbij je tot wel 35% korting op de totaalprijs kunt krijgen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Binnenschilder Dordrecht – Kosten & Prijzen / Wat kost een binnenschilder?

De uurtarieven voor binnenschilderwerk variëren doorgaans tussen de €35,- en €40,- per uur, maar het kan ook zijn dat de schilder een vaste prijs hanteert. De prijs van het project wordt vaak bepaald door de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de omvang van het project en of er veel aandacht besteed moet worden aan kleine details.

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Trap schilderen€300,- tot €900,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€300,- tot €1.700,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€950,- tot €1.20010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€200,- tot €600,-Voor een muur van 15m²
Vloer vervenPrijs op aanvraagSterk afhankelijk van verf en type vloer.
Vertrek in huis schilderen€30,- tot €55,- per m²Tarief van binnenschilder. Prijs inclusief verf, materiaal en btw

Houd er rekening mee dat deze prijzen gemiddelden zijn en per schildersbedrijf kunnen variëren.

Buitenschilder Dordrecht / Kosten buitenschilder

Het gemiddelde uurtarief van een buitenschilder ligt tussen de €40,- en €60,-. Voor kleine klussen wordt meestal een prijs per m² gehanteerd, terwijl voor grote klussen vaak een vast uurloon wordt afgesproken.

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Voordeur€150,-Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur€80,-Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn€15,-Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, schutting, schuur, garage en tuinhuis€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement€1.000,- tot €2.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning€1.500,- tot €3.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis€3.000,- tot €6.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis€6.000,- tot €15.500,-Totaalprijs voor de hele woning

Houd er rekening mee dat schilders hun eigen tarieven hanteren. De vermelde prijzen zijn gemiddelden.

This image has an empty alt attribute; its file name is Gevelschilderen-1024x299.jpg

Goedkope schilder Dordrecht

Bent u op zoek naar een betaalbare schilder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden kwalitatief hoogwaardige schilderdiensten tegen scherpe prijzen. Onze ervaren schilders werken snel, efficiënt en netjes, waardoor u bij ons kunt besparen op de kosten.

Bovendien zijn wij volledig verzekerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u tegen een betaalbare prijs kunnen helpen met uw schilderproject .

This image has an empty alt attribute; its file name is kozijnenverven-1024x299.jpg

Schilder offerte Dordrecht

Bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte bij ons, zorgen wij voor een duidelijke en nauwkeurige inschatting van de kosten voor uw schildersklus. Om deze inschatting zo goed mogelijk te maken, verzoeken wij u de volgende gegevens te vermelden in uw offerteaanvraag:

 • De omvang van uw schildersklus (bijv. aantal kamers, oppervlakte)
 • Het type schilderwerk (binnen- of buitenschilderwerk)
 • Het soort ondergrond (bijv. beton, hout, gipsplaat)
 • De gewenste verfsoort en kleur
 • Eventuele specifieke eisen of wensen die u heeft
 • Waneer de klus uitgevoerd moet worden

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Met deze informatie kunnen wij een accurate en gedetailleerde offerte op maat voor u maken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw offerteaanvraag in te dienen en uw schilderklus op professionele wijze uit te voeren tegen een eerlijke prijs.

Vind de beste schilder in Dordrecht met onze handige schildergids

Overweegt u om uw huis te laten schilderen of zijn de kozijnen toe aan een nieuwe verfbeurt? Dan raden wij u aan om een ​​schilder in te schakelen voor het beste resultaat.

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over de kosten van schilderwerk, het verschil tussen binnen- en buitenschilderwerk en waar u op moet letten bij het vergelijken van gratis offertes. Wist u dat u door het vergelijken van offertes geld kunt besparen op de kosten?

Ontdek onze schildersdiensten en -tarieven & kosten

 • Een schilder hanteert doorgaans een uurtarief tussen de €35,- en €40,-. Bij het berekenen van de kosten per vierkante meter moet u rekening houden met een prijs tussen de €35,- en €40,- per m².
 • De kosten van schilderwerk in Dordrecht zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, het gebruikte type verf en eventuele voorrijkosten.
 • Binnenschilderwerk: Verfraai uw interieur met binnenschilderwerk: trap, binnenkozijnen, deuren, muren en plafonds
 • Buitenschilderwerk: verf uw Kunststof kozijnen, houtwerk, dakkapel, dakgoten, buitendeuren, tuinhuis en gevel op professionele wijze
 • Bespaar geld met een winterschilder: krijg professioneel schilderwerk tegen gereduceerde tarieven

Hoeveel kost een schilder per m2 in Dordrecht ?

Er zijn over het algemeen twee soorten tarieven die schilders hanteren: een uurloon of een prijs per vierkante meter. Als het gaat om schilderwerk, zal de vakman een uurprijs hanteren wanneer de klus veel nauwkeurigheid vereist, zoals het verven van deuren, trappen of kozijnen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel kost een schilder per uur in Dordrecht?

Bij het verven van een groot oppervlak, zoals een plafond of de gevel, zal het bedrijf doorgaans een prijs per vierkante meter hanteren. De prijzen kunnen variëren tussen verschillende vakmensen en zullen ook hoger worden wanneer er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig is.

Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk in Dordrecht?

Als je een erkend schildersbedrijf uit Dordrecht inschakelt, kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9%. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de woning aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder een leeftijd van ouder dan 2 jaar.

Werkzaamheden die onder het verlaagde btw-tarief vallen zijn onder andere het voorbereiden, lakverven, vernissen, beitsen en het aanbrengen van een giet- of coatingvloer. Let wel op dat het schuren en lakken alleen onder dit tarief valt als de vloer in bouwkundig opzicht deel uitmaakt van de woning.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Winterschilder Dordrecht

Een winterschilder in Dordrecht is iemand die in de periode van ongeveer 20 november tot 22 maart werkt. Met name voor binnenschilderwerk is er geen enkel probleem om in de winter door te schilderen. Voor buitenschilderwerk geldt dat dit alleen mogelijk is als de weersomstandigheden dit toelaten.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Kosten van een winterschilder Dordrecht

Wat zijn de kosten van een winterschilder uit Dordrecht? Omdat er in de winterperiode doorgaans minder schilderklussen zijn, worden vaak hoge kortingen aangeboden. Hierdoor liggen de kosten van een winterschilder doorgaans veel lager dan die van een reguliere schilder.

De precieze kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je tijdens de koudere wintermaanden laat uitvoeren, de omvang van de klus en het type verf dat je wilt gebruiken.

Een groot voordeel is dat tussen deze twee data de prijzen aanzienlijk lager zijn. Dit kan resulteren in een besparing tot wel 30% op de kosten. Tijdens de winterperiode hebben vakmensen doorgaans minder werk, waardoor het aanbod van opdrachten afneemt. Dit geldt met name voor buitenschilderwerk.

Op welke manier kan ik een goede huisschilder uit Dordrecht selecteren?

Als je verschillende offertes van schilders in Dordrecht gaat vergelijken, is het raadzaam om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het uurtarief van de huisschilder en lees reviews om erachter te komen of het om een betrouwbaar bedrijf gaat.

Controleer bovendien de locatie: wanneer het bedrijf zich ver van jouw woonplaats bevindt, is de kans groot dat er veel voorrijkosten in rekening worden gebracht. Let ten slotte op de garantie en het specialisme van het bedrijf.

Kosten per uur huisschilder in Dordrecht

Voordat je een huisschilder inhuurt, is het verstandig om eerst informatie te verzamelen over de kosten per uur. Verschillende bedrijven hanteren namelijk vaak uiteenlopende tarieven.

Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder bedraagt €39,50. Heb je echter een buitenschilder nodig, dan kun je al gauw rekenen op een uurprijs van €55,-.

Keurmerken schildersbedrijf Dordrecht

Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en kwalitatieve schilder in Dordrecht kiest, is het aan te raden om te letten op specifieke keurmerken.

Er zijn drie belangrijke keurmerken waarmee je verzekerd bent van hoogwaardig schilderwerk, namelijk: AF-erkend, De Betere Schilder en Keurmerk Kwaliteitsvakman. Daarnaast is het ook raadzaam om de recensies en ervaringen van eerdere klanten te lezen, om zo een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van verschillende schilders.

Schilders met een AF-keurmerk beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die zijn opgesteld door de VEH en de Consumentenbond.

De Betere Schilder is een kwaliteitsorganisatie die regelmatig specialisten controleert op kwaliteit en duidelijkheid van de offertes. Ongeveer 120 bedrijven hebben het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit betekent dat ze werken volgens duidelijke afspraken.

Wat zijn de beste schildersbedrijven in Dordrecht

De best beoordeelde bedrijven in Dordrecht zijn:

 • T. Nijhoff Schildersbedrijf
 • Dekker Totaal Onderhoud
 • I.D.R. Schilderwerken
 • I.D.R. Schilderwerken & Totaalonderhoud
 • Schildersbedrijf J. van Kooten
 • EZD Dienstverlening
 • Schildersbedrijf J. Vogelezang
 • Schilderwerken Radi Drechtsteden
 • Schildersbedrijf Wilfred van der Laars
 • Schildersbedrijf W. Kleinman
 • Schildersbedrijf John Diependaal
 • Painting company Leroy
 • Pro-line Schilderwerken
 • GMH Schilderwerken
 • Schildersbedrijf Nellen
 • WBM-BV
 • Schildersbedrijf A.J. de Kruijf
 • JKS-Schildersbedrijf
 • Schapenkop Schilderwerken
 • H. Roeland Schilderwerken

T. Nijhoff Schildersbedrijf Dordrecht 4.4🌟 (14) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Dubbeldamseweg Noord 23, 3311 LW Dordrecht 19e Eeuwse Schil

Telefoonnummer: 31 786170282

Website: nijhoff-schilders.nl

Dekker Totaal Onderhoud Dordrecht 5🌟 (32) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Rudyard Kipling-Erf 219, 3315 AJ Dordrecht

Telefoonnummer: 31 653214628

Website: www.dekker-totaalonderhoud.nl

I.D.R. Schilderwerken Dordrecht 5🌟 (7) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Zirkoon 104, 3316 KD Dordrecht Industriegebied West

Telefoonnummer: 31 788796358

Website: www.idrschilderwerken.nl

I.D.R. Schilderwerken & Totaalonderhoud Dordrecht 5🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Noordendijk 173a, 3311 RN Dordrecht 19e Eeuwse Schil

Telefoonnummer: 31 788796358

Website: www.idr-schilderwerken.nl

Schildersbedrijf J. van Kooten Dordrecht 5🌟 (10) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Nijhofflaan 6, 3319 BR Dordrecht Dubbeldam

Telefoonnummer: 31 610231795

Website: Website

EZD Dienstverlening Dordrecht 5🌟 (8) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Krommedijk 37, 3312 CD Dordrecht Indische en Vogelbuurt

Telefoonnummer: 31 614992623

Website: www.ezd-dienstverlening.nl

Schildersbedrijf J. Vogelezang Dordrecht 5🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Zuidendijk 159, 3314 CT Dordrecht Oud-Krispijn

Telefoonnummer: 31 786314335

Website: Website

Schilderwerken Radi Drechtsteden Dordrecht 4.4🌟 (9) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: N/A

Telefoonnummer: 31 643232382

Website: schilderwerkenradidrechtsteden.nl

Schildersbedrijf Wilfred van der Laars Dordrecht 2.3🌟 (3) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Vorensaterstraat 79, 3312 NV Dordrecht Land van Valk

Telefoonnummer: 31 786131435

Website: www.schildersbedrijfvanderlaars-dordrecht.nl

Schildersbedrijf W. Kleinman Dordrecht 4.7🌟 (3) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Hooftstraat 43, 3314 BA Dordrecht Oud-Krispijn

Telefoonnummer: 31 653368093

Website: Website

Schildersbedrijf John Diependaal Dordrecht 4🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Frans Lebretlaan 1R, 3314 EB Dordrecht Oud-Krispijn

Telefoonnummer: 31 654621614

Website: www.sjd.nu

Painting company Leroy Dordrecht 3.4🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Moestuin 31, 3328 LA Dordrecht

Telefoonnummer: 31 653355796

Website: www.schildersbedrijf-leroy.nl

Pro-line Schilderwerken Dordrecht 4.5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Bakema-Erf 169, 3315 JD Dordrecht Vissershoek

Telefoonnummer: 31 624378813

Website: pro-lineschilderwerken.nl

GMH Schilderwerken Dordrecht 3🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: W.H. Vliegenstraat 33, 3317 GR Dordrecht Crabbehof

Telefoonnummer: 31 614553512

Website: Website

Schildersbedrijf Nellen Dordrecht 5🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Johan Wagenaarstraat 10, 3314 CH Dordrecht

Telefoonnummer: 31 786143912

Website: www.schildersbedrijfnellen.nl

WBM-BV Dordrecht 5🌟 (3) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Esdoornlaan 35, 3319 XD Dordrecht Dubbeldam

Telefoonnummer: 31 629014788

Website: www.wbm-bv.nl

Schildersbedrijf A.J. de Kruijf Dordrecht 5🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Bloemstraat 1, 3314 ZK Dordrecht Nieuw-Krispijn

Telefoonnummer: 31 786132403

Website: www.kruyf.com

JKS-Schildersbedrijf Dordrecht 1🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: De Savornin Lohmanweg 97, 3317 LB Dordrecht Crabbehof

Telefoonnummer: 31 615516918

Website: Website

Schapenkop Schilderwerken Dordrecht 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Stadspolderring 224, 3315 HL Dordrecht

Telefoonnummer: 31 621859063

Website: schapenkopschilderwerken.nl

H. Roeland Schilderwerken Dordrecht 5🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Hermann Hesse-Erf 152, 3315 BL Dordrecht

Telefoonnummer: 31 786164479

Website: Website

Beste Schilder & Schildersbedrijf Drachten  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ