Deur Lakken: Kosten & Prijs per m2, Stappenplan, Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Heeft u zich ooit afgevraagd of u zelf uw deur kunt lakken? Of wat de beste verf is om een deur een frisse nieuwe look te geven? Nou, u bent zeker niet de enige! Het lakken van een deur kan een geweldige manier zijn om uw huis op te knappen en een persoonlijk tintje toe te voegen aan uw interieur. Maar voordat u aan de slag gaat, zijn er een paar belangrijke vragen die beantwoord moeten worden.

In dit artikel geven wij u heldere antwoorden op vragen zoals het stappenplan voor het lakken van een deur, handige tips en tricks, de voor- en nadelen, en delen we zelfs enkele kleurideeën met u om uw creativiteit te prikkelen. Dus leun achterover, ontspan en ontdek alles wat u moet weten over het lakken van een deur!

Kan ik zelf mijn deur lakken?

Ja, u kunt zelf uw deur lakken.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat is de volgorde en het stappenplan voor het lakken van een deur?

Het stappenplan voor het lakken van een deur is als volgt:

 • Verwijder de deur van de scharnieren.
 • Maak de deur schoon en schuur deze lichtjes op.
 • Breng een grondlaag aan op de deur en laat deze drogen.
 • Schuur de deur opnieuw lichtjes op.
 • Breng de eerste verflaag aan en laat deze drogen.
 • Schuur de deur opnieuw lichtjes op.
 • Breng de tweede verflaag aan en laat deze drogen.
 • Plaats de deur terug op de scharnieren.

Wat zijn enkele tips voor het lakken van een deur?

Enkele tips voor het lakken van een deur zijn:

 • Zorg voor een goed geventileerde ruimte tijdens het lakken.
 • Gebruik schuurpapier met een fijne korrel om de deur op te schuren.
 • Verwijder stof en vuil van de deur voordat u begint met lakken.
 • Gebruik dunne, gelijkmatige verflagen voor het beste resultaat.
 • Laat elke laag verf goed drogen voordat u een nieuwe laag aanbrengt.

Wat moet ik doen voordat ik mijn deur lak?

Voordat u uw deur gaat lakken, moet u de deur schoonmaken en lichtjes opschuren. Verwijder ook stof en vuil van de deur om een glad oppervlak te krijgen.

Is het de moeite waard om mijn deur zelf te lakken?

Ja, het is de moeite waard om zelf uw deur te lakken, omdat u hiermee kosten kunt besparen en het een voldoening gevende doe-het-zelfactiviteit kan zijn.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van het lakken van een deur?

Enkele voordelen van het lakken van een deur zijn:

 • De lak beschermt de deur tegen beschadigingen en slijtage.
 • Het geeft de deur een mooie, glanzende afwerking.
 • U kunt de kleur van de deur aanpassen aan uw interieur.

Wat is het nadeel van het lakken van een deur?

Een mogelijk nadeel van het lakken van een deur is dat het tijd en moeite kan kosten om het goed te doen. Het vereist ook wat vaardigheid en kennis van schildertechnieken.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Welke verf moet ik gebruiken voor het lakken van een deur?

Voor het lakken van een deur wordt aanbevolen om gebruik te maken van een hoogwaardige lakverf die geschikt is voor hout. Enkele opties zijn:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Interieurlakverf (voor binnendeuren)
 • Exterieurlakverf (voor buitendeuren)

Kies een verf op basis van de locatie van de deur en controleer het label om ervoor te zorgen dat de verf geschikt is voor houten oppervlakken en de specifieke toepassing van de deur.

Wat is de beste verf om een deur te lakken?

De beste verf voor het lakken van een deur is een hoogwaardige lakverf op basis van alkyd of acryl. Deze verfsoorten bieden een goede duurzaamheid en een mooie afwerking.

Wat is beter, een deur lakken of spuiten?

Zowel het lakken als het spuiten van een deur zijn goede opties, maar het hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de gewenste afwerking. Lakken kan meer tijd kosten, maar biedt meer controle over de verflaagdikte en is geschikt voor kleinere projecten. Spuiten kan sneller gaan en zorgt voor een egale afwerking, maar vereist vaak professionele apparatuur en meer ervaring.

Wat zijn de kosten en prijzen voor het laten lakken van een deur door een schilder?

De kosten voor het laten lakken van een deur door een schilder kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de locatie en de schilder zelf. Over het algemeen kunt u rekening houden met een prijs van 100 euro tot 300 euro per deur.

Hoeveel vraagt een schilder om een deur te lakken?

De kosten die een schilder vraagt om een deur te lakken, kunnen variëren. Gemiddeld kunt u uitgaan van een prijs van 50 euro tot 150 euro per deur, afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van het werk.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe vaak moet ik een deur lakken?

Hoe vaak u een deur moet lakken, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de gebruikte verf, de blootstelling aan de weerselementen en de mate van gebruik. Over het algemeen wordt aanbevolen om een deur eens in de 3 tot 5 jaar opnieuw te lakken voor een optimale bescherming en uiterlijk.

Hoe lang duurt het lakken van een deur?

De duur van het lakken van een deur hangt af van de omstandigheden, zoals de droogtijd van de verf en het aantal lagen dat moet worden aangebracht. Over het algemeen kunt u rekenen op een totale tijdsduur van ongeveer 1 tot 2 dagen, inclusief droogtijden tussen de verflagen.

Hoeveel verflagen heeft een deur nodig bij het lakken?

Het aantal verflagen dat een deur nodig heeft bij het lakken kan variëren, maar over het algemeen worden twee verflagen aanbevolen voor een goede dekking en duurzaamheid. Het is belangrijk om elke laag goed te laten drogen voordat u een nieuwe laag aanbrengt.

Wat zijn enkele kleurideeën om een deur te lakken?

Enkele kleurideeën om een deur te lakken zijn:

 • Klassiek wit: Een tijdloze keuze die een gevoel van frisheid en elegantie toevoegt aan elke ruimte.
 • Trendy zwart: Voor een moderne en stijlvolle uitstraling, vooral in combinatie met een strak interieur.
 • Gedurfd rood: Voeg een vleugje levendigheid en warmte toe aan uw deur, perfect voor een speelse en energieke sfeer.
 • Natuurlijk groen: Creëer een rustgevende en natuurlijke ambiance door uw deur in een zachte groentint te lakken.
 • Contrasterende kleuren: Durf te experimenteren met contrasterende kleuren om uw deur echt te laten opvallen, zoals een donkere deur in een lichte ruimte of vice versa.

Laat uw creativiteit de vrije loop en kies een kleur die past bij uw persoonlijke stijl en de sfeer die u wilt creëren in uw interieur. Vergeet niet om kleurstalen te testen voordat u definitief beslist, zodat u zeker bent van uw keuze. Veel plezier met het lakken van uw deur en het toevoegen van een vleugje kleur aan uw huis!

Kan ik een deur in de zomer lakken?

Ja, u kunt een deur in de zomer lakken. Het warmere weer en de hogere temperaturen kunnen de droogtijd van de verf verkorten, waardoor het proces sneller kan verlopen. Zorg er wel voor dat de omgevingstemperatuur niet te extreem is en dat uw deur niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht tijdens het lakken.

Kan ik een deur in de winter lakken?

Ja, u kunt een deur in de winter lakken. Houd er echter rekening mee dat lagere temperaturen de droogtijd van de verf kunnen vertragen. Het is belangrijk om de deur in een goed geventileerde ruimte te lakken en ervoor te zorgen dat de omgevingstemperatuur binnen de aanbevolen grenzen ligt volgens de instructies van de verf.

Wanneer is de beste tijd om een deur te lakken?

De beste tijd om een deur te lakken is wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn en de omgevingstemperatuur stabiel is. Over het algemeen zijn de lente en de herfst goede seizoenen voor het lakken van deuren, omdat de temperaturen gematigd zijn en er minder vochtigheid is. Kies een moment waarop u voldoende tijd hebt om het proces af te ronden en de deur goed te laten drogen voordat deze opnieuw wordt gebruikt.

Conclusie

Dit was het! Nu heeft u alle informatie die u nodig heeft om zelf uw deur te lakken. Of u nu een doe-het-zelver bent die graag creatief bezig is of gewoon iemand die kosten wilt besparen, het lakken van een deur kan een lonende en plezierige ervaring zijn.

Volg het stappenplan, gebruik de juiste verf en geniet van het proces. Stel u voor hoe uw gasten uw prachtig gelakte deur bewonderen en hoe het uw interieur verandert. Dus pak die verfkwast op en en geef uw deur de make-over die hij verdient. Succes en veel lakplezier!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ