Huis / Woning Verven: Kosten & Prijzen per m2 / uur, Welke Kleur & Verf? Tips, Buitenkant, Binnenkant & Muren

Je huis verven is een goede manier om je woning van een frisse look te voorzien. Je huis kan door een dergelijke opknapbeurt er weer zo goed als nieuw uitzien.

Je huis verven is een flinke klus. Je kunt dit zelf uitvoeren, maar voor het beste resultaat is het altijd aan te raden om een professionele schilder in te schakelen.

Gerelateerde Blog:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

👉 Slimme Tips en Ideeën voor Muren Sauzen: Kosten, Prijs per m2 en Stappenplan

👉 Gerenommeerde Schilder en Vooraanstaand Schildersbedrijf in Tilburg – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Een huis verven is namelijk ook een best intensieve klus die veel tijd en moeite kost. Er zijn vele onderdelen van je woning die een nieuwe lik verf kunnen gebruiken.

Van de buitenzijde tot aan de woonkamer, een professionele schilder kan het allemaal voor je uitvoeren.

In dit artikel vertellen we je meer over de gemiddelde kosten van je huis verven, wat de verschillen zijn tussen verven binnen en buiten, waar je op moet letten en hoe je een schilder met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit kunt vinden.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een huis verven?

Voordat je een dergelijke klus laat ondernemen, wil je wel weten wat de gemiddelde kosten van een huis verven ongeveer gaan zijn. Gemiddelde kosten kunnen afwijken van de werkelijke kosten die je moet betalen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Elke situatie is namelijk anders. Voor het beste zicht op jouw situatie is het aan te raden om een offerte aan te vragen bij het schildersbedrijf dat je op het oog hebt.

De meeste schildersbedrijven hebben een eigen website waar je gratis en geheel vrijblijvend een offerte kunt aanvragen. Zo krijg je het beste beeld van wat je kunt verwachten qua kosten.

Gerelateerde Blog:

👉 Vooraanstaand Schildersbedrijf Groningen: Kosten en Tarieven per m2 en Uur voor Professioneel Schilderwerk

👉 Expertadvies voor Schilderwerken in Enschede: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten, plus Aanbevolen Schildersbedrijven voor een Oogverblindende Make-over!

👉 Ontdek het Beste Schildersbedrijf in Zoetermeer: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken onthuld!

👉 Vind het Beste Schilder & Schildersbedrijf in Eindhoven: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

👉 Wat kost het om een huis te schilderen? Ontdek de Kosten en Prijs per m2 voor Appartementen, Tussenwoningen, 2 onder 1 Kap Woningen en Vrijstaande Woningen!

👉 Jouw 2 Onder 1 Kap Woning Wit Schilderen: Stappenplan, Tips, en Verfkeuze voor een Verbluffende Make-over!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Maar ook de gemiddelde kosten geven je dit inzicht. Zolang je in het achterhoofd houdt dat deze kosten hoger of lager uit kunnen vallen, en dat de prijzen tussen bedrijven onderling flink kunnen verschillen, scheelt dat een hoop.

Je huis verven kost gemiddeld tussen de 1.800 en 3.500 euro. Hierbij hebben we het materiaal en de btw inbegrepen.

Andere kosten zoals het repareren van eventuele beschadigingen en het huren van een steiger zitten hier ook bij inbegrepen. Je huis schilderen is een flinke klus, waarbij het soort woning dat je hebt van grote invloed kan zijn op de prijs.

Laten we eens per woning soort de gemiddelde kosten bekijken. Stel dat je in een tussenwoning woont.

Laat je de buitenzijde van je huis verven zonder dakkapel inbegrepen kost dit je tussen de 900 en 2.400 euro.

Met dakkapel kost dit je tussen de 1.300 en 3.300 euro. Bij een hoekwoning kost de buitenkant van je verven zonder dakkapel inbegrepen je tussen de 1.100 en 2.600 euro.

Met dakkapel kost die je tussen de 1.600 en 3.600 euro. Zo zie je maar wat de invloed van het soort woning heeft op de prijs.

Daarnaast kan er voor gekozen worden om alleen de buitenmuur van je woning te schilderen. Laten we hierbij een gemiddelde oppervlakte van 50 vierkante meter aanhouden.

In dat geval zijn de gemiddelde kosten van deze verfklus ongeveer 1.800 tot 2.200 euro. Andere oppervlakken in en rondom je woning die je kunt laten verven zijn bijvoorbeeld de kozijnen.

Vooral van invloed op de prijs zijn de grootte en het aantal kozijnen. De gemiddelde prijs ligt tussen de 300 en 1.450 euro. Ook het verven van deuren is een mogelijkheid.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Gerelateerde Blog: 👉 Expert Tips voor Deuren Verven: Kosten, Prijs per m2 en Aanbevolen Verfsoorten, met Creatieve Kleurenideeën voor een Unieke Look!

De hoeveelheid deuren is de meest bepalende factor voor de prijs. De gemiddelde kosten lopen dan ook uiteen, van 200 tot aan 1.000 euro.

Tot slot zijn er nog diverse kleine schilderklusjes die je kunt laten uitvoeren. Hierbij moet je rekenen op een prijs tussen de 25 en 35 euro per uur.

Gerelateerde Blogs:

👉 Buitenkant Huis Schilderen: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

👉 Binnenplaats Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

De pluspunten van je huis laten verven

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je jouw huis laat verven door een professional. Zo kunnen er ondergronden in en rondom je woning zijn die aan het verkleuren zijn.

Hoe goed je ook onderhoud pleegt, hier zul je op een gegeven moment niet aan ontkomen. Daarnaast kan het zijn dat er schade aan de verflaag is ontstaan of dat de laag aan slijtage onderhevig is.

Dit merk je bijvoorbeeld doordat de verf begint af te bladderen. Bij een buitenkant van een woning zijn het vooral de externe factoren die een verflaag kunnen deren.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de weersomstandigheden. Alhoewel vele verfsoorten hier bescherming tegen bieden, kan de regen of de felle zon alsnog een verflaag aantasten na verloop van tijd.

Ook deeltjes van roet kunnen dit effect hebben.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Aan slijtage en dergelijke ontkom je nu eenmaal niet. Daarom hanteren professionele schilders de vuistregel dat je om de 5 jaar je huis moet laten verven.

Verf is meer dan uiterlijk vertoon. Een goede verf kan ook bescherming bieden aan het exterieur van je woning.

Dit voorkomt onder meer vochtproblemen, houtrout en de vorming van schimmel. Het is dus erg van belang dat deze klus naar behoren wordt uitgevoerd.

Anders levert dit problemen op die je alleen maar meer kosten. Dit maakt een investering zoals het inhuren van een professionele schilder meer dan de moeite waard.

Let hierbij wel op dat het verven van oppervlakken buiten alleen gedaan kan worden als er sprake is van goed weer.

Vorst, regen of een te warme temperatuur zijn funest. Een professionele schilder kan je helpen bij deze klus.

Gerelateerde Blog: Buitenkozijnen Schilderen: Kosten & Prijs, tips, kleurideeën, beste verf, hoe u het zelf kunt doen en hoe vaak. Volgorde & Stappenplan

Het opnieuw laten verven van je huis

Het is mogelijk om je gehele woning opnieuw te laten verven. Dit is een grote schilderklus waarbij het vooraf van belang is dat je goed zicht hebt op de gemiddelde kosten die je hierbij kunt verwachten.

Elementen zoals de ondergrond en de variant verf waarvoor gekozen wordt hebben een impact op de uiteindelijke prijs. Het soort werk heeft ook een impact op de prijs. Verven binnen kost een stuk minder dan verven buiten.

Laten we dit illustreren aan de hand van de gemiddelde kosten voor je huis verven. Schilderwerk dat binnen uitgevoerd wordt kost je gemiddeld tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter.

Bij schilderwerk dat buiten uitgevoerd wordt komt deze prijs tussen de 30 en 35 euro per vierkante meter uit. Daarnaast heb je de optie om te kiezen tussen spuitwerk of sauswerk.

Spuitwerk is het goedkoopst met een prijs tussen de 6 en 11 euro. Sauswerk kost wat meer, met een prijs die gemiddeld tussen de 9 en 14 euro uitkomt.

Dit zijn indicatieve kosten die kunnen afwijken van de realiteit.


Kan ik huis / woning zelf verven?

Ja, het is mogelijk om zelf een huis/woning te verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen huis / woning?

De volgorde voor het schilderen van een huis/woning is als volgt:

 • Reinigen en schuren van oppervlakken
 • Repareren van eventuele beschadigingen
 • Aanbrengen van primer
 • Schilderen van de muren en plafonds
 • Schilderen van de kozijnen en deuren

Gerelateerde Blogs:

👉 Balkon Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Veranda Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Jacuzzi Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Wat zijn enkele tips voor het verven van huis / woning?

Enkele tips voor het verven van een huis/woning zijn:

 • Gebruik hoogwaardige verf en materialen voor een duurzaam resultaat
 • Zorg voor een goede voorbereiding van de oppervlakken
 • Werk bij daglicht en vermijd schilderen bij hoge temperaturen
 • Begin met het schilderen van de hoogste oppervlakken en werk naar beneden
 • Gebruik een verfbakje en een roller om de verf gelijkmatig aan te brengen
 • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het schilderen

Wat moet ik doen voordat ik huis / woning verf?

Voordat je begint met het verven van een huis/woning, moet je de oppervlakken grondig reinigen en schuren, eventuele beschadigingen repareren en een primer aanbrengen om de hechting van de verf te verbeteren.

Is het de moeite waard om huis / woning zelf te verven?

Dit hangt af van je ervaring en vaardigheden in het schilderen en de omvang van het project. Als je de juiste vaardigheden hebt en het project niet te groot is, kan het zelf verven van een huis/woning kostenbesparend zijn.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Wat zijn de voordelen van schilderen huis / woning?

Enkele voordelen van het schilderen van een huis/woning zijn:

 • Verbetering van de uitstraling en waarde van de woning
 • Bescherming tegen weersinvloeden en vermindering van slijtage
 • Verlenging van de levensduur van de oppervlakken
 • Mogelijkheid om de stijl en sfeer van de woning aan te passen

Gerelateerde Blog: Jaren 30 Woning Schilderen: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

Wat is het nadeel van schilderen huis / woning?

Een nadeel van het schilderen van een huis/woning is dat het een tijdrovende klus kan zijn en dat het lastig kan zijn om een professioneel resultaat te bereiken als je geen ervaring hebt met schilderen.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van huis / woning?

Het type verf dat je moet gebruiken voor het verven van een huis/woning hangt af van het oppervlak dat je gaat schilderen. Over het algemeen wordt er voor muren en plafonds acrylverf gebruikt en voor kozijnen en deuren lakverf op basis van terpentine of terpentinevervanger.

Wat is de beste verf om huis / woning te verven?

Er zijn verschillende merken en soorten verf die geschikt zijn voor het verven van een huis/woning. Het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige verf van een gerenommeerd merk om een duurzaam resultaat te bereiken.

Wat is beter: huis / woning verven of spuiten?

Het spuiten van verf kan een sneller en gelijkmatiger resultaat geven dan het verven met een roller of kwast, maar het vereist vaak meer voorbereiding en het kan duurder zijn dan het zelf verven van een huis/woning.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van huis / woning?

De kosten voor het schilderen van een huis/woning kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de oppervlakken en de gebruikte verf en materialen. De kosten kunnen variëren tussen 1500 en 5000 euro.

Hoeveel vraagt een schilder om huis / woning te schilderen?

De prijs die een schilder vraagt voor het schilderen van een huis/woning kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de oppervlakken en de gebruikte verf en materialen. Een schilder kan een prijs per uur, per m² of een vaste prijs voor het hele project hanteren.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hoe vaak moet ik huis / woning schilderen?

Hoe vaak je een huis/woning moet schilderen hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de oppervlakken, de kwaliteit van de verf en de weersomstandigheden. Over het algemeen wordt aangeraden om een huis/woning om de 5 tot 10 jaar opnieuw te schilderen.

Hoe lang duurt schilderen huis / woning?

De tijd die nodig is om een huis/woning te schilderen hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het project en de staat van de oppervlakken. Het schilderen van een gemiddelde woning kan enkele dagen tot een week in beslag nemen.

Hoeveel verflagen heeft huis / woning nodig?

Hoeveel verflagen een huis/woning nodig heeft hangt af van de staat van de oppervlakken en de kwaliteit van de verf. Over het algemeen wordt aangeraden om minimaal twee lagen verf aan te brengen voor een duurzaam resultaat.

Wat zijn enkele kleurideeën om huis / woning te schilderen?

 • Enkele kleurideeën om een huis/woning te schilderen zijn:
 • Neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige voor een tijdloze uitstraling
 • Kleuraccenten op specifieke muren of oppervlakken voor een speels effect
 • Pastelkleuren voor een zachte en romantische sfeer
 • Felle kleuren voor een opvallende en energieke uitstraling

Kan ik huis / woning in de zomer schilderen?

Ja, het is mogelijk om een huis/woning in de zomer te schilderen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Het is aan te raden om te schilderen op een droge en niet te warme dag, bij voorkeur met een temperatuur tussen de 10 en 25 graden Celsius.

Kan ik huis / woning in de winter schilderen?

Ja, het is mogelijk om een huis/woning in de winter te schilderen, maar het is belangrijk om ook dan goed rekening te houden met de weersomstandigheden. Het is aan te raden om te schilderen op een droge en niet te koude dag, bij voorkeur met een temperatuur tussen de 5 en 15 graden Celsius.

Wanneer is de beste tijd om huis / woning te schilderen?

De beste tijd om een huis/woning te schilderen is afhankelijk van de weersomstandigheden en persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aangeraden om te schilderen in het voorjaar of de herfst, wanneer de temperatuur mild is en de luchtvochtigheid laag. Het vermijden van extreme hitte of koude en regenachtige periodes kan helpen bij het bereiken van een duurzaam resultaat.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ