Beste Schilder & Schildersbedrijf Utrecht  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Hieronder laten we je de gemiddelde prijzen zien die een schilder in Utrecht aanrekent en hoeveel het kost om een huis, een appartement en verschillende kamers in een woning te laten schilderen. Bekijk hoeveel professionals per uur, per m2 en per dag vragen voor binnen- en buitenschilderwerk, inclusief in de winter!

Kosten schilder Utrecht

Ons schildersbedrijf levert al decennialang kwaliteit dankzij onze uitgebreide ervaring. We streven ernaar om onze tarieven scherp te houden, met een uurtarief van €25 tot €50.

SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Per dag€200 – €500€ 10 – € 40€ 25 – € 50

Onze schilders werken snel, nauwkeurig en netjes, waardoor de kosten lager uitvallen dan bij andere schilders. Als u dat wilt, kunnen we ook een vaste prijs afspreken voor de totale opdracht.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

In dat geval komen we bij u thuis om te kijken wat er precies moet gebeuren. Met een vaste prijs weet u precies waar u aan toe bent. De keuze is aan u!

Wat kost een schilder in Utrecht? / Kosten van schilder per m2 / uur

Voor schilderwerk in Utrecht wordt doorgaans een tarief van €30,- tot €40,- per uur gehanteerd, of een tarief van €30,- tot €35,- per vierkante meter.

Type schilder/klusGemiddelde prijs inclusief verf, materiaal en btw*
Binnenschilder
Per uur€35,- tot €40,-
Per m²€30,- tot €35,-
Spuitwerk per m²€6,- tot €10,-
Sauswerk per m²€10,- tot €15,-
Buitenschilder
Per uur€40,- tot €50,-
Per m²€35,- tot €40,-
WinterschilderTot wel 30% korting op de totaalprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van schilders, inclusief btw en materiaal.

Wanneer het gaat om schilderwerk aan de buitenkant van een woning, liggen de kosten iets hoger, namelijk tussen de €40,- tot €50,- per uur of €35,- tot €50,- per vierkante meter.

This image has an empty alt attribute; its file name is binnenschilderwerkkosten-1024x299.jpg

Het schilderen van de buitenkant van een woning is duurder dan binnenschilderwerk, vanwege de extra tijd en materiaalkosten die hiermee gemoeid zijn. Bovendien zijn de verfsoorten die voor buitenschilderwerk worden gebruikt over het algemeen ook duurder.

Gelukkig kun je bij buitenschilderwerk ook gebruikmaken van de diensten van een winterschilder, waarbij je tot wel 35% korting op de totaalprijs kunt krijgen.

Binnenschilder Utrecht – Kosten & Prijzen / Wat kost een binnenschilder?

De uurtarieven voor binnenschilderwerk variëren doorgaans tussen de €35,- en €40,- per uur, maar het kan ook zijn dat de schilder een vaste prijs hanteert. De prijs van het project wordt vaak bepaald door de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, de omvang van het project en of er veel aandacht besteed moet worden aan kleine details.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Trap schilderen€300,- tot €900,-1x witten, schuren, schoonmaken en schilderen
Plafond schilderen€300,- tot €1.700,-Afhankelijk van oppervlak
Deuren lakken€950,- tot €1.20010 tot 20 deuren inclusief deurkozijn
Muur schilderen€200,- tot €600,-Voor een muur van 15m²
Vloer vervenPrijs op aanvraagSterk afhankelijk van verf en type vloer.
Vertrek in huis schilderen€30,- tot €55,- per m²Tarief van binnenschilder. Prijs inclusief verf, materiaal en btw

Houd er rekening mee dat deze prijzen gemiddelden zijn en per schildersbedrijf kunnen variëren.

Buitenschilder Utrecht / Kosten buitenschilder

Het gemiddelde uurtarief van een buitenschilder ligt tussen de €40,- en €60,-. Voor kleine klussen wordt meestal een prijs per m² gehanteerd, terwijl voor grote klussen vaak een vast uurloon wordt afgesproken.

SchilderwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Voordeur€150,-Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur€80,-Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn€15,-Grondverf en 1 laklaag
Dakkapel schilderen€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk zoals dakgoten, schutting, schuur, garage en tuinhuis€40,- tot €70,-Per uur. Prijs inclusief verf, materiaal en btw
Appartement€1.000,- tot €2.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Tussenwoning€1.500,- tot €3.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Hoekhuis€3.000,- tot €6.500,-Totaalprijs voor de hele woning
Vrijstaand huis€6.000,- tot €15.500,-Totaalprijs voor de hele woning

Houd er rekening mee dat schilders hun eigen tarieven hanteren. De vermelde prijzen zijn gemiddelden.

This image has an empty alt attribute; its file name is Gevelschilderen-1024x299.jpg

Goedkope schilder Utrecht

View Schilder Utrecht: Kosten & Prijzen per uur / m2 in a full screen map

Bent u op zoek naar een betaalbare schilder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden kwalitatief hoogwaardige schilderdiensten tegen scherpe prijzen. Onze ervaren schilders werken snel, efficiënt en netjes, waardoor u bij ons kunt besparen op de kosten.

Bovendien zijn wij volledig verzekerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek hoe wij u tegen een betaalbare prijs kunnen helpen met uw schilderproject .

This image has an empty alt attribute; its file name is kozijnenverven-1024x299.jpg

Schilder offerte Utrecht

Bij het aanvragen van een vrijblijvende offerte bij ons, zorgen wij voor een duidelijke en nauwkeurige inschatting van de kosten voor uw schildersklus. Om deze inschatting zo goed mogelijk te maken, verzoeken wij u de volgende gegevens te vermelden in uw offerteaanvraag:

 • De omvang van uw schildersklus (bijv. aantal kamers, oppervlakte)
 • Het type schilderwerk (binnen- of buitenschilderwerk)
 • Het soort ondergrond (bijv. beton, hout, gipsplaat)
 • De gewenste verfsoort en kleur
 • Eventuele specifieke eisen of wensen die u heeft
 • Waneer de klus uitgevoerd moet worden

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Met deze informatie kunnen wij een accurate en gedetailleerde offerte op maat voor u maken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw offerteaanvraag in te dienen en uw schilderklus op professionele wijze uit te voeren tegen een eerlijke prijs.

Vind de beste schilder in Utrecht met onze handige schildergids

Overweegt u om uw huis te laten schilderen of zijn de kozijnen toe aan een nieuwe verfbeurt? Dan raden wij u aan om een ​​schilder in te schakelen voor het beste resultaat.

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over de kosten van schilderwerk, het verschil tussen binnen- en buitenschilderwerk en waar u op moet letten bij het vergelijken van gratis offertes. Wist u dat u door het vergelijken van offertes geld kunt besparen op de kosten?

Ontdek onze schildersdiensten en -tarieven & kosten

 • Een schilder hanteert doorgaans een uurtarief tussen de €35,- en €40,-. Bij het berekenen van de kosten per vierkante meter moet u rekening houden met een prijs tussen de €35,- en €40,- per m².
 • De kosten van schilderwerk in Utrecht zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type schilderwerk, het gebruikte type verf en eventuele voorrijkosten.
 • Binnenschilderwerk: Verfraai uw interieur met binnenschilderwerk: trap, binnenkozijnen, deuren, muren en plafonds
 • Buitenschilderwerk: verf uw Kunststof kozijnen, houtwerk, dakkapel, dakgoten, buitendeuren, tuinhuis en gevel op professionele wijze
 • Bespaar geld met een winterschilder: krijg professioneel schilderwerk tegen gereduceerde tarieven

Hoeveel kost een schilder per m2 in Utrecht?

Er zijn over het algemeen twee soorten tarieven die schilders hanteren: een uurloon of een prijs per vierkante meter. Als het gaat om schilderwerk, zal de vakman een uurprijs hanteren wanneer de klus veel nauwkeurigheid vereist, zoals het verven van deuren, trappen of kozijnen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel kost een schilder per uur in Utrecht?

Bij het verven van een groot oppervlak, zoals een plafond of de gevel, zal het bedrijf doorgaans een prijs per vierkante meter hanteren. De prijzen kunnen variëren tussen verschillende vakmensen en zullen ook hoger worden wanneer er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig is.

Is er een verlaagd btw-tarief op schilderwerk in Utrecht?

Als je een erkend schildersbedrijf uit Utrecht inschakelt, kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 9%. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de woning aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder een leeftijd van ouder dan 2 jaar.

Werkzaamheden die onder het verlaagde btw-tarief vallen zijn onder andere het voorbereiden, lakverven, vernissen, beitsen en het aanbrengen van een giet- of coatingvloer. Let wel op dat het schuren en lakken alleen onder dit tarief valt als de vloer in bouwkundig opzicht deel uitmaakt van de woning.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Winterschilder Utrecht

Een winterschilder in Utrecht is iemand die in de periode van ongeveer 20 november tot 22 maart werkt. Met name voor binnenschilderwerk is er geen enkel probleem om in de winter door te schilderen. Voor buitenschilderwerk geldt dat dit alleen mogelijk is als de weersomstandigheden dit toelaten.

Kosten van een winterschilder Utrecht

Wat zijn de kosten van een winterschilder uit Utrecht? Omdat er in de winterperiode doorgaans minder schilderklussen zijn, worden vaak hoge kortingen aangeboden. Hierdoor liggen de kosten van een winterschilder doorgaans veel lager dan die van een reguliere schilder.

De precieze kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je tijdens de koudere wintermaanden laat uitvoeren, de omvang van de klus en het type verf dat je wilt gebruiken.

Een groot voordeel is dat tussen deze twee data de prijzen aanzienlijk lager zijn. Dit kan resulteren in een besparing tot wel 30% op de kosten. Tijdens de winterperiode hebben vakmensen doorgaans minder werk, waardoor het aanbod van opdrachten afneemt. Dit geldt met name voor buitenschilderwerk.

Op welke manier kan ik een goede huisschilder uit Utrecht selecteren?

Als je verschillende offertes van schilders in Utrecht gaat vergelijken, is het raadzaam om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld naar het uurtarief van de huisschilder en lees reviews om erachter te komen of het om een betrouwbaar bedrijf gaat.

Controleer bovendien de locatie: wanneer het bedrijf zich ver van jouw woonplaats bevindt, is de kans groot dat er veel voorrijkosten in rekening worden gebracht. Let ten slotte op de garantie en het specialisme van het bedrijf.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Kosten per uur huisschilder in Utrecht

Voordat je een huisschilder inhuurt, is het verstandig om eerst informatie te verzamelen over de kosten per uur. Verschillende bedrijven hanteren namelijk vaak uiteenlopende tarieven.

Het gemiddelde uurtarief van een binnenschilder bedraagt €39,50. Heb je echter een buitenschilder nodig, dan kun je al gauw rekenen op een uurprijs van €55,-.

Keurmerken schildersbedrijf Utrecht

Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en kwalitatieve schilder in Utrecht kiest, is het aan te raden om te letten op specifieke keurmerken.

Er zijn drie belangrijke keurmerken waarmee je verzekerd bent van hoogwaardig schilderwerk, namelijk: AF-erkend, De Betere Schilder en Keurmerk Kwaliteitsvakman. Daarnaast is het ook raadzaam om de recensies en ervaringen van eerdere klanten te lezen, om zo een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van verschillende schilders.

Schilders met een AF-keurmerk beschikken over de vereiste diploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die zijn opgesteld door de VEH en de Consumentenbond.

De Betere Schilder is een kwaliteitsorganisatie die regelmatig specialisten controleert op kwaliteit en duidelijkheid van de offertes. Ongeveer 120 bedrijven hebben het keurmerk Kwaliteitsvakman. Dit betekent dat ze werken volgens duidelijke afspraken.

Wat zijn de beste schildersbedrijven in Utrecht

De best beoordeelde bedrijven in Utrecht zijn:

 • Schildersbedrijf M. van Rossum
 • Aarendonk Schilderwerk en Vastgoedonderhoud
 • B van Loo Schilderwerken
 • Schildersbedrijf multi-job
 • Stijlaart Schilders B.V.
 • GBW Schildersbedrijf
 • Hendriksen Schilderwerken
 • DM SCHILDERSBEDRIJF
 • MVK Schilders
 • Masterhand schildersbedrijf
 • Schildersbedrijf Van den Breul
 • NL Schilderwerken
 • Schildersbedrijf Bronius
 • Van Straalen Schilderwerken
 • M&M Schilderwerken
 • Schildersbedrijf De Hoed
 • Loomans Schilderwerken
 • Schildersbedrijf Mastenbroek
 • MvR schilderwerken
 • Lutters Schilderwerken & Totaalonderhoud

Gerelateerde Blogs:

👉 Vind de Beste Schilder in Almere: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken, plus Handige Tips voor een Prachtige Renovatie!

👉 Ontdek de Top Schilder: Beste Schilder & Schildersbedrijf in Lochem – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Professionele Schilderwerken

👉 Top Schilder & Toonaangevend Schildersbedrijf in Sneek – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Schildersbedrijf M. van Rossum Utrecht 5🌟 (46) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Muyskenweg 63, 3553 GL Utrecht Noord-West

Telefoonnummer: 31 624372022

Website: www.schildersbedrijf-mvr.nl

Gerelateerde Blogs:

👉 Ontdek de Meest Betrouwbare Schilder & Schildersbedrijf in Castricum – Gemiddelde Tarieven per Vierkante Meter / Uur & Kostenraming voor Schilderwerken!

👉 Ontdek de Kunst van Kozijnen Verven: Kosten en Prijs per m2, Gedetailleerd Schilderstappenplan en Innovatieve Verfideeën voor een Oogstrelend Huis!

👉 Ervaren Schilder Maassluis: Ontvang Inzicht in de Gemiddelde Tarieven voor Schilderklussen per Uur en Vierkante Meter

Aarendonk Schilderwerk en Vastgoedonderhoud Utrecht 4.9🌟 (39) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Schaverijstraat 6B, 3534 AS Utrecht West

Telefoonnummer: 31 622402705

Website: www.aarendonkschilderwerken.nl

B van Loo Schilderwerken Utrecht 4.9🌟 (73) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Zomertuinlaan 16, 3452 CB Utrecht Vleuten-De Meern

Telefoonnummer: 31 624645102

Website: www.vanlooschilderwerken.nl

Gerelateerde Blogs:

👉 Beste Schilder & Schildersbedrijf in Roosendaal: Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Expert Schilderwerk!

👉 Top Schilder & Schildersbedrijf in Vlaardingen: Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Hoogwaardige Schilderprojecten!

👉 Betaalbare Schilderwerken in Deventer – Gemiddelde Kosten per m2 / uur en Uitstekende Service

👉 Expertadvies voor Schilderwerken in Breda: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten, plus Aanbevolen Schildersbedrijven voor een Perfect Resultaat!

👉 Vind het Beste Schilder & Schildersbedrijf in Hardenberg – Prijzen per m2 en Uurloon voor Schilderwerken

👉 Vind het Beste Schildersbedrijf in Hoorn – Gemiddelde Prijzen per m2/uur & Kosten voor Schilderwerken onthuld!

👉 ZZP Schilder in Actie: Uurtarief, Kosten, Prijs per m2 en Redenen om te Kiezen voor een Freelancer

Schildersbedrijf multi-job Utrecht 4.8🌟 (25) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Alexander de Grotelaan 211, 3526 RG Utrecht Zuid-West

Telefoonnummer: 31 619603177

Website: schildersbedrijf-multi-job.nl

Stijlaart Schilders B.V. Utrecht 4.9🌟 (8) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Coloradodreef 39, 3565 BS Utrecht Overvecht

Telefoonnummer: 31 302667708

Website: www.stijlaartschilders.nl

GBW Schildersbedrijf Utrecht 5🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Zuidpooldreef 46, 3563 WN Utrecht Overvecht

Telefoonnummer: 31 613120040

Website: Website

Hendriksen Schilderwerken Utrecht 5🌟 (7) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Vaartscherijnstraat 103, 3523 TB Utrecht Zuid

Telefoonnummer: 31 642219071

Website: www.hendriksenschilderwerken.nl

DM SCHILDERSBEDRIJF Utrecht 5🌟 (6) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Winthontlaan 200, 3526 KV Utrecht Zuid-West

Telefoonnummer: 31 648946138

Website: www.dmschildersbedrijf.nl

MVK Schilders Utrecht 5🌟 (7) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Hermannus Elconiusstraat 48, 3553 VG Utrecht Noord-West

Telefoonnummer: 31 630736800

Website: www.mvkschilders.nl

Masterhand schildersbedrijf Utrecht 4.5🌟 (11) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Secretaris Versteeglaan 21, 3451 HJ Utrecht Vleuten-De Meern

Telefoonnummer: 31 649823818

Website: www.masterhand.nl

Schildersbedrijf Van den Breul Utrecht 5🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Utrechtse Heuvelrug 124, 3452 JA Utrecht Vleuten-De Meern

Telefoonnummer: 31 657909091

Website: schildersbedrijfvandenbreul.nl

NL Schilderwerken Utrecht 4.8🌟 (6) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Jazzsingel 894, 3543 GB Utrecht Leidsche Rijn

Telefoonnummer: 31 438513737

Website: Website

Schildersbedrijf Bronius Utrecht 5🌟 (5) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Zijpenberg 36, 3453 RT Utrecht Vleuten-De Meern

Telefoonnummer: 31 653987244

Website: www.schildersbedrijfbronius.nl

Van Straalen Schilderwerken Utrecht 4.3🌟 (17) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: N/A

Telefoonnummer: 31 302689230

Website: www.vanstraalen-schilderwerken.nl

M&M Schilderwerken Utrecht 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Bleekstraat, 3511 TR Utrecht Binnenstad

Telefoonnummer: 31 648218013

Website: m-mschilderwerken.nl

Schildersbedrijf De Hoed Utrecht 4.9🌟 (15) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: N/A

Telefoonnummer: 31 636308676

Website: www.schildersbedrijfdehoed.nl

Loomans Schilderwerken Utrecht 5🌟 (6) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Hindersteinlaan 1, 3451 EV Utrecht Vleuten-De Meern

Telefoonnummer: 31 625003256

Website: loomansschilderwerken.nl

Schildersbedrijf Mastenbroek Utrecht 5🌟 (2) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Adriaan Mulderstraat 42, 3555 BP Utrecht Noord-West

Telefoonnummer: 31 624756785

Website: schildersbedrijfmastenbroek.nl

MvR schilderwerken Utrecht 5🌟 (4) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Hof van Oslo 68, 3543 KC Utrecht West

Telefoonnummer: 31 641764192

Website: www.mvrschilderwerken.nl

Lutters Schilderwerken & Totaalonderhoud Utrecht 4.8🌟 (24) | Adres + Telefoonnummer / Contact

Adres: Triumphperenlaan 30, 3452 EL Utrecht Vleuten-De Meern

Telefoonnummer: 31 650807456

Website: www.luttersschilderwerken.nl

Beste Schilder & Schildersbedrijf Valkenswaard  – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ