Kozijnen Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na!

Kozijnen verven kun je zelf doen, maar je hebt ook de optie om dit uit te laten voeren door een professionele schilder. Vele schildersbedrijven voeren deze klus uit voor een schappelijke prijs.

Bovendien kunnen ervaren schilders goed omgaan met diverse ondergronden, van houten kozijnen tot aan kozijnen van kunststof. Door deze kozijnen te verven, zien ze er weer zo goed als nieuw uit.

Zowel kozijnen binnen als kozijnen buiten kunnen geverfd worden door een vakman. Vooral buiten moet de verf voor kozijnen goed bestand zijn tegen de omstandigheden waarmee het te maken kan krijgen, zoals bijvoorbeeld harde regen of de felle zon.

Een goede verf houdt je kozijnen in top conditie

Het belang van je kozijnen verven is dus groot. Dit is een vorm van onderhoud die je om de zoveel tijd zult moeten uitvoeren.

Verf kan verslijten, maar in de loop der jaren kan het ook gaan verkleuren. Het oog wil ook wat, en er is geen betere manieren om het uiterlijk van je kozijnen te verfrissen dan door de kozijnen te verven.

We merken dat mensen nog vele vragen hebben over het verven van kozijnen. Wanneer moet dit gebeuren en hoeveel kost het om een professionele schilder mijn kozijnen te laten verven?

Hieronder vertellen we je meer over waarom je kozijnen laten verven door een vakman de moeite waard is.

Wat zijn de kosten van je kozijnen verven?

Je kunt je kozijnen laten verven door diverse schildersbedrijven. Het aanbod is groot op dit vlak. Onderling kunnen de kosten die gerekend worden voor het schilderen van kozijnen flink verschillen.

Het beste zicht op de prijs die een schilder rekent krijg je altijd door een offerte aan te vragen. Bij de meeste schildersbedrijven kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Zo zie je meteen wat je kunt verwachten qua kosten. Schilders kunnen een uurtarief vragen, maar ook een prijs per vierkante meter behoort tot de mogelijkheden.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Daarnaast zijn er grote verschillen tussen de gemiddelde kosten voor kozijnen binnen en kozijnen buiten verven. Kozijnen binnen verven kost je gemiddeld tussen de 25 en 50 euro, terwijl het schilderen van de kozijnen buiten je gemiddeld tussen de 400 en 1.600 euro kan kosten.

Laten we in meer detail kijken naar mogelijk scenario’s waarin de kozijnen van een nieuwe lik verf voorzien moeten worden. Er zijn diverse groottes qua schilderklussen.

Hierdoor loopt de gemiddelde prijs zo uiteen. Laten we daarom eens kijken naar kleine, gemiddelde en grote schilderklussen en de prijzen die hierbij horen.

Een kleine schilderklus op het gebied van kozijnen verven is het schilderen van één tot drie kozijnen. Als hiervoor een vaste prijs gerekend zou worden, zou deze prijs inclusief alle materiaalkosten je tussen de 500 en 600 euro kosten.

Het is ook mogelijk dat er sprake is van een gemiddelde schilderklus. Laten we zeggen dat je niet alleen enkele raamkozijnen laat verven, maar dat je ook nog een aantal andere plekken binnen je woning door een vakman laat schilderen.

Zo bespaar je kosten per vierkante meter, alhoewel het uitvoeren van de klus natuurlijk nu wel iets langer duurt dan bij een kleine klus. Voor een dergelijk schilder klus moet je rekenen op een prijs tussen de 600 en 800 euro gemiddeld.

Ook hierbij rekenen we de materiaalkosten mee. Tot slot kun je opteren voor schilderwerk. Naast alle kozijnen binnen en buiten laat je hierbij bijvoorbeeld ook de gehele buitenzijde van je woning schilderen.

Een prijs tussen de 1.000 en 1.500 euro is in dat geval niet uitzonderlijk.

Gerelateerde Blog: Buitenkozijnen Schilderen: Kosten & Prijs, tips, kleurideeën, beste verf, hoe u het zelf kunt doen en hoe vaak. Volgorde & Stappenplan

Kozijnen verven combineren met andere verfklussen

Hierboven lieten we aan de hand van enkele scenario’s al zien dat het mogelijk is om meerdere verfklussen met elkaar te combineren. Het is een optie om een schilder alleen in te huren voor het schilderen van kozijnen, maar je kunt net zo goed meerdere werkzaamheden laten uitvoeren.

De meeste schildersbedrijven geven hier korting op. Jij bespaart geld en de schilder heeft meer werk en meer inkomsten, een win – win situatie.

Deze combinatie klussen worden vaak uitgevoerd door schildersbedrijven. Ook als je jouw kozijnen wilt laten schilderen, kun je hiervoor kiezen.

Het inhuren van een schilder voor het uitvoeren van meerdere schilderklussen heeft dus zo zijn voordelen. Maar wat kun je verwachten qua prijs?

Laten we kijken naar de gemiddelde kosten van diverse werkzaamheden die je in en rond je woning uit kunt laten voeren. Ten eerste kun je naast je kozijnen ook je trap laten voorzien van een nieuwe lik verf.

Afhankelijk van de grootte en de huidige staat van de trap kom je uit op een prijs die gemiddeld tussen de 250 en 700 euro uitkomt.

Je kunt ook buiten je woning het dakkapel van een nieuwe kleur laten voorzien. In dat geval komt de prijs tussen de 350 en 900 euro uit. Binnen je woning kunnen ook je deuren sterk behoefte hebben aan een nieuwe kleur.

De prijs zal hierbij sterk afhangen van het aantal deuren. De gemiddelde prijs loopt dan ook sterk uiteen: van 250 euro tot aan 2.000 euro.

Tot slot kan er gekozen worden voor het laten sauzen van het plafond. Afhankelijk van de grootte van het plafond komt de prijs hiervan uit tussen de 150 en 1.500 euro.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe kun je besparen op de kosten van je kozijnen laten verven?

Er is een simpele manier waarop je veel kunt besparen op de kosten van deze verfklus. Je kunt namelijk simpelweg zelf je kozijnen verven.

Het goed verven van je kozijnen is een uitdagende klus. Enige ervaring met schilderen, en met het schilderen van kozijnen specifiek, is daarbij mooi meegenomen.

Anders kan het resultaat tegenvallen en zul je alsnog een ervaren schilder in moeten schakelen om deze klus voor je uit te voeren. Dan kost het je meer geld.

Een goede schilder is nog altijd de beste manier om een formidabel eindresultaat te behalen. Als je korting wilt scoren op de kosten, kun je meerdere verfklussen combineren zoals we hierboven beschreven.

Daarnaast kan het vergelijken van offertes van meerdere bedrijven je helpen om de beste prijs te vinden. Je kunt er voor kiezen om enkele werkzaamheden zelf uit te voeren, bijvoorbeeld de voorbereidingen op het schilderwerk.

Hoe minder werk een schilder moet doen, hoe minder tijd het kost om een klus af te ronden en hoe meer geld je kunt besparen.


Kan ik Kozijnen zelf schilderen?

Ja, je kunt Kozijnen zelf schilderen.

Wat zijn de stappen om Kozijnen zelf te schilderen?

Hier zijn de stappen om Kozijnen zelf te schilderen:

 • Maak de Kozijnen schoon en laat ze drogen
 • Schuur de Kozijnen
 • Reinig de Kozijnen nogmaals
 • Breng de primer aan
 • Breng de verf aan in meerdere lagen

Wat zijn enkele tips voor het schilderen van Kozijnen?

Enkele tips voor het schilderen van Kozijnen zijn:

 • Gebruik een kwalitatieve verfkwast of roller
 • Schilder niet in direct zonlicht
 • Gebruik afplaktape om randen te beschermen
 • Werk van boven naar beneden
 • Verwijder afplaktape voordat de verf volledig droog is

Wat moet ik doen voordat ik Kozijnen schilder?

Voordat je Kozijnen gaat schilderen, moet je ervoor zorgen dat ze schoon en droog zijn. Schuur ze ook en vul gaten en scheuren op.

Wat moet ik doen na het schilderen van Kozijnen?

Na het schilderen van Kozijnen, moet je de verf goed laten drogen voordat je ze aanraakt. Verwijder de afplaktape voordat de verf volledig droog is.

Is het de moeite waard om Kozijnen zelf te schilderen?

Het hangt af van jouw vaardigheden en beschikbare tijd. Als je handig bent en tijd hebt, kan het zelf schilderen van Kozijnen geld besparen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Wat zijn de voordelen van schilderen Kozijnen?

De voordelen van het schilderen van Kozijnen zijn:

 • Het ziet er beter uit
 • Het beschermt de Kozijnen tegen weersinvloeden
 • Het verhoogt de waarde van het huis

Wat is het nadeel van schilderen Kozijnen?

Een nadeel van het schilderen van Kozijnen is dat het tijd en moeite kost.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van Kozijnen?

Voor Kozijnen kun je het beste een hoogwaardige acryllatexverf gebruiken.

Wat zijn de beste verven om Kozijnen te verven?

De beste verven om Kozijnen te verven zijn:

 • Flexa Powerdek
 • Sikkens Rubbol XD High Gloss
 • Histor Perfect Finish
 • Sigma S2U Nova Satin

Wat is beter Kozijnen verven of spuiten?

Het spuitenvan Kozijnen geeft een gladder en egaler oppervlak dan het verven van Kozijnen, maar het kan duurder zijn. Het is afhankelijk van jouw voorkeuren en budget.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van Kozijnen?

De kosten voor het schilderen van Kozijnen variëren afhankelijk van de grootte van de Kozijnen, de staat van de huidige verf en de kosten van de materialen. Over het algemeen kun je verwachten dat het schilderen van Kozijnen tussen de 300 en 1000 euro kost.

Hoeveel vraagt een schilder om Kozijnen te schilderen?

Een schilder vraagt doorgaans tussen de 30 en 50 euro per uur voor het schilderen van Kozijnen. De totale kosten zijn afhankelijk van de grootte van de Kozijnen en de tijd die nodig is om te voltooien.

Hoe vaak moet ik Kozijnen schilderen?

Je moet Kozijnen schilderen als de verf begint af te bladderen of te verkleuren. Over het algemeen wordt aanbevolen om Kozijnen elke 5 tot 7 jaar opnieuw te schilderen.

Hoe lang duurt schilderen Kozijnen?

De tijd die nodig is om Kozijnen te schilderen, hangt af van de grootte van de Kozijnen en de omvang van het werk. Over het algemeen kun je verwachten dat het schilderen van Kozijnen tussen de 1 en 3 dagen duurt.

Hoeveel verflagen heeft schilderij Kozijnen nodig?

Je moet doorgaans minstens twee lagen verf aanbrengen op Kozijnen om een goede dekking te garanderen en het oppervlak goed te beschermen.

Wat zijn enkele kleurideeën om Kozijnen te schilderen?

Enkele kleurideeën om Kozijnen te schilderen zijn:

 • Wit
 • Grijs
 • Zwart
 • Bruin
 • Blauw

Kan ik Kozijnen in de zomer schilderen?

Ja, je kunt Kozijnen in de zomer schilderen, maar vermijd schilderen in direct zonlicht en tijdens zeer warme en vochtige dagen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Kan ik Kozijnen in de winter schilderen?

Ja, je kunt Kozijnen in de winter schilderen, maar vermijd schilderen bij temperaturen onder 5 graden Celsius en bij regen, sneeuw of vorst.

Wanneer is de beste tijd om Kozijnen te schilderen?

De beste tijd om Kozijnen te schilderen is tijdens de lente of herfst, wanneer het weer mild is en de luchtvochtigheid laag is.

Wat moet ik doen voordat ik Kozijnen schilder?

Voordat je Kozijnen gaat schilderen, moet je ervoor zorgen dat ze schoon en droog zijn. Schuur ze ook en vul gaten en scheuren op.

Wat moet ik doen na het schilderen van Kozijnen?

Na het schilderen van Kozijnen, moet je de verf goed laten drogen voordat je ze aanraakt. Verwijder de afplaktape voordat de verf volledig droog is.

Is het de moeite waard om Kozijnen zelf te schilderen?

Het hangt af van jouw vaardigheden en beschikbare tijd. Als je handig bent en tijd hebt, kan het zelf schilderen van Kozijnen geld besparen.

Wat zijn de voordelen van schilderen Kozijnen?

De voordelen van het schilderen van Kozijnen zijn:

 • Het ziet er beter uit
 • Het beschermt de Kozijnen tegen weersinvloeden
 • Het verhoogt de waarde van het huis

Wat is het nadeel van schilderen Kozijnen?

Een nadeel van het schilderen van Kozijnen is dat het tijd en moeite kost.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van Kozijnen?

Voor Kozijnen kun je het beste een hoogwaardige acryllatexverf gebruiken.

Wat zijn de beste verven om Kozijnen te verven?

De beste verven om Kozijnen te verven zijn:

 • Flexa Powerdek
 • Sikkens Rubbol XD High Gloss
 • Histor Perfect Finish
 • Sigma S2U Nova Satin

Wat is beter Kozijnen verven of spuiten?

Het spuiten van Kozijnen geeft een gladder en egaler oppervlak dan het verven van Kozijnen, maar het kan duurder zijn. Het is afhankelijk van jouw voorkeuren en budget.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van Kozijnen?

De kosten voor het schilderen van Kozijnen variëren afhankelijk van de grootte van de Kozijnen, de staat van de huidige verf en de kosten van de materialen. Over het algemeen kun je verwachten dat het schilderen van Kozijnen tussen de 300 en 1000 euro kost.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel vraagt een schilder om Kozijnen te schilderen?

Een schilder vraagt doorgaans tussen de 30 en 50 euro per uur voor het schilderen van Kozijnen. De totale kosten zijn afhankelijk van de grootte van de Kozijnen en de tijd die nodig is om te voltooien.

Hoe vaak moet ik Kozijnen schilderen?

Je moet Kozijnen schilderen als de verf begint af te bladderen of te verkleuren. Over het algemeen wordt aanbevolen om Kozijnen elke 5 tot 7 jaar opnieuw te schilderen.

Hoe lang duurt schilderen Kozijnen?

De tijd die nodig is om Kozijnen te schilderen, hangt af van de grootte van de Kozijnen en de omvang van het werk. Over het algemeen kun je verwachten dat het schilderen van Kozijnen tussen de 1 en 3 dagen duurt.

Hoeveel verflagen heeft schilderij Kozijnen nodig?

Je moet doorgaans minstens twee lagen verf aanbrengen op Kozijnen om een goede dekking te garanderen en het oppervlak goed te beschermen.

Wat zijn enkele kleurideeën om Kozijnen te schilderen?

Enkele kleurideeën om Kozijnen te schilderen zijn:

 • Wit
 • Grijs
 • Zwart
 • Bruin
 • Blauw

Kan ik Kozijnen in de zomer schilderen?

Ja, je kunt Kozijnen in de zomer schilderen, maar vermijd schilderen in direct zonlicht en tijdens zeer warme en vochtige dagen.

Kan ik Kozijnen in de winter schilderen?

Ja, je kunt Kozijnen in de winter schilderen, maar vermijd schilderen bij temperaturen onder 5 graden Celsius en bij regen, sneeuw of vorst.

Wanneer is de beste tijd om Kozijnen te schilderen?

De beste tijd om Kozijnen te schilderen is tijdens de lente of herfst, wanneer het weer mild is en de luchtvochtigheid laag is.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ