Dakkapel Schilderen: Prijs, Kosten en Tips om Het Veilig Zelf te Doen Zonder Steiger

Kan uw dakkapel wel een nieuwe verflaag gebruiken? Wij geven u hier nuttige  informatie over de kosten voor deze klus en de werkzaamheden.

Bovendien zijn onze bespaartips op de kosten voor het schilderen van een dakkapel zeker de moeite waard om eens goed door te lezen.

Dakkapel schilderen: de kosten

U heeft de knoop doorgehakt: Uw dakkapel krijgt een nieuwe schilderlaag. Natuurlijk wilt u nu wel graag weten wat het schilderen van een dakkapel kost.

Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de schilder, de afmetingen van de dakkapel en de benodigde materialen. Een exacte prijs is daarom moeilijk te zeggen.

Wij kunnen u wel inzicht geven in wat de gemiddelde kosten voor het schilderen van een dakkapel zijn. U kunt dan zelf een schatting maken van de te maken kosten en zo kijken of dit haalbaar is binnen uw budget.

Hieronder ziet u de gemiddelde totaalprijs voor het laten schilderen van een dakkapel en daarnaast de gemiddelde kosten voor een schilder:

Prijs buitenschilder per uur inclusief materiaal, verf en btwGemiddelde totaalprijs schilderen van dakkapel inclusief, verf, arbeidsloon schilder, materiaal, verf en btw
€ 40 – € 50€ 500 – € 1.000

Hoe kan ik besparen op de kosten?

U ziet dat u voor het laten schilderen van uw dakkapel rekening moet houden met gemiddelde kosten van tussen de €500 en €1000.

Wilt u graag een exacte prijs voor het schilderen van uw dakkapel? Vraag dan geheel vrijblijvend en gratis offertes aan van schilders bij u in de buurt. U ontvangt binnen 2 werkdagen dan de offertes van tot wel 6 schilders in uw mailbox.

U kunt veel geld besparen door de prijzen van meerdere schilders te vergelijken. Iedere schilder hanteert namelijk zijn eigen tarief en de verschillen in deze tarieven kunnen aanzienlijk zijn.

Vergelijk de offertes, ontdek snel welke schilder voor u het voordeligst is en geniet in een mum van tijd van uw perfect geschilderde dakkapel. Ziet u toch liever af van de klus? Het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend, dus dit is geen enkel probleem.

Uw dakkapel schilderen: Waarom?

Door de vele wisselende weersomstandigheden waar wij in ons land nou eenmaal mee te maken hebben, krijgt niet alleen u maar ook uw dakkapel veel te verduren.

Van de ijskoude temperaturen in de winter tot de felle zon in de zomer en alles wat daartussenin zit zoals regen en storm, uw dakkapel moet het allemaal doorstaan.

Hierdoor is uw dakkapel eens in de 4 tot 5 jaar echt toe aan een nieuwe schilderlaag. Zorg ervoor dat het schilderen van uw dakkapel tijdig gebeurt.

Niet alleen ziet een dakkapel met slecht onderhouden schilderwerk er al snel enigszins armoedig uit, de bescherming van de dakkapel is hiermee weg en dat maakt de dakkapel kwetsbaar voor problemen aan de onderdelen van de dakkapel.

De gemiddelde levensduur van een houten dakkapel is 25 jaar. Als u wilt dat ook uw dakkapel deze gemiddelde levensduur volmaakt, doet u er verstandig aan om uw dakkapel regelmatig te laten schilderen.

Wilt of heeft u een aluminium of kunststof dakkapel op uw dak? Dan hoeft u deze niet te schilderen ter onderhoud.

Wilt u uw dakkapel toch graag een nieuwe kleur geven? Met een primer geschikt voor aluminium of kunststof geeft u uw aluminium of kunststof dakkapel toch een nieuwe verflaag.

Het schilderen: In welke volgorde?

Het is een behoorlijke klus om uw dakkapel te schilderen. De volgende onderdelen van uw dakkapel moeten regelmatig van een nieuwe verflaag te worden voorzien:

  • raamkozijnen
  • zijwangen
  • boeiboorden (planken net onder de dakrand, aan de bovenkant van de dakkapel)

Een langdurig stralend eindresultaat behaalt u alleen door voor een juiste voorbereiding te zorgen. Ga niet overhaast te werk, hier krijgt u later spijt van. Een goede voorbereiding houdt de volgende werkzaamheden in:

  • ondergrond repareren (als er beschadigingen zijn)
  • oude verflaag verwijderen met behulp van een verffohn, afbijtmiddel of verfkrabber ( Dit is noodzakelijk als meer dan een kwart van de oude verflaag slecht of versleten is.)
  • oppervlak ontvetten en schuren
  • een grondverf aanbrengen

Als u de grondverf heeft aangebracht is uw dakkapel klaar om geschilderd te worden. Voor een mooie dekkende afwerking kunt u het beste 2 eindlagen aanbrengen.

Uw dakkapel schilderen: Zelf doen of uitbesteden?

De dakkapel is een van de lastigste onderdelen van uw woning om te schilderen. Dit komt allereerst natuurlijk door de locatie: het dak.

U zult daardoor behoorlijk wat uurtjes op grote hoogte moeten doorbrengen en dit moet wel op een veilige manier. Hiervoor is een steiger zeker vereist en een valbeveiliging is ook aan te raden.

Ga in ieder geval geenszins met een ladder proberen uw dakkapel te schilderen. Doordat u met een ladder geen stabiele ondergrond heeft, loopt u een enorm risico op om van een grote hoogte naar beneden te vallen. Dit is levensgevaarlijk.

Naast dat de locatie het schilderen van een dakkapel tot een lastige klus maakt, is het ook een schilderklus waarbij veel nauwkeurigheid van de schilder gevraagd wordt.

Door de vele details en kleine hoekjes die een dakkapel heeft is dit een zeer arbeidsintensieve klus.

Houdt u uw tijd liever vrij voor leuke activiteiten, wilt u optimale kwaliteit en wilt u uw eigen veiligheid liever niet in gevaar brengen? Huur dan een ervaren schilder in om uw dakkapel te schilderen.

Een professionele schilder heeft de klus in een mum van tijd voor u verricht, waarna u weer jarenlang kunt genieten van uw perfect geschilderde dakkapel.

Het onderhouden van het schilderwerk

Vanzelfsprekend wilt u zo lang mogelijk kunnen genieten van uw prachtig geschilderde dakkapel. U kunt zelf bijdragen aan het verlengen van de levensduur van uw schilderwerk door de schilderlaag goed te onderhouden.

Hieronder leest u hoe u dit het beste doet:

  • Reinig het schilderwerk regelmatig met een lauwwarme doek. Vuil en zand worden hierdoor verwijderd en houtrot wordt voorkomen.
  • Controleer het schilderwerk regelmatig op scheurtjes en blaasjes. Dit kan erop duiden dat de schilderlaag aan vernieuwing toe is.
  • Ziet u beschadigingen aan uw schilderwerk? Werk deze tijdig weg, om te voorkomen dat de beschadiging zich uitbreidt.

Door de moeilijk te bereiken plek van de dakkapel is ook het onderhoud van het schilderwerk van de dakkapel geen eenvoudige klus. Blijft u liever veilig met beide benen op de grond?

Bel dan uw schilder wanneer de dakkapel toe is aan een onderhoudsbeurt of kies voor het gemak van een onderhoudscontract bij een schilder. U bent er dan van verzekerd dat het onderhoud altijd op tijd plaatsvindt.

Het combineren van uw buitenschilderwerk

Gerelateerde Blog: Buitenschilderwerk: hoe vaak? Wat kost? Hoeveel lagen? Gemiddelde Kosten & Prijs per m2!

Is behalve uw dakkapel ook de rest van uw buitenschilderwerk wel toe aan een opknapbeurt? Huur dan een schilder in om in één keer uw gehele woning van een frisse schilderlaag te voorzien.

Zo hoeft u slechts eenmalig op zoek te gaan naar een betrouwbare vakman en profiteert u ook nog van korting. Bij dergelijke grote klussen spreekt uw schilder namelijk graag een speciale prijs met u af.

De korting loopt op naarmate de klus groter wordt. Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen voor het complete buitenschilderwerk:

Buitenschilderwerk: Wat kost het?Prijs
Vrijstaand huisGemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 6000
 
Hoekhuis of 2 onder 1 kap
Gemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 3000
TussenwoningGemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 1500
AppartementGemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 1000

Uw dakkapel schilderen voor de scherpste prijs  

Uiteraard gaat u wel voor de beste kwaliteit wanneer u uw dakkapel wilt laten schilderen. Dat betekent echter niet dat u daar altijd direct de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Er zijn talloze goede schilders die uw dakkapel tot in detail perfect kunnen schilderen, ook bij u in de regio. Ze hanteren echter wel allemaal andere tarieven.

Vergelijk daarom altijd de prijzen van meerdere schilders voordat u uw definitieve keuze voor een schilder maakt.

U zult merken dat waar de ene schilder €900 vraagt voor het schilderen van uw dakkapel, een andere schilder de klus voor €700 graag voor u uitvoert. Voorkom onnodig hogere kosten en vraag bij ons binnen slechts 2 minuten offertes aan van tot wel 6 schilders in uw regio.

U heeft de offertes van de ervaren schilders binnen 2 werkdagen in huis en ziet in één oogopslag welke schilder uw dakkapel het goedkoopst wil schilderen.

Bent u er nog niet zeker van of u de klus wil uitbesteden aan een vakman, maar wilt u wel graag inzicht krijgen in wat de exacte prijs voor uw klus zou zijn? Geen probleem, het aanvragen van offertes is bij ons geheel vrijblijvend en gratis.

U kunt de prijzen dus vergelijken, zonder dat u ergens aan vastzit.   

Scroll to Top
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!