Binnendeur Schilderen: Prijs & kosten, schildertips, glad, kleur ideeën, schilderwerk uitbesteden of zelf spuiten

Dit artikel biedt antwoorden op vragen en geeft handige tips voor het schilderen van binnendeuren om de uitstraling van uw huis enorm te kunnen verbeteren. Het bevat daarnaast informatie over het zelf schilderen of het inhuren van een professionele schilder, welke verf te gebruiken, hoeveel verflagen nodig zijn en wanneer de beste tijd is om te schilderen.

Tenslotte worden ook de kosten en prijzen voor professionele schilders en verschillende kleurkeuzes besproken. Of u nu een doe-het-zelver bent of liever een professional inhuurt, dit artikel helpt u bij het plannen en uitvoeren van uw project om uw huis er beter uit te laten zien.

Kan ik binnendeur zelf schilderen?

Ja, u kunt een binnendeur zelf schilderen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Gerelateerde Blog:

👉 Bespaar Geld op Deuren Verven: Kosten, Prijs per m2 en Expertadvies over Verfkeuze en Kleuren, inclusief Praktische Tips voor een Vlekkeloze Afwerking!

👉 Hoeveel Kost het Schilderen van een Deur per m2? Ontdek de Beste Schilder Methoden en Materialen

👉 Ontdek de Beste Verf voor Binnendeuren: Kosten, Prijs per m2, Tips, Trucs, Do’s en Don’ts, en Kleurideeën voor een Stijlvolle Transformatie!

Wat zijn de stappen om binnendeur zelf te schilderen?

De stappen om een binnendeur zelf te schilderen zijn:

 • Verwijder deurknoppen en andere hardware van de deur.
 • Reinig de deur grondig.
 • Schuur de deur lichtjes.
 • Reinig de deur opnieuw om stof te verwijderen.
 • Breng een grondlaag aan op de deur en laat het drogen.
 • Schilder de deur met de gewenste kleur en laat het drogen.
 • Breng een tweede laag verf aan indien nodig en laat het drogen.
 • Bevestig deurknoppen en andere hardware weer op de deur.

Wat zijn enkele tips voor het schilderen van binnendeur?

Enkele tips voor het schilderen van een binnendeur zijn:

 • Gebruik kwalitatief goede verf en gereedschap.
 • Gebruik een grondlaag om de hechting van de verf te verbeteren.
 • Schilder in een goed geventileerde ruimte en gebruik beschermende kleding.
 • Begin met de randen en werk naar het midden toe.
 • Laat de verf tussen de lagen door volledig drogen
 • Schilder met lange, gelijkmatige bewegingen om een egale laag verf te krijgen.

Wat moet ik doen voordat ik binnendeur schilder?

Voordat u een binnendeur gaat schilderen, moet u de deurknoppen en andere hardware van de deur verwijderen. Daarnaast moet je de deur grondig reinigen en lichtjes schuren. Tot slot moet u de deur nogmaals reinigen om stof te verwijderen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat moet ik doen na het schilderen van binnendeur?

Na het schilderen van een binnendeur moet je de verf volledig laten drogen voordat je de deur weer gebruikt. Verwijder vervolgens eventuele verfresten van de deurknoppen en andere hardware voordat je ze weer bevestigt.

Is het de moeite waard om binnendeur zelf te schilderen?

Ja, het is de moeite waard om een binnendeur zelf te schilderen als u geld wilt besparen en handig bent in doe-het-zelf-projecten.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de voordelen van schilderen binnendeur?

De voordelen van het schilderen van binnendeuren zijn onder andere:

 • het geven van een nieuwe uitstraling aan de ruimte;
 • het beschermen van de deur tegen slijtage en beschadiging;
 • het toevoegen van waarde aan het huis;
 • het biedt de mogelijkheid om de kleur van de deur aan te passen aan de rest van de kamer.

Gerelateerde Blog: Deurposten Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

Wat is het nadeel van schilderen binnendeur?

Een potentieel nadeel van het schilderen van binnendeuren is dat het een tijdrovende klus kan zijn, vooral als u meerdere deuren in huis wilt verven. Daarnaast kan het ook leiden tot verfdruppels en andere afwerkingsfouten als het niet goed wordt gedaan.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van binnendeur?

Voor het verven van een binnendeur kunt u het beste een verf op waterbasis gebruiken, zoals acrylverf of latexverf. Deze verf droogt snel en heeft weinig geur, waardoor het een goede optie is voor binnenshuis.

Wat is de beste verf om binnendeur te verven?

De beste verf om een binnendeur te verven is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Over het algemeen zijn er echter twee soorten verf die vaak worden aanbevolen: acrylverf en alkydverf. Acrylverf droogt snel en heeft weinig geur, terwijl alkydverf langer meegaat en beter bestand is tegen krassen en vlekken. De prijs voor een liter verf varieert tussen de €10 en €50.

Wat is beter: binnendeur verven of spuiten?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de door u gewenste afwerking. Spuiten kan een gladder oppervlak opleveren, maar het kan ook duurder zijn en meer voorbereiding vereisen dan het verven van de deur.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van binnendeur?

De kosten voor het schilderen van een binnendeur kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de deur, de staat van de deur, de gewenste afwerking en de gekozen schilder. Over het algemeen kunt u rekenen op een prijs tussen de €50 en €150 per deur.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel vraagt een schilder om binnendeur te schilderen?

De kosten voor het schilderen van een binnendeur kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van de deur, de staat van de deur, de gewenste afwerking en de gekozen schilder. Over het algemeen kunt u rekening houden met een prijs tussen de €50 en €150 per deur.

Hoe vaak moet ik binnendeur schilderen?

Dit hangt af van de staat van de deur en de mate van gebruik. Over het algemeen is het schilderen van een binnendeur eens in de vijf tot tien jaar voldoende.

Hoe lang duurt schilderen binnendeur?

Dit hangt af van de grootte van de deur, de gewenste afwerking en de ervaring van de schilder. Over het algemeen duurt het schilderen van een binnendeur tussen de twee en vier uur.

Hoeveel verflagen heeft een binnendeur nodig?

Over het algemeen zijn twee lagen verf voldoende om een binnendeur goed te dekken. Afhankelijk van de kleur van de verf en de staat van de deur kan het zijn dat er meer lagen nodig zijn.

Wat zijn enkele kleurideeën om binnendeur te schilderen?

 • Enkele ideeën voor het schilderen van een binnendeur zijn:
 • Wit: een tijdloze en populaire keuze die bij bijna elke interieurstijl past.
 • Zwart: een gedurfde keuze die kan bijdragen aan een strakke uitstraling.
 • Grijstinten: een neutrale keuze die kan helpen om deur en wanden in elkaar over te laten lopen.
 • Houttinten: als je de natuurlijke houtnerf van de deur wilt behouden, kun je overwegen om een doorzichtige beits te gebruiken.

Kan ik binnendeur in de zomer schilderen?

Ja, de zomer is een geschikte tijd om een binnendeur te schilderen. Het warmere weer zorgt ervoor dat de verf sneller droogt. Het kan echter ook de verf sneller laten uitharden dan gewenst, waardoor de afwerking minder glad kan zijn. Het is belangrijk om het weer goed in de gaten te houden en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Kan ik binnendeur in de winter schilderen?

Ja, u kunt een binnendeur in de winter schilderen. Het kan echter langer duren voordat de verf droog is vanwege het koudere weer en de hogere luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de ruimte goed te ventileren en te zorgen voor een constante temperatuur om de verf goed te laten drogen.

Wanneer is de beste tijd om binnendeur te schilderen?

De beste tijd om een binnendeur te schilderen is wanneer de luchtvochtigheid laag is en de temperatuur tussen de 10°C en 25°C ligt. Dit kan in principe het hele jaar door, maar de lente en de herfst zijn vaak de meest ideale seizoenen om te schilderen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Conclusie

Nu heeft u alle benodigde informatie om goed voorbereid te beginnen aan het schilderen van uw binnendeuren. We hebben belangrijke vragen beantwoord over het kiezen van de juiste verf, het inhuren van een professionele schilder en het kiezen van kleuren die bij uw interieurstijl passen.

Het schilderen van de binnendeuren in uw huis kan een frisse look en een persoonlijk tintje geven aan uw interieur. Het is een schilderklus die met de juiste voorbereiding door iedereen kan worden uitgevoerd, ongeacht ervaring. Aarzel niet langer en ga ook aan de slag om uw binnendeuren om te toveren tot prachtige deuren die uw huis doen opvallen!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ