Muurtegels

Muurtegels Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na

Wilt u een nieuwe look geven aan uw keuken of badkamer, maar heeft u geen zin om duizenden euro’s uit te geven aan het vervangen van de tegels? Dan is het verven van uw muurtegels een geweldig alternatief! Maar voordat u aan de klus begint, wilt u natuurlijk wel weten hoe u het het beste kunt aanpakken en hoe u ervoor zorgt dat de verf goed hecht aan de tegels.

In dit artikel beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over het verven van muurtegels, waaronder hoe u ervoor zorgt dat de verf goed hecht, of u tegels die al eerder zijn geverfd opnieuw kunt verven en hoe lang de verf op de tegels blijft zitten. Lees verder en ontdek hoe u uw tegels in een handomdraai een nieuwe look geeft!

Wat zijn de voordelen van muurtegels verven?

 • Goedkoper dan het vervangen van tegels
 • Meer flexibiliteit in kleur en ontwerp
 • Makkelijk om een ​​gedateerde of versleten uitstraling van tegels te updaten

Kan ik muurtegels zelf verven?

Ja, muurtegels kunnen zelf worden geverfd, maar het is belangrijk om het juiste proces te volgen en de juiste materialen te gebruiken.

Wat is het stappenplan voor het verven van muurtegels?

Het stappenplan voor het verven van muurtegels is als volgt:

 • Reinig de tegels grondig
 • Maak de tegels droog en stofvrij
 • Breng een primer aan
 • Breng meerdere lagen tegelverf aan, laat elke laag drogen voordat u de volgende laag aanbrengt
 • Breng een beschermende laklaag aan

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van muurtegels?

Gebruik verf die speciaal is ontworpen voor tegels, zoals tegelverf. Deze verf heeft een speciale formule die bestand is tegen slijtage, hitte en vocht.

Wat zijn enkele tips voor het verven van muurtegels?

Enkele tips voor het verven van muurtegels zijn:

 • Zorg ervoor dat de tegels grondig schoon en droog zijn voordat u begint met schilderen
 • Breng de verf in dunne lagen aan om druipen te voorkomen
 • Laat elke laag verf volledig drogen voordat u de volgende laag aanbrengt
 • Breng een beschermende laklaag aan om de verf te beschermen tegen slijtage en vocht

Moet ik professionele hulp inhuren voor het verven van muurtegels?

Nee, het is mogelijk om muurtegels zelf te verven. Maar als u twijfelt over uw vaardigheden of als u een groot oppervlak moet verven, kan het inhuren van een professional handig zijn.

Wat zijn de kosten voor het verven van muurtegels?

De kosten voor het verven van muurtegels kunnen variëren afhankelijk van het oppervlak en de verf die wordt gebruikt. Als u het zelf doet, zijn de kosten voor materialen zoals verf, primer en lak de enige kosten. Als u een professional inhuurt, komen daar nog kosten voor kosten arbeid bij. De kosten kunnen variëren van €50 tot €200 per vierkante meter.

Hoeveel kost het om een schilder in te huren voor het verven van muurtegels?

De kosten voor het inhuren van een schilder voor het verven van muurtegels kunnen variëren afhankelijk van de regio en de expertise van de schilder. Over het algemeen kunt u verwachten dat de kosten variëren van €30 tot €60 per uur.

Moet ik iets doen voordat ik muurtegels ga verven?

Ja, voordat u muurtegels gaat verven, moet u ervoor zorgen dat de tegels grondig worden schoongemaakt en droog zijn. Verwijder alle vuil en stof van de tegels en breng een primer aan voordat u de verf aanbrengt.

Hoe vaak moet ik muurtegels verven?

Hoe vaak u muurtegels moet verven, hangt af van het gebruik en de locatie van de tegels. Tegels die in een badkamer of keuken worden gebruikt, moeten mogelijk vaker worden geverfd vanwege de hoge luchtvochtigheid en het contact met water en stoom. Over het algemeen gaan goed geverfde muurtegels vele jaren mee zonder opnieuw te hoeven worden geverfd.

Hoelang duurt het om muurtegels te verven?

De tijd die nodig is om muurtegels te verven, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het oppervlak, het aantal lagen verf dat nodig is en het type verf dat wordt gebruikt. Over het algemeen kunt u verwachten dat het verven van muurtegels een paar dagen duurt.

Hoeveel lagen verf zijn nodig voor muurtegels?

Het aantal lagen verf dat nodig is voor muurtegels hangt af van de kleur van de originele tegels en de gewenste kleur. Over het algemeen zijn twee lagen verf voldoende om de tegels volledig te bedekken.

Wat zijn enkele kleurideeën voor het verven van muurtegels?

Enkele kleurideeën voor het verven van muurtegels zijn:

 • Wit of gebroken wit
 • Grijstinten
 • Zwarte of donkere kleuren voor een dramatisch effect
 • Opvallende felle kleuren voor een accentmuur

Is het de moeite waard om zelf muurtegels te verven?

Het verven van muurtegels kan een betaalbare en snelle manier zijn om de uitstraling van een ruimte te veranderen. Als u handig bent en ervaring heeft met schilderen, kunt u waarschijnlijk zelf muurtegels verven en geld besparen op professioneel schilderwerk. Echter, als u niet veel ervaring heeft met schilderen, kan het de moeite waard zijn om professionele hulp in te schakelen om het beste resultaat te krijgen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat zijn de nadelen van het verven van muurtegels?

Enkele nadelen van het verven van muurtegels zijn:

 • De verf kan na verloop van tijd afbladderen, vooral als de tegels niet goed worden schoongemaakt of de verf niet goed hecht.
 • Het kan moeilijk zijn om de voegen tussen de tegels te schilderen, waardoor het uiterlijk van de muur minder mooi kan zijn.
 • Als u de tegels ooit wilt vervangen, kan de verf het verwijderen van de tegels bemoeilijken.

Kan ik muurtegels in de zomer verven?

Ja, muurtegels kunnen in de zomer worden geverfd. Het is echter belangrijk om te vermijden dat u schildert in direct zonlicht en op hete dagen, omdat dit kan leiden tot verfproblemen zoals verfblaren en het sneller drogen van de verf, wat kan resulteren in ongelijkmatige verflagen.

Kan ik muurtegels in de winter verven?

Ja, u kunt muurtegels in de winter verven. Houd er echter rekening mee dat de omstandigheden in de winter anders kunnen zijn dan in de zomer, zoals een hogere luchtvochtigheid en lagere temperaturen, wat de droogtijd van de verf kan vertragen.

Wanneer is de beste tijd om muurtegels te verven?

De beste tijd om muurtegels te verven is wanneer de luchtvochtigheid laag is en de temperatuur mild is, bij voorkeur tussen 10 en 25 graden Celsius. Onder deze omstandigheden kan de verf goed drogen en hechten aan de tegels.

Welke verf is beter voor muurtegels: verf of spray?

Beide opties kunnen werken, het hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het type tegeloppervlak dat u gaat schilderen. Verf is gemakkelijker te beheersen en kan beter werken op poreuze of oneffen oppervlakken. Verfspray is handig voor het bedekken van grotere oppervlakken en kan een gelijkmatigere afwerking opleveren.

Hoe kan ik muurtegels schoonmaken voordat ik ze ga verven?

Maak de muurtegels schoon met een ontvetter en spoel ze vervolgens af met water om eventuele resten te verwijderen. Zorg ervoor dat de tegels volledig droog zijn voordat je begint met schilderen.

Moet ik een primer aanbrengen voordat ik muurtegels ga verven?

Ja, het is aan te raden om een primer aan te brengen voordat u de muurtegels gaat verven. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en voorkomt dat de tegels door de verf heen schijnen.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik muurtegels ga verven?

Zorg ervoor dat de muurtegels schoon en droog zijn voordat u begint met schilderen. Bedek de omringende oppervlakken met tape of afdekfolie om spatten of vlekken te voorkomen. Gebruik indien nodig schuurpapier om de tegels glad te maken en breng een primer aan om de verf beter te laten hechten.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Kan ik verschillende kleuren verf gebruiken voor de muurtegels in mijn badkamer?

Ja, u kunt verschillende kleuren verf gebruiken voor de muurtegels in uw badkamer. Het kan een leuke manier zijn om een accentmuur te creëren of om verschillende delen van de ruimte visueel te scheiden.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat de verf goed hecht aan de muurtegels?

Om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht aan de muurtegels, moet u ervoor zorgen dat de tegels goed schoon en droog zijn voordat u begint met verven. Schuur de tegels licht op zodat de verf beter kan hechten en gebruik een goede primer die geschikt is voor tegels.

Is het mogelijk om muurtegels te verven die al eerder zijn geverfd?

Ja, het is mogelijk om muurtegels te verven die al eerder zijn geverfd. Het is belangrijk om de muurtegels goed schoon te maken en eventuele loszittende verfresten te verwijderen voordat u begint met het verven.

Hoe lang blijft de verf op muurtegels zitten voordat het begint te vervagen?

Dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de omstandigheden waaraan de muurtegels worden blootgesteld, zoals vochtigheid en direct zonlicht. Over het algemeen kan verf op muurtegels meerdere jaren blijven zitten voordat het begint te vervagen.

Kan ik de voegen tussen de muurtegels ook verven?

Ja, het is mogelijk om de voegen tussen de muurtegels te verven. Hiervoor kunt u een verfkwast of een voegenstift gebruiken.

Hoeveel verf heb ik nodig om muurtegels te verven?

Dit hangt af van de grootte van het oppervlak dat u wilt verven en het type verf dat u gebruikt. Het is aan te raden om de verpakking van de verf te raadplegen voor de dekking en het rendement van de verf.

Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten bij het verven van muurtegels en hoe kan ik deze vermijden?

Enkele veelvoorkomende fouten bij het verven van muurtegels zijn onder andere het niet goed schoonmaken van de tegels, het niet gebruiken van de juiste primer, het niet volgen van het stappenplan en het overslaan van de voorbereidingen. Om deze fouten te vermijden, is het belangrijk om de instructies van de verf en de fabrikant zorgvuldig te volgen en de muurtegels grondig voor te bereiden voordat u begint met verven.

Wat zijn enkele alternatieven voor het verven van muurtegels?

Enkele alternatieven voor het verven van muurtegels zijn het vervangen van de tegels, het aanbrengen van tegelstickers of -folie, of het overspuiten van de tegels met een speciale coating.

Conclusie

Met de bovenstaande vragen en antwoorden in gedachten, heeft u nu een goed idee kunnen krijgen van wat er zoal bij komt kijken om muurtegels te verven. Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen en de juiste materialen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en blijft zitten.

Of u nu kiest voor het verven van de tegels in uw badkamer, keuken of een andere ruimte in uw huis, het kan een relatief eenvoudige en betaalbare manier zijn om een ​​nieuwe look te creëren. Vergeet hierbij niet om altijd veilig te werken en de instructies op de verpakking van de verf te volgen voor het beste resultaat.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ