Balkon Verven

Balkon Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Balkon Verven? In dit artikel ontdek je alles over het verven van je balkon. We bespreken de kosten en prijs per m2, de juiste volgorde van schilderen, en bieden een gedetailleerd stappenplan voor een prachtige vernieuwing.

Leer welke verf het meest geschikt is voor buitentoepassingen, profiteer van handige tips en laat je inspireren door creatieve ideeën om je balkon een geheel nieuwe uitstraling te geven. Bekijk voor- en na-foto’s voor inspiratie en bewonder de verbluffende resultaten!

Hoeveel vraagt een schilder om balkon te schilderen?

Een schilder kan doorgaans tussen de 20-50 euro per vierkante meter vragen om een balkon te schilderen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Klein balkon€150 – €300€25 – €50€30 – €50
Middelgroot balkon€300 – €600€20 – €40€30 – €50
Groot balkon€600 of meer€15 – €35€30 – €50

De prijs die een schilder vraagt voor het schilderen van een balkon kan variëren, en wordt vaak berekend op basis van het aantal vierkante meters dat geschilderd moet worden.

Schilders hanteren verschillende tarieven, afhankelijk van factoren zoals de complexiteit van het project, de locatie en hun eigen ervaring en specialisatie.

Het is altijd verstandig om meerdere offertes van verschillende schilders op te vragen en deze te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Zo krijgt u een beter inzicht in de kosten en kunt u een schilder kiezen die past bij uw budget en kwaliteitseisen. Zorg er ook voor dat u een duidelijke afspraak maakt over de prijs, eventuele extra kosten en de te gebruiken materialen voordat het werk begint.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Kan ik balkon zelf verven?

Ja, u kunt uw balkon zelf verven.

U kunt ervoor kiezen om uw balkon zelf te verven als u handig bent en graag een doe-het-zelf-project wilt uitvoeren. Het schilderen van uw balkon kan een geweldige manier zijn om het op te frissen en een nieuwe uitstraling te geven.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Voordat u begint, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen, zoals het reinigen en schuren van het oppervlak om een goede hechting van de verf te garanderen.

Zorg er ook voor dat u de juiste verf gebruikt die geschikt is voor buitengebruik en die bestand is tegen weersinvloeden. Het schilderen van een balkon kan een bevredigend project zijn, maar het vereist wel wat tijd en aandacht voor detail om een professioneel resultaat te bereiken.

Als u twijfelt over uw schildervaardigheden of als het balkon complexe structuren heeft, kan het raadzaam zijn om een professionele schilder in te huren.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen balkon?

Het stappenplan voor het schilderen van een balkon is als volgt:

 • Reinig grondig het oppervlak van het balkon.
 • Herstel eventuele beschadigingen, zoals scheuren of afbladderende verf.
 • Gebruik een primer om het oppervlak voor te bereiden.
 • Breng de verflagen aan, laat elke laag goed drogen voordat u de volgende aanbrengt.
 • Werk eventueel af met een beschermende coating om de verf te behouden.

Het schilderen van een balkon vereist een gestructureerde aanpak om ervoor te zorgen dat het resultaat duurzaam en mooi is. Het begint met het grondig reinigen van het balkon om vuil, stof en vet te verwijderen, zodat de verf goed kan hechten.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Vervolgens moet u eventuele beschadigingen, zoals scheuren of afbladderende verf, repareren om een glad en gelijkmatig oppervlak te creëren. Daarna is het belangrijk om een primer aan te brengen, omdat dit zorgt voor een betere hechting van de verf en het oppervlak beschermt.

Nadat de primer is opgedroogd, kunt u beginnen met het aanbrengen van de verflagen. Werk in dunne, gelijkmatige lagen en laat elke laag goed drogen voordat u de volgende aanbrengt.

Afhankelijk van de verfsoort en kleur kan het nodig zijn om meerdere lagen aan te brengen voor een goede dekking. Tot slot, als u extra bescherming wilt toevoegen, kunt u overwegen om een beschermende coating aan te brengen, vooral als het balkon veel wordt blootgesteld aan de elementen.

Volg deze stappen zorgvuldig en uw balkon zal er fris en nieuw uitzien, klaar om van te genieten.

Wat zijn enkele tips voor het verven van balkon?

Enkele tips voor het verven van een balkon zijn:

 • Kies verf van goede kwaliteit die geschikt is voor buitentoepassingen.
 • Werk bij droog weer en vermijd schilderen op regenachtige dagen.
 • Gebruik geschikte schildersmaterialen voor een professioneel resultaat.
 • Verwijder alle losse verf en maak het oppervlak grondig schoon voor het schilderen.
 • Volg het stappenplan en zorg voor voldoende droogtijd tussen de verflagen.

Bij het verven van een balkon zijn er enkele belangrijke tips om rekening mee te houden. Ten eerste is het essentieel om verf van goede kwaliteit te kiezen, speciaal ontworpen voor buitengebruik en bestand tegen weersinvloeden.

Kies de juiste kleur en afwerking die bij uw smaak en stijl passen. Ten tweede is het belangrijk om alleen bij droog weer te schilderen en regenachtige dagen te vermijden, omdat vocht de hechting en duurzaamheid van de verf kan beïnvloeden.

Ten derde, investeer in geschikte schildersmaterialen, zoals kwaliteitskwasten en rollers, voor een professioneel en gelijkmatig resultaat.

Voordat u begint met schilderen, zorg ervoor dat het oppervlak goed is voorbereid door alle losse verf te verwijderen en het balkon grondig schoon te maken.

Volg ten slotte het stappenplan voor het schilderen van het balkon, en geef elke verflaag voldoende tijd om te drogen voordat u de volgende aanbrengt.

Met deze tips zult u een mooi en duurzaam resultaat bereiken dat uw balkon er als nieuw uit laat zien.

Wat moet ik doen voordat ik balkon verf?

Voordat u het balkon gaat verven, moet u het oppervlak grondig reinigen en eventuele beschadigingen herstellen. Ook is het belangrijk om een geschikte primer te gebruiken om het oppervlak voor te bereiden voor het aanbrengen van de verf.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Voordat u begint met het verven van het balkon, is het cruciaal om het oppervlak goed voor te bereiden. Begin met het grondig reinigen van het balkon om vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen.

Eventuele beschadigingen, zoals scheuren of afbladderende verf, moeten worden hersteld voordat u begint met schilderen. Gebruik hiervoor geschikte vulmiddelen en zorg ervoor dat het oppervlak glad en gelijkmatig is.

Een belangrijke stap is het aanbrengen van een geschikte primer. De primer zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak en verbetert de duurzaamheid van het verfsysteem.

Het is essentieel om de primer volgens de instructies van de fabrikant aan te brengen en voldoende droogtijd te geven voordat u de verf aanbrengt.

Door deze stappen te volgen, bereidt u het balkon optimaal voor op het schilderproces en zorgt u voor een langdurig en mooi resultaat.

Is het de moeite waard om balkon zelf te verven?

Ja, het is de moeite waard om balkon zelf te verven, omdat u kosten kunt besparen op arbeid als u het zelf doet.

Het zelf verven van het balkon kan zeker de moeite waard zijn, vooral als u handig bent en graag doe-het-zelf-projecten uitvoert.

Door het schilderen zelf te doen, bespaart u op arbeidskosten die u anders aan een professionele schilder zou moeten betalen.

Bovendien geeft het zelf schilderen u de vrijheid om de verfkleur en afwerking te kiezen die u wilt, waardoor u het balkon helemaal naar uw eigen smaak en stijl kunt personaliseren.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste voorbereidingen treft, de juiste materialen en verf gebruikt en de juiste technieken toepast om een professioneel resultaat te behalen.

Als u voldoende tijd en geduld hebt en de nodige zorg besteedt aan het schilderproces, kunt u een prachtig geschilderd balkon creëren, waar u trots op kunt zijn.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat zijn de voordelen van schilderen balkon?

Enkele voordelen van het schilderen van een balkon zijn:

 • Het verbetert de esthetiek van uw balkon en huis.
 • Het beschermt het oppervlak tegen weersinvloeden en slijtage.
 • U kunt de kleur en afwerking naar eigen voorkeur kiezen.
 • Het is een betaalbare manier om uw balkon op te knappen.

Het schilderen van een balkon biedt talrijke voordelen. Allereerst verbetert het de esthetiek van uw balkon en draagt het bij aan de algehele uitstraling van uw huis.

Door een frisse verflaag aan te brengen, kunt u het balkon een compleet nieuwe look geven, waardoor het er weer als nieuw uitziet.

Daarnaast fungeert de verf als een beschermende laag, waardoor het oppervlak beter bestand is tegen weersinvloeden zoals regen, zon en wind, en tegen dagelijkse slijtage.

Dit verlengt de levensduur van het balkon en helpt mogelijke schade te voorkomen. Bovendien geeft het schilderen u de vrijheid om de kleur en afwerking te kiezen die past bij uw persoonlijke smaak en stijlvoorkeur.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Het is een relatief betaalbare en eenvoudige manier om uw balkon op te knappen en er een plek van te maken waar u graag tijd doorbrengt.

Wat is het nadeel van schilderen balkon?

Een potentieel nadeel van het schilderen van een balkon is dat het periodiek onderhoud vereist, vooral op plekken met veel blootstelling aan weer en wind.

Het schilderen van een balkon heeft veel voordelen, maar een potentieel nadeel is dat het periodiek onderhoud vereist, vooral op plaatsen waar het veel wordt blootgesteld aan de elementen.

Door weersomstandigheden zoals regen, zon en wind kan de verf na verloop van tijd gaan afbladderen of vervagen. Daarom is het belangrijk om het balkon regelmatig te inspecteren en indien nodig bij te werken.

Het onderhouden van de verflaag kan enige inspanning vergen, maar het helpt de levensduur van het balkon te verlengen en het er mooi en verzorgd uit te laten zien.

Het is belangrijk om de juiste verf van goede kwaliteit te gebruiken die geschikt is voor buitentoepassingen om de duurzaamheid te waarborgen. Met regelmatig onderhoud kunt u langdurig genieten van een mooi en goed onderhouden balkon.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van balkon?

U moet verf van goede kwaliteit gebruiken die geschikt is voor buitentoepassingen, zoals speciale balkonverf of buitenverf.

Voor het verven van een balkon is het essentieel om verf van goede kwaliteit te gebruiken die geschikt is voor buitentoepassingen.

Het balkon staat immers bloot aan verschillende weersomstandigheden zoals zon, regen en wind, en daarom moet de verf bestand zijn tegen deze invloeden.

Speciale balkonverf of buitenverf is ontworpen om duurzaam te zijn en een goede hechting te hebben op oppervlakken die aan de buitenlucht worden blootgesteld.

Deze verfsoorten zijn meestal waterbestendig, UV-bestendig en bieden een betere bescherming tegen vervagen, afbladderen en andere slijtage.

Het is belangrijk om verf te kiezen die geschikt is voor het materiaal van het balkon, zoals beton, hout of metaal, voor de beste resultaten.

Door te investeren in hoogwaardige verf, kunt u ervoor zorgen dat het schilderwerk op uw balkon lang meegaat en er mooi en verzorgd uitziet.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Wat is de beste verf om balkon te verven?

De beste verf om balkon te verven is hoogwaardige buitenverf die specifiek is ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagende omstandigheden van buitenoppervlakken, zoals die van een balkon.

Hoogwaardige buitenverf is doorgaans waterbestendig, UV-bestendig en biedt bescherming tegen schadelijke effecten van de zon, regen en andere weersomstandigheden.

Het is ook belangrijk om te kiezen voor verf die geschikt is voor het type materiaal van het balkon, zoals betonverf voor betonnen oppervlakken of metaalverf voor metalen balkons.

Door te investeren in de beste verfsoort voor uw balkon, kunt u ervoor zorgen dat het schilderwerk lang meegaat en uw balkon er mooi en goed onderhouden uitziet.

Kies voor een gerenommeerd merk en vraag eventueel advies aan een professionele schilder om de juiste verf te kiezen voor uw specifieke balkon.

Wat is beter, balkon verven of spuiten?

Het verven van een balkon met een kwast en roller is doorgaans beter dan spuiten, omdat het zorgt voor een gelijkmatige dekking en een betere bescherming tegen elementen zoals zonlicht en regen.

Bij het spuiten van verf kan het moeilijk zijn om een consistente laag aan te brengen, wat kan leiden tot vlekken en een ongelijke kleurverdeling.

Bovendien biedt het schilderen met een kwast en roller de mogelijkheid om de verf goed in alle hoeken en kieren van het balkon te krijgen, wat de bescherming tegen weersomstandigheden, zoals zonlicht en regen, verbetert.

Hoewel spuiten sneller kan zijn, is het schilderen met traditionele methoden vaak de beste keuze om de duurzaamheid en esthetiek van het balkon te behouden.

Gerelateerde Blog:

👉 Ontdek de Oorzaken en Oplossingen voor Afbladderende Verf op het Plafond: Essentieel Advies voor een Duurzame Renovatie!

👉 MDF Schilderen met Succes: Kosten, Uurloon, Prijzen per m2 en Handige Tips

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van balkon?

De kosten voor het schilderen van een balkon kunnen aanzienlijk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het balkon speelt een belangrijke rol, evenals de staat van het oppervlak.

Als het balkon in slechte staat verkeert en veel voorbereidend werk vereist, kunnen de kosten hoger uitvallen. Daarnaast spelen ook de gebruikte materialen en verfsoort een rol in de prijsbepaling.

Hoogwaardige verf en materialen kunnen duurder zijn, maar ze bieden vaak een betere duurzaamheid en bescherming tegen weersomstandigheden.

Het is altijd raadzaam om meerdere offertes van professionele schilders te vergelijken voordat u een beslissing neemt, zodat u een idee krijgt van de totale kosten en een weloverwogen keuze kunt maken.

Hoe vaak moet ik balkon verven?

Het schilderen van een balkon is afhankelijk van de mate van blootstelling aan weer en slijtage, maar doorgaans wordt het om de 3-5 jaar aanbevolen.

De frequentie waarmee u uw balkon moet verven, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de verf die u hebt gebruikt, de weersomstandigheden in uw regio en de mate van blootstelling aan de elementen.

Als u merkt dat de verf begint te vervagen, afbladdert of als u beschadigingen opmerkt, is het waarschijnlijk tijd om uw balkon opnieuw te schilderen.

Regelmatig onderhoud en het tijdig opfrissen van de verflaag kunnen de levensduur van uw balkon verlengen en helpen om schade door weersinvloeden te voorkomen.

Het is ook belangrijk om eventuele reparaties of voorbereidende werkzaamheden uit te voeren voordat u begint met schilderen om een duurzaam en professioneel resultaat te garanderen.

Hoe lang duurt schilderen balkon?

De tijd die nodig is om een balkon te schilderen, hangt af van de grootte en de staat van het oppervlak, maar het kan enkele dagen tot een week duren.

Het schilderen van een balkon kan variëren in tijdsduur, afhankelijk van verschillende factoren. Een klein balkon met weinig beschadigingen kan mogelijk binnen een dag worden geschilderd, terwijl een groter balkon met veel voorbereidend werk en eventuele reparaties meer tijd kan vergen.

Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor het schilderproces, vooral als u meerdere verflagen wilt aanbrengen voor een duurzamer en mooier resultaat.

Daarnaast is het cruciaal om voldoende droogtijd tussen de lagen in acht te nemen, zodat de verf goed kan uitharden en de beste bescherming biedt tegen weersinvloeden.

Het is altijd een goed idee om geduldig en zorgvuldig te werk te gaan om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Hoeveel verflagen heeft balkon nodig?

Meestal zijn twee lagen verf voldoende om het balkon goed te bedekken en te beschermen, maar het kan variëren afhankelijk van de verfsoort en de gewenste dekking.

Het aantal verflagen dat nodig is voor een balkon kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen bieden twee lagen verf voldoende dekking en bescherming tegen weersinvloeden.

Als u echter een intensere kleurverandering wilt bereiken of als het oppervlak veel oneffenheden heeft, kan een derde laag verf nodig zijn voor een gelijkmatige en duurzame afwerking.

Het is ook essentieel om te kiezen voor hoogwaardige verf met goede dekkende eigenschappen om het gewenste resultaat te bereiken met een minimale hoeveelheid verflagen.

Zorg ervoor dat elke verflaag goed droogt voordat u de volgende aanbrengt om een duurzame hechting en een professionele afwerking te garanderen.

Wat zijn enkele kleurideeën om balkon te schilderen?

Enkele kleurideeën voor het schilderen van een balkon zijn:

 • Neutrale kleuren zoals wit, beige of grijs voor een tijdloze uitstraling.
 • Levendige kleuren zoals blauw, groen of geel voor een speelse en vrolijke sfeer.
 • Contrasterende accentkleuren om bepaalde elementen te benadrukken.

Bij het schilderen van een balkon zijn er talloze kleurideeën om uit te kiezen, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de gewenste uitstraling.

Neutrale kleuren zoals wit, beige of grijs kunnen een elegante en tijdloze uitstraling geven aan het balkon, waardoor het een rustgevende omgeving wordt om te ontspannen.

Aan de andere kant kunnen levendige kleuren zoals blauw, groen of geel een speelse en vrolijke sfeer creëren, perfect voor een levendige en energieke buitenruimte.

Als u de architectonische elementen van het balkon wilt benadrukken, kunt u kiezen voor contrasterende accentkleuren om een unieke en opvallende look te creëren.

Ongeacht de kleuren die u kiest, is het belangrijk om te overwegen hoe ze zich zullen mengen met de omgeving en de algehele esthetiek van uw huis.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Kan ik balkon in de zomer schilderen?

Ja, u kunt uw balkon verven in de zomer, op voorwaarde dat het weer droog is en er geen regen wordt verwacht tijdens het schilderproces.

De zomer is over het algemeen een uitstekende tijd om uw balkon te schilderen, vooral als u op zoek bent naar warm en droog weer.

Het is belangrijk om een periode te kiezen waarin er geen regen of vochtige omstandigheden worden verwacht, omdat vocht de verf kan aantasten en de hechting kan beïnvloeden.

Ook moet u er rekening mee houden dat schilderen op zeer hete dagen kan leiden tot een te snelle droging van de verf, wat het lastiger kan maken om een gelijkmatige afwerking te krijgen. Kies dus bij voorkeur voor een bewolkte dag met milde temperaturen voor het beste resultaat.

Vergeet niet om u voor te bereiden op het schilderproces door het balkon grondig te reinigen en eventuele beschadigingen te herstellen voordat u begint met schilderen.

Kan ik balkon in de winter schilderen?

Het is mogelijk om uw balkon in de winter te schilderen, maar het wordt over het algemeen niet aanbevolen vanwege de koude temperaturen en hogere luchtvochtigheid, wat de droogtijd en de hechting van de verf kan beïnvloeden.

Hoewel het technisch gezien dus mogelijk is om het balkon in de winter te schilderen, zijn er enkele uitdagingen waar u rekening mee moet houden.

Lage temperaturen kunnen de droogtijd van de verf vertragen, waardoor het langer kan duren voordat het schilderwerk volledig is uitgehard.

Bovendien kan de hogere luchtvochtigheid ervoor zorgen dat de verf minder goed hecht wat kan het leiden tot blaarvorming of afbladderen van de verflaag.

Als u toch besluit om in de winter te schilderen, kies dan voor een droge periode met milde temperaturen en zorg voor voldoende ventilatie om de droogtijd te verkorten.

Het is ook belangrijk om een verf te gebruiken die geschikt is voor koude omstandigheden en goed de instructies van de fabrikant op te volgen voor de beste resultaten.

Als alternatief is het vaak beter om te wachten tot het voorjaar of de herfst, wanneer de weersomstandigheden meer geschikt zijn voor het schilderproces.

Wanneer is de beste tijd om balkon te verven ?

De beste tijd om uw balkon te schilderen is tijdens de lente of de vroege zomer, wanneer het weer meestal droog en niet te warm is. De verf kan in deze seizoenen goed drogen en uitharden.

In het voorjaar of de vroege zomer zijn de weersomstandigheden doorgaans gunstig voor het schilderen van een balkon. De milde temperaturen en lage luchtvochtigheid bevorderen een betere droging en hechting van de verf, waardoor u een duurzaam en professioneel resultaat kunt bereiken.

Bovendien is het in deze periode vaak aangenamer om buiten te werken, wat het schilderproces comfortabeler maakt.

Als u van plan bent om uw balkon in deze tijd te schilderen, zorg er dan voor dat u een geschikte verf kiest die bestand is tegen weersinvloeden, zoals zonlicht en regen. Hierdoor kunt u de levensduur van het schilderwerk verlengen.

Het is ook belangrijk om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en te vermijden om te schilderen op regenachtige of zeer winderige dagen.

Conclusie

Dit was het! Nu bent u klaar om uw balkonverf-avontuur aan te gaan en uw buitenruimte op te fleuren. Of u nu een kleurrijk toevluchtsoord wilt creëren om te ontspannen na een drukke dag, of dat u uw balkon gewoon wil beschermen tegen de elementen, u hebt alle kennis in huis.

Denk aan de voldoening die u zult voelen wanneer u vrienden en familie over de vloer heeft en ze uw prachtig geschilderde balkon bewonderen.

Dus, haal uw schildersschort tevoorschijn, zet uw favoriete muziek op en begin met schilderen. Voordat u het weet, bent u een echte balkonverf-kunstenaar en geniet u van uw eigen persoonlijke buitenparadijs!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ