Beste Schilder & Schildersbedrijf Leiden  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Welkom in het betoverende Leiden, een stad doordrenkt van geschiedenis en bekend om zijn culturele rijkdom. Temidden van de sfeervolle grachten en historische architectuur vind je bekwame professionele schilders die jouw woning of bedrijfspand kunnen voorzien van een prachtige transformatie.

Of je nu op zoek bent naar een moderne make-over voor je interieur, een beschermende coating voor je gevels of een unieke decoratieve afwerking wilt creëren, de schilders in Leiden staan klaar om aan al je wensen te voldoen.

Met hun uitgebreide expertise bieden ze een breed scala aan diensten, variërend van het schilderen van muren, plafonds en houtwerk tot het uitvoeren van gespecialiseerde verftechnieken.

In dit artikel zullen we niet alleen de kosten per uur, per vierkante meter en per dag verkennen, maar ook de verschillende soorten verfklussen die deze professionals kunnen uitvoeren.

Laat je inspireren door de artistieke mogelijkheden en het vakmanschap van de schilders in Leiden, terwijl zij jouw omgeving transformeren tot een waar kunstwerk dat perfect past bij de unieke pracht van de stad.

Ervaar het gemak van het vinden van een schildersbedrijf in Leiden en omgeving. Via onze site kunt u snel en eenvoudig in contact komen met verschillende bedrijven en gratis offertes vergelijken. Bespaar tijd en geld door direct te zien welk bedrijf het beste bij uw wensen en budget past.

Geen verplichtingen, alleen transparante en vrijblijvende offertes om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw schilderproject.

Kosten schilder Leiden

Ons schildersbedrijf levert al decennialang kwaliteit dankzij onze uitgebreide ervaring. We streven ernaar om onze tarieven scherp te houden, met een uurtarief van €25 tot €35.

Onze schilders werken snel, nauwkeurig en netjes, waardoor de kosten lager uitvallen dan bij andere schilders. Als u dat wilt, kunnen we ook een vaste prijs afspreken voor de totale opdracht.

In dat geval komen we bij u thuis om te kijken wat er precies moet gebeuren. Met een vaste prijs weet u precies waar u aan toe bent. De keuze is aan u!

Goedkope schilder Leiden

Bent u op zoek naar een betaalbare schilder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden kwalitatief hoogwaardige schilderdiensten tegen scherpe prijzen. Onze ervaren schilders werken snel, efficiënt en netjes, waardoor u bij ons kunt besparen op de kosten.

Bovendien zijn wij volledig verzekerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u tegen een betaalbare prijs kunnen helpen met uw schilderproject .

Schilder offerte Leiden

Bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte bij ons, zorgen wij voor een duidelijke en nauwkeurige inschatting van de kosten voor uw schildersklus. Om deze inschatting zo goed mogelijk te maken, verzoeken wij u de volgende gegevens te vermelden in uw offerteaanvraag:

 • De omvang van uw schildersklus (bijv. aantal kamers, oppervlakte)
 • Het type schilderwerk (binnen- of buitenschilderwerk)
 • Het soort ondergrond (bijv. beton, hout, gipsplaat)
 • De gewenste verfsoort en kleur
 • Eventuele specifieke eisen of wensen die u heeft
 • Waneer de klus uitgevoerd moet worden

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Met deze informatie kunnen wij een accurate en gedetailleerde offerte op maat voor u maken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw offerteaanvraag in te dienen en uw schilderklus op professionele wijze uit te voeren tegen een eerlijke prijs.

Vind de beste schilder in Leiden met onze handige schildergids

Overweegt u om uw huis te laten schilderen of zijn de kozijnen toe aan een nieuwe verfbeurt? Dan raden wij u aan om een ​​schilder in te schakelen voor het beste resultaat.

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over de kosten van schilderwerk, het verschil tussen binnen- en buitenschilderwerk en waar u op moet letten bij het vergelijken van gratis offertes. Wist u dat u door het vergelijken van offertes geld kunt besparen op de kosten?

Ontdek onze schildersdiensten en -tarieven & kosten

 • Een schilder hanteert doorgaans een uurtarief tussen de €35,- en €40,-. Bij het berekenen van de kosten per vierkante meter moet u rekening houden met een prijs tussen de €35,- en €40,- per m².
 • De kosten van schilderwerk in Leiden zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, het gebruikte type verf en eventuele voorrijkosten.
 • Binnenschilderwerk: Verfraai uw interieur met binnenschilderwerk: trap, binnenkozijnen, deuren, muren en plafonds
 • Buitenschilderwerk: verf uw Kunststof kozijnen, houtwerk, dakkapel, dakgoten, buitendeuren, tuinhuis en gevel op professionele wijze
 • Bespaar geld met een winterschilder: krijg professioneel schilderwerk tegen gereduceerde tarieven

Wat kost een schilder in Leiden?

Voor schilderwerk in Leiden wordt doorgaans een tarief van €30,- tot €35,- per uur gehanteerd, of een tarief van €30,- tot €35,- per vierkante meter.

Wanneer het gaat om schilderwerk aan de buitenkant van een woning, liggen de kosten iets hoger, namelijk tussen de €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €50,- per vierkante meter.

Het schilderen van de buitenkant van een woning is duurder dan binnenschilderwerk, vanwege de extra tijd en materiaalkosten die hiermee gemoeid zijn. Bovendien zijn de verfsoorten die voor buitenschilderwerk worden gebruikt over het algemeen ook duurder.

Gelukkig kun je bij buitenschilderwerk ook gebruikmaken van de diensten van een winterschilder, waarbij je tot wel 35% korting op de totaalprijs kunt krijgen.

Kosten van schilder per m2 / uur in Leiden

Type schilder/klusGemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder
Per uur€35,- tot €40,-
Per m²€30,- tot €35,-
Spuitwerk per m²€6,- tot €10,-
Sauswerk per m²€10,- tot €15,-
Buitenschilder
Per uur€40,- tot €50,-
Per m²€35,- tot €40,-
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van schilders, inclusief btw en materiaal.

Hoeveel kost een schilder per m2 in Leiden?

Er zijn over het algemeen twee soorten tarieven die schilders hanteren: een uurloon of een prijs per vierkante meter. Als het gaat om schilderwerk, zal de vakman een uurprijs hanteren wanneer de klus veel nauwkeurigheid vereist, zoals het verven van deuren, trappen of kozijnen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel kost een schilder per uur in Leiden?

Bij het verven van een groot oppervlak, zoals een plafond of de gevel, zal het bedrijf doorgaans een prijs per vierkante meter hanteren. De prijzen kunnen variëren tussen verschillende vakmensen en zullen ook hoger worden wanneer er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig is.

Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk in Leiden?

Als je een erkend schildersbedrijf uit Leiden inschakelt, kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9%. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de woning aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder een leeftijd van ouder dan 2 jaar.

Werkzaamheden die onder het verlaagde btw-tarief vallen zijn onder andere het voorbereiden, lakverven, vernissen, beitsen en het aanbrengen van een giet- of coatingvloer. Let wel op dat het schuren en lakken alleen onder dit tarief valt als de vloer in bouwkundig opzicht deel uitmaakt van de woning.

Binnenschilder Leiden – Kosten & Prijzen

Het schilderen van het interieur van een woning heeft een grote invloed op de uitstraling ervan. Als je interieur toe is aan een opfrisbeurt of als er scheurtjes in de verf zitten, kan een binnenschilder uit Leiden je helpen om het interieur weer in topconditie te brengen.

De uurtarieven voor binnenschilderwerk variëren doorgaans tussen de €35,- en €40,- per uur, maar het kan ook zijn dat de schilder een vaste prijs hanteert. De prijs van het project wordt vaak bepaald door de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de omvang van het project en of er veel aandacht besteed moet worden aan kleine details.

Wat kost een binnenschilder?

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Trap schilderen€300,- tot €900,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€300,- tot €1.700,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€950,- tot €1.20010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€200,- tot €600,-Voor een muur van 15m²
Vloer vervenPrijs op aanvraagSterk afhankelijk van verf en type vloer.
Vertrek in huis schilderen€30,- tot €55,- per m²Tarief van binnenschilder. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Houd er rekening mee dat deze prijzen gemiddelden zijn en per schildersbedrijf kunnen variëren.

Buitenschilder Leiden

Buitenschilderwerk dient niet alleen ter verfraaiing van je huis, maar biedt ook de benodigde bescherming tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het is van belang om de buitenkant van de gevel, kozijnen en deuren regelmatig te onderhouden. Dit kan echter een grote klus zijn, daarom kan het handig zijn om een buitenschilder uit Leiden in te huren.

Waarom hanteert een buitenschilder een hoger uurtarief dan een binnenschilder?

De reden hiervoor is dat buitenschilderwerk vaak onder verschillende weersomstandigheden wordt uitgevoerd en dat de schilder mogelijk op een hoogwerker moet werken.

Het gemiddelde uurtarief van een buitenschilder ligt tussen de €40,- en €60,-. Voor kleine klussen wordt meestal een prijs per m² gehanteerd, terwijl voor grote klussen vaak een vast uurloon wordt afgesproken.

Kosten buitenschilder in Leiden

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Voordeur€150,-Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur€80,-Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn€15,-Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, schutting, schuur, garage en tuinhuis€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement€1.000,- tot €2.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning€1.500,- tot €3.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis€3.000,- tot €6.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis€6.000,- tot €15.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Houd er rekening mee dat schilders hun eigen tarieven hanteren. De vermelde prijzen zijn gemiddelden.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Winterschilder Leiden

Een winterschilder in Leiden is iemand die in de periode van ongeveer 20 november tot 22 maart werkt. Met name voor binnenschilderwerk is er geen enkel probleem om in de winter door te schilderen. Voor buitenschilderwerk geldt dat dit alleen mogelijk is als de weersomstandigheden dit toelaten.

Kosten van een winterschilder Leiden

Wat zijn de kosten van een winterschilder uit Leiden? Omdat er in de winterperiode doorgaans minder schilderklussen zijn, worden vaak hoge kortingen aangeboden. Hierdoor liggen de kosten van een winterschilder doorgaans veel lager dan die van een reguliere schilder.

De precieze kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je tijdens de koudere wintermaanden laat uitvoeren, de omvang van de klus en het type verf dat je wilt gebruiken.

Een groot voordeel is dat tussen deze twee data de prijzen aanzienlijk lager zijn. Dit kan resulteren in een besparing tot wel 30% op de kosten. Tijdens de winterperiode hebben vakmensen doorgaans minder werk, waardoor het aanbod van opdrachten afneemt. Dit geldt met name voor buitenschilderwerk.

Op welke manier kan ik een goede huisschilder uit Leiden selecteren?

Als je verschillende offertes van schilders in Leiden gaat vergelijken, is het raadzaam om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het uurtarief van de huisschilder en lees reviews om erachter te komen of het om een betrouwbaar bedrijf gaat.

Controleer bovendien de locatie: wanneer het bedrijf zich ver van jouw woonplaats bevindt, is de kans groot dat er veel voorrijkosten in rekening worden gebracht. Let ten slotte op de garantie en het specialisme van het bedrijf.

Kosten per uur huisschilder in Leiden

Voordat je een huisschilder inhuurt, is het verstandig om eerst informatie te verzamelen over de kosten per uur. Verschillende bedrijven hanteren namelijk vaak uiteenlopende tarieven.

Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder bedraagt €39,50. Heb je echter een buitenschilder nodig, dan kun je al gauw rekenen op een uurprijs van €55,-.

Keurmerken schildersbedrijf Leiden

Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en kwalitatieve schilder in Leiden} kiest, is het aan te raden om te letten op specifieke keurmerken.

Er zijn drie belangrijke keurmerken waarmee je verzekerd bent van hoogwaardig schilderwerk, namelijk: AF-erkend, De Betere Schilder en Keurmerk Kwaliteitsvakman. Daarnaast is het ook raadzaam om de recensies en ervaringen van eerdere klanten te lezen, om zo een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van verschillende schilders.

Schilders met een AF-keurmerk beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die zijn opgesteld door de VEH en de Consumentenbond.

De Betere Schilder is een kwaliteitsorganisatie die regelmatig specialisten controleert op kwaliteit en duidelijkheid van de offertes. Ongeveer 120 bedrijven hebben het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit betekent dat ze werken volgens duidelijke afspraken.

Wat zijn de beste schildersbedrijven in Leiden

De best beoordeelde bedrijven in Leiden zijn:

 • Van Veen Schilderwerken BV
 • De Schilderscombinatie – Schildersbedrijf Leiden –
 • Onderhoudsbedrijf Sloos
 • Schilderwerken Antheunis
 • Glas- en Schilderwerken van Muiden Leiden BV
 • Retzema Schilderwerken
 • Ataf Vastgoedonderhoud
 • Van Delden Schilderwerken
 • Vastgoedonderhoud Beusekamp Leiden, Oegstgeest schilder en badkamerrenovatie totaalonderhoud
 • Schildersbedrijf P.C. Vavier
 • Klinkbouw Totaalonderhoud
 • Schilder van Hemert, Het schildersbedrijf in Leiden, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar
 • Vincent Azier Schilderwerken
 • Schildersbedrijf Laurens van Houten
 • Henk van der Plas Schilderwerken
 • Schildersbedrijf J. Petiet B.V.
 • Schildersbedrijf H Gijsman
 • Schildersbedrijf nazar
 • mdb-schilderwerken
 • SW Schilderwerken

Van Veen Schilderwerken BV Leiden 4.5🌟 (13) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Amphoraweg 16G, 2332 EE Leiden

Telefoonnummer: 31 712070016

Website: vanveenschilders.com

De Schilderscombinatie – Schildersbedrijf Leiden 4.9🌟 (36) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: M/A

Telefoonnummer: 31 652695048

Website: www.deschilderscombinatie.nl

Onderhoudsbedrijf Sloos Leiden 4.9🌟 (7) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Staverse Jolwerf 5, 2317 DW Leiden

Telefoonnummer: 31 646205457

Website: www.sloos-schilderwerken.nl

Schilderwerken Antheunis Leiden 4.2🌟 (11) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Diamantplein 4, 2332 GP Leiden

Telefoonnummer: 31 654311931

Website: Website

Glas- en Schilderwerken van Muiden Leiden BV Leiden 3.7🌟 (22) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Flevoweg 4, 2318 BZ Leiden

Telefoonnummer: 31 715223439

Website: www.vanmuiden.nl

Retzema Schilderwerken Leiden 4.8🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Agatha van Alkemadestraat 3, 2331 EG Leiden

Telefoonnummer: 31 646340578

Website: www.retzemaschilderwerken.nl

Ataf Vastgoedonderhoud Leiden 4.9🌟 (8) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Hadrianusstraat 4, 2314 DA Leiden

Telefoonnummer: 31 850600667

Website: www.atafgroep.nl

Van Delden Schilderwerken Leiden 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Groenesteeg 35, 2312 TK Leiden

Telefoonnummer: 31 622590126

Website: Website

Vastgoedonderhoud Beusekamp Leiden, Oegstgeest schilder en badkamerrenovatie totaalonderhoud Leiden 4.8🌟 (10) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: scharensliepstraat 13, 2334 GJ Leiden

Telefoonnummer: 31 718896703

Website: www.vastgoedonderhoudbeusekamp.nl

Schildersbedrijf P.C. Vavier Leiden 5🌟 (3) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Duyvendakstraat 16, 2313 PZ Leiden

Telefoonnummer: 31 715124677

Website: Website

Klinkbouw Totaalonderhoud Leiden 4.8🌟 (137) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Kanaalpark 157, 2321 JW Leiden

Telefoonnummer: 31 713020090

Website: www.klinkbouw.nl

Schilder van Hemert, Het schildersbedrijf in Leiden, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar Leiden 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Bezembinderstraat 1, 2334 GH Leiden

Telefoonnummer: 31 613710043

Website: Website

Vincent Azier Schilderwerken Leiden 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: 8A 12, Rooseveltstraat, 2321 BM Leiden

Telefoonnummer: 31 718883883

Website: schildervincent.nl

Schildersbedrijf Laurens van Houten Leiden 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Bloemlustplein 29, 2312 AC Leiden

Telefoonnummer: 31 615227213

Website: www.schildersbedrijflvh.nl

Henk van der Plas Schilderwerken Leiden 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Gabriël Metzustraat 46C, 2316 AJ Leiden

Telefoonnummer: 31 611285482

Website: www.henkvanderplasschilderwerken.nl

Schildersbedrijf J. Petiet B.V. Leiden 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Herenstraat 5, 2313 AD Leiden

Telefoonnummer: 31 715133855

Website: Website

Schildersbedrijf H Gijsman Leiden 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Eiberoord 11, 2317 XL Leiden

Telefoonnummer: 31 715230686

Website: www.schildergijsman.nl

Schildersbedrijf nazar Leiden 3🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Eiberoord, 2317 XL Leiden

Telefoonnummer: 31 648382143

Website: schildersbedrijfnazar.nl

Schildersbedrijfnazar Leiden 4.5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Heemskerkstraat 64, 2315 TJ Leiden

Telefoonnummer: 31 644718571

Website: mdb-schilderwerkenleiden.nl

SW Schilderwerken Leiden 5🌟 (1) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Titus Brandsmalaan 144, 2321 CL Leiden

Telefoonnummer: 31 712340546

Website: www.schildersbedrijf-leiden.nl

Beste Schilder & Schildersbedrijf Lelystad  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ