Trap schilderen

Is uw trap beschadigd of bent u de kleur nu wel een keer beu? Voorzie uw trap dan van een mooie, nieuwe verflaag en de uw ruimte krijgt direct een geheel nieuwe uitstraling. U krijgt hier van ons wat handige tips voor het schilderen van uw trap.

 

Trap schilderen: de kosten

De trap wordt dagelijks veel gebruikt door alle leden van het gezin en krijgt daardoor veel te verduren. Doordat de trap helaas lang niet altijd alleen maar op sokken en voorzichtig belopen wordt, maar ook wel op hakken en in de haast, slijt de verflaag van een trap veel sneller dan die van andere onderdelen in het huis. Deze moet door deze belasting dan ook vaker vervangen worden. De trap verven is een intensieve en tijdrovende klus. U zult heel wat vrije dagen moeten opofferen als u de trap zelf wilt gaan schilderen. Heeft u hier weinig trek in? Huur dan een ervaren schilder in om de klus voor u te klaren. Hieronder ziet u wat de gemiddelde kosten die een schilder rekent voor het schilderen van een trap zijn:

 

Gemiddelde kosten trap schilderen: van eenmaal witten

tot het schuren, schoonmaken en schilderen:

€ 300 – € 700

 

Een exacte prijs is erg moeilijk te geven, omdat deze afhangt van uw situatie en wensen. Wilt u bijvoorbeeld een trap met open treden laten verven, met slechts 1 verflaag? Dan kunt u rekenen op een totaalprijs van € 300. Dit is inclusief de kosten voor verf en materialen. Maar wilt u een brede trap met gesloten treden die u wilt laten voorzien van meerdere verflagen en daarbij deze ook eerst wilt laten schuren en schoonmaken, dan zal u rekening moeten houden met een prijs van om en nabij de € 700.

Bespaartips voor het schilderen van uw trap

Bent u benieuwd in welke prijsklasse uw schilderklus valt? Vraag dan nu geheel vrijblijvend en gratis offertes aan van tot wel 6  ervaren, betrouwbare schilders bij u in de regio aan. Dit heeft u binnen 2 minuten geregeld, waarna u binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox ontvangt. U ontvangt de prijzen van meerdere schilders, die u vervolgens kunt vergelijken. U ziet dan al snel welke ervaren schilder uw trap tegen de laagste prijs bij u wilt komen verven. Zo betaalt u dus nooit teveel en kunt u  door de offertes te vergelijken tot wel 40% besparen op de kosten van uw schilderwerk.

 

Het schilderen van een trap

Het ene moment is uw trap nog onbeschadigd en het volgende moment loopt u met bijvoorbeeld de zware stofzuiger in de hand de trap te stofzuigen en gaat het fout.. Een dergelijke situatie komt u ongetwijfeld bekend voor. Een zichtbare beschadiging aan uw trap is helaas zo opgelopen. Gaat het om een kleine beschadiging, dan kunt u dit vaak nog wel bijwerken.  Begint de verf echter af te bladderen of is de trap op meerdere plekken beschadigd, dan is het raadzaam om uw trap te verven. Dit maakt een enorm verschil dat meteen opvalt. Uw trap wordt daarmee een echte blikvanger in uw woning en niet langer die doorn in het oog.

 

Welke verfsoort kan ik het beste gebruiken?

Het spreekt voor zich dat u uw trap niet iedere 3 maanden van een nieuwe verflaag wilt moeten voorzien. Het is daarom erg belangrijk om te kiezen voor een goede verfsoort. De trap wordt immers meestal zeer intensief gebruikt en het risico op beschadigingen is hierdoor vrij groot. Gebruik daarom een verf die slijtvast is, en dan bij voorkeur een vloercoating met 2 componenten die bestaat uit een verharder en een basiscoating. Doordat de verharder zorgt voor een harde toplaag, wordt uw trap beter beschermd tegen slijtage. Heeft acrylverf uw voorkeur? Ook dit is mogelijk, zolang de schilder dan wel eindigt met een transparante parketlak voor een optimale bescherming. Om de kans op uitglijden te verkleinen kunt u het beste zijdeglans verf gebruiken, omdat deze stroever is dan een hoogglansverf. Om de trap zo veilig mogelijk te maken voor u en uw gezinsleden kunt u ervoor kiezen om de trap te laten verven met 1 van de speciale antislip verfsoorten die verkrijgbaar zijn.

 

De voorbereiding van het schilderen van de trap

Het voorbereiden van het schilderen is bij de trap misschien nog wel belangrijker dan bij andere schilderwerken. Dankzij een goede voorbereiding zorgt u ervoor dat u jarenlang plezier heeft van een geweldig eindresultaat. Uiteraard kunt u de voorbereiding van het schilderen overlaten aan uw schilder. Wilt u liever wat besparen op de kosten, dan kunt u enkele voorbereidingen ook zelf uitvoeren, zoals:

  • Beschadigingen repareren: Gebruik plamuur om beschadigingen te repareren, voordat de trap opnieuw geverfd wordt.
  • De oude verflaag verwijderen: Bladdert de vorige verflaag? Verwijder deze dan, indien nog mogelijk, op deze plekken en anders op de gehele trap met een verfkrabber en een afbijtmiddel. Houd er rekening mee dat dit een zeer tijdrovende klus is.
  • Schuren, ontvetten en stofvrij maken van de trap: Dit doet u eenvoudig door de trap af te nemen met warm water en een klein beetje ammonia. Uw trap is hierna helemaal klaar voor de schilderklus.

 

Kies uw verfkleur

Natuurlijk kunt u bij de keuze van uw verfkleur gaan voor een neutrale kleur, zoals wit, bruin of grijs. Deze kleuren passen in elk interieur. Maar misschien wilt u van de trap nu juist een echte blikvanger maken? De trap bevindt zich vaak in een doorgangsruimte en mag daarom ook best een beetje opvallen. Kies eens voor een knalkleur of laat je creativiteit de vrije loop. Kies bijvoorbeeld voor contrast en schilder de bovenkant van de treden in een andere kleur dan de voorkant van de treden. Het schilderen van een traploper met verf en het toevoegen van krijtverf om elke dag berichten op te kunnen schrijven, het schilderen van de trap met kleurverloop: het zijn zomaar een paar van de vele manieren waarmee u uw trap kunt omtoveren tot een unieke blikvanger in huis.

Tijd besparen op het schilderen van uw trap

De trap schilderen is een tijdrovende klus. Besteedt u deze tijd liever aan leuke activiteiten, zoals aan gezinsuitjes of gewoon lekker luieren in uw tuin? Er zijn, ook bij u in de regio, meer dan genoeg schilders graag bereid om de trap tot in detail netjes voor u te schilderen. Hoe vindt u de schilder die het beste bij uw schilderklus past? Daar is maar één manier voor: Vergelijk meerdere schilders.

Dit hoeft u gelukkig niet veel van uw tijd te kosten. U kunt binnen slechts 2 minuten van uw tijd bij ons geheel vrijblijvend en gratis offertes opvragen van tot wel 6 betrouwbare, ervaren schilders in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Vergelijk de prijzen en zie direct welke vakman het beste bij uw wensen past. Besluit  u toch af te zien van de klus of zit de perfecte schilder voor u er toch niet tussen? Geen enkel probleem, u zit nergens aan vast. Het aanvragen van de offertes bij ons is immers niet alleen gratis, maar ook nog eens geheel vrijblijvend.