Kunststof Kozijnen Verven: beste Schilderen verf, tips en Ideeën. Gemiddelde Kosten & Prijs per m2!

Kunststof kozijnen schilderen is één van de verfklussen die je het minst vaak hoeft uit te voeren. De verf op kunststof kozijnen gaat lang mee en van nature hebben dergelijke kozijnen bijna geen onderhoud nodig.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om je kunststof kozijnen te schilderen als je ze van een nieuwe kleur wilt voorzien.

Het kan zijn dat je uitgekeken bent op de oude kleur, maar een andere mogelijkheid is dat je in een nieuw huis bent gaan wonen en dat de huidige kleur je simpelweg niet bevalt.

In dat geval is het overschilderen van de kunststof kozijnen een optie.

Dit is een klus die je zelf kunt uitvoeren. Om het beste resultaat te behalen schakel je een professionele schilder in. Een expert met ervaring weet precies hoe hij deze schilderklus aan moet pakken.

Dit levert het mooiste resultaat op. Zo geef je jouw kozijnen weer een frisse uitstraling en zijn ze voorzien van de kleur die jij voor ogen hebt. Zo maak je jouw woning weer net wat meer eigen.

Geregeld wordt aan ons gevraagd wat de kosten zijn van je kunststof kozijnen laten schilderen. In deze tekst gaan we hier antwoord op geven. De gemiddelde prijzen kunnen sterk uiteenlopen, zowel door de factoren die van toepassing zijn als tussen bedrijven onderling.

Ga altijd op zoek naar een bedrijf met een goede verhouding tussen scherpe prijzen en het leveren van een hoge kwaliteit. Dat is het beste van beide werelden.

Gerelateerde Blog: Kozijnen Laten Schilderen: beste Schilderen verf, tips en Ideeën. Gemiddelde Kosten & Prijs per m2!

Wat zijn de kosten van je kunststof kozijnen laten schilderen?

Er zijn meerdere factoren van invloed op de uiteindelijke kosten die je moet maken om je kunststof kozijnen te laten schilderen. Ten eerste zal de prijs sterk afhangen van je jouw kozijnen binnen laat schilderen of je kozijnen buiten.

De grootte van de ondergrond zal ook een impact hebben op de prijs. Daarnaast hangt veel af van de staat waarin je kozijnen verkeren. Als de staat slecht is zullen er reparaties uitgevoerd moeten worden, met alle kosten van dien.

Een voordeel van kunststof kozijnen is dat deze kozijnen van nature behoorlijk duurzaam zijn. De kans op reparaties is dan ook over het algemeen klein.

Wat kun je verwachten van de kosten van je kunststof kozijnen laten verven? We zullen je een indicatie geven. Ten eerste kijken we naar het schilderwerk buiten.

Hierbij hanteren we prijzen inclusief materiaal. Van invloed op de prijs is het soort woning waarbij de kunststof kozijnen opnieuw geschilderd moeten worden. Bij een tussenwoning zal dit je tussen de 750 en 1.700 euro kosten.

Nog net iets goedkoper is het schilderen van de kunststof kozijnen van een appartement of een flatjes.

Gemiddeld kost dit je tussen de 550 en 1.550 euro. Het schilderen van de kunststof kozijnen van een hoekwoning kost je al wat meer: gemiddeld 950 tot 2.250 euro.

Tot slot kunnen de kunststof kozijnen van een vrijstaande woning of nieuwbouw woning voorzien moeten worden van een nieuwe lik verf. Gemiddeld kost dit je tussen de 3.500 en 7.500 euro.

 Hierboven gaat het om schilderwerk buiten, maar ook binnen kun je schilderwerk aan je kunststof kozijnen laten uitvoeren. Ook hierbij zijn diverse factoren van invloed op de prijs, van de grootte van de kozijnen tot aan de hoeveelheid kozijnen die geverfd moeten worden.

Per vierkante meter moet je voor het binnen verven van je kunststof kozijnen als snel rekenen op een prijs tussen de 20 en 32 euro per vierkante meter. Per normaal kozijn komt dit neer op een prijs tussen de 13 en 20 euro inclusief materiaal.

Als je jouw deuren ook wilt laten verven, dan kost dit je gemiddeld tussen de 30 en 40 euro. Let op dat dit gemiddelde prijzen zijn en dat de kosten in het echt hoger of lager voor je kunnen uitvallen.

Dit zijn de gemiddelde kosten voor het verven alleen. Het is mogelijk dat er nog andere kosten om de hoek komen kijken. Sommige kozijnen zijn minder goed bereikbaar dan andere kozijnen.

In dat geval kan het nodig zijn dat een steiger gehuurd wordt. Dit levert je extra kosten op. Daarnaast hanteren bedrijven voorrijkosten.

Hoe verder weg een bedrijf van je vandaan is, hoe langer ze moeten rijden om je te bereiken en hoe hoger de voorrijkosten zullen zijn.

Tevens zullen de eventuele parkeerkosten voor jouw rekening zijn. Op een offerte kun je dergelijke kosten vinden onder het kopje extra kosten. Het verschilt dus per situatie in welke mate er sprake zal zijn van extra kosten.

Kun je kunststof kozijnen zelf schilderen?

Je kunststof kozijnen verven is een klus die je kunt overlaten aan een professionele schilder. Het is echter ook een klus die je zelf kunt uitvoeren.

Let hierbij wel op dat dit een flinke klus is die je behoorlijk wat tijd en moeite kan kosten. Tegelijkertijd is het zelf schilderen van je kunststof kozijnen een goede manier om geld te besparen.

Mits je het goed uitvoert natuurlijk, anders heb je een hoop extra kosten waar je niet op zit te wachten. Het verven van kunststof ondergronden moet je op de juiste manier uitvoeren, anders kan de verf al na enkele maanden los gaan laten.

Je wilt wel een duurzaam resultaat behalen. Gezien de lastigheid van het verven van kunststof kozijnen, raden wij altijd aan om hier een professionele schilder voor in te schakelen.

Wanneer kun je kunststof kozijnen niet schilderen?

Vooraf moet er altijd onderzocht worden of je kunststof kozijnen verven wel de beste oplossing is. Kozijnen verouderen nu eenmaal.

Hoewel kunststof kozijnen beter bestand zijn tegen slijtage dan andere soorten kozijnen, kunnen ook deze kozijnen slijten door een hoge leeftijd. Daarnaast kunnen er ook beschadigingen zijn ontstaan.

In sommige gevallen is je kunststof kozijnen schilderen niet de beste optie. In dat geval kun je beter kiezen voor het vervangen van je kunststof kozijnen.

Ook als de mogelijkheid bestaat dat je jouw kozijnen binnen een jaar alsnog moet vervangen na het schilderen, kun je beter kiezen voor vervanging. Het is zonde van je geld om eerst te verven en dan te vervangen.

Scroll to Top
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!