Beste Schilder & Schildersbedrijf Kampen  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Welkom in het historische Kampen, een stad met een rijke maritieme geschiedenis en een levendige culturele scene. Te midden van de prachtige monumenten en sfeervolle straatjes vind je vakkundige professionele schilders die jouw woning of bedrijfspand kunnen transformeren met hun vakmanschap.

Of je nu op zoek bent naar een eigentijdse nieuwe uitstraling voor je interieur, een duurzame bescherming voor je gevels of een unieke decoratieve afwerking wilt realiseren, de schilders in Kampen staan klaar om aan al je wensen te voldoen.

Met hun uitgebreide expertise bieden ze een breed scala aan diensten, variërend van het schilderen van muren, plafonds en houtwerk tot het uitvoeren van gespecialiseerde verftechnieken.

In dit artikel zullen we niet alleen de kosten per uur, per vierkante meter en per dag verkennen, maar ook de verschillende soorten verfklussen die deze professionals kunnen uitvoeren.

Laat je inspireren door de artistieke mogelijkheden en het vakmanschap van de schilders in Kampen, terwijl zij jouw omgeving transformeren tot een waar kunstwerk dat perfect past bij de unieke charme van de stad.

Ervaar het gemak van het vinden van een schildersbedrijf in Kampen en omgeving. Via onze site kunt u snel en eenvoudig in contact komen met verschillende bedrijven en gratis offertes vergelijken. Bespaar tijd en geld door direct te zien welk bedrijf het beste bij uw wensen en budget past.

Geen verplichtingen, alleen transparante en vrijblijvende offertes om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw schilderproject.

Kosten schilder Kampen

Ons schildersbedrijf levert al decennialang kwaliteit dankzij onze uitgebreide ervaring. We streven ernaar om onze tarieven scherp te houden, met een uurtarief van €25 tot €35.

Onze schilders werken snel, nauwkeurig en netjes, waardoor de kosten lager uitvallen dan bij andere schilders. Als u dat wilt, kunnen we ook een vaste prijs afspreken voor de totale opdracht.

In dat geval komen we bij u thuis om te kijken wat er precies moet gebeuren. Met een vaste prijs weet u precies waar u aan toe bent. De keuze is aan u!

Goedkope schilder Kampen

Bent u op zoek naar een betaalbare schilder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden kwalitatief hoogwaardige schilderdiensten tegen scherpe prijzen. Onze ervaren schilders werken snel, efficiënt en netjes, waardoor u bij ons kunt besparen op de kosten.

Bovendien zijn wij volledig verzekerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u tegen een betaalbare prijs kunnen helpen met uw schilderproject .

Schilder offerte Kampen

Bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte bij ons, zorgen wij voor een duidelijke en nauwkeurige inschatting van de kosten voor uw schildersklus. Om deze inschatting zo goed mogelijk te maken, verzoeken wij u de volgende gegevens te vermelden in uw offerteaanvraag:

 • De omvang van uw schildersklus (bijv. aantal kamers, oppervlakte)
 • Het type schilderwerk (binnen- of buitenschilderwerk)
 • Het soort ondergrond (bijv. beton, hout, gipsplaat)
 • De gewenste verfsoort en kleur
 • Eventuele specifieke eisen of wensen die u heeft
 • Waneer de klus uitgevoerd moet worden

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Met deze informatie kunnen wij een accurate en gedetailleerde offerte op maat voor u maken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw offerteaanvraag in te dienen en uw schilderklus op professionele wijze uit te voeren tegen een eerlijke prijs.

Vind de beste schilder in Kampen met onze handige schildergids

Overweegt u om uw huis te laten schilderen of zijn de kozijnen toe aan een nieuwe verfbeurt? Dan raden wij u aan om een ​​schilder in te schakelen voor het beste resultaat.

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over de kosten van schilderwerk, het verschil tussen binnen- en buitenschilderwerk en waar u op moet letten bij het vergelijken van gratis offertes. Wist u dat u door het vergelijken van offertes geld kunt besparen op de kosten?

Ontdek onze schildersdiensten en -tarieven & kosten

 • Een schilder hanteert doorgaans een uurtarief tussen de €35,- en €40,-. Bij het berekenen van de kosten per vierkante meter moet u rekening houden met een prijs tussen de €35,- en €40,- per m².
 • De kosten van schilderwerk in Kampen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, het gebruikte type verf en eventuele voorrijkosten.
 • Binnenschilderwerk: Verfraai uw interieur met binnenschilderwerk: trap, binnenkozijnen, deuren, muren en plafonds
 • Buitenschilderwerk: verf uw Kunststof kozijnen, houtwerk, dakkapel, dakgoten, buitendeuren, tuinhuis en gevel op professionele wijze
 • Bespaar geld met een winterschilder: krijg professioneel schilderwerk tegen gereduceerde tarieven

Wat kost een schilder in Kampen?

Voor schilderwerk in Kampen wordt doorgaans een tarief van €30,- tot €35,- per uur gehanteerd, of een tarief van €30,- tot €35,- per vierkante meter.

Wanneer het gaat om schilderwerk aan de buitenkant van een woning, liggen de kosten iets hoger, namelijk tussen de €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €50,- per vierkante meter.

Het schilderen van de buitenkant van een woning is duurder dan binnenschilderwerk, vanwege de extra tijd en materiaalkosten die hiermee gemoeid zijn. Bovendien zijn de verfsoorten die voor buitenschilderwerk worden gebruikt over het algemeen ook duurder.

Gelukkig kun je bij buitenschilderwerk ook gebruikmaken van de diensten van een winterschilder, waarbij je tot wel 35% korting op de totaalprijs kunt krijgen.

Kosten van schilder per m2 / uur in Kampen

Type schilder/klusGemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder
Per uur€35,- tot €40,-
Per m²€30,- tot €35,-
Spuitwerk per m²€6,- tot €10,-
Sauswerk per m²€10,- tot €15,-
Buitenschilder
Per uur€40,- tot €50,-
Per m²€35,- tot €40,-
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van schilders, inclusief btw en materiaal.

Hoeveel kost een schilder per m2 in Kampen?

Er zijn over het algemeen twee soorten tarieven die schilders hanteren: een uurloon of een prijs per vierkante meter. Als het gaat om schilderwerk, zal de vakman een uurprijs hanteren wanneer de klus veel nauwkeurigheid vereist, zoals het verven van deuren, trappen of kozijnen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel kost een schilder per uur in Kampen?

Bij het verven van een groot oppervlak, zoals een plafond of de gevel, zal het bedrijf doorgaans een prijs per vierkante meter hanteren. De prijzen kunnen variëren tussen verschillende vakmensen en zullen ook hoger worden wanneer er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig is.

Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk in Kampen?

Als je een erkend schildersbedrijf uit Kampen inschakelt, kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9%. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de woning aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder een leeftijd van ouder dan 2 jaar.

Werkzaamheden die onder het verlaagde btw-tarief vallen zijn onder andere het voorbereiden, lakverven, vernissen, beitsen en het aanbrengen van een giet- of coatingvloer. Let wel op dat het schuren en lakken alleen onder dit tarief valt als de vloer in bouwkundig opzicht deel uitmaakt van de woning.

Binnenschilder Kampen – Kosten & Prijzen

Het schilderen van het interieur van een woning heeft een grote invloed op de uitstraling ervan. Als je interieur toe is aan een opfrisbeurt of als er scheurtjes in de verf zitten, kan een binnenschilder uit Kampen je helpen om het interieur weer in topconditie te brengen.

De uurtarieven voor binnenschilderwerk variëren doorgaans tussen de €35,- en €40,- per uur, maar het kan ook zijn dat de schilder een vaste prijs hanteert. De prijs van het project wordt vaak bepaald door de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de omvang van het project en of er veel aandacht besteed moet worden aan kleine details.

Wat kost een binnenschilder?

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Trap schilderen€300,- tot €900,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€300,- tot €1.700,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€950,- tot €1.20010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€200,- tot €600,-Voor een muur van 15m²
Vloer vervenPrijs op aanvraagSterk afhankelijk van verf en type vloer.
Vertrek in huis schilderen€30,- tot €55,- per m²Tarief van binnenschilder. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Houd er rekening mee dat deze prijzen gemiddelden zijn en per schildersbedrijf kunnen variëren.

Buitenschilder Kampen

Buitenschilderwerk dient niet alleen ter verfraaiing van je huis, maar biedt ook de benodigde bescherming tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het is van belang om de buitenkant van de gevel, kozijnen en deuren regelmatig te onderhouden. Dit kan echter een grote klus zijn, daarom kan het handig zijn om een buitenschilder uit Kampen in te huren.

Waarom hanteert een buitenschilder een hoger uurtarief dan een binnenschilder?

De reden hiervoor is dat buitenschilderwerk vaak onder verschillende weersomstandigheden wordt uitgevoerd en dat de schilder mogelijk op een hoogwerker moet werken.

Het gemiddelde uurtarief van een buitenschilder ligt tussen de €40,- en €60,-. Voor kleine klussen wordt meestal een prijs per m² gehanteerd, terwijl voor grote klussen vaak een vast uurloon wordt afgesproken.

Kosten buitenschilder in Kampen

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Voordeur€150,-Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur€80,-Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn€15,-Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, schutting, schuur, garage en tuinhuis€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement€1.000,- tot €2.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning€1.500,- tot €3.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis€3.000,- tot €6.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis€6.000,- tot €15.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Houd er rekening mee dat schilders hun eigen tarieven hanteren. De vermelde prijzen zijn gemiddelden.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Winterschilder Kampen

Een winterschilder in Kampen is iemand die in de periode van ongeveer 20 november tot 22 maart werkt. Met name voor binnenschilderwerk is er geen enkel probleem om in de winter door te schilderen. Voor buitenschilderwerk geldt dat dit alleen mogelijk is als de weersomstandigheden dit toelaten.

Kosten van een winterschilder Kampen

Wat zijn de kosten van een winterschilder uit Kampen? Omdat er in de winterperiode doorgaans minder schilderklussen zijn, worden vaak hoge kortingen aangeboden. Hierdoor liggen de kosten van een winterschilder doorgaans veel lager dan die van een reguliere schilder.

De precieze kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je tijdens de koudere wintermaanden laat uitvoeren, de omvang van de klus en het type verf dat je wilt gebruiken.

Een groot voordeel is dat tussen deze twee data de prijzen aanzienlijk lager zijn. Dit kan resulteren in een besparing tot wel 30% op de kosten. Tijdens de winterperiode hebben vakmensen doorgaans minder werk, waardoor het aanbod van opdrachten afneemt. Dit geldt met name voor buitenschilderwerk.

Op welke manier kan ik een goede huisschilder uit Kampen selecteren?

Als je verschillende offertes van schilders in Kampen gaat vergelijken, is het raadzaam om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het uurtarief van de huisschilder en lees reviews om erachter te komen of het om een betrouwbaar bedrijf gaat.

Controleer bovendien de locatie: wanneer het bedrijf zich ver van jouw woonplaats bevindt, is de kans groot dat er veel voorrijkosten in rekening worden gebracht. Let ten slotte op de garantie en het specialisme van het bedrijf.

Kosten per uur huisschilder in Kampen

Voordat je een huisschilder inhuurt, is het verstandig om eerst informatie te verzamelen over de kosten per uur. Verschillende bedrijven hanteren namelijk vaak uiteenlopende tarieven.

Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder bedraagt €39,50. Heb je echter een buitenschilder nodig, dan kun je al gauw rekenen op een uurprijs van €55,-.

Keurmerken schildersbedrijf Kampen

Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en kwalitatieve schilder in Kampen} kiest, is het aan te raden om te letten op specifieke keurmerken.

Er zijn drie belangrijke keurmerken waarmee je verzekerd bent van hoogwaardig schilderwerk, namelijk: AF-erkend, De Betere Schilder en Keurmerk Kwaliteitsvakman. Daarnaast is het ook raadzaam om de recensies en ervaringen van eerdere klanten te lezen, om zo een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van verschillende schilders.

Schilders met een AF-keurmerk beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die zijn opgesteld door de VEH en de Consumentenbond.

De Betere Schilder is een kwaliteitsorganisatie die regelmatig specialisten controleert op kwaliteit en duidelijkheid van de offertes. Ongeveer 120 bedrijven hebben het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit betekent dat ze werken volgens duidelijke afspraken.

Wat zijn de beste schildersbedrijven in Kampen

De best beoordeelde bedrijven in Kampen zijn:

 • Schilderwerken R.J. van Keulen
 • Schildersbedrijf J. van der Haar
 • Van ‘t Veen Schildersbedrijf BV
 • Hoeksema Schildersbedrijf In Kampen
 • Schildersbedrijf H. van Winsum
 • RoordaGroep Schilders, Glas & Afbouw
 • Schildersbedrijf Jos Heerschop V.O.F.
 • Van Bruggen Schilderwerken
 • Schildersbedrijf Sollie
 • Schildersbedrijf Westendorp
 • Schildersbedrijf J. de Groot Kampen B.V.
 • Schildersbedrijf H.J. van der Molen
 • De Schilderman Kampen
 • Plender Totaalonderhoud
 • Knul Schildersbedrijf
 • M. Kattenberg Schilderwerken
 • Rudy Spaan Schilderwerken
 • Vos Schildersbedrijf
 • Schildersbedrijf J. De Groot Kampen B.v.
 • Schildersbedrijf Zwanepol

Schilderwerken R.J. van Keulen Kampen 4.9🌟 (71) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Oostzeestraat 33, 8262 ES Kampen

Telefoonnummer: 31 641100167

Website: www.vkschilderwerken.nl

Schildersbedrijf J. van der Haar Kampen 5🌟 (8) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Fluitekruid 14, 8265 CZ Kampen

Telefoonnummer: 31 610097300

Website: www.schildersbedrijfjvdhaar.nl

Van ‘t Veen Schildersbedrijf BV Kampen 4.4🌟 (7) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Eckertstraat 10z, 8263 CB Kampen

Telefoonnummer: 31 621838877

Website: www.vantveenschildersbedrijf.nl

Hoeksema Schildersbedrijf In Kampen 5🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Nijverheidsstraat 17-b, 8263 AM Kampen

Telefoonnummer: 31 641144358

Website: www.schildersbedrijfhoeksema.nl

Schildersbedrijf H. van Winsum Kampen 5🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Professor K. Schilderhof 48, 8264 BN Kampen

Telefoonnummer: 31 388500463

Website: www.schildersbedrijfvanwinsum.nl

RoordaGroep Schilders, Glas & Afbouw Kampen 4.6🌟 (17) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Handelsstraat 4, 8263 BE Kampen

Telefoonnummer: 31 383333024

Website: www.roordagroep.nl

Schildersbedrijf Jos Heerschop V.O.F. Kampen 4.3🌟 (11) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: De Omloop 16, 8261 LP Kampen

Telefoonnummer: 31 383319057

Website: Website

Van Bruggen Schilderwerken Kampen 4.3🌟 (3) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Beltweg 32, 8262 BH Kampen

Telefoonnummer: 31 683202571

Website: vanbruggenschilderwerken.nl

Schildersbedrijf Sollie Kampen 2.5🌟 (12) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Cantate 41, 8265 SG Kampen

Telefoonnummer: 31 612654436

Website: www.schildersbedrijfsollie.nl

Schildersbedrijf Westendorp Kampen 4.5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Industrieweg 3-U, 8263 AA Kampen

Telefoonnummer: 31 383317967

Website: www.schildersbedrijfwestendorp.nl

Schildersbedrijf J. de Groot Kampen B.V. Kampen 5🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Industrieweg 19, 8263 AB Kampen

Telefoonnummer: 31 383322022

Website: www.degrootschilderwerken.nl

Schildersbedrijf H.J. van der Molen Kampen 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Marimba 13, 8265 RK Kampen

Telefoonnummer: 31 627832165

Website: Website

De Schilderman Kampen 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Lelystraat 84, 8265 BG Kampen

Telefoonnummer: 31 624312744

Website: Website

Plender Totaalonderhoud Kampen 4.3🌟 (9) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Betonstraat 7, 8263 BL Kampen

Telefoonnummer: 31 383319677

Website: www.plender.nl

Knul Schildersbedrijf Kampen 4.7🌟 (3) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Bevernel 18, 8265 KN Kampen

Telefoonnummer: 31 641306460

Website: Website

M. Kattenberg Schilderwerken Kampen 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: De Parelvissers 9, 8265 SJ Kampen

Telefoonnummer: 31 651679277

Website: Website

Rudy Spaan Schilderwerken Kampen 4.8🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: IJsselwaard 42, 8266 JH Kampen

Telefoonnummer: 31 388519694

Website: www.rudyspaanschilderwerken.nl

Vos Schildersbedrijf Kampen 3🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: IJsseldijk 72, 8261 LM Kampen

Telefoonnummer: 31 383328998

Website: Website

Schildersbedrijf J. De Groot Kampen B.v. Kampen 3🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Groenestraat 37, 8261 VC Kampen

Telefoonnummer: N/A

Website: Website

Schildersbedrijf Zwanepol Kampen 5🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Nassaustraat 38, 8262 DW Kampen

Telefoonnummer: 31 643037968

Website: www.schildersbedrijfzwanepol.nl

Beste Schilder & Schildersbedrijf Katwijk  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ