Alles wat je moet weten over kozijnen verven

Kozijnen verven kun je zelf doen, maar je hebt ook de optie om dit uit te laten voeren door een professionele schilder. Vele schildersbedrijven voeren deze klus uit voor een schappelijke prijs. Bovendien kunnen ervaren schilders goed omgaan met diverse ondergronden, van houten kozijnen tot aan kozijnen van kunststof. Door deze kozijnen te verven, zien ze er weer zo goed als nieuw uit. Zowel kozijnen binnen als kozijnen buiten kunnen geverfd worden door een vakman. Vooral buiten moet de verf voor kozijnen goed bestand zijn tegen de omstandigheden waarmee het te maken kan krijgen, zoals bijvoorbeeld harde regen of de felle zon. Een goede verf houdt je kozijnen in top conditie

Het belang van je kozijnen verven is dus groot. Dit is een vorm van onderhoud die je om de zoveel tijd zult moeten uitvoeren. Verf kan verslijten, maar in de loop der jaren kan het ook gaan verkleuren. Het oog wil ook wat, en er is geen betere manieren om het uiterlijk van je kozijnen te verfrissen dan door de kozijnen te verven. We merken dat mensen nog vele vragen hebben over het verven van kozijnen. Wanneer moet dit gebeuren en hoeveel kost het om een professionele schilder mijn kozijnen te laten verven? Hieronder vertellen we je meer over waarom je kozijnen laten verven door een vakman de moeite waard is.


Wat zijn de kosten van je kozijnen verven?

Je kunt je kozijnen laten verven door diverse schildersbedrijven. Het aanbod is groot op dit vlak. Onderling kunnen de kosten die gerekend worden voor het schilderen van kozijnen flink verschillen. Het beste zicht op de prijs die een schilder rekent krijg je altijd door een offerte aan te vragen. Bij de meeste schildersbedrijven kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo zie je meteen wat je kunt verwachten qua kosten. Schilders kunnen een uurtarief vragen, maar ook een prijs per vierkante meter behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er grote verschillen tussen de gemiddelde kosten voor kozijnen binnen en kozijnen buiten verven. Kozijnen binnen verven kost je gemiddeld tussen de 25 en 50 euro, terwijl het schilderen van de kozijnen buiten je gemiddeld tussen de 400 en 1.600 euro kan kosten.

Laten we in meer detail kijken naar mogelijk scenario’s waarin de kozijnen van een nieuwe lik verf voorzien moeten worden. Er zijn diverse groottes qua schilderklussen. Hierdoor loopt de gemiddelde prijs zo uiteen. Laten we daarom eens kijken naar kleine, gemiddelde en grote schilderklussen en de prijzen die hierbij horen. Een kleine schilderklus op het gebied van kozijnen verven is het schilderen van één tot drie kozijnen. Als hiervoor een vaste prijs gerekend zou worden, zou deze prijs inclusief alle materiaalkosten je tussen de 500 en 600 euro kosten.

 

Het is ook mogelijk dat er sprake is van een gemiddelde schilderklus. Laten we zeggen dat je niet alleen enkele raamkozijnen laat verven, maar dat je ook nog een aantal andere plekken binnen je woning door een vakman laat schilderen. Zo bespaar je kosten per vierkante meter, alhoewel het uitvoeren van de klus natuurlijk nu wel iets langer duurt dan bij een kleine klus. Voor een dergelijk schilder klus moet je rekenen op een prijs tussen de 600 en 800 euro gemiddeld. Ook hierbij rekenen we de materiaalkosten mee. Tot slot kun je opteren voor schilderwerk. Naast alle kozijnen binnen en buiten laat je hierbij bijvoorbeeld ook de gehele buitenzijde van je woning schilderen. Een prijs tussen de 1.000 en 1.500 euro is in dat geval niet uitzonderlijk.Kozijnen verven combineren met andere verfklussen

Hierboven lieten we aan de hand van enkele scenario’s al zien dat het mogelijk is om meerdere verfklussen met elkaar te combineren. Het is een optie om een schilder alleen in te huren voor het schilderen van kozijnen, maar je kunt net zo goed meerdere werkzaamheden laten uitvoeren. De meeste schildersbedrijven geven hier korting op. Jij bespaart geld en de schilder heeft meer werk en meer inkomsten, een win – win situatie. Deze combinatie klussen worden vaak uitgevoerd door schildersbedrijven. Ook als je jouw kozijnen wilt laten schilderen, kun je hiervoor kiezen.

Het inhuren van een schilder voor het uitvoeren van meerdere schilderklussen heeft dus zo zijn voordelen. Maar wat kun je verwachten qua prijs? Laten we kijken naar de gemiddelde kosten van diverse werkzaamheden die je in en rond je woning uit kunt laten voeren. Ten eerste kun je naast je kozijnen ook je trap laten voorzien van een nieuwe lik verf. Afhankelijk van de grootte en de huidige staat van de trap kom je uit op een prijs die gemiddeld tussen de 250 en 700 euro uitkomt. Je kunt ook buiten je woning het dakkapel van een nieuwe kleur laten voorzien. In dat geval komt de prijs tussen de 350 en 900 euro uit. Binnen je woning kunnen ook je deuren sterk behoefte hebben aan een nieuwe kleur. De prijs zal hierbij sterk afhangen van het aantal deuren. De gemiddelde prijs loopt dan ook sterk uiteen: van 250 euro tot aan 2.000 euro. Tot slot kan er gekozen worden voor het laten sauzen van het plafond. Afhankelijk van de grootte van het plafond komt de prijs hiervan uit tussen de 150 en 1.500 euro.Hoe kun je besparen op de kosten van je kozijnen laten verven?

Er is een simpele manier waarop je veel kunt besparen op de kosten van deze verfklus. Je kunt namelijk simpelweg zelf je kozijnen verven. Het goed verven van je kozijnen is een uitdagende klus. Enige ervaring met schilderen, en met het schilderen van kozijnen specifiek, is daarbij mooi meegenomen. Anders kan het resultaat tegenvallen en zul je alsnog een ervaren schilder in moeten schakelen om deze klus voor je uit te voeren. Dan kost het je meer geld.

 

Een goede schilder is nog altijd de beste manier om een formidabel eindresultaat te behalen. Als je korting wilt scoren op de kosten, kun je meerdere verfklussen combineren zoals we hierboven beschreven. Daarnaast kan het vergelijken van offertes van meerdere bedrijven je helpen om de beste prijs te vinden. Je kunt er voor kiezen om enkele werkzaamheden zelf uit te voeren, bijvoorbeeld de voorbereidingen op het schilderwerk. Hoe minder werk een schilder moet doen, hoe minder tijd het kost om een klus af te ronden en hoe meer geld je kunt besparen.