Gevel Schilderen: Kosten en prijs per m2 / uurtarief! Vergunning nodig? Tips, voor en na!

Is uw gevel wel weer aan een opknapbeurt toe? Uw woning zal weer stralen nadat u uw gevel heeft geschilderd. Wij vertellen u hieronder alles wat belangrijk is om te weten voordat u de gevel gaat schilderen.

Gevel schilderen: Wat kost het?

Het eerste wat men ziet aan uw woning is de gevel. Daarmee is dit dus eigenlijk het visitekaartje van uw woning.

Het is dan ook belangrijk dat uw gevel er netjes en verzorgd uitziet. Om te zorgen dat dit zo is en blijft, is het belangrijk dat het schilderen van de buitenmuur een schilderklus is die om de paar jaar wordt uitgevoerd.

Schakel een professioneel schilder in als u het beste eindresultaat wilt bereiken. Niet alleen schildert de schilder uw gevel perfect tot in de details, hij doet dit ook nog eens in een snel tempo.

U profiteert hiermee niet alleen van een perfect geschilderde gevel, maar kunt ook uw vrije dagen behouden voor het doen van leuke activiteiten.

Bent u benieuwd wat het laten schilderen van de gevel u zou gaan kosten? Voor het schilderen van de buitenmuur wordt door de meeste schilders de volgende prijs per m2 gehanteerd:

Buitenschilder Prijs per m2, inclusief btw en verf: € 35 – € 40

Heeft u bijvoorbeeld een gevel van 60m2 en woont u in een rijtjeshuis? De totale kosten zullen dan tussen de 2100 en 2400 zijn.

Doordat schilders echter verschillende tarieven hanteren kan de uiteindelijke prijs voor uw situatie afwijken.

Vind de beste prijs

Wilt u er zeker van zijn dat u uw gevel laat schilderen tegen de scherpste prijs? Om een goed inzicht te krijgen in de prijsverschillen doet u er goed aan om de prijzen van meerdere schilders te vergelijken.

Dit hoeft u gelukkig niet veel van uw tijd te kosten: Vraag bij ons, binnen slechts 2 minuten, geheel vrijblijvend en gratis offertes aan van tot wel 6  vakkundige schilders in uw regio.

Vergelijk de offertes en u ziet in een oogopslag welke schilder u de scherpste prijs kan bieden voor het schilderen van uw buitenmuur. Heeft u nog twijfels? Niet nodig, u vraagt de offertes gratis en vrijblijvend bij ons aan.

U zit nergens aan vast en kan er dus alleen maar voordeel uit halen door de offertes bij ons aan te vragen.

Schilderen gevel

Het schilderen van de gevel is belangrijk voor een nette uitstraling van uw woning. Wat echter nog veel belangrijker aan een goed onderhouden buitenmuur is, is de beschermende functie die deze heeft.

Een buitenmuur beschermt uw woning tegen alle soorten weersomstandigheden, of het nou gaat om vrieskou, storm, harde regen of hagel of juist extreem warm weer met tropische temperaturen en de zon die volop op uw woning brandt.

De gevel krijgt dus behoorlijk wat te verduren en verdient dan ook een goed onderhoud. Uw gevel moet daarom ongeveer eens in de 6 à 10 jaar geschilderd worden.

Doordat de verf voor uw gevel UV-bestendig en waterdicht is is uw gevel door een goede verflaag aan te brengen weer bestand tegen eerder genoemde, barre weersomstandigheden.

Bijkomend pluspunt is dat u hiermee de levensduur van uw gevel aanzienlijk verlengt en daarnaast ook nog het risico op nare vochtproblemen verkleint.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Gerelateerde Blog: Gevel Schilderen Nadelen: Voorzorgsmaatregelen, Tips, Advies en Ideeën

Is uw gevel geschikt voor een nieuwe verflaag?

Een gevel is vrijwel altijd geschikt om geverfd te worden. Er is echter een uitzondering: De vochtigheidsgraad van uw gevel hoger is dan 5%. Is dit het geval dan zal de verf niet goed hechten aan de gevel en kunt u de klus nu beter niet uitvoeren.

Controleer daarom altijd eerst met een vochtmeter de vochtigheid van uw buitenmuur of laat dit doen door een professionele schilder. Is deze geschikt voor schilderwerk?

Tref dan de juiste voorbereidingen voordat u aan de schilderklus begint, zoals:

 • repareer beschadigingen en dicht gaatjes
 • vervang poederende of losse voegen
 • verwijder mossen en andere aanslag
 • maak de gevel stofvrij

Nu is uw gevel helemaal klaar voor de eerste schilderlaag.

Wat is een geschikte verfsoort?

Binnenshuis schilderen kan vrijwel heel het jaar door. Voor buitenschilderwerk heeft u echter wel rekening te houden met de weersomstandigheden.

De minimum buitentemperatuur die moet worden aangehouden om een gevel te kunnen schilderen is 10 graden en de maximum buitentemperatuur is 25 graden.

Wanneer de  buitentemperatuur boven de 25 graden stijgt droogt de verf te snel en wanneer de buitentemperatuur daalt naar onder de 10 graden dan droogt de verf juist niet meer.

Een buitenschilder kunt u daarom over het algemeen het beste inhuren in de periode vanaf half april tot oktober. Is uw buitenmuur in de winterperiode toch echt dringend aan een schilderbeurt toe?

Dan bestaat nog de mogelijkheid om een winterschilder in te schakelen. Winterschilders werken met een speciale verfsoort waarmee zelfs bij vrieskou uw gevel nog geschilderd kan worden.

Schilderen: Wel of geen vergunning nodig?

Wilt u uw gevel van een totaal andere kleur voorzien? Heel leuk en gedurfd, maar vraag altijd eerst na bij uw gemeente of dit zomaar mag of dat u hier een vergunning voor moet aanvragen.

De regels omtrent vergunningen hiervoor verschillen per gemeente. Voorkom vervelende verrassingen achteraf door dit vooraf goed uit te zoeken.

Geen zin in veel gedoe? Kies voor een professioneel schilder

U heeft jarenlang plezier van een stralende gevel als u een professionele schilder inhuurt. Laat u alle zorgen uit handen nemen door de schilder.

Deze heeft immers niet alleen al de kennis en ervaring in huis, maar beschikt ook nog eens over alle benodigde materialen.

Uw vakantiedagen lekker opmaken aan leuke dingen in plaats van dagenlang met de verfkwast in de weer moeten, geen spierpijn en stress van de schilderklus.

Dit klinkt toch wel erg aantrekkelijk?! Het is niet moeilijk om een voordelige schilder bij u in de regio te vinden.

Hoe u dat snel en eenvoudig doet? Heel simpel: Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van tot maximaal 6 schilders bij u in de buurt. U heeft de offertes al binnen 2 werkdagen in huis. Iedere schilder hanteert zijn eigen tarieven.

Door de offertes van 6 schildersbedrijven in uw omgeving te vergelijken krijgt u een goed inzicht in de verschillende prijzen en ziet u al snel welke schilder u de scherpste prijs kan bieden.

Door de prijzen te vergelijken bespaart u  al snel tot wel 40% op de kosten voor het schilderen van uw buitenmuur.


Kan ik gevel zelf schilderen?

Ja, je kunt de gevel zelf schilderen.

Wat zijn de stappen om gevel zelf te schilderen?

De stappen om de gevel zelf te schilderen zijn:

 1. 1. Reinig de gevel grondig
 2. 2. Verwijder losse verfresten en repareer beschadigingen
 3. 3. Breng primer aan
 4. 4. Schilder de gevel met verf

Wat zijn enkele tips voor het schilderen van gevel?

Enkele tips voor het schilderen van de gevel zijn:

 • -Kies de juiste verf en benodigdheden
 • -Reinig de gevel grondig
 • -Werk bij droog weer en vermijd direct zonlicht
 • -Gebruik een ladder of steiger voor het bereiken van hogere delen

Wat moet ik doen voordat ik gevel schilder?

Voordat je de gevel gaat schilderen, moet je de gevel grondig reinigen, losse verfresten verwijderen en eventuele beschadigingen repareren.

Wat moet ik doen na het schilderen van gevel?

Na het schilderen van de gevel moet je de verf laten drogen en uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Verwijder de tape en dekzeilen en ruim het gereedschap op.

Is het de moeite waard om gevel zelf te schilderen?

Ja, het kan de moeite waard zijn om de gevel zelf te schilderen, omdat je geld bespaart op arbeidskosten.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat zijn de voordelen van schilderen gevel?

Enkele voordelen van het schilderen van de gevel zijn:

 • -Bescherming van de gevel tegen weersinvloeden en vuil
 • -Verbetering van de uitstraling van het huis
 • -Verhoging van de waarde van het huis

Wat is het nadeel van schilderen gevel?

Een nadeel van het schilderen van de gevel is dat het een arbeidsintensieve taak kan zijn, vooral als je geen ervaring hebt. Bovendien kan het gevaarlijk zijn om op een ladder of steiger te werken.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van gevel?

Je moet een verf kiezen die geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen weersinvloeden. Raadpleeg het advies van de fabrikant voor de juiste verf voor jouw gevelmateriaal.

Wat is de beste verf om gevel te verven?

Er is geen enkele beste verf voor het schilderen van de gevel, omdat de keuze afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type gevelmateriaal en de lokale weersomstandigheden. Raadpleeg het advies van de fabrikant voor de juiste verf voor jouw gevel.

Wat is beter: gevel verven of spuiten?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, de complexiteit van de architectuur en het gewenste resultaat. Over het algemeen is spuiten sneller en kan het een gelijkmatiger resultaat opleveren, maar verven kan beter geschikt zijn voor kleinere gevels of voor gevels met veel details.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van gevel?

De kosten en prijzen voor het schilderen van de gevel kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type verf dat wordt gebruikt en de arbeidskosten van de schilder. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van €25 tot €50 per m².

Hoeveel vraagt een schilder om gevel te schilderen?

De kosten voor een schilder om de gevel te schilderen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type verf dat wordt gebruikt en de locatie. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van €25 tot €50 per m².

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Hoe vaak moet ik gevel schilderen?

Hoe vaak je de gevel moet schilderen, hangt af van verschillende factoren, zoals het type verf dat wordt gebruikt, de locatie van het huis en de lokale weersomstandigheden. Over het algemeen moet de gevel elke vijf tot tien jaar opnieuw worden geschilderd.

Hoe lang duurt schilderen gevel?

Hoe lang het duurt om de gevel te schilderen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, het type verf dat wordt gebruikt en de ervaring van de schilder. Gemiddeld kan het enkele dagen tot een week duren.

Hoeveel verflagen heeft gevel nodig?

Hoeveel verflagen de gevel nodig heeft, hangt af van het type verf dat wordt gebruikt en de conditie van de gevel. Over het algemeen wordt twee lagen verf aanbevolen voor de beste dekking en bescherming.

Wat zijn enkele kleurideeën om gevel te schilderen?

Enkele kleurideeën om de gevel te schilderen zijn:

 • Witte of grijze tinten voor een klassieke uitstraling
 • Aardetinten voor een warme uitstraling
 • Contrasterende kleuren voor een opvallende uitstraling

Kan ik gevel in de zomer schilderen?

Ja, je kunt de gevel in de zomer schilderen, maar vermijd het schilderen tijdens de heetste delen van de dag en zorg voor voldoende ventilatie.

Kan ik gevel in de winter schilderen?

Het is mogelijk om de gevel in de winter te schilderen, maar vermijd schilderen bij temperaturen onder de 5°C en zorg voor voldoende droogtijd voordat het gaat regenen of sneeuwen.

Wanneer is de beste tijd om gevel te schilderen?

De beste tijd om de gevel te schilderen is tijdens droog weer met een gematigde temperatuur, bij voorkeur in het voor- of najaar. Vermijd schilderen tijdens extreem hete of koude temperaturen, evenals tijdens regenachtige of vochtige omstandigheden.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ