Badkamer / Sanitair / Toilet / WC Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Kosten & Prijs per m2, best verf, tips en kleuren ideeën. Voor en Na!

Een badkamer verven is een goede optie als je dit vertrek binnen je woning van een nieuwe en frisse look wilt voorzien.

Muren, plafond en zelfs tegels kunnen van een nieuwe lik verf worden voorzien. Vroeger werd vaak gekozen voor het opnieuw betegelen van een badkamer, maar dit is dus helemaal nog niet nodig als je tegels in een goede conditie zijn.

Het verven van je badkamer geeft dit vertrek een mooie uitstraling. Het is een relatief betaalbare manier om je badkamer een opknapbeurt te geven. Schilderen is immers een stuk goedkoper dan de boel in zijn geheel renoveren.

Het is ook een goede manier om onderhoud te plegen aan diverse ondergronden binnen je badkamer. Hierbij kun je denken aan muren, plafonds, kozijnen en meer.

Het verven van een vochtige ruimte

Het verven van een badkamer pak je net wat anders aan dan het schilderen van een ander vertrek binnen je woning. De badkamer is namelijk wat vochtiger dan gemiddeld, onder meer door de aanwezigheid van een bad en/of douche.

Voor zulke vertrekken heb je verf nodig die bestand is tegen vocht en die water afstoot. Het is mogelijk om zelf je badkamer te verven. Waterafstotende verf is namelijk gewoon verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten en verfwinkels.

Tegelijkertijd ben je gegarandeerd van het beste resultaat als je gebruik maakt van de diensten van een professionele schilder. Onderling kunnen de kosten voor een badkamer verven enorm verschillen tussen bedrijven.

Logischerwijs wil je hier meer over weten voordat je een professionele schilder in de arm neemt.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de gemiddelde kosten van een badkamer verven?

Het liefst wil je een zo goed mogelijk overzicht van de kosten die gepaard gaan met een badkamer laten verven. Exacte kosten zijn moeilijk om weer te geven, aangezien hier vele factoren een invloed op hebben.

Als je voor jouw specifieke situatie meer info wilt, kun je het beste een offerte aanvragen bij een schildersbedrijf.

Vaak kan dit gratis en geheel vrijblijvend. Natuurlijk kunnen we wel de gemiddelde kosten weergeven die gepaard gaan met het verven van de badkamer.

Van grote invloed op de kosten zijn de muren en de plafonds. Als je beide laat schilderen, zullen de algehele kosten hoger zijn maar zal de prijs per vierkante meter lager zijn.

Naast een prijs per vierkante meter kan er ook gekozen worden voor een uurtarief. Hier wordt vaak voor gekozen als het schilderwerk meer gedetailleerd is.

Wat kun je verwachten van de gemiddelde kosten van een badkamer verven? Een ander element dat een impact heeft op de uiteindelijke prijs is of je kiest voor sauswerk of spuitwerk.

Spuitwerk is goedkoper omdat het sneller aangebracht kan worden. Vooral voor erg grote ruimtes is dit handig. Daarentegen staat sauswerk er wel om bekend dat deze methode het beste resultaat oplevert.

Deze keuze is dus geheel aan jou. Spuitwerk, waarbij gebruik gemaakt wordt van latex verf, kost je gemiddeld tussen de 4 en 9 euro per vierkante meter.

Het sauzen van de muren en plafonds in je badkamer kost gemiddeld per vierkante meter tussen de 13 en 20 euro. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van latex verf.

Gerelateerde Blog: Schimmel Plafond Badkamer Verven: Tips, Tricks, Ideeën, Veelvoorkomende Fouten, Do’s en Don’ts en Equipment die Je Niet Wilt Missen

Welke verf gebruik je om je badkamer te laten verven?

Je badkamer verven is je beste optie wanneer de verf op ondergronden begint af te bladderen. Als de ondergronden verder nog in goede conditie zijn, kun je ze er weer zo goed als nieuw uit laten zien door ze te voorzien van een nieuwe lik verf.

Schilderwerk kun je eenvoudig opnieuw laten uitvoeren. De oude laag wordt verwijderd, waarna een nieuwe laag geplaatst wordt. Latex muurverf is een prima optie voor een dergelijke vochtige ruimte.

Wel is het de bedoeling dat het schilderen naar behoren wordt uitgevoerd, want je wilt voorkomen dat vocht en schimmel een probleem kunnen worden in deze ruimte.

Voor de tegels van je badkamer kun je het beste gebruik maken van een epoxyverf of een twee componenten verf. Wat je ook kiest, het is van belang dat de verf tegen vocht bestand is en een schimmelwerende werking heeft.

Gerelateerde Blogs:

👉 Badkamer Raam Schilderen: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

👉 Toilet Donker Schilderen: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

👉 WC / Toilet Schilderen: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

De voorbereiding op je badkamer verven

Er zijn een aantal voorbereidingen die je moet treffen voordat je tot het schilderen over gaat. Ten eerste is het aan te raden om de ondergronden in je badkamer goed te controleren.

Er moet namelijk gecheckt worden of deze oppervlakken er wel klaar voor zijn om geverfd te worde. Specifiek gaat het hierbij om de ondergronden die niet van tegels voorzien zijn.

Voorbereidende stappen die je misschien moet ondernemen zijn het verwijderen van de oude verflaag, het weghalen van aanwezige schimmel en reparaties uitvoeren aan oneffenheden en kleine beschadigingen aan de muur of het plafond.

Gerelateerde Blogs:

👉 Badkamer Tegels Verven: beste WC / Toilet Schilderen verf voor tegel, tips en Ideeën . Kosten & Prijs per m2! Voor en Na.

👉 Badkamer Muur Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

👉 WC / Toilet Vloertegels Verven met Tegelverf: Volgorde Schilderen & Stappenplan / Ervaringen. Kosten & Prijs per m2, Tips en kleuren ideeën! Voor en Na

Daarnaast is een onmisbare stap in de voorbereidingen op een verfklus dat je het geheel grondig schoonmaakt. Hiermee bedoelen we niet alleen het verwijderen van vuil en stof, maar ook het weghalen van vet.

Ontvetten is een belangrijke stap om te ondernemen voor iedere verfklus, dus dat geldt ook voor schilderen in de badkamer. Sla je deze stappen over, dan zal dit een negatief effect hebben op het eindresultaat.

Zo voorkom je dat de verf sneller dan gepland begint met afbladderen. Vergeet niet om de ondergronden waar je geen verf op wilt krijgen af te plakken.

Maak je gebruik van een twee componenten verf voor de ondergronden van je badkamer, dan zal het aanbrengen van een primer niet nodig zijn.

Tegelijkertijd is een primer nooit een overbodige luxe. Het ondersteunt altijd de hechting van de verf, voor een beter eindresultaat.

Er kunnen andere problemen aanwezig zijn in de badkamer. Een vaak voorkomend probleem in deze ruimte is schimmel.

De kans op schimmel is in de badkamer nu eenmaal groter omdat dit vertrek vochtiger is dan andere ruimtes binnen je woning.

Als schimmel al aanwezig is, dan zul je dit eerst moeten verwijderen voordat je een nieuwe verflaag aanbrengt.

Is schimmel niet aanwezig, dan is het aanbrengen van vochtwerende en schimmelbestendige verf een uitstekende manier om de vorming van schimmel te voorkomen.

Zo blijft je badkamer mooi en zullen er geen vochtproblemen ontstaan. Vele professionele schilders kiezen altijd voor schimmelwerende verf voor de badkamer.


Kan ik een badkamer / toilet / WC zelf verven?

Ja, het is mogelijk om de badkamer, toilet en wc zelf te verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen badkamer / toilet / WC?

De volgorde en het stappenplan voor het schilderen van een badkamer, toilet of wc zijn als volgt:

 1. 1. Verwijder alle accessoires en meubels uit de kamer.
 2. 2. Maak de oppervlakken goed schoon en laat ze drogen.
 3. 3. Repareer eventuele beschadigingen in de muur of het plafond met vulmiddel.
 4. 4. Breng primer aan op de muren en het plafond.
 5. 5. Breng de verf aan met een roller en kwast.
 6. 6. Breng een tweede verflaag aan indien nodig.
 7. 7. Laat de verf volledig drogen voordat je meubels en accessoires weer terugplaatst.

Wat zijn enkele tips voor het verven van een badkamer / toilet / WC?

Enkele tips voor het verven van een badkamer, toilet of wc zijn:

 • -Kies verf die geschikt is voor vochtige ruimtes.
 • -Ventileer de ruimte goed tijdens het schilderen en drogen van de verf.
 • -Gebruik een primer voor een betere hechting van de verf.
 • -Gebruik een kwast en roller van goede kwaliteit voor een mooier resultaat.

Wat moet ik doen voordat ik een badkamer / toilet / WC verf?

Voordat je de badkamer, toilet of wc gaat verven moet je de oppervlakken goed schoonmaken en laten drogen. Ook is het belangrijk om eventuele beschadigingen te repareren met vulmiddel. Daarnaast is het aanbrengen van een primer aan te raden voor een betere hechting van de verf.

Is het de moeite waard om een badkamer / toilet / WC zelf te verven?

Ja, het kan de moeite waard zijn om de badkamer, toilet of wc zelf te verven, omdat het kosten kan besparen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat zijn de voordelen van schilderen badkamer / toilet / WC?

Enkele voordelen van het schilderen van een badkamer, toilet of wc zijn:

 • -Je kunt de ruimte een nieuwe uitstraling geven.
 • -Het kan kosten besparen in vergelijking met het inhuren van een professionele schilder.
 • -Je kunt zelf de kleur en afwerking kiezen.

Wat is het nadeel van schilderen badkamer / toilet / WC?

Een nadeel van het schilderen van een badkamer, toilet of wc is dat het lastig kan zijn om moeilijk bereikbare plekken te schilderen, zoals hoeken en randen.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van badkamer / toilet / WC?

Gebruik speciale vochtbestendige verf met schimmelwerende eigenschappen voor de badkamer / toilet / WC.

Wat is de beste verf om badkamer / toilet / WC te verven?

De beste verf voor het verven van een badkamer / toilet / WC is een vochtbestendige verf met schimmelwerende eigenschappen.

Wat is beter: badkamer / toilet / WC verven of spuiten?

Verven is beter geschikt voor de badkamer / toilet / WC omdat het beter hecht op de muur. Spuiten kan wel sneller gaan, maar heeft vaak een mindere dekking.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van badkamer / toilet / WC?

De kosten voor het schilderen van een badkamer / toilet / WC variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte, de staat van de muren en het gekozen verftype. Het kan variëren van €200 tot €800.

Hoeveel vraagt een schilder om badkamer / toilet / WC te schilderen?

De kosten voor het schilderen van badkamer / toilet / WC variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte, de staat van de muren en het gekozen verftype. Gemiddeld kan een schilder tussen de €200 en €800 vragen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Hoe vaak moet ik badkamer / toilet / WC schilderen?

Afhankelijk van de staat van de muren en de kwaliteit van de verf, is het aan te raden om een badkamer / toilet / WC om de 5 tot 7 jaar opnieuw te schilderen.

Hoe lang duurt schilderen badkamer / toilet / WC?

De tijd die nodig is om een badkamer / toilet / WC te schilderen hangt af van de grootte van de ruimte en de staat van de muren. Gemiddeld duurt het schilderen van een badkamer / toilet / WC 1 tot 2 dagen.

Hoeveel verflagen heeft badkamer / toilet / WC nodig?

Het is aan te raden om minimaal 2 verflagen aan te brengen in de badkamer / toilet / WC om de beste dekking te krijgen.

Wat zijn enkele kleurideeën om badkamer / toilet / WC te schilderen?

Kleuren als wit, crème, grijs en blauw zijn populaire kleurkeuzes voor de badkamer / toilet / WC. Donkerdere kleuren kunnen ook worden overwogen, mits gecombineerd met voldoende natuurlijk licht.

Kan ik badkamer / toilet / WC in de zomer schilderen?

Ja, een badkamer / Toilet / WC kunnen in de zomer worden geschilderd, maar zorg wel voor voldoende ventilatie om de verflagen snel te laten drogen.

Kan ik badkamer / toilet / WC in de winter schilderen?

Ja, een badkamer / toilet / WC kunnen in de winter worden geschilderd, maar zorg wel voor voldoende ventilatie en een constante temperatuur in de ruimte om de verflagen goed te laten drogen.

Wanneer is de beste tijd om badkamer / toilet / WC te schilderen?

De beste tijd om een badkamer / toilet / WC te schilderen is wanneer het vochtigheidsniveau laag is, wat meestal het geval is in de zomer en de lente. Het is echter belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie en temperatuurregeling in de ruimte tijdens het schilderproces om de verflagen snel en gelijkmatig te laten drogen.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ