Badkamer Tegels Verven: Kosten & Prijs per m2, beste WC / Toilet Schilderen verf voor tegel, tips en Ideeën. Voor en Na.

Badkamer Tegels Verven? In dit artikel ontdek je alles over het verven van badkamer tegels. We bespreken de kosten en prijs per m2, de beste verf voor het schilderen van wc- of toilettegels, en bieden waardevolle tips en ideeën om je badkamer een frisse nieuwe uitstraling te geven.

Bekijk voor- en na-foto’s voor inspiratie en leer hoe je met de juiste aanpak verbluffende resultaten kunt behalen.Of je nu een kleine opfrissing wilt of een complete transformatie van je badkamer tegels plant, deze gids helpt je om dit project tot een succes te maken.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van badkamer tegels?

Over het algemeen kunt u verwachten dat de kosten tussen de € 100 en € 300 liggen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Badkamer€150 en €500€20 en €40€25 en €45

Wat zijn de gemiddelde kosten van badkamertegels verven?

Je badkamertegels verven wordt vaak getypeerd als een low budget oplossing. Aan de ene kant klopt dit natuurlijk, want de kosten hiervan zijn een stuk lager dan het geheel renoveren van je badkamer.

Tegelijkertijd klinkt een low budget oplossing alsof het kwalitatief gezien tegenvalt. We zullen niet zeggen dat de kwaliteit van het verven van badkamertegels hoger is dan een renovatie, want een renovatie kost niet voor niets vele euro’s.

Tegelijkertijd kan het verven van deze tegels deze ruimte wel weer een frisse look geven. Het kan er zeker goed uitzien, en dat is van belang.

Let voordat je verf hiervoor gaat kopen wel op dat de tegels altijd met grondverf voorbehandeld moeten worden (vanwege het vocht in deze ruimte) en dat daarna de tegelverf in twee lagen aangebracht kan worden.

Reken tevens vooraf uit voor hoeveel vierkante meter je verf nodig hebt.


Natuurlijk is het ook mogelijk om tegels in niet-vochtige ruimtes te verven. Dit maakt een verschil qua kosten. Laten we zeggen dat je grondverf gaat kopen voor een vochtige ruimte.

Laten we 12 vierkante meter aanhouden als de grootte van het oppervlak dat van verf voorzien moet worden, aangezien dit een goed gemiddelde is. De prijs per liter grondverf komt uit tussen de 15 en 25 euro voor een laag.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Tegelverf kost in dat geval gemiddeld tussen de 30 en 40 euro voor een niet-vochtige ruimte en 65 tot 75 euro voor vochtige ruimtes.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Deze hogere prijs komt omdat er twee lagen moeten worden aangebracht. Je kunt ook kiezen voor tegelverf en grondverf in één.

Dit kost tussen de 35 en 45 euro voor normale ruimtes en tussen de 80 en 100 euro voor een vochtige ruimte.  Zo weet je wat je kunt verwachten als je tegels gaat verven.

Hoe kun je badkamertegels verven het beste aanpakken?

Je hebt vele mogelijkheden als je badkamertegels wilt gaan verven. Tegenwoordig is de technologie zo ver dat je tegelverf in vrijwel alle kleuren kunt laten mengen.

Zelfs betonverf is tegenwoordig een optie voor tegels. In de praktijk kiest men vaak voor een verf bestaande uit twee componenten. Dit biedt de beste bescherming tegen vocht en schimmel. Leuk en aardig, al die vele mogelijkheden. Maar wat kun je het beste doen als je de badkamertegels wilt gaan verven?

Bij elke schilderklus die je gaat ondernemen, zijn er een aantal stappen die je zeker niet moet overslaan. Het ontvetten van de ondergrond is er hier eentje van.

Ook het ontvetten van tegels moet je zeker niet vergeten. Verf hecht zich namelijk niet goed aan een ondergrond die nog wat vettig is. Om de hechting van de verf te bevorderen, onthecht je een ondergrond.

Goed ontvetten en de tegels grondig reinigen zijn beide effectieve methodes om een beter eindresultaat te bewerkstelligen. Daarom zijn dit altijd de eerste twee stappen die je moet ondernemen.

Na het ontvetten van de tegels kun je checken of je eventueel nog reparaties moet uitvoeren. In de loop der jaren zijn tegels aan slijtage onderhevig en kunnen er per ongeluk oneffenheden zin ontstaan.

Kapotte tegels moet je voor het schilderen repareren, anders kan dit een negatief effect hebben op het eindresultaat. Na deze eventuele reparaties schuur je de laklaag op de tegels.

Controleer na het schuren of al het stof van de tegels af is. Je wilt niet dat deze vuiligheden nog in de verflaag te zien zijn.

Dat zou zonde zijn. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de tegels nogmaals grondig te ontvetten.

Hierna kan er geverfd gaan worden. Je begint altijd met een laag grondverf. Deze voorbehandeling is essentieel voor een optimale hechting van de verf.

Vooral bij oude tegels is dit van groot belang, aangezien dergelijke tegels nog wel eens gladder dan gemiddeld willen zijn.

Hoe gladder een ondergrond is, hoe moeilijker het voor een verf is om goed te hechten. Een goede laag multiprimer kan in zulke gevallen ook een uitkomst zijn.

Zo weet je zeker dat je voor een langere periode kunt genieten van een mooie verflaag.

Na het aanbrengen van de grondverf (en nadat je dit ruim de tijd hebt gegeven om te drogen, kun je de tegels lichtjes opschuren.

Dit maakt de ondergrond net wat ruwer, wat de hechting van de verf zal verbeteren. Nu kan er een eerste laag van de tegelverf aan worden gebracht.

Over het algemeen zal dit niet de enige laag tegelverf zijn die moet worden aangebracht. De praktijk leert ons dat minimaal twee lagen de norm zijn. Geef de eerste laag ruim de tijd om goed te drogen, waarna je de tweede laag aan kunt brengen.

Dankzij deze tweede laag ziet de verflaag er beter uit en zal deze ook meer bescherming bieden aan je tegels. Dit leidt tot een mooier en duurzamer resultaat waar je nog jaren plezier aan zult beleven.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇


Badkamertegels laten verven: wat zijn de kosten?

Ben je niet zo’n doe-het-zelver of wil je jezelf simpelweg wat tijd en moeite besparen? Het is mogelijk om een professional in te huren om je badkamertegels (of andere soorten tegels) van een nieuwe lik verf te laten voorzien.

Het grote voordeel hiervan is dat vakmensen precies weten hoe ze deze klus moeten aanpakken. Het inschakelen van een professional leidt tot het mooiste resultaat.

Zij weten ook precies welke verf en primer nodig is. Je kunt natuurlijk zelf je voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld het soort verf en de kleur die je wilt gebruiken. De professional gaat voor jou aan de slag.

Qua kosten ben je voor het laten verven van je badkamertegels gemiddeld tussen de 8 en 20 euro per vierkante meter kwijt.


Kan ik badkamer tegels zelf verven?

Ja, het is mogelijk om badkamer tegels zelf te verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen badkamer tegels?

De volgorde en stappenplan voor het schilderen van badkamer tegels zijn als volgt:

 • Maak de tegels grondig schoon en laat ze volledig drogen.
 • Masker of bedek gebieden die niet geverfd mogen worden, zoals randen en voegen.
 • Breng een hechtprimer aan en laat deze drogen volgens de instructies van de fabrikant.
 • Breng de verf aan in meerdere dunne lagen, laat deze tussen de lagen door drogen.
 • Verwijder het masker of de afdekking nadat de verf droog is.

Gerelateerde Blog:

👉 Vloertegels Opfrissen: Kosten & Prijs per m2, Essentiële Stappen & Ervaringen. Ontdek Handige Tips en Creatieve Kleurenideeën voor een Verjongende Transformatie met Tegelverf! Voor en Na Demonstraties

👉 Badkamer Meubel Verven: Ontdek de Beste Kosten & Prijs per m2, met Handige Volgorde Schilderen & Stappenplan! Verbeterde Verfkeuzes, Slimme Tips en Inspirerende Ideeën. Bekijk Voor en Na Resultaten!

👉 WC / Toilet Opfrissen: Kosten, Creatieve Inspiratie en Prijzen per m2 – Ontdek de Magie van Verandering

Wat zijn enkele tips voor het verven van badkamer tegels?

Enkele tips voor het verven van badkamer tegels zijn:

 • Gebruik een hechtprimer die geschikt is voor tegels.
 • Gebruik een verf die geschikt is voor vochtige omgevingen, zoals een speciale badkamerverf.
 • Zorg ervoor dat de tegels goed schoon en droog zijn voordat u begint met schilderen.
 • Breng de verf in dunne lagen aan om strepen en druppels te voorkomen.

Wat moet ik doen voordat ik badkamer tegels verf?

Voordat u begint met het schilderen van badkamer tegels, moet u ervoor zorgen dat de tegels grondig zijn gereinigd en volledig zijn gedroogd. Daarna moet u eventuele beschadigingen aan de tegels repareren voordat u de hechtprimer aanbrengt.

Gerelateerde Blog:

👉 Badkamer Raam Opfrissen: Prijs per m2, Schilderen in Stappen & Advies! Topkwaliteit Verf, Praktische Tips en Voorbeelden voor en Na

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

👉 Transformeer je Badkamer: Geglazuurde Tegels Verven met de Juiste Kosten per m2, Praktisch Stappenplan & Handige Tips! Ontvang de Beste Verfadviezen en Ideeën voor een Stijlvolle Make-over. Bekijk de Voor en Na Foto’s!

👉 Tegels Verven: Ontdek de Beste Tips om Zelf te Schilderen en de Kosten per m2 voor een Betaalbare Transformatie!

👉 Slimme Keuze: Toilet Verven in Plaats van Tegelen – Prijs per m2 en Inspirerende Ideeën!

Is het de moeite waard om badkamer tegels zelf te verven?

Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur en vaardigheden. Het zelf verven van badkamer tegels kan een goedkopere optie zijn dan het laten vervangen van de tegels, maar het kan tijdrovend en arbeidsintensief zijn.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat zijn de voordelen van schilderen badkamer tegels?

Enkele voordelen van het schilderen van badkamer tegels zijn:

 • Goedkoper dan het vervangen van tegels.
 • Er zijn veel kleuropties beschikbaar.
 • U kunt de uitstraling van uw badkamer snel en gemakkelijk bijwerken.

Gerelateerde Blogs:

👉 Zwembad Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Gastenbadkamer Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Badkamer Tegels Verven Nadelen: Voorzorgsmaatregelen, Ervaring, Tips, Advies en Ideeën

Wat is het nadeel van schilderen badkamer tegels?

Een nadeel van het schilderen van badkamer tegels is dat de verf na verloop van tijd kan afbladderen of beschadigd kan raken, vooral als de tegels vaak worden blootgesteld aan water.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van badkamer tegels?

Voor het verven van badkamer tegels is het belangrijk om een speciale tegelverf of tegelcoating te gebruiken. Deze verfsoorten zijn ontworpen om goed te hechten op gladde, keramische tegeloppervlakken en zijn bestand tegen vocht en schimmelvorming in vochtige omgevingen zoals badkamers.

Tegelverf of tegelcoating is meestal op waterbasis en wordt geleverd in verschillende kleuren, zodat je de gewenste uitstraling voor je badkamer kunt kiezen.

Gerelateerde Blog:

👉 Terrastegels Verven: Prijs per m2, Stappenplan voor Schilderen en Tips voor een Prachtig Resultaat! Ontdek de Beste Verf en Creatieve Ideeën om uw Terras te Transformeren.

👉 Badkamervloer Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

Het is belangrijk om een kwalitatief hoogwaardige tegelverf te selecteren van een gerenommeerd merk, omdat deze een betere hechting en duurzaamheid bieden, wat vooral belangrijk is in een vochtige omgeving zoals de badkamer.

Voordat je begint met schilderen, is het cruciaal om de tegels grondig schoon te maken en eventuele zeepresten of schimmels te verwijderen.

Daarnaast is het aanbevolen om de tegels licht op te schuren om de hechting van de verf te verbeteren.

Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking van de tegelverf zorgvuldig opvolgt en laat de verf goed drogen voordat je de badkamer weer in gebruik neemt.

Met de juiste tegelverf en correcte uitvoering kun je de uitstraling van je badkamer een budgetvriendelijke make-over geven.

Wat is de beste verf om badkamer tegels te verven?

De beste verf voor het verven van badkamer tegels is een speciale badkamerverf die geschikt is voor vochtige omgevingen.

Wat is beter badkamer tegels verven of spuiten?

Beide opties hebben voor- en nadelen. Het spuiten van verf op badkamer tegels kan een snellere en gemakkelijkere methode zijn, maar het kan ook duurder zijn en er is meer kans op overspray en verfnevel. Het verven van badkamer tegels met een kwast of roller is goedkoper en gemakkelijker te beheersen, maar het kan meer tijd kosten en er kunnen strepen en druppels ontstaan.

Hoeveel vraagt een schilder om badkamer tegels te schilderen?

De kosten voor het laten schilderen van badkamer tegels door een professionele schilder kunnen variëren, maar u kunt verwachten dat de kosten tussen de € 20 en € 50 per vierkante meter liggen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Hoe vaak moet ik badkamer tegels schilderen?

Hoe vaak u badkamer tegels moet schilderen, hangt af van de kwaliteit van de verf die u gebruikt en hoe vaak de tegels worden blootgesteld aan vocht en water. Over het algemeen moet u elke 3-5 jaar opnieuw schilderen.

Gerelateerde Blog: Tegelverf WC Muur: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

Hoe lang duurt schilderen badkamer tegels?

Hoe lang het duurt om badkamer tegels te schilderen, hangt af van de grootte van de badkamer, de staat van de tegels en het aantal lagen verf dat u aanbrengt. Over het algemeen kunt u verwachten dat het schilderen van badkamer tegels tussen de 2-4 dagen duurt.

Hoeveel verflagen heeft badkamer tegels nodig?

Het aantal verflagen dat u op badkamer tegels moet aanbrengen, hangt af van de kwaliteit van de verf die u gebruikt en de staat van de tegels. Over het algemeen zijn 2-3 lagen voldoende voor een glad en gelijkmatig resultaat.

Wat zijn enkele kleurideeën om badkamer tegels te schilderen?

Enkele kleurideeën voor het schilderen van badkamer tegels zijn:

 • Wit
 • Zwart
 • Grijs
 • Blauw
 • Groen
 • Roze

Kan ik badkamer tegels in de zomer schilderen?

Ja, je kunt badkamer tegels schilderen in de zomer.

Kan ik badkamer tegels in de winter schilderen?

Ja, je kunt badkamer tegels schilderen in de winter.

Wanneer is de beste tijd om badkamer tegels te schilderen?

De beste tijd om badkamer tegels te schilderen is wanneer de omstandigheden ideaal zijn voor het aanbrengen van verf. Dit betekent dat het idealiter tussen de 10-25 graden Celsius moet zijn en een lage luchtvochtigheid. De beste tijd kan dus variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en persoonlijke voorkeuren.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ