De voordelen van deuren laten schilderen

Deuren schilderen is een verfklus die je zelf kunt doen, maar je kunt deze taak ook overlaten aan een professionele schilder. Hoeveel deuren er van verf voorzien moeten worden, hangt van jou af. Je kunt er voor kiezen om gelijk alle binnen- en buitendeuren in je woning van een nieuwe kleur te laten voorzien, maar je kunt ook er voor kiezen om alleen specifieke deuren te laten schilderen. Deze keuze is geheel aan jou. Deuren verven kun je zelf doen, maar de praktijk leert ons dat het inschakelen van een professionele schilder vrijwel altijd het beste resultaat oplevert. Natuurlijk kost het gebruik maken van de diensten van een professionele schilder je meer dan wanneer je deze klus zelf uitvoert. Tegelijkertijd zal het eindresultaat boekdelen spreken.

Het zal je niet verbazen dat het gebruik maken van een professionele schilder gepaard gaat met enkele kosten. Aan ons wordt regelmatig de vraag gesteld wat men ongeveer kan verwachten qua kosten van je deuren laten verven. Tussen schildersbedrijven onderling kunnen de kosten die hiervoor gerekend worden aardig verschillen. Daarnaast zijn er meerdere factoren die een impact kunnen hebben op de uiteindelijke prijs die je moet betalen. Grootste factor is over het algemeen het aantal deuren die van een nieuwe lik verf moeten worden voorzien. Een tweetal deuren of het schilderen van 30 deuren is nogal een verschil. Dat zul je ook merken aan de prijs. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over deuren schilderen.


Wat zijn de kosten van een deur laten schilderen?

Professionele schilders helpen je graag, maar ze leveren hun services niet voor niets. Aan het laten schilderen van je deuren zit een prijs verbonden. Per bedrijf kan het behoorlijk verschillen wat de kosten zijn waar je op uitkomt. Dit heeft met een aantal factoren te maken, bijvoorbeeld de materialen die gebruikt worden of de voorrijkosten. Hoe dichter een schilder bij je in de buurt woont, hoe lager deze kosten zullen zijn. Echter heb je liever niet dat een schilder bespaart op de kwaliteit van de materialen zoals bijvoorbeeld verf. Goedkoop is duurkoop als het om verf gaat. Kijk daarom niet alleen naar de laagste prijs, maar ook naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Stel dat je twee deuren laat schilderen door een professional. In dat geval komen de gemiddelde kosten uit tussen de 200 en 250 euro.


De gemiddelde prijs voor deuren laten schilderen kan flink uiteenlopen, zoals we je al vertelden. Dit komt omdat de prijs hiervan sterk afhankelijk is van het aantal deuren dat je wilt laten schilderen. Hoe meer deuren je van een nieuwe lik verf wilt laten voorzien, hoe hoger de prijs zal oplopen. Tegelijkertijd zal de prijs per deur wel lager uitvallen. Schildersbedrijven willen nog wel eens korting geven als ze meerdere of grotere verfklussen kunnen krijgen. Voor het verven van zowel binnen- als buitendeuren ben je al snel een bedrijf tussen de 200 en 800 euro kwijt. Neem je ook de deurposten hierbij mee, dan loopt het bedrag snel op. Gemiddeld kun je hierbij rekenen op een prijs tussen de 500 en 1.750 euro. Wil je wat besparen op de kosten, dan kun je jouw deuren laten spuiten in plaats van ze handmatig laten verven. Een prijs tussen de 400 en 1.400 euro is hierbij gemiddeld.Deuren schilderen: besparingen en tips

Als we ergens wat korting op kunnen scoren, dan nemen we dit graag aan. Wij Nederlanders zijn een volk dat graag kosten bespaart. Het is altijd mooi meegenomen, toch? Ook op schilderklussen kun je besparen, als je het slim aanpakt. Hierboven vertelden we je al dat de prijs per deur lager is hoe meer deuren je laat schilderen. Het is mogelijk om de prijs nog meer omlaag te krijgen door ook andere schilderwerkzaamheden uit te laten voeren. Er zijn diverse klussen die je uit kan laten voeren. Ondergronden zoals een trap, meubels, dakkapel, kozijnen, muren, tegels en plafonds kunnen altijd wel een nieuwe like verf gebruiken. Als dit toch al moest gebeuren, kun je dit beter in één keer laten afhandelen. Bij vele schildersbedrijven kun je korting scoren door meerdere klussen tegelijk te laten uitvoeren. Je totaalprijs zal hierdoor gemiddeld veel lager uitvallen. Ook kun je nog besparen op het laten schilderen van je deuren door enkele werkzaamheden en voorbereidingen al zelf uit te voeren.


Je deuren zelf schilderen: is dit een optie?

Nog altijd de beste manier om geld te besparen is door je deuren zelf te schilderen. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit de beste manier is om geld hierop te besparen als je dit naar behoren doet. Gaat het fout, dan zul je alsnog een professional in moeten schakelen en ben je dus alsnog meer geld kwijt. Vooraf haal je alle benodigdheden in huis die je nodig hebt. Hierbij kun je denken aan de verf, schoonmaakmiddelen, schuurpapier, grondverf, kwasten, rollers en nog veel meer. Zorg er voor dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je gaat beginnen. Voor een deur schilderen maak je gebruik van een verf op waterbasis. Goede voorbeelden hiervan zijn acrylverf en latex verf. Synthetische verf is een andere optie waarvoor je kunt kiezen.


Wat is de beste verf om je deuren mee te schilderen?

Hierboven lieten we je al zien dat je meerdere soorten verf kunt gebruiken voor het schilderen van je deuren. Het vaakst wordt gekozen voor acrylverf of latex verf. Synthetische verf is een optie, maar deze variant heeft een onaangename geur en is ook slechter voor de gezond (zeker als je geen maskertje draagt tijdens het aanbrengen). Het mooie aan de verfsoorten van tegenwoordig is dat je ze in elke kleur die je maar wilt kunt laten mengen. Bovendien zijn er vele bekende merken waar je geschikte verf bij kunt kopen. Goede voorbeelden hiervan zijn Sikkens, Sigma en Histor. Zo behoud je zelf de controle over de uitstraling van je deuren.


Hoe voer je deuren schilderen het beste zelf uit?

Als we een stappenplan maken voor onze lezers, vertellen we ze altijd hoe belangrijk het is dat je de voorbereidende stappen naar behoren uitvoert. Dit geldt ook wanneer je deuren zelf gaat schilderen. Bij een deur verwijder je als eerste de krukken, scharnieren en de cilinder. Je kunt de deur ook eruit halen, want horizontaal schilderen gaat simpeler. Een ondergrond moet je altijd vooraf goed reinigen en ontvetten. Dit geldt ook voor houten oppervlakken zoals een deur. Hierna schuur je de deur op. Vergeet niet om de deur hierna stofvrij te maken, want schuren levert een hoop stof op.


Als al deze voorbereidingen zijn uitgevoerd, kun je aan de hand van een roller en/of kwast de verf aanbrengen. Hierbij gebruik je een kwast voor de kleinere en moeilijk bereikbare plekken, terwijl je een roller inzet om grotere oppervlakken mee te schilderen. Voordat je een deur gaat lakken, kun je het beste een grondverf aanbrengen. Dit verbetert de hechtende werking van de verf en levert een mooier resultaat. Nadat de grondverf genoeg tijd heeft gehad om te kunnen drogen, kun je de deur aflakken.