Toilet Donker Schilderen: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na!

Wilt u uw toilet een nieuwe uitstraling geven en overweegt u om deze in een donkere kleur te schilderen? Dan bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel beantwoorden we de belangrijkste vragen over het donker schilderen van uw toilet.

Stelt u zich eens voor, u stapt de badkamer binnen en wordt begroet door een chique zwart toilet of een mysterieus donkerblauwe toiletruimte. Het kan een geweldige manier zijn om een stijlvolle en moderne sfeer te creëren.

Maar hoe pakt u dit aan en waar moet u rekening mee houden? Lees verder om alles te ontdekken over het zelf donker schilderen van uw toilet versus het inschakelen van een professionele schilder, de geschikte kleuren, en handige tips voor een verbluffend resultaat!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Kan ik mijn toilet zelf donker schilderen?

Ja, u kunt uw toilet zelf donker schilderen.

Wat zijn de stappen om een toilet in een donkere kleur te schilderen?

De stappen om een toilet in een donkere kleur te schilderen zijn als volgt:

 • Maak de oppervlakken schoon en zorg ervoor dat ze droog zijn.
 • Schuur de oppervlakken lichtjes op om de hechting van de verf te verbeteren.
 • Breng een primer aan om de verf beter te laten hechten.
 • Breng de donkere verf aan met een verfkwast of roller.
 • Laat de verf drogen volgens de instructies op de verpakking.
 • Breng indien nodig een tweede laag verf aan.

Welke donkere kleuren zijn geschikt voor het schilderen van een toilet?

Enkele geschikte donkere kleuren voor het schilderen van een toilet zijn:

 • Zwart
 • Donkerblauw
 • Donkergrijs
 • Antraciet

Zijn er speciale verfsoorten die ik moet gebruiken bij het donker schilderen van een toilet?

Er zijn geen speciale verfsoorten die u per se moet gebruiken bij het donker schilderen van een toilet. Het is echter raadzaam om verf te kiezen die geschikt is voor vochtige omstandigheden en gemakkelijk schoon te maken is.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Kan ik mijn toiletdeur donker schilderen?

Ja, u kunt uw toiletdeur donker schilderen.

Is het verstandig om een professionele schilder in te schakelen voor het donker schilderen van mijn toilet?

Het is niet per se noodzakelijk om een professionele schilder in te schakelen, maar het kan wel voordelen hebben, zoals een professionele afwerking en tijdsbesparing.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de kosten om een toilet professioneel donker te laten schilderen?

De kosten voor het professioneel laten schilderen van een toilet in een donkere kleur kunnen variëren. Gemiddeld kunnen de kosten liggen tussen de €200 en €500, afhankelijk van factoren zoals de omvang van het toilet en de tarieven van de schilder.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Hoeveel vraagt een professionele schilder gemiddeld om een toilet donker te schilderen?

Een professionele schilder vraagt gemiddeld een uurtarief tussen de €30 en €50 om een toilet donker te schilderen.

Wat zijn enkele voordelen van het inschakelen van een professionele schilder voor het donker schilderen van een toilet?

Enkele voordelen van het inschakelen van een professionele schilder zijn:

 • Professionele afwerking en resultaten
 • Tijdsbesparing
 • Deskundig advies bij kleurkeuze en verfsoorten

Kan een professionele schilder advies geven over de juiste donkere kleur voor mijn toilet?

Ja, een professionele schilder kan advies geven over de juiste donkere kleur voor uw toilet. Ze hebben ervaring en kennis van verschillende kleuren en kunnen rekening houden met factoren zoals de lichtinval en het interieur van uw toilet.

Wat is het verschil in kosten tussen zelf een toilet donker schilderen en het laten doen door een professionele schilder?

Het zelf schilderen van een toilet in een donkere kleur kan aanzienlijk goedkoper zijn dan het inhuren van een professionele schilder. Terwijl zelf schilderen voornamelijk kosten met betrekking tot verf en benodigdheden met zich meebrengt, kunnen de kosten voor een professionele schilder variëren afhankelijk van het uurtarief en de omvang van het project. Een professionele schilder kan echter zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige afwerking en bespaart u tijd en moeite.

Hoe lang duurt het gemiddeld om een toilet in een donkere kleur te schilderen?

De tijd die nodig is om een toilet in een donkere kleur te schilderen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het toilet, de staat van de ondergrond en de ervaring van de schilder. Over het algemeen kan het schilderen van een toilet één tot twee dagen duren, inclusief de droogtijd tussen de verflagen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Moet ik speciale voorbereidingen treffen voordat ik mijn toilet in een donkere kleur ga schilderen?

Ja, voordat u uw toilet in een donkere kleur gaat schilderen, zijn er enkele speciale voorbereidingen die u moet treffen, zoals:

 • Reinig de oppervlakken grondig om vuil en vet te verwijderen.
 • Schuur de oppervlakken lichtjes op om de hechting van de verf te verbeteren.
 • Breng indien nodig een primer aan om de verf beter te laten hechten.

Kan ik mijn toilet in een donkere kleur schilderen als het een kleine ruimte is?

Ja, u kunt uw toilet in een donkere kleur schilderen, zelfs als het een kleine ruimte is. Het gebruik van donkere kleuren in kleine ruimtes kan een stijlvol en dramatisch effect creëren. Het kan echter ook de illusie van een nog kleinere ruimte geven, dus het is belangrijk om rekening te houden met de lichtinval en andere factoren in uw interieur om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te druk of benauwd aanvoelt.

Zijn er bepaalde lichtinval- of interieurfactoren waarmee ik rekening moet houden bij het donker schilderen van mijn toilet?

Bij het donker schilderen van uw toilet zijn er enkele lichtinval- en interieurfactoren waarmee u rekening moet houden, zoals:

 • Natuurlijke lichtinval: Donkere kleuren kunnen de hoeveelheid natuurlijk licht absorberen, dus overweeg de hoeveelheid en de richting van het licht in uw toilet.
 • Verlichting: Zorg ervoor dat u voldoende kunstmatige verlichting hebt om de ruimte goed te verlichten, vooral als het natuurlijke licht beperkt is.
 • Interieurstijl: Overweeg de algehele interieurstijl van uw toilet. Donkere kleuren kunnen goed passen bij een modern, luxueus of dramatisch interieur, maar kunnen minder geschikt zijn voor een kleine, minimalistische ruimte.
 • Contrast: Denk na over het contrast tussen de donkere kleur van de muren en andere elementen in uw toilet, zoals vloeren, sanitair en accessoires. Een goed gebalanceerd contrast kan een visueel aantrekkelijk effect creëren.
 • Onderhoud: Houd er rekening mee dat donkere kleuren mogelijk meer onderhoud vereisen, omdat ze vlekken en krassen meer kunnen laten zien dan lichtere kleuren. Zorg ervoor dat u de juiste verfsoort kiest die gemakkelijk schoon te maken is.

Let op dat deze factoren algemene richtlijnen zijn en dat individuele voorkeuren kunnen variëren. Het is altijd een goed idee om stalen te testen en advies in te winnen bij een professionele schilder voor specifieke situaties.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een manier om uw toilet een upgrade te geven, dan kan het donker schilderen ervan een geweldige optie zijn. Of u nu zelf aan de slag wilt gaan of liever een professionele schilder inschakelt, we hopen dat we al uw vragen hebben beantwoord en u hebben geïnspireerd om creatief te zijn met kleur.

Stel u voor hoe uw gasten onder de indruk zullen zijn wanneer ze uw stijlvolle donkere toilet betreden. Met de juiste kleurkeuze, voorbereiding en eventueel professioneel advies kunt u een toilet creëren dat zowel functioneel als een echte blikvanger in huis is. Dus ga ervoor en verander uw toilet in een oase van elegantie en stijl!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ