Is het inschakelen van een Poolse schilder een goed idee? Kosten & Prijs per m2 / uurtarief en Nadelen & Voordelen

Vele mensen kiezen er voor om hun schilderklussen uit te laten voeren door een Poolse schilder. Het aanbod op het gebied van Poolse schilders is groter dan ooit.

Bovendien is het voor vele Nederlanders aantrekkelijk om te kiezen voor de laagste prijs. Wij Nederlanders houden nu eenmaal van koopjes, zelfs als het om dit soort diensten gaat.

Het uurtarief of de prijs per vierkante meter van een Poolse schilder ligt gemiddeld lager dan bij zijn Nederlandse evenknie. Tegelijkertijd is goedkoop vaak duurkoop.

Je wilt eigenlijk niet de laagste prijs hebben, maar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ga je deze optimale verhouding vinden bij een Poolse schilder? Hieronder vertellen we je er alles over.

Kies je voor een Poolse schilder of een Nederlandse schilder?

Natuurlijk mag er niet over één kam geschoren worden. Er zijn genoeg schilders uit Polen afkomst die goed werk leveren voor een goede prijs, maar ook niet inboeten op bijvoorbeeld de garantie die ze kunnen bieden.

Tegelijkertijd blijkt helaas dat dit niet de meerderheid is. De trend om voor een Poolse schilder te kiezen begon een jaar of 5 geleden.

Mensen ontdekten dat Poolse schilders (en schilders uit Balkan landen) een lagere prijs vroegen voor hun werkzaamheden.

Helaas bleek in de praktijk dat het moeilijk was om met hen te communiceren en dat ook de garanties tegen vielen. Als er slecht werk werd geleverd, had je vaak simpelweg pech.

In zulke gevallen heb je ook niets aan een lage prijs. Daarom raden wij ook vaak af om gebruik te maken van een Poolse schilder.

Gerelateerde Blog: ZZP Schilder: Voor en Nadelen van huren en uurtarief en prijs per m2. Tips en waar je op moet letten

Hoe kan een Poolse schilder zijn prijzen zo laag houden?

Er zijn meerdere factoren die er voor zorgen dat een Poolse schilder zijn prijzen zo laag kan houden. Ten eerste worden de prijzen laag gehouden door materialen voor een zo laag mogelijke prijs in te kopen.

Als er bijvoorbeeld verf wordt ingekocht, dan zal men kiezen voor het goedkoopste. In het geval van verf is goedkoop duurkoop.

Daarnaast hoefden Poolse schilders enkele jaren geleden weinig belasting te betalen in hun eigen land over hun werkzaamheden. In sommige gevallen werd er zelfs helemaal geen belasting betaald.

Gerelateerde Blog: Wat is het Uurtarief van een Schilder? Voor Professioneel Schilderwerk / Schildersbedrijf. Gemiddelde Uurprijs

Inmiddels zijn deze regels aangepast en is dit voordeel weg gehaald. Waar je vroeger een Poolse schilder nog voor 10 tot 15 euro per uur kon inhuren, liggen deze tarieven nu rond de 25 tot 35 euro per uur.

Tot slot konden de prijzen zo laag blijven omdat Poolse schilders nauwelijks garanties aanboden aan klanten. Tegenwoordig zijn deze praktijken ook zo goed als verdwenen.

Voor een goedkopere schilder hoef je vaak dus niet eens meer bij een Poolse schilder te zijn.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Enkele nadelen van een Poolse schilder

Zeker een aantal jaren geleden was het werk dat geleverd werd door een Poolse schilder van een laag niveau. Ondanks de hogere prijs kon je alsnog beter kiezen voor een bekend schildersbedrijf.

Alsnog kleven er een aantal nadelen aan een Poolse schilder. Hierboven vermelden we het al, maar bij een Poolse schilder krijg je vaak geen garantie.

Bij andere schildersbedrijven is het normaal dat je voor schilderwerk binnen 5 jaar garantie krijgt en voor schilderwerk buiten minimaal 2 jaar garantie.

Om de kosten te drukken werd deze garantie weggelaten. Als er slecht werk werd geleverd, een fout werd gemaakt tijdens het verven of als er net na het verven iets fout ging, had je dus compleet geen garantie.

Normaal gesproken hoef je geen gebruik te maken van de garantie, maar je mist de garantie pas echt als je het niet hebt.

Daarnaast heeft een schilder een relevante vooropleiding nodig. De term vakman gebruiken we niet alleen superlatief, maar het is ook echt een vak om dit optimaal onder de knie te krijgen.

Je ziet het meteen wanneer je te maken hebt met een professionele schilder. Zij beschikken over de juiste vooropleiding.

Bij Poolse schilders is het nog maar de vraag of ze geschoold zijn. Bovendien staat je ontwikkeling als schilder niet stil.

Het is een vak waarin altijd wel iets te verbeteren valt. Bijscholing is dan ook geen overbodige luxe. Vaak wordt dit vanuit een bedrijf geregeld.

Bij zelfstandige schilders is het maar de vraag of ze dit doen. Daarnaast zijn Poolse schilders niet altijd aangesloten bij de NOA, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven.

Aangesloten zijn bij deze vereniging is een indicator van kwaliteit.

Daarnaast blijkt uit de praktijk vaak dat de communicatie met de schilders te wensen over laat. Vaak wordt er geen of gebrekkig Nederlands gesproken.

Kan er geen Nederlands gesproken worden, dan is vaak gebrekkig Engels de enige optie. Soms is Duits nog een optie, maar het is maar net de vraag of jij dit zelf spreekt.

Dit maakt het wel lastig om te overleggen, bij een schilder advies in te winnen of simpele afspraken te maken. Hierdoor kan het nog wel eens fout gaan tijdens de schilderwerken.

Dit moet hersteld worden, wat weer tot meer kosten leidt. Aan het eind van de rit ben je dan alsnog duurder uit dan wanneer je een normaal schildersbedrijf had ingeschakeld.

Gerelateerde Blog: Wat kost een schilder per uur? Prijs en Kosten voor Binnenschilderwerk & Buitenschilderwerk!

De voordelen van een Poolse schilder

We zullen niet ontkennen dat er geen voordelen verbonden zitten aan het inhuren van een Poolse schilder. Ten eerste zijn de prijzen die Poolse schilders je aan kunnen bieden vaak goed.

Alhoewel de prijzen iets omhoog zijn gegaan door de nieuwe belastingregels, kunnen Poolse schilders vaak nog betere prijzen aanbieden dan hun Nederlandse concurrenten.

Dit kan aantrekkelijk gevonden worden. Ook staan Poolse schilders bekend als harde werkers. Ze doen veel en ze werken relatief snel.

Tegelijkertijd is snel werken niet altijd goed, want dit kan er ook voor zorgen dat een klus wordt afgeraffeld. Dat is dan weer precies niet waar je op zit te wachten.

Gerelateerde Blog: Goedkope schilder gezocht: waar vind ik die? Kosten & Prijs per m2 / uur. Voordelen & Nadelen

De kwaliteit van Poolse schilders is sinds de nieuwe regels wel omhoog gegaan, maar nog altijd kan het hier en daar wat tegenvallen. Je bent nog altijd het beste af bij Nederlandse schildersbedrijven.

Een Nederlands schildersbedrijf is eenvoudig online te vinden. Het mooie aan schildersbedrijven is dat er vele zijn, en dat ze vaak ook nog bij jou in de buurt te vinden zijn.

Dat scheelt een slok op een borrel qua de voorrijkosten. Dat is gelijk een besparing die mooi meegenomen is.

Alhoewel vele mensen op zoek zijn naar de laagste prijs, raden wij je altijd aan om te kijken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Een lage prijs is alleen mooi meegenomen als de schilder ook daadwerkelijk werk van een hoge kwaliteit aflevert. Anders is goedkoop duurkoop.

Het beste beeld van de kosten van een schilder krijg je door een offerte aan te vragen. Bij de meeste schildersbedrijven kun je dit via de eigen site doen.

Het aanvragen van een offerte is gratis en geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Dat is wel zo handig.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ