Meubels Opnieuw Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na

Bent u toe aan een nieuwe uitstraling van uw meubels, maar wilt u geen nieuwe kopen? Dan is het opnieuw verven van uw meubels een goede optie. Maar waar moet u nou zoal op letten als u zelf aan de slag gaat? In dit artikel beantwoorden we alle vragen die u heeft over het opnieuw verven van uw meubels. Van het stappenplan tot handige tips, en van de beste verfsoorten tot kleurideeën. We geven u inzicht in de voor- en nadelen van het zelf doen en het inhuren van een professional, en vertellen u hoeveel het gemiddeld kost. Zo kunt u straks met een gerust hart beginnen aan het opnieuw verven van uw meubels!

Kan ik mijn meubels zelf opnieuw verven?

Ja, u kunt uw meubels zelf opnieuw verven als u de juiste materialen en technieken gebruikt.

Gerelateerde Blog:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

👉 Leren Meubels Laten Verven: Prijzen per m2, Stappenplan voor een Moedige Nieuwe Look! Ontdek de Beste Verfkeuzes, Handige Tips en Creatieve Ideeën voor een Stijlvolle Transformatie. Zie de Opwindende Voor en Na Verschillen!

👉 Hoe Gebeitste Meubels Schilderen: Prijs, Stappenplan, Beste Verfkeuze, en Praktische Tips voor een Schitterend Resultaat!

👉 Kersenhouten Meubels Opfrissen: Prijzen en Prijs per m2 voor Schilderen, plus Creatieve Ideeën!

Wat is de volgorde en het stappenplan voor het opnieuw verven van mijn meubels?

De volgorde voor het opnieuw verven van uw meubels is als volgt:

 • Schoonmaken van de meubels
 • Afschuren van de oude verflaag
 • Herstellen van eventuele beschadigingen
 • Opvullen van eventuele oneffenheden
 • Grondverf aanbrengen
 • Aflakken

Wat zijn enkele handige tips voor het opnieuw verven van mijn meubels?

Enkele handige tips voor het opnieuw verven van uw meubels zijn:

 • Zorg voor een goede voorbereiding
 • Gebruik de juiste materialen
 • Werk in een goed geventileerde ruimte
 • Breng dunne lagen verf aan
 • Schuur tussen de lagen door voor een glad resultaat
 • Laat de verf goed drogen tussen de lagen door

Wat moet ik doen voordat ik mijn meubels opnieuw ga verven?

Voordat u uw meubels opnieuw gaat verven moet u ervoor zorgen dat ze schoon en droog zijn. Verwijder eventuele oude verflagen en repareer eventuele beschadigingen. Breng indien nodig grondverf aan.

Is het de moeite waard om mijn meubels zelf opnieuw te verven?

Ja, het is zeker de moeite waard om uw meubels zelf opnieuw te verven als u geld wilt besparen en het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Gerelateerde Blog: 👉 Upgrade je Huis: Beuken Meubels Verven – Efficiënte Schilder Volgorde en Gedetailleerd Stappenplan! Ontdek de Top Verfkeuzes, Handige Tips en Inspirerende Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de voordelen van het opnieuw verven van mijn meubels?

Enkele voordelen van het opnieuw verven van uw meubels zijn:

 • U geeft uw meubels een nieuwe uitstraling
 • U bespaart geld ten opzichte van het kopen van nieuwe meubels
 • U kunt uw meubels aanpassen aan uw eigen smaak en interieur

Zijn er ook nadelen verbonden aan het opnieuw verven van mijn meubels?

Enkele nadelen van het opnieuw verven van uw meubels zijn:

 • Het kan tijdrovend zijn
 • U moet zorgvuldig te werk gaan om een mooi resultaat te krijgen
 • Het kan rommel geven en zorgen voor verfresten op de vloer en omgeving

Welke verfsoorten zijn geschikt voor het opnieuw verven van mijn meubels?

Verfsoorten die geschikt zijn voor het opnieuw verven van uw meubels zijn:

 • Acrylverf
 • Krijtverf
 • Beits
 • Lakverf
 • Meubellak

Wat is de beste verf om mijn meubels opnieuw te verven?

De beste verf om uw meubels opnieuw mee te verven is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het soort meubelstuk dat u wilt verven. Meubellak en acrylverf zijn bijvoorbeeld geschikt voor tafels en stoelen, terwijl beits en krijtverf geschikt zijn voor meer decoratieve objecten.

Gerelateerde Blog: 👉 Breng Stijl in uw Interieur: Radiator / Verwarming Schilderen Met Krijtverf – Prijs per m2, Stapsgewijze Volgorde van Schilderen en Praktisch Stappenplan voor een Oogstrelend Resultaat! Ontdek de Beste Verf en Nuttige Tips voor een Verfijnde Ruimte.

Wat is beter: mijn meubels opnieuw verven of spuiten?

Het hangt af van het meubelstuk en uw eigen voorkeur welke methode het beste is. Spuiten geeft vaak een strakker resultaat, maar kan duurder zijn en vereist meer ervaring. Het opnieuw verven met een roller of kwast is goedkoper en gemakkelijker, maar kan een minder strak resultaat opleveren.

Wat zijn de kosten en prijzen voor het opnieuw verven van mijn meubels?

De kosten voor het opnieuw verven van uw meubels zijn afhankelijk van het soort meubelstuk en de verfsoort die u gebruikt. Als u het zelf doet, bestaan de kosten alleen uit de verf en eventuele benodigdheden. Voor professionele hulp kunt u rekenen op een uurloon tussen de 35 en 50 euro per uur.

Hoeveel vraagt een professionele schilder gemiddeld om mijn meubels opnieuw te verven?

Een professionele schilder vraagt gemiddeld tussen de 35 en 50 euro per uur om uw meubels opnieuw te verven. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het soort meubelstuk en de verfsoort die wordt gebruikt.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe vaak moet ik mijn meubels opnieuw verven?

Hoe vaak u uw meubels opnieuw moet verven is afhankelijk van het gebruik van de meubels en de kwaliteit van de verf. Over het algemeen kunt u verwachten dat uw meubels na ongeveer vijf jaar opnieuw moeten worden geverfd.

Hoe lang duurt het gemiddeld om mijn meubels opnieuw te verven?

Hoe lang het duurt om uw meubels opnieuw te verven is afhankelijk van het meubelstuk en de verfsoort die u gebruikt. Over het algemeen kunt u rekenen op één tot twee dagen voor het volledig verven van een gemiddeld meubelstuk.

Hoeveel verflagen hebben mijn meubels nodig bij het opnieuw verven?

Hoeveel verflagen uw meubels nodig hebben bij het opnieuw verven is afhankelijk van de verfsoort die u gebruikt. Over het algemeen zijn twee tot drie lagen verf voldoende voor een dekkend resultaat.

Wat zijn enkele kleurideeën voor het opnieuw verven van mijn meubels?

Enkele kleurideeën voor het opnieuw verven van uw meubels zijn:

 • Wit of crème voor een lichte en neutrale uitstraling
 • Zwart voor een klassieke en tijdloze uitstraling
 • Grijs voor een moderne en stijlvolle uitstraling
 • Blauw, groen of rood voor een opvallende en kleurrijke uitstraling
 • Houtkleur voor een natuurlijke en warme uitstraling

Kan ik mijn meubels in de zomer opnieuw verven en zijn er dingen waar ik op moet letten?

Ja, u kunt uw meubels in de zomer opnieuw verven, maar houd er rekening mee dat het te warm kan zijn. Verf droogt namelijk niet goed als het te heet is. Zorg er ook voor dat u in de schaduw werkt en niet in de volle zon.

Kan ik mijn meubels in de winter opnieuw verven en zo ja, hoe?

Ja, u kunt uw meubels in de winter opnieuw verven, maar zorg ervoor dat de temperatuur niet te laag is. Verf droogt namelijk niet goed als het te koud is. Werk in een goed geventileerde ruimte en houd er rekening mee dat het langer kan duren voordat de verf droog is.

Wanneer is de beste tijd om mijn meubels opnieuw te verven?

De beste tijd om uw meubels opnieuw te verven is in de lente of herfst, wanneer de temperatuur mild is en de luchtvochtigheid niet te hoog. Vermijd de zomer, omdat het dan te warm kan zijn, en de winter, omdat het dan juist te koud kan zijn.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Conclusie

En zo heeft u nu alles geleerd over het opnieuw verven van uw meubels. Hopelijk hebben onze antwoorden op de vragen u geholpen bij het maken van de juiste keuzes en het verkrijgen van de gewenste resultaten.

Of u nu een ervaren doe-het-zelver bent of juist voor het eerst aan de slag gaat, met de juiste voorbereiding en kennis kunt u uw meubels omtoveren tot ware blikvangers in uw interieur. En wie weet, misschien inspireert het verven van uw meubels u wel om nog meer creatieve projecten aan te pakken. Veel succes en vooral ook plezier met het opnieuw verven van uw meubels!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ