Badkamer Tegels Verven: beste WC / Toilet Schilderen verf voor tegel, tips en Ideeën . Kosten & Prijs per m2! Voor en Na.

De badkamertegels verven is een uitstekende manier om je badkamer van een nieuwe look te voorzien. Natuurlijk behoort een flinke renovatie tot de mogelijkheden, maar de kosten die hiermee gepaard gaan zijn niet mals.

Je badkamertegels verven is een goedkopere en effectieve wijze om de uitstraling van je badkamer weer te verbeteren. Ook tegels in ruimtes zoals wc, keuken of washok kun je op deze wijze een frisse look geven. Verven is een betaalbaar alternatief.

Bovendien is er veel meer mogelijk op dit vlak dan je misschien zou verwachten. Bij verfwinkels kun je alle kleuren laten mengen.

Zo geef je jouw badkamer de kleur die je voor ogen hebt. Hieronder vertellen we je meer over badkamertegels verven en hoe je dit aanpakt.

Wat zijn de gemiddelde kosten van badkamertegels verven?

Je badkamertegels verven wordt vaak getypeerd als een low budget oplossing. Aan de ene kant klopt dit natuurlijk, want de kosten hiervan zijn een stuk lager dan het geheel renoveren van je badkamer.

Tegelijkertijd klinkt een low budget oplossing alsof het kwalitatief gezien tegenvalt. We zullen niet zeggen dat de kwaliteit van het verven van badkamertegels hoger is dan een renovatie, want een renovatie kost niet voor niets vele euro’s.

Tegelijkertijd kan het verven van deze tegels deze ruimte wel weer een frisse look geven. Het kan er zeker goed uitzien, en dat is van belang.

Let voordat je verf hiervoor gaat kopen wel op dat de tegels altijd met grondverf voorbehandeld moeten worden (vanwege het vocht in deze ruimte) en dat daarna de tegelverf in twee lagen aangebracht kan worden.

Reken tevens vooraf uit voor hoeveel vierkante meter je verf nodig hebt.

Gerelateerde Blog: Tegel Verf: Nadelen & Voordelen, Tips om Zelf te Schilderen, Kosten & Prijs per m2 en Welke Verf Voor Schilderwerk!


Natuurlijk is het ook mogelijk om tegels in niet-vochtige ruimtes te verven. Dit maakt een verschil qua kosten. Laten we zeggen dat je grondverf gaat kopen voor een vochtige ruimte.

Laten we 12 vierkante meter aanhouden als de grootte van het oppervlak dat van verf voorzien moet worden, aangezien dit een goed gemiddelde is. De prijs per liter grondverf komt uit tussen de 15 en 25 euro voor een laag.

Tegelverf kost in dat geval gemiddeld tussen de 30 en 40 euro voor een niet-vochtige ruimte en 65 tot 75 euro voor vochtige ruimtes.

Deze hogere prijs komt omdat er twee lagen moeten worden aangebracht. Je kunt ook kiezen voor tegelverf en grondverf in één.

Dit kost tussen de 35 en 45 euro voor normale ruimtes en tussen de 80 en 100 euro voor een vochtige ruimte.  Zo weet je wat je kunt verwachten als je tegels gaat verven.

Hoe kun je badkamertegels verven het beste aanpakken?

Je hebt vele mogelijkheden als je badkamertegels wilt gaan verven. Tegenwoordig is de technologie zo ver dat je tegelverf in vrijwel alle kleuren kunt laten mengen.

Zelfs betonverf is tegenwoordig een optie voor tegels. In de praktijk kiest men vaak voor een verf bestaande uit twee componenten. Dit biedt de beste bescherming tegen vocht en schimmel. Leuk en aardig, al die vele mogelijkheden. Maar wat kun je het beste doen als je de badkamertegels wilt gaan verven?

Gerelateerde Blog: Badkamer Verven: beste WC / Toilet Schilderen verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2. Voor en Na!


Bij elke schilderklus die je gaat ondernemen, zijn er een aantal stappen die je zeker niet moet overslaan. Het ontvetten van de ondergrond is er hier eentje van.

Ook het ontvetten van tegels moet je zeker niet vergeten. Verf hecht zich namelijk niet goed aan een ondergrond die nog wat vettig is. Om de hechting van de verf te bevorderen, onthecht je een ondergrond.

Goed ontvetten en de tegels grondig reinigen zijn beide effectieve methodes om een beter eindresultaat te bewerkstelligen. Daarom zijn dit altijd de eerste twee stappen die je moet ondernemen.

Na het ontvetten van de tegels kun je checken of je eventueel nog reparaties moet uitvoeren. In de loop der jaren zijn tegels aan slijtage onderhevig en kunnen er per ongeluk oneffenheden zin ontstaan.

Kapotte tegels moet je voor het schilderen repareren, anders kan dit een negatief effect hebben op het eindresultaat. Na deze eventuele reparaties schuur je de laklaag op de tegels.

Controleer na het schuren of al het stof van de tegels af is. Je wilt niet dat deze vuiligheden nog in de verflaag te zien zijn.

Dat zou zonde zijn. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de tegels nogmaals grondig te ontvetten.

Hierna kan er geverfd gaan worden. Je begint altijd met een laag grondverf. Deze voorbehandeling is essentieel voor een optimale hechting van de verf.

Vooral bij oude tegels is dit van groot belang, aangezien dergelijke tegels nog wel eens gladder dan gemiddeld willen zijn.

Hoe gladder een ondergrond is, hoe moeilijker het voor een verf is om goed te hechten. Een goede laag multiprimer kan in zulke gevallen ook een uitkomst zijn.

Zo weet je zeker dat je voor een langere periode kunt genieten van een mooie verflaag.

Na het aanbrengen van de grondverf (en nadat je dit ruim de tijd hebt gegeven om te drogen, kun je de tegels lichtjes opschuren.

Dit maakt de ondergrond net wat ruwer, wat de hechting van de verf zal verbeteren. Nu kan er een eerste laag van de tegelverf aan worden gebracht.

Over het algemeen zal dit niet de enige laag tegelverf zijn die moet worden aangebracht. De praktijk leert ons dat minimaal twee lagen de norm zijn. Geef de eerste laag ruim de tijd om goed te drogen, waarna je de tweede laag aan kunt brengen.

Dankzij deze tweede laag ziet de verflaag er beter uit en zal deze ook meer bescherming bieden aan je tegels. Dit leidt tot een mooier en duurzamer resultaat waar je nog jaren plezier aan zult beleven.


Badkamertegels laten verven: wat zijn de kosten?

Ben je niet zo’n doe-het-zelver of wil je jezelf simpelweg wat tijd en moeite besparen? Het is mogelijk om een professional in te huren om je badkamertegels (of andere soorten tegels) van een nieuwe lik verf te laten voorzien.

Het grote voordeel hiervan is dat vakmensen precies weten hoe ze deze klus moeten aanpakken. Het inschakelen van een professional leidt tot het mooiste resultaat.

Zij weten ook precies welke verf en primer nodig is. Je kunt natuurlijk zelf je voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld het soort verf en de kleur die je wilt gebruiken. De professional gaat voor jou aan de slag.

Qua kosten ben je voor het laten verven van je badkamertegels gemiddeld tussen de 8 en 20 euro per vierkante meter kwijt.

Scroll to Top
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!