Terrastegels Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Terrastegels Verven – In dit artikel gaan we dieper in op het schilderen van terrastegels, inclusief een overzicht van de kosten en prijs per m2.

We bieden een helder stappenplan voor de juiste volgorde van schilderen, adviseren over de beste verfkeuzes en delen praktische tips om uw terrastegelproject tot een succes te maken.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van terrastegels?

Gemiddeld zou je kunnen verwachten dat de kosten voor schilderwerk op terrastegels ergens tussen de 15 en 40 euro per vierkante meter liggen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Terrastegels$15 – $40 per vierkante meter liggen$20 – $50€35 – €50

Over het algemeen kunnen de kosten van het schilderen van terrastegels door een professional variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

Kan ik terrastegels zelf verven?

Ja, u kunt terrastegels zelf verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen van terrastegels?

Het stappenplan voor het schilderen van terrastegels is als volgt:

 • Reinig de tegels grondig.
 • Repareer eventuele scheuren of beschadigingen.
 • Breng een hechtprimer aan.
 • Schilder de tegels met de gewenste verf.
 • Breng indien nodig meerdere verflagen aan.
 • Laat de verf goed drogen.

Wat zijn enkele tips voor het verven van terrastegels?

Enkele tips voor het verven van terrastegels zijn:

 • Zorg voor een schone en droge ondergrond voordat u begint met verven.
 • Gebruik verf die geschikt is voor buitentoepassingen en bestand is tegen weersinvloeden.
 • Volg de instructies op de verpakking van de verf nauwkeurig.
 • Gebruik de juiste kwasten of rollers voor een gelijkmatige verdeling van de verf.
 • Breng indien nodig meerdere dunne verflagen aan voor een betere dekking.
 • Laat de verf voldoende drogen tussen elke verflaag en voordat u het terras weer in gebruik neemt.

Wat moet ik doen voordat ik terrastegels verf?

Voordat u terrastegels gaat verven, moet u ervoor zorgen dat de tegels schoon en droog zijn. Verwijder vuil, vet en eventuele losse delen. Als er scheuren of beschadigingen zijn, repareer deze dan voordat u gaat verven. Breng ook een hechtprimer aan om de verf beter te laten hechten aan de tegels.

Is het de moeite waard om terrastegels zelf te verven?

Of het de moeite waard is om terrastegels zelf te verven, hangt af van uw persoonlijke voorkeur, budget en vaardigheden. Door zelf te verven, kunt u kosten besparen ten opzichte van het inhuren van een professional. Het kan ook een bevredigend doe-het-zelfproject zijn.

Houd er echter rekening mee dat het resultaat afhankelijk is van uw schildervaardigheden en de kwaliteit van de gebruikte verf.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van schilderen van terrastegels?

Enkele voordelen van het schilderen van terrastegels zijn:

 • Vernieuwt het uiterlijk van het terras.
 • Kan een persoonlijke touch aan het terras geven.
 • Beschermt de tegels tegen weersinvloeden en slijtage.
 • Kan de levensduur van de tegels verlengen.
 • Kan kosten besparen in vergelijking met het vervangen van de tegels.

Wat is het nadeel van schilderen van terrastegels?

Het nadeel van het schilderen van terrastegels is dat de verflaag na verloop van tijd kan slijten of afbladderen, vooral bij intensief gebruik of blootstelling aan weersomstandigheden. Dit kan resulteren in regelmatig onderhoud, zoals het regelmatig moeten bijwerken of opnieuw schilderen van de tegels, om de bescherming en esthetiek te behouden.

Daarnaast kunnen verfmaterialen en arbeidskosten ook een financiële investering vereisen. Het is belangrijk om te overwegen of u bereid bent om periodiek onderhoud uit te voeren en goed over de kosten na te denken bij het nemen van een besluit om terrastegels te schilderen.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van terrastegels?

Voor het verven van terrastegels kunt u het beste verf gebruiken die speciaal is ontworpen voor buitentoepassingen en geschikt is voor tegeloppervlakken. Acrylverf of betonverf zijn vaak goede opties. Zorg ervoor dat de verf waterbestendig, duurzaam en bestand tegen UV-straling en weersinvloeden is.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat is de beste verf om terrastegels te verven?

Er zijn verschillende merken en types verf die geschikt zijn voor het verven van terrastegels. Enkele populaire opties zijn:

 • Acrylverf
 • Betonverf
 • Epoxyverf
 • Porseleinverf

Het is belangrijk om verf te kiezen die specifiek is ontworpen voor buitentoepassingen en tegeloppervlakken. Raadpleeg de productspecificaties en aanbevelingen van de fabrikant voor de beste resultaten.

Wat is beter, terrastegels verven of spuiten?

Zowel het verven als het spuiten van terrastegels kunnen effectieve opties zijn, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de omstandigheden. Het schilderen van terrastegels met kwasten of rollers geeft meer controle over de verfapplicatie en kan geschikt zijn voor kleinere oppervlakken.

Spuiten kan sneller en gelijkmatiger zijn, maar vereist vaak meer voorbereiding, zoals het afplakken van omliggende oppervlakken en zorgvuldige ventilatie. Over het algemeen hangt de keuze tussen verven en spuiten af van de specifieke situatie en de gewenste resultaten.

Hoeveel vraagt een schilder om terrastegels te schilderen?

De kosten die een schilder in rekening brengt voor het schilderen van terrastegels kunnen variëren. Het tarief van een schilder wordt meestal bepaald op basis van meerdere factoren zoals de omvang van het terras, de staat van de tegels, de benodigde voorbereiding, het type verf en het geschatte aantal werkuren.

Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende schilders en hun prijzen en diensten te vergelijken om een idee te krijgen van de kosten voor uw specifieke project.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe vaak moet ik terrastegels schilderen?

De frequentie waarmee u terrastegels moet schilderen, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de gebruikte verf, de mate van blootstelling aan weersomstandigheden en het gebruik van het terras. Over het algemeen wordt aanbevolen om het terras om de paar jaar opnieuw te schilderen om de bescherming en het uiterlijk te behouden. Het is echter belangrijk om de conditie van de verflaag regelmatig te controleren en indien nodig eerder bij te werken.

Hoe lang duurt het schilderen van terrastegels?

De tijd die nodig is om terrastegels te schilderen, hangt af van de omvang van het terras, de voorbereiding die nodig is, het aantal verflagen en de droogtijd tussen de lagen. Het kan variëren van enkele uren tot meerdere dagen. Een professionele schilder kan een inschatting maken van de benodigde tijd op basis van de specifieke omstandigheden van het project.

Hoeveel verflagen hebben terrastegels nodig?

Het aantal verflagen dat terrastegels nodig hebben, kan variëren afhankelijk van factoren zoals dekking, gewenste kleurintensiteit en de kwaliteit van de gebruikte verf. Over het algemeen worden twee tot drie dunne verflagen aanbevolen voor een gelijkmatige dekking en duurzaamheid. Het is belangrijk om elke verflaag goed te laten drogen voordat u de volgende laag aanbrengt.

Wat zijn enkele kleurideeën om terrastegels te schilderen?

Enkele kleurideeën om terrastegels te schilderen zijn:

 • Wit: Een klassieke en tijdloze keuze die een frisse en schone uitstraling geeft aan het terras.
 • Grijs: Een neutrale kleur die goed past bij verschillende stijlen en een moderne uitstraling creëert.
 • Blauw: Een verkoelende kleur die een rustgevende sfeer creëert en goed past bij een maritiem thema.
 • Terra Cotta: Een warme aardetint die een mediterrane sfeer oproept en goed past bij een zuidelijke stijl.
 • Groen: Verschillende tinten groen, zoals saliegroen of olijfgroen, kunnen een natuurlijke en ontspannen sfeer creëren.
 • Tweekleurig patroon: Overweeg het creëren van een patroon door twee complementaire kleuren te gebruiken, zoals zwart en wit, voor een speels en dynamisch effect.

Houd bij het kiezen van de kleuren rekening met de stijl en het karakter van uw buitenruimte, evenals met uw persoonlijke voorkeur en de omgeving waarin het terras zich bevindt. Het is ook raadzaam om kleurstalen uit te proberen op een klein deel van de tegels voordat u de hele oppervlakte schildert, om te zien hoe de kleuren eruitzien onder de specifieke lichtomstandigheden van uw terras.

Kan ik terrastegels in de zomer schilderen?

Ja, u kunt terrastegels in de zomer schilderen. De zomer kan een geschikte tijd zijn voor het schilderen van terrastegels omdat het over het algemeen warm en droog weer biedt, wat gunstig is voor het drogen van de verf. Zorg ervoor dat u de verf aanbrengt op een moment dat het terras niet te warm is, bijvoorbeeld in de ochtend of avond, om te voorkomen dat de verf te snel droogt.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Kan ik terrastegels in de winter schilderen?

Het wordt over het algemeen afgeraden om terrastegels in de winter te schilderen. Lage temperaturen en vochtigheid kunnen de droogtijd van de verf vertragen en de kwaliteit van de verflaag beïnvloeden.

Bovendien kunnen vorst en sneeuw de hechting en duurzaamheid van de verf negatief beïnvloeden. Het is raadzaam om te wachten op mildere weersomstandigheden en bij voorkeur te schilderen tijdens de lente, zomer of herfst.

Gerelateerde Blog:

👉 Een Nieuwe Look: Toilet Schilderen in Plaats van Tegelen – Kosten per vierkante meter, Gedetailleerd Stappenplan en Handige Tips voor een Eigentijdse Make-over! Ontdek de Beste Verf en Inspirerende Ideeën voor een Verfrissende Badkamer.

👉 Schilderen Buitenshuis: Kozijnen, Deuren en Meer – Wat Kost het en Hoe Doe je het?

Wanneer is de beste tijd om terrastegels te schilderen?

De beste tijd om terrastegels te schilderen is meestal tijdens de lente, zomer of herfst, wanneer het weer mild en droog is. Kies bij voorkeur een periode waarin er geen regen of extreme hitte wordt verwacht. Dit zorgt ervoor dat de verf goed kan drogen en uitharden, waardoor een duurzame en kwalitatieve afwerking wordt gegarandeerd.

Conclusie

Het schilderen van terrastegels is een geweldige manier om uw buitenruimte te veranderen en een persoonlijk tintje toe te voegen. Met de antwoorden op uw vragen over het zelf verven van terrastegels, het stappenplan, handige tips en kleurideeën, bent u goed op weg om een prachtig terras te creëren.

Stel u eens voor: u zit op uw kleurrijke terras, omringd door fraai geschilderde tegels die passen bij uw persoonlijke stijl. Of u nu kiest voor een tijdloos wit, een levendig blauw of een warme terra cotta tint, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dus, haal uw verfkwast tevoorschijn en ga aan de slag. Maak van uw terras een unieke en gezellige plek waar u kunt genieten van ontspannen momenten en mooie herinneringen kunt creëren.

Veel verfplezier en geniet van uw vernieuwde terras!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ