Wat kan ik verwachten van een schilder offerte?

Een schilder offerte is de beste manier om een prijsindicatie te krijgen. Zo weet je wat je kunt verwachten qua de kosten die je moet maken om een ervaren professional in te schakelen. Het inhuren van een vakman levert je het beste resultaat op, maar hier zitten ook kosten aan verbonden. Om inzicht te krijgen in de kosten, kun je een schilder offerte aanvragen. Je kunt bij meerdere schildersbedrijven een schilder offerte aanvragen, zodat je deze offertes onderling kunt vergelijken. Zo vind je de beste prijs van nu. Vergeet echter niet om ook op kwaliteit te letten. Je kunt beter kiezen voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit dan voor de laagste prijs van dit moment. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over een schilder offerte.

Wat is de opbouw van een schilder offerte?

Een schilder offerte is dus de beste manier om jezelf inzichten te verschaffen in de kosten die met het inschakelen van een professionele schilder gepaard gaan. Maar hoe worden de prijzen in een schilder offerte opgebouwd? Ten eerste is er een richtprijs. Dit is een indicatie van de prijs die je kunt verwachten en dus nog geen exacte prijs. Een richtprijs is te vinden in een open schilder werk offerte. Daarnaast kan er een uurtarief vermeld worden. Dit zie je vaak terug in een schilder offerte. Ook de kosten die verbonden zijn aan het inkopen van materialen worden benoemd. Als deze twee factoren worden benoemd, is er sprake van een gesloten schilder offerte. Ook een vaste prijs voor de werkzaamheden kan in een gesloten schilder offerte benoemd worden. Hier kunnen eventueel nog kosten bij komen. Goede voorbeelden hiervan zijn de voorrijkosten of het huren van extra benodigdheden zoals een steiger. Let bij de kosten in een schilder offerte goed op of de btw is inbegrepen of niet.


Wat kun je verwachten van de kosten in een schilder offerte?

De kosten van een schilder kunnen sterk uiteenlopen. Veel zal afhangen van het soort klus dat uitgevoerd moet worden. De buitenkant van een woning schilderen is bijvoorbeeld een flinke klus en zal dan ook veel geld kosten, terwijl het verven van kozijnen relatief goedkoop is. Voordat je een schilder offerte gaat inzien, is het handig om al op de hoogte te zijn van de gemiddelde kosten van een bepaalde klus. Natuurlijk kunnen de kosten hier flink van afwijken, zowel in je voordeel als in je nadeel. Bij het schilderen van deuren zal de prijs bijvoorbeeld sterk afhangen van de hoeveelheid deuren die geschilderd moeten worden. Hou dit dus in je achterhoofd bij het bekijken van onderstaande gemiddelde kosten.

Eén van de goedkopere opties waarvoor je kunt kiezen is het verven van de kozijnen. Dit kost je gemiddeld tussen de 80 en 150 euro, er vanuit gaande dat er geschuurd en twee keer geschilderd gaat worden. Een trap schilderen kost gemiddeld tussen de 180 en 750 euro. Het schilderen van een woonkamer is een wat grotere klus, dus de prijs hiervan is ook hoger: gemiddeld tussen de 750 en 1.500 euro. Een verfklus waarbij de prijs gemiddeld sterk uiteenloopt is het schilderen van deuren. Bij een enkele deur kan dit tussen de 100 en 200 euro kosten, terwijl de prijs bij vele deuren tussen de 1.500 en 2.000 euro kan kosten. Ook het sauzen van muren of plafonds is een klus die vaak uitgevoerd moet worden door professionele schilders. Dit kost je gemiddeld tussen de 7 en 12 euro per vierkante meter. Hierbij hebben we de btw en de arbeidskosten meegerekend.


Wat kun je nog meer terug vinden in een schilder offerte?

In een duidelijke schilder offerte staan nog meer belangrijke punten vermeld. Ten eerste is het handig wanneer er een planning vermeld start. Zo kun je zien hoe lang de schilder verwacht over de klus te doen, wanneer er begonnen wordt en wanneer de schilder verwacht klaar te zijn met zijn taak. Daarnaast worden de verwachte werkzaamheden vermeld in een schilder offerte. Voor je eigen duidelijkheid is het fijn als een schilder hier dieper op in gaat in een schilder offerte. Ook dienen de garantie voorwaarden vermeld te worden. De minimale garantietermijnen zijn 5 jaar voor schilderwerk binnen en 2 jaar voor schilderwerk buiten. Soms wordt er vermelding gemaakt van extra kosten. Extra kosten kunnen ook nog later ontstaan door onvoorziene omstandigheden. Tot slot kunnen de soorten verf, van merk tot kleurcode, vermeld worden in de schilder offerte.Wat moet je nog meer weten over een schilder offerte?

Een schilder offerte voor werkzaamheden binnen of één voor werkzaamheden buiten kan flink verschillen qua prijs. Schilderwerk binnen is vaak een stuk goedkoper. Dat komt onder meer omdat je voor buiten kwalitatief betere verf nodig hebt die bestand moet zijn tegen externe factoren. Een goed voorbeeld hiervan is regen. Doordat de verf van buiten tegen meer bestand moet zijn, is de garantie hierop lager. Daarnaast kan het btw verschillen afhankelijk van de leeftijd van je woning. Bij woningen ouder dan 2 jaar hoef je maar 9% btw te betalen terwijl dit bij jongere woningen 21% is. Tevens zijn er geen vaste prijzen tussen bedrijven. Het kan dus best zijn dat er grote verschillen qua kosten zijn tussen de schildersbedrijven die je op het oog hebt.Hoe vind je de beste prijs via een schilder offerte?

Wij Nederlanders houden er van als we kunnen besparen op de kosten. We zijn kritische consumenten die altijd op zoek gaan naar de beste prijs. Tegelijkertijd willen we niet inboeten op het gebied van kwaliteit. Daarom zoeken we op het gebied van schilders het bedrijf dat de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit kan bieden. Maar hoe vind je de beste prijs via een schilder offerte? Het beste idee is om de offertes van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Hierbij kun je het beste kiezen voor bedrijven die relatief uit de buurt komen, want zo bespaar je op de voorrijkosten. Ook andere zaken zoals referenties, klantvriendelijkheid en online reviews kunnen je helpen bij het maken van een beslissing. Zo bekijk je niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit van een bedrijf. Daarom kun je het beste meerdere schilder offertes vergelijken. Minimaal twee, maar het liefst meer dan dat.