Het belang van goed schilderwerk

Schilderwerk kan op diverse manieren tot uiting komen. Van het verven van de gehele buitenzijde van je woning tot aan het sauzen van een muur, alleen zijn het voorbeelden van schilderwerk. Diverse soorten schilderwerk kun je zelf uitvoeren. Wie van ons heeft er niet de muren van zijn eigen woning voorzien van een nieuwe lik verf? Schilderwerk is er in allerlei soorten en maten. Je kunt er ook voor kiezen om het schilderwerk over te laten aan een professionele schilder. Zij kunnen klusjes niet alleen effectief uitvoeren, maar zij leveren ook het beste resultaat. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je banen of strepen in het eindresultaat ziet als je muren of plafonds gaat verven. Benieuwd naar de kosten van schilderwerk? Lees dan snel verder.


Wat kost schilderwerk je gemiddeld?

Om diverse redenen kan er schilderwerk uitgevoerd worden. Soms wil je simpelweg een ondergrond van een andere kleur voorzien. Andere keren kan er sprake zijn van onderhoud. Laten we de buitenzijdes van je woning nemen. Gemiddeld moet je de buitenkant om de 5 tot 7 jaar van nieuw schilderwerk laten voorzien. Het verven van je huis is een grote klus die veel tijd en moeite kost. Het is specialistisch werk dat luister uit te voeren is voor een leek. In dat geval is het een goed idee om een professioneel bedrijf in te schakelen voor dit werk. Zij weten precies hoe ze deze taak moeten uitvoeren. Dit zul je terugzien aan het resultaat.

Schildersbedrijven staan er om bekend dat ze effectief werken. Ze weten precies welke materialen ze nodig hebben voor een klus en hoe de verf toegepast moet worden. Zelfs een grote schilders taak zoals het verven van een woning kunnen zij relatief snel uitvoeren, waarbij je huis voorzien wordt van een formidabele verflaag. Het zal je niet verbazen dat het inhuren van een schildersbedrijf je meer kost dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Tegelijkertijd zien we vaak dat mensen een grote klus zoals het schilderen van een woning op zich nemen en dat het fout gaat. Uiteindelijk ben je dan alsnog duurder uit dan wanneer je meteen een professionele schilder had ingeschakeld. Stof om over na te denken dus.

Je weet dat er kosten verbonden zitten aan het inschakelen van een schildersbedrijf. Maar wat zijn de kosten die met schilderwerk gepaard gaan? De kosten voor schilderwerk kunnen zowel per vierkante meter als in een uurtarief uitgedrukt worden. Er zijn twee soorten schilderwerk. Je kunt binnen aan de slag gaan met verven, maar ook buiten en rondom je woning kan er een hoop geschilderd worden. Beide categorieën gaan met eigen tarieven gepaard. Bij een binnenschilder moet je gemiddeld rekenen op een prijs tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter. Dit is gelijk aan een uurtarief van 25 tot 35 euro. Het maakt een verschil of je kiest voor spuitwerk of sauswerk. Spuitwerk kost gemiddeld tussen de 4 en 11 euro, terwijl je gemiddeld 9 tot 16 euro kwijt bent aan sauswerk. Deze kosten zijn per vierkante meter.

Daarnaast zijn er de buitenschilders. Zoals de term al aangeeft, gaan deze schilders buiten voor je aan de slag. Buiten schilderen kost iets duurder dan binnen schilderen. Voor een buitenschilder betaal je per vierkante meter gemiddeld tussen de 25 en 35 euro. Per uur is dit ongeveer gelijk aan zo’n 25 tot 40 euro. Het verschilt per schilder en per situatie of er een prijs per vierkante meter of een uurtarief wordt gehanteerd. Voor grotere oppervlakken wordt vaak gekozen voor een prijs per vierkante meter. Voor specialistisch en gedetailleerd werk wordt vaak een uurtarief gerekend. Hierbij zijn de schilders namelijk lang bezig op een relatief kleiner oppervlak. Vandaar dat een uurtarief logischer is.


Wat kun je nog meer verwachten van de schilderwerk kosten?

Gemiddelde kosten van schilderwerk kunnen afwijken van de werkelijkheid. Voor een beste blik op de prijzen voor jouw situatie kun je het beste een offerte aanvragen. Vaak wordt aan je gevraagd om een foto mee te sturen, zodat een schildersbedrijf je de beste indicatie van de kosten kan geven. Zo weet je wat je kunt verwachten. Bovendien kun je bij meerdere bedrijven gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen. Zo kun je de offertes onderling vergelijken en vind je snel de beste prijs. Verlies hierbij niet de kwaliteit van het geleverde werk uit het oog. Een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit is een must als je het beste schildersbedrijf voor jou wilt vinden.

Op de kosten voor schilderwerk zijn er diverse factoren van invloed. Daarom verschilt het per situatie wat je kunt verwachten qua prijzen. Stel je eens voor dat je de muren van je woning wilt laten sauzen. Hoe groter het oppervlak dat van verf voorzien moet worden, hoe duurder de prijs in totaal zal zijn. Tegelijkertijd is het goed mogelijk dat de prijs per vierkante meter lager uitvalt. Schildersbedrijven delen nog wel eens kortingen uit voor grote klussen. Ook zaken zoals de materialen die gebruikt worden zijn van invloed op de prijs. Daarom is het alleen mogelijk om gemiddelde prijzen te geven. Voor exacte prijzen kun je dus het beste een offerte aanvragen bij een schildersbedrijf.Welke soorten schilderwerk zijn er?

Schilderwerk wordt vaak ingedeeld in twee categorieën. Ten eerste is er het schilderwerk binnen. Binnen je woning zijn er genoeg oppervlakken te vinden die van tijd tot tijd wel een nieuwe laag verf kunnen gebruiken. Zo waren muren geregeld gesausd, bijvoorbeeld omdat je een andere kleur wil. Maar er zijn ook ondergronden binnen je woning die vaker onderhoud nodig hebben, zoals bijvoorbeeld je houten trap. Dankzij dit schilderwerk zien deze ondergronden er weer zo goed als nieuw uit. Muren, plafonds, trappen, deuren, kozijnen en meubels worden binnen het vaakst voorzien van een nieuwe lik verf.

 

Daarnaast is er het schilderwerk buiten. Ook buiten zijn er vele oppervlakken die een nieuwe verflaag kunnen gebruiken. Zelfs de gehele buitenkant van je woning kan van een nieuwe verflaag voorzien worden. Bij het schilderen buiten is het belangrijk dat er goede verf gekozen wordt die rekening houdt met de externe factoren, bijvoorbeeld weersomstandigheden zoals regen en vorst. Om de 4 tot 5 jaar moet er onderhoud gepleegd worden aan deze schilderwerken. Goede verf kan de levensduur van je deuren en kozijnen buiten significant verlengen. Het belang van goed werk is dan ook groot. Gelukkig zit je bij een professioneel schildersbedrijf altijd goed hiervoor.