Deuren Schilderen

Deur Schilderen: Tips en Kosten & Prijs per m2. Hoe schilder ik een deur? Hangend of liggend? Nadelen, voor en na!

Wil je je deuren een nieuwe uitstraling geven? In ons artikel over “Deur Schilderen” ontdek je handige tips en krijg je inzicht in de kosten per vierkante meter. Leer hoe je een deur op de juiste manier schildert, of deze nu hangt of ligt, en ontdek de voor- en nadelen van deze klus. Of je nu kiest voor een frisse nieuwe kleur of een elegante afwerking, ons artikel biedt alle informatie die je nodig hebt voor een geslaagde deurtransformatie.

Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of voor het eerst een deur gaat schilderen, onze tips en richtlijnen zullen je helpen om professionele resultaten te behalen. Lees alles over “Deur Schilderen” en geef je interieur een vernieuwde en stijlvolle look.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van deur?

Over het algemeen kunt u verwachten dat de kosten voor het schilderen van een deur ergens tussen de €50 en €150 liggen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Voordeur€3.500 en €4.500€20 en €40€30 en €50

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de kosten van een deur laten schilderen?

Professionele schilders helpen je graag, maar ze leveren hun services niet voor niets. Aan het laten schilderen van je deuren zit een prijs verbonden.

Per bedrijf kan het behoorlijk verschillen wat de kosten zijn waar je op uitkomt. Dit heeft met een aantal factoren te maken, bijvoorbeeld de materialen die gebruikt worden of de voorrijkosten.

Hoe dichter een schilder bij je in de buurt woont, hoe lager deze kosten zullen zijn. Echter heb je liever niet dat een schilder bespaart op de kwaliteit van de materialen zoals bijvoorbeeld verf.

Goedkoop is duurkoop als het om verf gaat. Kijk daarom niet alleen naar de laagste prijs, maar ook naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Stel dat je twee deuren laat schilderen door een professional. In dat geval komen de gemiddelde kosten uit tussen de 200 en 250 euro.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

De gemiddelde prijs voor deuren laten schilderen kan flink uiteenlopen, zoals we je al vertelden. Dit komt omdat de prijs hiervan sterk afhankelijk is van het aantal deuren dat je wilt laten schilderen.

Hoe meer deuren je van een nieuwe lik verf wilt laten voorzien, hoe hoger de prijs zal oplopen. Tegelijkertijd zal de prijs per deur wel lager uitvallen.

Schildersbedrijven willen nog wel eens korting geven als ze meerdere of grotere verfklussen kunnen krijgen. Voor het verven van zowel binnen- als buitendeuren ben je al snel een bedrijf tussen de 200 en 800 euro kwijt.

Neem je ook de deurposten hierbij mee, dan loopt het bedrag snel op. Gemiddeld kun je hierbij rekenen op een prijs tussen de 500 en 1.750 euro.

Wil je wat besparen op de kosten, dan kun je jouw deuren laten spuiten in plaats van ze handmatig laten verven. Een prijs tussen de 400 en 1.400 euro is hierbij gemiddeld.

Deuren schilderen: besparingen en tips

Als we ergens wat korting op kunnen scoren, dan nemen we dit graag aan. Wij Nederlanders zijn een volk dat graag kosten bespaart. Het is altijd mooi meegenomen, toch? Ook op schilderklussen kun je besparen, als je het slim aanpakt.

Hierboven vertelden we je al dat de prijs per deur lager is hoe meer deuren je laat schilderen. Het is mogelijk om de prijs nog meer omlaag te krijgen door ook andere schilderwerkzaamheden uit te laten voeren.

Er zijn diverse klussen die je uit kan laten voeren. Ondergronden zoals een trap, meubels, dakkapel, kozijnen, muren, tegels en plafonds kunnen altijd wel een nieuwe like verf gebruiken.

Als dit toch al moest gebeuren, kun je dit beter in één keer laten afhandelen. Bij vele schildersbedrijven kun je korting scoren door meerdere klussen tegelijk te laten uitvoeren.

Je totaalprijs zal hierdoor gemiddeld veel lager uitvallen. Ook kun je nog besparen op het laten schilderen van je deuren door enkele werkzaamheden en voorbereidingen al zelf uit te voeren.

Je deuren zelf schilderen: is dit een optie?

Nog altijd de beste manier om geld te besparen is door je deuren zelf te schilderen. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit de beste manier is om geld hierop te besparen als je dit naar behoren doet.

Gaat het fout, dan zul je alsnog een professional in moeten schakelen en ben je dus alsnog meer geld kwijt. Vooraf haal je alle benodigdheden in huis die je nodig hebt.

Hierbij kun je denken aan de verf, schoonmaakmiddelen, schuurpapier, grondverf, kwasten, rollers en nog veel meer. Zorg er voor dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je gaat beginnen.

Voor een deur schilderen maak je gebruik van een verf op waterbasis. Goede voorbeelden hiervan zijn acrylverf en latex verf. Synthetische verf is een andere optie waarvoor je kunt kiezen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat is de beste verf om je deuren mee te schilderen?

Hierboven lieten we je al zien dat je meerdere soorten verf kunt gebruiken voor het schilderen van je deuren. Het vaakst wordt gekozen voor acrylverf of latex verf.

Synthetische verf is een optie, maar deze variant heeft een onaangename geur en is ook slechter voor de gezond (zeker als je geen maskertje draagt tijdens het aanbrengen).

Het mooie aan de verfsoorten van tegenwoordig is dat je ze in elke kleur die je maar wilt kunt laten mengen. Bovendien zijn er vele bekende merken waar je geschikte verf bij kunt kopen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Goede voorbeelden hiervan zijn Sikkens, Sigma en Histor. Zo behoud je zelf de controle over de uitstraling van je deuren.

Hoe voer je deuren schilderen het beste zelf uit?

Als we een stappenplan maken voor onze lezers, vertellen we ze altijd hoe belangrijk het is dat je de voorbereidende stappen naar behoren uitvoert. Dit geldt ook wanneer je deuren zelf gaat schilderen.

Bij een deur verwijder je als eerste de krukken, scharnieren en de cilinder. Je kunt de deur ook eruit halen, want horizontaal schilderen gaat simpeler.

Een ondergrond moet je altijd vooraf goed reinigen en ontvetten. Dit geldt ook voor houten oppervlakken zoals een deur. Hierna schuur je de deur op. Vergeet niet om de deur hierna stofvrij te maken, want schuren levert een hoop stof op.

Als al deze voorbereidingen zijn uitgevoerd, kun je aan de hand van een roller en/of kwast de verf aanbrengen.

Hierbij gebruik je een kwast voor de kleinere en moeilijk bereikbare plekken, terwijl je een roller inzet om grotere oppervlakken mee te schilderen. Voordat je een deur gaat lakken, kun je het beste een grondverf aanbrengen.

Dit verbetert de hechtende werking van de verf en levert een mooier resultaat. Nadat de grondverf genoeg tijd heeft gehad om te kunnen drogen, kun je de deur aflakken.


Kan ik deur zelf verven?

Ja, je kunt een deur zelf verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen deur?

De volgorde en stappenplan voor het schilderen van een deur zijn als volgt:

 • Verwijder deurknoppen en -hendels.
 • Maak de deur schoon en schuur deze lichtjes op.
 • Breng een grondlaag aan en laat deze drogen.
 • Schilder de deur in dunne, gelijkmatige lagen, waarbij u tussen de lagen door licht opschuurt.
 • Breng zoveel lagen aan totdat u het gewenste resultaat heeft bereikt.
 • Laat de verf goed drogen.
 • Plaats deurknoppen en -hendels terug.

Wat zijn enkele tips voor het verven van deur?

Enkele tips voor het verven van een deur zijn:

 • Zorg ervoor dat de deur schoon en droog is voordat u begint met schilderen.
 • Gebruik hoogwaardige verf en materialen om een ​​professioneel resultaat te bereiken.
 • Schilder in een goed geventileerde ruimte om de inademing van verfdampen te voorkomen.
 • Breng dunne lagen verf aan om druipen en ophoping te voorkomen.
 • Schilder eerst de randen van de deur en werk vervolgens van boven naar beneden.
 • Gebruik een roller of kwast die geschikt is voor de verf die u gebruikt.
 • Laat de verf goed drogen voordat u een volgende laag aanbrengt of de deur gebruikt.

Wat moet ik doen voordat ik deur verf?

Voordat u een deur gaat schilderen, moet u:

 • De deur schoonmaken en drogen.
 • De deur schuren om de oude verf en onvolkomenheden te verwijderen.
 • De deur afplakken om aangrenzende oppervlakken te beschermen tegen verfspatten.
 • De deurknoppen en -hendels verwijderen.

Is het de moeite waard om deur zelf te verven?

Ja, het is de moeite waard om zelf een deur te verven, vooral als u geld wilt besparen op schilderwerkzaamheden.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Wat zijn de voordelen van schilderen deur?

Enkele voordelen van het schilderen van een deur zijn:

 • Het verbetert het uiterlijk van de deur en kan de uitstraling van de hele kamer veranderen.
 • Het is een relatief goedkope manier om een ​​kamer een nieuwe look te geven.
 • Het kan bescherming bieden tegen beschadiging en weersinvloeden
 • Het is een gemakkelijke manier om een oude deur te updaten en er nieuw uit te laten zien zonder dat u de hele deur hoeft te vervangen.
 • Het kan de waarde van uw huis verhogen als u van plan bent om uw huis te verkopen.
 • Het kan een leuk doe-het-zelf-project zijn en u kunt uw creativiteit gebruiken om de deur een unieke uitstraling te geven.

Wat is het nadeel van schilderen deur?

Een nadeel van het schilderen van een deur is dat het tijd en moeite kan kosten om het goed te doen, vooral als u niet veel ervaring heeft met schilderen. Het kan ook een hoop rommel geven als u niet voorzichtig bent en de juiste voorbereidingen treft om uw omgeving te beschermen tegen verfspatten.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van deur?

U moet verf gebruiken die geschikt is voor de ondergrond van de deur, of het nu hout, metaal of kunststof is. Het type verf dat u kiest, hangt ook af van uw persoonlijke voorkeur en de afwerking die u wilt bereiken. Het is het beste om een verf te kiezen die speciaal is ontworpen voor binnengebruik en die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is.

Gerelateerde Blog:

👉 Stap in de Wereld van Kozijnen Verven: Prijzen per m2, Handig Stappenplan en Trendy Verfideeën voor een Sfeervolle Woonomgeving!

👉 Ontvang Deskundig Advies over Deuren Verven: Kosten, Prijs per m2 en Beste Verfkeuze, met Kleurrijke Tips voor een Prachtige Afwerking!

Wat is de beste verf om deur te verven?

De beste verf om een deur te verven, hangt af van de ondergrond van de deur en de afwerking die u wilt bereiken. Over het algemeen zijn hoogwaardige interieurverven met een satijnen of zijdeglans afwerking populair voor het schilderen van deuren, omdat deze duurzaam zijn en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Wat is beter: deur verven of spuiten?

Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur en ervaring. Schilderen met een kwast of roller is de traditionele manier om een ​​deur te schilderen en kan minder rommelig zijn dan spuiten. Spuiten kan echter een snellere en efficiëntere manier zijn om een ​​deur te schilderen, vooral als u ervaring hebt met het gebruik van een spuitpistool. Spuiten kan daarentegen wel duurder zijn dan schilderen met een kwast of roller vanwege de extra apparatuur en materialen die nodig zijn.

Hoeveel vraagt een schilder om deur te schilderen?

De kosten voor het inhuren van een professionele schilder om een deur te schilderen kunnen variëren, afhankelijk van de schilder en uw locatie. Gemiddeld kunt u verwachten dat de kosten voor het schilderen van een deur door een professionele schilder tussen de €100 en €250 liggen, afhankelijk van de grootte van de deur, het type verf dat wordt gebruikt en andere factoren.

Hoe vaak moet ik deur schilderen?

Hoe vaak u uw deur moet schilderen, hangt af van verschillende factoren, zoals het type verf dat u gebruikt, de blootstelling aan de elementen en hoeveel slijtage de deur ondergaat. Over het algemeen moeten binnendeuren om de vijf tot zeven jaar worden geschilderd, terwijl buitendeuren vaker moeten worden geschilderd, mogelijk om de twee tot drie jaar.

Hoe lang duurt schilderen deur?

Hoe lang het duurt om een deur te schilderen, hangt af van de grootte van de deur en hoeveel verflagen u wilt aanbrengen. Over het algemeen duurt het schilderen van een deur met één laag verf ongeveer 2 tot 4 uur. Het kan echter langer duren als u meerdere lagen verf aanbrengt, of als u de deur moet schuren en voorbereiden voordat u begint met schilderen.

Hoeveel verflagen heeft deur nodig?

Hoeveel verflagen u nodig heeft, hangt af van het type verf dat u gebruikt en de afwerking die u wilt bereiken. Over het algemeen heeft u minimaal één laag primer en één laag verf nodig, maar het kan zijn dat u meer lagen moet aanbrengen om de gewenste dekking en afwerking te bereiken.

Wat zijn enkele kleurideeën om deur te schilderen?

Er zijn veel verschillende kleuren die u kunt kiezen om uw deur te schilderen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw huis. Hier zijn enkele ideeën:

 • Witte deur met zwarte of donkerblauwe accenten
 • Grijze deur met witte of zwarte accenten
 • Blauwe deur met witte of gouden accenten
 • Zwarte deur met witte of gouden accenten
 • Rode deur met witte of zwarte accenten

Kan ik deur in de zomer schilderen?

Ja, u kunt een deur in de zomer schilderen, maar u moet rekening houden met de temperatuur en vochtigheid. Het is het beste om te schilderen op een dag met een lage luchtvochtigheid en een temperatuur tussen de 10°C en 25°C.

Kan ik deur in de winter schilderen?

Het is mogelijk om een deur in de winter te schilderen, maar het kan moeilijker zijn vanwege de koude temperaturen en de hoge luchtvochtigheid. Het is het beste om te schilderen op een dag met een temperatuur tussen de 10°C en 25°C en een lage luchtvochtigheid. Bovendien moet u er rekening mee houden dat het langer kan duren om de verf te laten drogen in koude temperaturen.

Wanneer is de beste tijd om deur te schilderen?

De beste tijd om een deur te schilderen is tijdens het voorjaar of de zomer, wanneer de temperaturen warm zijn en de luchtvochtigheid laag is. Dit zijn ideale omstandigheden voor het drogen van verf. Het is ook belangrijk om een droge dag te kiezen en de deur voldoende tijd te geven om te drogen voordat deze weer wordt gebruikt.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ