Buitenkozijnen Schilderen: Kosten & Prijs, tips, kleurideeën, beste verf, hoe u het zelf kunt doen en hoe vaak. Volgorde & Stappenplan

Dit artikel beantwoordt veelgestelde vragen over het schilderen van buitenkozijnen, zoals of je het zelf moet doen of een professional moet inhuren, welke verf je moet gebruiken en wanneer de beste tijd is om te schilderen.

We geven handige tips voor zowel ervaren doe-het-zelvers als beginners en gaan in op de stappen die nodig zijn bij het schilderen van buitenkozijnen en waar op te letten bij het inhuren van een schilder.

Kan ik buitenkozijnen zelf schilderen?

Ja, u kunt buitenkozijnen zelf schilderen als je de juiste materialen en technieken gebruikt.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de stappen om buitenkozijnen zelf te schilderen?

De stappen om buitenkozijnen zelf te schilderen zijn:

 • Voorbereiding
 • Reiniging
 • Afschuren
 • Grondverf aanbrengen
 • Aflakken

Wat zijn enkele tips voor het schilderen van buitenkozijnen?

Enkele tips voor het schilderen van buitenkozijnen zijn:

 • Gebruik de juiste materialen
 • Kies de juiste verf
 • Werk bij droog weer
 • Werk van boven naar beneden
 • Laat de verf tussen de lagen door goed drogen

Wat moet ik doen voordat ik buitenkozijnen schilder?

Voordat u buitenkozijnen gaat schilderen, moet u:

 • De kozijnen schoonmaken
 • De kozijnen schuren
 • De kozijnen ontvetten
 • Eventuele beschadigingen repareren

Wat moet ik doen na het schilderen van buitenkozijnen?

Na het schilderen van buitenkozijnen moet u:

 • De verfborstels en -rollers schoonmaken
 • De verfresten en -blikken opruimen
 • De verflagen laten drogen en uitharden volgens de instructies van de verffabrikant

Is het de moeite waard om buitenkozijnen zelf te schilderen?

Ja, het kan de moeite waard zijn om buitenkozijnen zelf te schilderen, omdat u geld kunt besparen op arbeidskosten en u de klus naar uw eigen wensen en planning kunt uitvoeren.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van schilderen buitenkozijnen?

Enkele voordelen van het schilderen van buitenkozijnen zijn:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Verbetering van de uitstraling van uw huis
 • Verhoogde duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden
 • Verhoogde waarde van uw huis
 • Besparing op kosten in vergelijking met het inhuren van een professionele schilder

Gerelateerde Blog: Vensterbank Verven: Kunststof, Marmer, Kit & Latex voor Buiten & Binnen. Beste verf, kosten & prijs per m2. Volgorde Schilderen & Stappenplan

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat is het nadeel van schilderen buitenkozijnen?

Een nadeel van het schilderen van buiten kozijnen is dat het een tijdrovende en arbeidsintensieve klus kan zijn, vooral als u geen ervaring hebt met schilderen. Het kan ook moeilijk zijn om moeilijk bereikbare gebieden te schilderen, zoals hooggelegen kozijnen.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van buitenkozijnen?

Voor het verven van buitenkozijnen is het belangrijk om verf te gebruiken die speciaal is ontworpen voor buitengebruik. Deze verf moet bestand zijn tegen weersinvloeden en uv-straling. Het is aan te raden om verf op waterbasis te gebruiken in plaats van op oliebasis, omdat deze minder schadelijk is voor het milieu en gemakkelijker schoon te maken is.

Wat is de beste verf om buitenkozijnen te verven?

Er zijn verschillende goede verfmerken beschikbaar voor het verven van buitenkozijnen, zoals Sikkens, Sigma, en Histor. De beste verf voor buitenkozijnen hangt af van uw budget, de gewenste afwerking en de kleurkeuze. Het is aan te raden om verf te kiezen die speciaal is ontworpen voor buitengebruik en die bestand is tegen weersinvloeden en uv-straling. Prijzen voor goede verf voor buitenkozijnen variëren van 20 tot 50 euro per liter, afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de verf.

Wat is beter: buitenkozijnen verven of spuiten?

Zowel verven als spuiten zijn goede opties voor het schilderen van buitenkozijnen, maar spuiten kan een snellere en gelijkmatigere afwerking bieden. Een nadeel van buitenkozijnen spuiten is dat dit meer kennis van zaken vereist en dat het duurder uit kan pakken als u een professional in moet huren om het werk te spuiten.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van buitenkozijnen?

De kosten voor het schilderen van buitenkozijnen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis, de staat van de kozijnen en of u een professional inhuurt of het zelf doet. De prijs voor het schilderen van buitenkozijnen door een professional kan variëren van 30 tot 50 euro per uur, afhankelijk van de ervaring van de schilder en de regio waarin u woont. De totale kosten kunnen variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoeveel vraagt een schilder om buitenkozijnen te schilderen?

De prijs die een schilder vraagt om buitenkozijnen te schilderen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals o.a. de grootte van uw huis en de staat van de kozijnen. De prijs kan variëren van 30 tot 50 euro per uur, afhankelijk van de ervaring van de schilder en de regio waarin u woont.

Hoe vaak moet ik buitenkozijnen schilderen?

Het is aanbevolen om buitenkozijnen om de 4-5 jaar te schilderen om beschadigingen en veroudering te voorkomen. Dit kan variëren afhankelijk van de blootstelling aan weersinvloeden en de kwaliteit van de eerdere verflagen.

Hoe lang duurt schilderen buitenkozijnen?

De tijd die het kost om buitenkozijnen te schilderen kan variëren afhankelijk van de grootte van uw huis, de staat van de kozijnen en of u een professional inhuurt of het zelf doet. Over het algemeen kan het schilderen van buitenkozijnen enkele dagen tot enkele weken duren.

Hoeveel verflagen hebben buitenkozijnen nodig?

Buitenkozijnen hebben over het algemeen 2 lagen verf nodig voor een goede dekking en bescherming tegen weersinvloeden.

Wat zijn enkele kleurideeën om buitenkozijnen te schilderen?

Enkele kleurideeën om buiten kozijnen te schilderen zijn onder andere:

 • Klassiek wit
 • Zwart of donkere tinten voor een modernere uitstraling
 • Natuurlijke kleuren zoals groen of bruin voor een meer organische uitstraling
 • Felgekleurde accenten om een ​​opvallend accent toe te voegen

Kan ik buitenkozijnen in de zomer schilderen?

Ja, het is mogelijk om buitenkozijnen in de zomer te schilderen, maar het is belangrijk om te voorkomen dat de verf droogt in direct zonlicht. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de luchtvochtigheid, omdat een te hoge luchtvochtigheid de droogtijd van de verf kan vertragen.

Kan ik buitenkozijnen in de winter schilderen?

Het is mogelijk om buitenkozijnen in de winter te schilderen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de temperatuur en de luchtvochtigheid. De temperatuur moet boven het vriespunt liggen en de luchtvochtigheid moet laag genoeg zijn om ervoor te zorgen dat de verf goed droogt.

Wanneer is de beste tijd om buitenkozijnen te schilderen?

De beste tijd om buitenkozijnen te schilderen is over het algemeen in het voorjaar of de herfst, wanneer de temperatuur mild is en de luchtvochtigheid niet te hoog is. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor het schilderen en drogen van de verf.

Conclusie

Met de antwoorden op de veelgestelde vragen bent u klaar om te starten met het schilderen van uw buitenkozijnen. Of u het zelf doet of een professional inhuurt, met de juiste verf, gereedschap en techniek kunt u een geweldig resultaat bereiken.

Vergeet niet dat het schilderen niet alleen de uitstraling van uw huis verbetert, maar ook de levensduur van het houtwerk verlengt. Het schilderen van uw buitenkozijnen kan uw huis echt transformeren. Pak die verfkwast en ga aan de slag!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ