Wat Kost een Appartement Schilderen: Kosten & Prijs per m2, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Bent u van plan om uw appartement te laten schilderen maar weet u niet waar te beginnen? Geen zorgen, wij hebben alle antwoorden voor u! Of u nu wilt weten wat de gemiddelde kosten zijn, hoe u geld kunt besparen of waar u een betrouwbare schilder kunt vinden, we hebben het allemaal voor u op een rijtje gezet.

Stelt u zich eens voor: u komt thuis in een prachtig geschilderd appartement waar de kleuren u tegemoet stralen. Met onze handige gids ontdekt u niet alleen hoe u de kosten kunt berekenen en een redelijke prijs kunt krijgen, maar ook welke kleuren trendy zijn en hoe u het beste kunt samenwerken met een professionele schilder. Lees verder en geef uw appartement de make-over die het verdient!

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het schilderen van een appartement?

De gemiddelde kosten voor het schilderen van een appartement kunnen variëren, maar over het algemeen liggen ze tussen €800 en €3000, afhankelijk van de grootte van het appartement en de complexiteit van het schilderwerk.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat bepaalt de prijs voor het schilderen van een appartement?

De prijs voor het schilderen van een appartement wordt bepaald door factoren zoals de grootte van het appartement, het aantal kamers, de staat van de muren, het gewenste verfwerk (bijvoorbeeld alleen muren of ook plafonds en kozijnen), eventuele reparaties die nodig zijn en de kwaliteit van de verf die wordt gebruikt.

Hoe kan ik de kosten berekenen voor het schilderen van mijn appartement?

Om de kosten voor het schilderen van uw appartement te berekenen, moet u de grootte van het appartement bepalen (in vierkante meters), het aantal kamers en de gewenste scope van het schilderwerk. U kunt vervolgens offertes aanvragen bij professionele schilders om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Moet ik een professionele schilder inhuren of kan ik het zelf doen om geld te besparen?

U kunt ervoor kiezen om het schilderwerk zelf uit te voeren om geld te besparen, maar het inhuren van een professionele schilder heeft vaak voordelen zoals een betere kwaliteit, tijdsbesparing en deskundig advies. Het schilderen van een appartement vereist vaardigheden en ervaring, vooral bij het voorbereiden van oppervlakken en het aanbrengen van een gelijkmatige verflaag.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een professionele schilder voor het schilderen van mijn appartement?

De voordelen van het inhuren van een professionele schilder voor het schilderen van uw appartement zijn onder andere:

 • Hogere kwaliteit van het schilderwerk
 • Tijdsbesparing
 • Deskundig advies over kleurkeuze en verfsoorten
 • Professionele voorbereiding van oppervlakken
 • Minder kans op fouten en problemen

Hoeveel kost het om een ​​professionele schilder in te huren om mijn appartement te schilderen?

De kosten voor het inhuren van een professionele schilder variëren, maar gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen de €10 en €30 per vierkante meter. Houd er rekening mee dat dit slechts een ruwe schatting is en dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het schilderwerk en de locatie.

Wat zijn enkele tips om geld te besparen op het schilderen van mijn appartement?

Enkele tips om geld te besparen op het schilderen van uw appartement zijn:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Voer zelf de voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het schoonmaken en schuren van oppervlakken.
 • Kies voor standaardkleuren in plaats van op maat gemaakte mengsels.
 • Vergelijk offertes van verschillende schilders om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Vraag of u zelf de verf kunt aanschaffen om mogelijk kosten te besparen.
 • Overweeg om alleen de belangrijkste kamers of oppervlakken te laten schilderen in plaats van het hele appartement.
 • Maak gebruik van seizoensaanbiedingen of kortingsacties van schildersbedrijven.

Wat zijn enkele factoren die de kosten van het schilderen van mijn appartement kunnen beïnvloeden?

Enkele factoren die van invloed zijn op de kosten van het schilderen van uw appartement zijn:

 • Grootte van het appartement
 • Aantal kamers
 • Complexiteit van het schilderwerk
 • Huidige staat van de muren
 • Aanvullende services, zoals reparaties of het afplakken van oppervlakken
 • Gebruikte verfsoorten en kwaliteit van de verf

Hoe kan ik een betrouwbare en betaalbare schilder vinden om mijn appartement te schilderen?

Om een betrouwbare en betaalbare schilder te vinden voor het schilderen van uw appartement, kunt u de volgende stappen ondernemen:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Vraag aanbevelingen en referenties van familie, vrienden of buren die recentelijk schilderwerk hebben laten uitvoeren.
 • Vraag om offertes bij verschillende schildersbedrijven en vergelijk de prijzen en diensten.
 • Bekijk online beoordelingen en recensies van schilders in uw omgeving.
 • Controleer of de schilder een erkend bedrijf is en over de juiste verzekeringen beschikt.
 • Vraag om een schriftelijke offerte waarin alle details en kosten zijn opgenomen.

Hoeveel tijd kost het om een ​​appartement te schilderen?

De benodigde tijd om een appartement te schilderen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het appartement, het aantal kamers, de complexiteit van het schilderwerk en het aantal schilders dat aan het project werkt. Over het algemeen kan het schilderen van een appartement enkele dagen tot enkele weken duren.

Hoeveel lagen verf zijn er nodig voor het schilderen van mijn appartement?

Het aantal lagen verf dat nodig is voor het schilderen van uw appartement kan variëren, afhankelijk van de huidige staat van de muren, de kleur van de bestaande verf en de gewenste kleur. In de meeste gevallen worden twee lagen verf aangebracht voor een gelijkmatige en duurzame afwerking. In sommige gevallen, zoals bij donkere kleuren of drastische kleurveranderingen, kunnen er mogelijk meer lagen nodig zijn.

Wat zijn enkele kleurideeën voor het schilderen van mijn appartement?

Enkele kleurideeën voor het schilderen van uw appartement zijn onder andere:

 • Neutrale kleuren zoals wit, crème, beige of grijstinten voor een tijdloze en veelzijdige uitstraling.
 • Pasteltinten zoals lichtblauw, zachtroze of perzik voor een zachte en rustgevende sfeer.
 • Accentkleuren zoals diepblauw, smaragdgroen of warme geeltinten om een statement te maken in specifieke kamers of wanden.
 • Monochrome kleurenschema’s waarbij verschillende tinten van dezelfde kleur worden gebruikt voor een harmonieuze uitstraling.

Kan ik geld besparen door de verf zelf te kopen?

Ja, u kunt mogelijk geld besparen door de verf zelf te kopen. Schilders brengen vaak een opslag op de verfkosten aan om winst te maken. Door zelf verf te kopen, kunt u prijzen vergelijken en mogelijk kortingen of aanbiedingen vinden. Zorg er echter wel voor dat u de juiste verfsoort en hoeveelheid verf koopt die geschikt is voor uw appartement.

Moet ik extra betalen voor het afplakken van mijn appartement tijdens het schilderen?

Ja, het afplakken van oppervlakken zoals ramen, deuren, plinten en andere delen die niet geschilderd moeten worden, kan extra kosten met zich meebrengen. Het afplakken zorgt ervoor dat de verf alleen op de gewenste gebieden wordt aangebracht en voorkomt dat er verf op andere oppervlakken terechtkomt. Deze service vereist tijd en materiaal, dus het is gebruikelijk dat schilders hiervoor een extra vergoeding vragen.

Zijn er extra kosten als er reparaties nodig zijn voordat mijn appartement kan worden geschilderd?

Ja, als er reparaties nodig zijn aan de muren, plafonds of andere oppervlakken voordat het schilderwerk kan plaatsvinden, kunnen er extra kosten zijn. Reparaties zoals het opvullen van scheuren, egaliseren van oppervlakken of herstellen van beschadigingen kunnen arbeidsintensief zijn en extra materiaal vereisen. De kosten voor reparaties kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het werk en de benodigde materialen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe kan ik offertes vergelijken om de beste prijs te vinden voor het schilderen van mijn appartement?

Om offertes te vergelijken en de beste prijs te vinden voor het schilderen van uw appartement, kunt u de volgende stappen volgen:

 • Vraag offertes aan bij meerdere schildersbedrijven. Zorg ervoor dat de offertes gedetailleerd zijn en alle aspecten van het schilderwerk omvatten.
 • Vergelijk de prijzen van de verschillende offertes en let op eventuele verschillen in wat bij het schilderwerk is inbegrepen, zoals het aantal lagen verf, reparaties of extra services.
 • Kijk niet alleen naar de totale prijs, maar ook naar de reputatie en ervaring van de schildersbedrijven. Lees beoordelingen en vraag om referenties indien mogelijk.
 • Houd rekening met de kwaliteit van de verf die wordt gebruikt. Goedkopere offertes kunnen mogelijk lagere kwaliteit verf bevatten, wat op de lange termijn mogelijk extra kosten met zich meebrengt.
 • Wees voorzichtig met offertes die aanzienlijk lager zijn dan andere. Dit kan wijzen op verborgen kosten of een gebrek aan kwaliteit en vakmanschap.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een redelijke prijs betaal voor het schilderen van mijn appartement?

Om ervoor te zorgen dat u een redelijke prijs betaalt voor het schilderen van uw appartement, kunt u de volgende stappen volgen:

 • Vergelijk offertes van verschillende schildersbedrijven om inzicht te krijgen in de gemiddelde prijsrange.
 • Zorg ervoor dat de offertes alle aspecten van het schilderwerk omvatten, inclusief wat bij het schilderwerk is inbegrepen, zoals het aantal lagen verf, reparaties en eventuele extra services.
 • Controleer of de schildersbedrijven over de juiste certificeringen en verzekeringen beschikken.
 • Lees beoordelingen en vraag om referenties om de reputatie en ervaring van de schildersbedrijven te beoordelen.
 • Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de verf en de service die wordt aangeboden.

Hoeveel kost het om een ​​bepaalde kamer in mijn appartement te schilderen?

De kosten voor het schilderen van een bepaalde kamer in uw appartement kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de kamer, de complexiteit van het schilderwerk en eventuele extra services die nodig zijn. Over het algemeen kunt u rekenen op een prijs van tussen de €200 tot €800 per kamer. Het is echter raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere schildersbedrijven voor een nauwkeurige prijsopgave.

Wat zijn enkele uitbreidingen/ add-ons of extra services die de schilder kan bieden en hoeveel kosten deze?

Enkele uitbreidingen / add-ons of extra services die een schilder kan bieden, zijn onder andere:

 • Reparaties van muren, plafonds of andere oppervlakken: De kosten variëren afhankelijk van de aard van de reparaties en de omvang van het werk. Dit kan variëren van €50 tot enkele honderden euro’s.
 • Afplakken van oppervlakken: Dit kan een extra vergoeding van €50 tot €100 bedragen, afhankelijk van de omvang van het afplakwerk.
 • Verwijderen van behang: Als er behang moet worden verwijderd voordat het schilderwerk kan plaatsvinden, kan dit extra kosten met zich meebrengen. De prijs varieert afhankelijk van het type behang en de moeilijkheidsgraad van het verwijderen.
 • Bijwerken van kozijnen en deuren: Als u kozijnen en deuren wilt laten schilderen, kunnen er extra kosten zijn. Dit hangt af van het aantal kozijnen en deuren en de complexiteit van het schilderwerk.
 • Speciale effecten of technieken: Als u speciale effecten, zoals een accentmuur met textuur of een decoratieve schildertechniek, wilt laten toepassen, kunnen hier extra kosten aan verbonden zijn. De prijs varieert afhankelijk van de gewenste techniek en de benodigde materialen.

Hoeveel zou het kosten om het hele appartement te schilderen in vergelijking met slechts een kamer?

De kosten voor het schilderen van het hele appartement zullen over het algemeen hoger zijn dan het schilderen van slechts één kamer, omdat het meer oppervlakte en arbeid vereist. Het is moeilijk om een exact bedrag te geven, aangezien de kosten afhankelijk zijn van de grootte van het appartement, het aantal kamers, de complexiteit van het schilderwerk en eventuele extra services. Als vuistregel kunt u echter verwachten dat het schilderen van het hele appartement 2-3 keer duurder zal zijn dan het schilderen van één kamer.

Conclusie

Het schilderen van uw appartement kan een spannend avontuur zijn, maar met de juiste kennis kunt u er zeker van zijn dat het resultaat verbluffend zal zijn. We hebben besproken hoe u kosten kunt berekenen, waar u op moet letten bij het inhuren van een schilder, en zelfs hoe u geld kunt besparen.

Stel u voor dat uw gasten binnenkomen en met bewondering naar de prachtig geschilderde muren kijken, terwijl u trots kunt vertellen over de slimme keuzes die u hebt gemaakt. Dus ga ervoor, maak van uw appartement een persoonlijke oase en geniet van de frisse nieuwe look die u hebt gecreëerd. Veel plezier met schilderen!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ