Toilet Verven In Plaats Van Tegelen: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Bent u op zoek naar een snelle en betaalbare manier om uw toilet een nieuwe uitstraling te geven? Dan is het schilderen van uw toilet in plaats van te tegelen misschien wel de perfecte oplossing voor u.

Maar hoe pakt u dat precies aan? Welke verf moet u gebruiken en wat zijn de kosten en prijzen waar u rekening mee moet houden? Wij gaan u alle antwoorden geven op deze brandende vragen!

Stel u voor, u hebt een oud en saai toilet dat toe is aan een make-over. U wilt graag een frisse en moderne uitstraling creëren, maar het tegelen van de muren lijkt een grote en dure klus. Gelukkig is er een alternatief: het schilderen van het toilet.

Kan ik het toilet zelf verven in plaats van tegelen?

Ja, u kunt het toilet zelf verven in plaats van te tegelen.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen?

Het volgende is een algemeen stappenplan voor het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen:

 • Bereid het toilet voor door oppervlakken schoon te maken en te schuren indien nodig.
 • Gebruik een primer om een goede hechting van de verf te bevorderen.
 • Breng de verf aan in meerdere dunne lagen, met voldoende droogtijd tussen elke laag.
 • Werk af met een beschermende coating, zoals een sealer of vernis, indien gewenst.

Wat zijn enkele tips voor het verven van het toilet in plaats van te tegelen?

Enkele tips voor het verven van het toilet in plaats van te tegelen zijn:

 • Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon, droog en vrij van stof en vet zijn voordat u begint.
 • Gebruik kwalitatief hoogwaardige verf en gereedschappen voor een beter resultaat.
 • Werk in dunne lagen om druipen en aflopende verf te voorkomen.
 • Ventileer de ruimte goed tijdens en na het schilderen voor een betere droging en om geuren te verminderen.

Wat moet ik doen voordat ik het toilet in plaats van te tegelen verf?

Voor het verven van het toilet in plaats van te tegelen, moet u de oppervlakken grondig reinigen, eventuele oneffenheden repareren en schuren indien nodig. Daarnaast is het raadzaam een primer aan te brengen voor een betere hechting van de verf.

Is het de moeite waard om het toilet zelf te verven in plaats van te tegelen?

Het verven van het toilet in plaats van te tegelen kan een kosteneffectieve en relatief eenvoudige manier zijn om de uitstraling van het toilet te veranderen. Het is de moeite waard als u tevreden bent met een geschilderde afwerking in plaats van tegels.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen?

Enkele voordelen van het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen zijn:

 • Kostenbesparing in vergelijking met het plaatsen van nieuwe tegels.
 • Flexibiliteit in kleurkeuze en afwerking.
 • Relatief snelle en eenvoudige manier om het toilet een nieuwe uitstraling te geven.

Wat is het nadeel van het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen?

Een potentieel nadeel van het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen is dat de verflaag gevoeliger kan zijn voor vocht en slijtage in vergelijking met tegels. Dit kan leiden tot vroegtijdige slijtage of afbladderen van de verf, vooral in gebieden met veel vocht, zoals rond de wastafel of het bad.

Daarnaast kan het oppervlak van geschilderde muren moeilijker schoon te maken zijn dan tegels, wat ook een factor kan zijn om rekening mee te houden.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van het toilet in plaats van te tegelen?

Voor het verven van het toilet in plaats van te tegelen, kun u het beste kiezen voor een verf die speciaal is ontworpen voor badkamers of vochtige omgevingen. Deze verfsoorten hebben meestal een betere weerstand tegen vocht en schimmelvorming. Kijk naar verfproducten die expliciet aangeven geschikt te zijn voor gebruik in badkamers.

Wat is de beste verf om het toilet in plaats van te tegelen te verven?

Er zijn verschillende merken en soorten verf die geschikt zijn voor het verven van het toilet in plaats van te tegelen. Enkele populaire opties zijn:

 • Acryllatex-verf: Deze verf is duurzaam, waterbestendig en heeft een goede hechting op verschillende oppervlakken.
 • Epoxyverf: Deze verfsoort is bijzonder geschikt voor vochtige omgevingen vanwege de hoge weerstand tegen water, chemicaliën en slijtage.
 • Schimmelbestendige verf: Deze verf bevat speciale additieven die de groei van schimmel en meeldauw helpen voorkomen.

Het is belangrijk om de specificaties van de verf te controleren en te kiezen voor een product dat geschikt is voor gebruik in badkamers of vochtige omgevingen.

Wat is beter, het toilet verven of spuiten in plaats van te tegelen?

Zowel het verven als het spuiten van het toilet in plaats van te tegelen kunnen goede opties zijn, afhankelijk van uw voorkeuren en de gewenste afwerking. Het verven van het toilet met een verfroller of kwast kan meer controle bieden over het aanbrengen van de verf en is geschikt voor kleinere projecten.

Aan de andere kant kan het spuiten van verf een snellere en gelijkmatigere dekking bieden, vooral bij grotere oppervlakken. Het is belangrijk om de juiste techniek en apparatuur te gebruiken bij het spuiten van verf om overspray en nevel te minimaliseren.

Wat zijn de kosten en prijzen voor het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen?

De kosten voor het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de muren, de verfsoort en de arbeidskosten. Het is moeilijk om specifieke bedragen te noemen zonder deze informatie.

Over het algemeen kun u verwachten dat de kosten voor het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen lager zullen zijn dan het betegelen van het toilet. Hieronder zijn enkele mogelijke kostenposten die u kunt overwegen:

 • Verf: De prijs van verf varieert afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de hoeveelheid die u nodig hebt. Reken op een prijs van ongeveer 20 tot 50 euro per liter verf.
 • Primer: Een primer kan nodig zijn voor een betere hechting van de verf. De prijs varieert, maar verwacht een bedrag van ongeveer 10 tot 30 euro per liter.
 • Schildersbenodigdheden: Dit omvat kwasten, rollers, schuurpapier, afplaktape en andere materialen. De kosten hiervan kunnen variëren, maar reken op een bedrag van ongeveer 20 tot 50 euro.
 • Arbeidskosten: Als u ervoor kiest om een professionele schilder in te huren, zullen de arbeidskosten een aanzienlijk deel van de totale kosten uitmaken. De exacte prijs is afhankelijk van de omvang van het project en de tarieven van de schilder. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende schilders om een idee te krijgen van de kosten.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts schattingen zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren en uw specifieke situatie.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel vraagt een schilder om het toilet in plaats van te tegelen te schilderen?

De kosten die een schilder in rekening brengt voor het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de muren, de locatie en de ervaring van de schilder. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende schilders om een idee te krijgen van de prijzen die in uw specifieke situatie worden gehanteerd.

Hoe vaak moet ik het toilet in plaats van te tegelen schilderen?

De frequentie van het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik van het toilet, de kwaliteit van de verf en de mate van slijtage. Over het algemeen wordt aanbevolen om het toilet elke 3 tot 5 jaar opnieuw te schilderen om de frisse uitstraling te behouden.

Hoe lang duurt het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen?

De tijd die nodig is om het toilet in plaats van te tegelen te schilderen, hangt af van de omvang van het project, de voorbereiding die nodig is en uw eigen ervaring en vaardigheden. Over het algemeen kan het schilderen van een toilet enkele dagen in beslag nemen, inclusief het schoonmaken, schuren, primen en aanbrengen van verflagen. Het is belangrijk om voldoende tijd te plannen om het werk goed uit te voeren en ervoor te zorgen dat de verflagen voldoende drogen tussen elke laag.

Hoeveel verflagen heeft het toilet in plaats van te tegelen nodig?

Het aantal verflagen dat nodig is voor het toilet in plaats van te tegelen kan variëren, afhankelijk van de dekking en de gewenste afwerking. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal twee verflagen aan te brengen voor een gelijkmatige en duurzame afwerking.

Sommige situaties kunnen echter vragen om extra verflagen, vooral als de oorspronkelijke kleur van de muren sterk verschilt van de nieuwe verfkleur.

Wat zijn enkele kleurideeën om het toilet in plaats van te tegelen te schilderen?

Het kiezen van de juiste kleur voor het schilderen van het toilet in plaats van te tegelen is een persoonlijke keuze en hangt af van uw voorkeuren en de gewenste sfeer. Hier zijn enkele kleurideeën die u kunt overwegen:

 • Lichte tinten: Wit, crème, lichtgrijs of pastelkleuren kunnen een schoon en fris uiterlijk geven aan het toilet.
 • Neutrale tinten: Grijstinten, taupe of beige kunnen een tijdloze en rustgevende uitstraling creëren.
 • Contrasterende accentkleuren: Overweeg het toevoegen van een accentkleur, zoals een heldere blauwe, groene of gele tint, om een speelse en levendige uitstraling te geven.
 • Monochrome kleurenschema’s: Kies voor een elegante uitstraling door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken, bijvoorbeeld verschillende tinten grijs.

Het is altijd een goed idee om kleurstalen op de muur aan te brengen en ze in verschillende lichtomstandigheden te bekijken voordat u definitief een kleur kiest.

Kan ik het toilet in de zomer schilderen in plaats van te tegelen?

Ja, u kunt het toilet in de zomer schilderen in plaats van te tegelen. Het warmere weer en de lagere luchtvochtigheid kunnen de droogtijd van de verf verkorten en zorgen voor een betere ventilatie tijdens het schilderen. Dit kan gunstig zijn voor het verkrijgen van een goed resultaat.

Zorg er echter voor dat de temperatuur en vochtigheid binnen de aanbevolen grenzen vallen, zoals aangegeven op de verpakking van de verf die u gebruikt.

Kan ik het toilet in de winter schilderen in plaats van te tegelen?

Ja, u kunt het toilet in de winter schilderen in plaats van te tegelen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de omgevingscondities, zoals de temperatuur en luchtvochtigheid.

Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid kunnen de droogtijd van de verf vertragen en mogelijk problemen veroorzaken, zoals langzamere droging, slechtere hechting en een minder gelijkmatige afwerking. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is en houd rekening met de aanbevolen omstandigheden op de verpakking van de verf die u gebruikt.

Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat de verf bevriest, dus zorg voor voldoende verwarming in de ruimte tijdens het schilderen en de droogtijd.

Wanneer is de beste tijd om het toilet in plaats van te tegelen te schilderen?

Over het algemeen zijn de lente en de herfst de beste seizoenen om het toilet in plaats van te tegelen te schilderen. Deze seizoenen bieden vaak mildere temperaturen en lagere luchtvochtigheid, wat gunstig is voor de droogtijd en de kwaliteit van de verf.

Het is echter ook mogelijk om het toilet in andere seizoenen te schilderen, zolang u rekening houdt met de omgevingscondities en de aanbevelingen op de verpakking van de verf opvolgt. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het schilderen en de droogtijd, ongeacht het seizoen.

Conclusie

Het schilderen van uw toilet in plaats van te tegelen kan een geweldige optie zijn om uw ruimte op te frissen zonder de kosten en het gedoe van tegelwerk. Met de juiste voorbereiding, verfkeuze en wat handige tips, kunt u een prachtig resultaat behalen.

Of u nu kiest voor een rustige en neutrale look of juist een gedurfde kleur, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dus waar wacht u nog op? Ga aan de slag en transformeer uw saaie toilet naar een ruimte vol persoonlijkheid en stijl. Laat uw creativiteit de vrije loop en geniet van uw vernieuwde toilet!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ