Radiator / Verwarming Opnieuw Verven

Radiator / Verwarming Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, kleuren, Hoe u het zelf kunt doen.

Radiator / Verwarming Verven? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over het verven van je radiator of verwarming. We bespreken de kosten en prijs per m2, de juiste volgorde van schilderen, en bieden een gedetailleerd stappenplan om deze essentiële elementen in je huis een nieuwe uitstraling te geven.

Leer welke verf en kleuren het meest geschikt zijn, en krijg handige tips om het zelf te doen. Bekijk voor- en na-foto’s voor inspiratie en transformeer je radiatoren tot echte blikvangers in je interieur.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van de radiator?

De kosten voor het zelf schilderen van een radiator liggen meestal tussen de €20 en €50, afhankelijk van de benodigde materialen en de verf die je kiest. Dit is aanzienlijk goedkoper dan het inhuren van een professional.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Radiator€10 en €30€15 en €35€25 en €50

Radiator laten verven: wat zijn de kosten?

Je kunt er voor kiezen om je radiator te laten verven door een professionele schilder. Zo ziet je radiator er weer zo goed als nieuw uit.

Zeker wanneer er verder niets mis is met je radiator, is dit een prima optie. De kosten van het verven van een radiator zullen sterk afhankelijk zijn van factoren zoals de grootte van de radiator en de materialen die nodig zijn.

De verf moet namelijk wel geschikt zijn voor een radiator.

Daarom kan er het beste gebruik gemaakt worden van warmtebestendige verfsoorten die temperaturen tot maar liefst 90 graden Celsius aan kunnen.

Gelet op deze factoren, kom je op een gemiddelde prijs tussen de 75 en 150 euro uit voor het laten verven van je radiator.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Radiator verven of vervangen: wat is de beste optie?

Het hangt per situatie af of het een goed idee is om radiator te verven dan wel te vervangen. Er zijn indicatoren dat een radiator soms beter vervangen kan worden.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Soms doet een radiator het simpelweg niet meer goed. De vergeling van het uiterlijk is dan louter een extra symptoom van de algehele verslijting hiervan.

Sommige radiator zijn al behoorlijk op leeftijd. Ook in dat geval kun je soms beter kiezen voor vervangen dan verven.

Daarnaast kan er aan de buitenzijde van de radiator te erge roest aanslag aanwezig zijn. In zulke gevallen kun je beter de hulp van een loodgieter inschakelen om je radiator te vervangen.

Je kunt je radiator wel verven natuurlijk, maar in dat geval schiet het weinig op en zul je waarschijnlijk alsnog binnen afzienbare tijd je radiator moeten vervangen.

Let op: het is mogelijk om over roest heen te schilderen. Hier is speciale verf voor.

Kun je ook de leidingen van je CV verven?

Een radiator wordt omgeven door leidingen. Het is mogelijk om je radiator te verven en tegelijkertijd ook de CV leidingen van een nieuwe kleur te voorzien.

Verfsoorten zoals bijvoorbeeld latex verf zijn prima te gebruiken op dergelijke ondergronden. De mate van hechting is prima.

Bovendien kun je deze mate van hechting nog wat verbeteren door vooraf de leidingen licht op te schuren. Vergeet niet om vooraf een grondverf aan te brengen.

Dit levert je het beste resultaat op. Laat de grondverf drogen. Hierna breng je twee lagen latex verf aan op de leidingen. Geef de boel de tijd om te drogen, en het resultaat mag er wezen.

Waarom een radiator verven?

Een radiator verven is een verfklus die niet door iedereen uitgevoerd wordt. Vele mensen laten hun radiator er gewoon basic uitzien in de kleur die hij van nature bezit.

Natuurlijk is dat een optie. Een radiator verven doe je vooral voor jezelf. Het oog wil ook wat. Ook een radiator kan je van een mooie kleur voorzien.

Dat is leuk om te zien. Daarnaast kan het zijn dat de vorige bewoner van je woning de radiator al van een kleur heeft voorzien, maar dat je deze kleur helemaal niets vindt.

Hoe kun je het beste je radiator verven?

Vrijwel iedere verfklus begin je met het uitvoeren van een aantal voorbereidingen. We hameren er op bij ieder stappenplan dat we maken, maar dat doen we met een reden.

Deze voorbereidingen zijn misschien niet de leukste klusjes om uit te voeren, maar ze leiden wel tot een beter eindresultaat. Ten eerste raden we altijd aan om de radiator een dag voordat je deze gaat verven uit te zetten.

Dit voorkomt strepen en banen in het eindresultaat. Daarnaast raden we je aan om de ondergrond vetvrij te maken.

Ook zorgt een schoon oppervlak er voor dat de verf beter kan hechten en dat je geen oneffenheden in de verflaag ziet. Ook het opschuren van een radiator met korrel 200 is een aanrader.

Vergeet niet om na het schuren de boel nog even grondig stofvrij te maken. Zijn er ondergronden in de buurt waar je geen verf op wilt krijgen? Plak deze oppervlakken in dat geval af.


Na deze voorbereidingen kan er begonnen worden met het aanbrengen van de grondverf. Deze tussenlaag is van groot belang.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Grondverf verbetert de hechting van de verf en je kunt het over een oude verflaag heen plaatsen. Je hoeft een oude verflaag op een radiator dus niet per se weg te halen, je kunt hier overheen verven.

Grondverf breng je dik aan, waarbij je een roller of kwast kunt gebruiken. De grondverf moet je minstens twee dagen laten drogen. Schuur het geheel hierna lichtjes op.


Hierna kan er begonnen worden met het afschilderen van de radiator. Voor het schilderen van een radiator kun je het beste twee lagen aanbrengen.

Dit levert de beste dekking op. Laat 24 uur zitten tussen het aanbrengen van deze twee lagen, zodat de eerste laag ruim de tijd krijgt om op te drogen.

Bij verfwinkels, zowel online als offline, kun je op maat gemaakte radiatorverf kopen. Deze verf is beter bestand tegen de omstandigheden rondom een radiator, zoals de hitte.

Dergelijke speciale verven zijn vaak wat duurder dan gemiddeld, waardoor veel mensen alsnog voor gewone verfsoorten kiezen.

Let hierbij wel op dat de kans op scheuren bij dergelijke verfsoorten groter is dan bij speciale radiatorverf.

Dit hoeft niet te gebeuren, maar het kan dus wel. Er kleeft simpelweg net iets meer risico aan gewone verf.

Radiator laten verven door een specialist

Alhoewel we hierboven hebben laten zien dat het prima mogelijk is om zelf je radiator te verven, is het goed mogelijk dat je deze klus liever uitbesteedt aan een specialist.

Een professionele schilder weet precies welke materialen nodig zijn en hoe het verven van een radiator aangepakt moet worden.

De praktijk leert ons tevens dat een professional het beste resultaat levert. Door de omstandigheden rondom een radiator kan speciale verf nodig zijn.

Een specialist zal hier een inschatting van maken. Als je inzicht wilt krijgen in de kosten die hiermee gepaard gaan, kun je het beste een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen.


Veelgestelde vragen over radiatorschilderwerk

Kan ik de radiator zelf verven?

Ja, je kunt de radiator zelf verven. Het is een eenvoudig en kosteneffectief project dat je zelf kunt uitvoeren, zelfs als je geen ervaring hebt met schilderen.

Wat zijn de stappen om de radiator zelf te verven?

Volg deze eenvoudige stappen om je radiator zelf te verven:

 • Schakel de radiator uit en laat deze volledig afkoelen.
 • Maak de radiator grondig schoon met een ontvetter en een doek om stof, vuil en eventuele roest te verwijderen.
 • Schuur de radiator lichtjes met fijn schuurpapier om een goede hechting van de verf te garanderen.
 • Breng afplaktape aan rond de randen van de radiator om omliggende oppervlakken te beschermen.
 • Breng een laag speciale radiatorprimer aan om de hechting van de verf te verbeteren en roestvorming te voorkomen.
 • Laat de primer volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.
 • Breng vervolgens een of twee lagen radiatorverf aan, afhankelijk van de dekking. Laat de verf tussen de lagen volledig drogen.
 • Verwijder de afplaktape en schakel de radiator weer in nadat de verf volledig is uitgehard.

Wat zijn enkele tips om de radiator zelf te verven?

 • Gebruik een kleine verfroller of een speciale radiatorborstel om moeilijk bereikbare plaatsen te schilderen.
 • Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je werkt om dampen te verminderen en het drogen te bevorderen.
 • Breng dunne, gelijkmatige lagen verf aan om druppels en strepen te voorkomen.
 • Overweeg het gebruik van een verlengstuk voor je roller of borstel om het schilderen van moeilijk bereikbare plaatsen te vergemakkelijken.
 • Schilder de radiator in een goed verlichte omgeving om ervoor te zorgen dat je geen plekken mist.

Wat moet ik doen voordat ik de radiator schilder?

 • Schakel de radiator uit en laat deze afkoelen.
 • Maak de radiator grondig schoon.
 • Schuur de radiator lichtjes.
 • Bescherm omliggende oppervlakken met afplaktape.

Wat moet ik doen na het schilderen van de radiator?

 • Laat de verf volledig drogen en uitharden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Verwijder de afplaktape.
 • Schakel de radiator weer in en controleer op eventuele problemen, zoals geuren of verkleuring.

Is het de moeite waard om de radiator zelf te verven?

Ja, het is zeker de moeite waard om de radiator zelf te verven. Het is een betaalbare en eenvoudige manier om je interieur op te frissen en de levensduur van je radiator te verlengen. Bovendien kun je het project in je eigen tempo uitvoeren en heb je de volledige controle over het eindresultaat.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat zijn de voordelen van het schilderen van de radiator?

 • Verfrist en verbetert het uiterlijk van je interieur.
 • Beschermt de radiator tegen roest en corrosie.
 • Verlengt de levensduur van de radiator.
 • Goedkoper dan het vervangen van de radiator.
 • Geeft je de mogelijkheid om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je ruimte.

Gerelateerde Blogs:

👉 Radiator Mat Zwart Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

👉 Meubels Laten Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

👉 Deuren Verven: Welke Verf? Kleuren Tips, Kosten & Prijs per m2 voor spuiten / sauzen. Volgorde & Stappenplan!

Wat zijn de nadelen van het schilderen van de radiator?

 • Het kan tijdrovend zijn, vooral als je meerdere radiatoren moet schilderen.
 • Je moet de juiste verf en materialen gebruiken om een goed resultaat te bereiken.
 • Het kan rommelig zijn als je niet voorzichtig te werk gaat.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van de radiator?

Gebruik een speciale radiatorverf of een hittebestendige verf, die bestand is tegen de hoge temperaturen die door de radiator worden geproduceerd. Deze verfsoorten zijn meestal op waterbasis en hebben een lage geur, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik binnenshuis.

Gerelateerde Blog:

👉 Geef uw Ruimte een Make-over: Design Radiator / Verwarming Schilderen – Kosten en Prijs per m2, Volgorde van Schilderen en Gedetailleerd Stappenplan! Plus, Nuttige Tips voor de Beste Verf en Inspirerende Ideeën voor een Vernieuwde Look.

👉 Geef je Ruimte een Stijlvolle Twist: Radiator / Verwarming Zwart Verven – Kosten per m2, Nuttig Advies en Inspirerende Ideeën voor een Moderne Look!

👉 Moderniseer je Woonruimte: Dubbele Radiator / Verwarming Verven – Kosten, Prijs per m2, Volgorde van Schilderen en Stappenplan! Ontdek de Beste Verfkeuzes, Handige Tips en Inspirerende Ideeën. Voor en Na!

👉 Laat je Meubels Schilderen: Gemiddelde Kosten per m2 Enthuld! Volg de Ideale Schilder Volgorde en Gebruik een Praktisch Stappenplan! Ontdek de Beste Verf, Nuttige Tips en Inspirerende Ideeën. Bewonder de Voor en Na Resultaten!

Wat is beter radiator verven of spuiten?

Als je doelt op het verschil tussen het aanbrengen van verf met een kwast of roller en het gebruik van spuitverf, hangt het af van je persoonlijke voorkeur en ervaring.

Gerelateerde Blogs:

👉 Roestige / verroeste radiator verven: tips, kosten & prijs per m2 voor spuiten & sauzen. Beste verf, kleuren ideeën, volgorde schilderen & stappenplan

👉 Verven Achter de Radiator / Verwarming: Schilderen tips, Kosten en Prijs per m2/ uur. Welke verf, kleuren en hoe u het zelf kunt doen.

👉 Radiator Verven: Hoelang Moet je Wachten voordat je de Warmte Terugkrijgt? Tips en Advies

Het aanbrengen van verf met een kwast of roller biedt meer controle en is vaak eenvoudiger voor beginners. Spuitverf kan sneller zijn en een gladder resultaat opleveren, maar vereist vaak meer ervaring en nauwkeurigheid.

Hoeveel vraagt een schilder om een radiator te schilderen?

De kosten voor het laten schilderen van een radiator door een professionele schilder variëren meestal tussen de €100 en €200 per radiator, afhankelijk van de complexiteit van het project en de locatie.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Hoe vaak moet ik de radiator verven?

Het verven van de radiator is afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de mate van slijtage. Over het algemeen moet je de radiator elke 5 tot 10 jaar opnieuw verven om het uiterlijk en de bescherming te behouden.

Gerelateerde Blog: 👉 Koperen Leidingen Schilderen: Ontdek de Kosten en Prijs per m2, Volg het Ideale Schilder Stappenplan, Krijg Nuttige Tips en Laat je Inspireren door Voor en Na Resultaten met Beste Verfkeuze en Creatieve Ideeën!

Hoe lang gaat het schilderen van de radiator mee?

Een goed uitgevoerde verfbeurt kan 5 tot 10 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de verf en de omstandigheden in de ruimte.

Hoeveel verflagen heeft het schilderen van de radiator nodig?

Meestal zijn één of twee lagen verf voldoende voor een goede dekking en bescherming. Breng altijd een laag primer aan voordat je met de verf begint.

Wat zijn enkele kleurideeën om de radiator te schilderen?

 • Wit of crème voor een klassieke en tijdloze look.
 • Zwart, grijs of antraciet voor een modern en strak effect.
 • Heldere kleuren zoals rood, blauw of groen voor een speels en opvallend accent.
 • Metallic tinten zoals koper, zilver of goud voor een luxe uitstraling.

Kan ik de radiator schilderen in de zomer?

Ja, je kunt de radiator in de zomer schilderen. In feite is dit vaak de beste tijd om dit project aan te pakken, omdat de warmere temperaturen en lagere luchtvochtigheid kunnen bijdragen aan een snellere droogtijd van de verf.

Kan ik de radiator schilderen in de winter?

Het is ook mogelijk om de radiator in de winter te schilderen, maar zorg ervoor dat je voldoende ventilatie hebt en dat de ruimte warm genoeg is om de verf goed te laten drogen. Houd er rekening mee dat de droogtijd van de verf langer kan zijn in koudere omstandigheden.

Wanneer kan ik de radiator het beste schilderen?

De beste tijd om een radiator te schilderen is wanneer deze niet in gebruik is en volledig is afgekoeld. Dit maakt het schilderen in de zomer of tijdens een warmere periode ideaal, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kan het ook in de winter worden gedaan.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ