Muren Sauzen

Muren Sauzen: Kosten & Prijs per m2 voor Sauswerk. Volgorde Schilderen & Stappenplan! Tips, Ideeën & Beste Muurverf

Je muren schilderen wordt ook wel je muren sauzen genoemd. Eens in de zoveel tijd zal het nodig zijn om een nieuwe verflaag aan te brengen.

Soms doe je dit omdat de oude verflaag aan slijtage onderhevig is of omdat de laag verkleurd is. Andere keren kies je voor het sauzen van je muren omdat je dit oppervlak van een nieuwe kleur wilt voorzien.

Om je muren te sauzen kun je kiezen uit verf met diverse kleuren. Daarnaast zul je een aantal eisen hebben aan het eindresultaat.

Zo wil je geen strepen zijn en moet alles een mooi geheel vormen. Daarnaast zijn de voorbereidingen van belang, zoals het sausklaar maken van het oppervlak door een stukadoor.

Er wordt ons vaak gevraagd wat de kosten zijn van je muren sauzen. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over de prijs van muren sauzen.

Waarom je muren sauzen?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je jouw muur wilt laten sauzen. Na verloop van tijd is een verflaag onderhevig aan slijtage.

Beschadigingen kunnen ontstaan en daarnaast gaat verf na verloop van tijd verkleuren. In dat geval kun je jouw muren opnieuw laten sauzen.

Je muren vormen een groot deel van het interieur van een vertrek. Vooral in de woonkamer, maar ook in andere kamers van je woning wil je dat deze oppervlakken er goed uitzien.

Je muren sauzen is een goede manier om deze oppervlakken er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Je hebt hierbij de optie om dit zelf te doen, maar je kunt ook een vakman inhuren.

Zij kunnen niet alleen je muren voor je sauzen, maar ook ondergronden zoals je plafond.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hoeveel ben je gemiddeld kwijt aan muren sauzen?

Muren sauzen is een taak die veel tijd in beslag neemt. Het is arbeidsintensief en diverse materialen zullen gekocht moeten worden.

De prijs kan per aanbieder verschillen, let hier dus goed op. Daarom geven we geen specifieke prijs maar een gemiddeld prijs.

Bij deze gemiddelde prijs moet je denken aan kosten die per vierkante meter uitkomen op een prijs tussen de 6 en 14 euro. Het inschakelen van een professional levert het beste resultaat op.

Je kunt natuurlijk er ook voor kiezen om geld te besparen en zelf je muren te sauzen. Die keuze is geheel aan jou.

Een verschil qua kosten zit hem in feit of je kiest voor spuitwerk of met de hand sauzen. Spuitwerk is goedkoper, met een gemiddelde prijs tussen de 4 en 11 euro per vierkante meter.

Daarentegen kost sauzen met de hand je gemiddeld tussen de 7 en 14 euro per vierkante meter. Het beste zicht op de prijzen van een schilder krijg je door een offerte aan te vragen.

Muren sauzen: waarom kies je voor een professional?

Hierboven vertelden we je al dat je de keuze hebt om zelf deze klus uit te voeren. Dit bespaart je een hoop geld.

Let hierbij wel op dat je muren sauzen een intensieve klus is die veel tijd en moeite kost. Ook zul je alle materialen zelf moeten aanschaffen.

Daarnaast weet een professional het beste hoe hij of zij een klus moet aanpakken. In de praktijk zien we toch geregeld dat het sauzen van muren door een particulier niet vlekkeloos verloopt.

Zo kan het zijn dat er strepen ontstaan. Een professional weet exact wat er gedaan moet worden om dit te voorkomen.

Een vakman beschikt over de correcte materialen en weet wat er gedaan moet worden om het beste resultaat te krijgen.

Van nette egale muren tot aan muren met behang, een goede schilder levert altijd een prachtig resultaat op.

Gerelateerde Blog: Muur Verven Tips: Tricks, Ideeën, Veelvoorkomende Fouten, Do’s en Don’ts en Equipment die Je Niet Wilt Missen

Kun je geld besparen op de kosten van de muren sauzen?

Hierboven vertelden we je al meer over de gemiddelde kosten van je muren sauzen. Een groot deel van deze kosten bestaan uit de arbeidskosten van de schilderen en de aankoop van materialen.

Daarnaast kan de voorbereiding van de ondergrond je kosten opleveren. Eventueel kun je een aantal van deze voorbereidingen op je nemen.

Hierbij kun je denken aan het aanbrengen van een primer vooraf, reparaties uitvoeren aan het oppervlak mits nodig en eventuele roetaanslag wegwerken.

Tevens is het vergelijken van offertes van schilders een goede manier om de beste prijs te vinden. Let hierbij wel op dat je niet inboet op het gebied van kwaliteit.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Waarom handmatig sauswerk het beste is

Hierboven heb je kunnen lezen dat je de keuze hebt tussen de muur sauzen met de hand of spuitwerk. Spuitwerk heeft als voordeel dat het sneller uitgevoerd kan worden en dat de kosten hiervoor lager zijn.

Tegelijkertijd raden wij altijd aan om voor handmatig sauswerk te kiezen. Dit kost misschien wat meer en het aanbrengen duurt misschien wat langer, maar dit levert altijd het beste resultaat op.

Dit is helemaal het geval wanneer je een vakman inschakelt. Zo worden banen en strepen voorkomen.

Waarom je soms beter kunt kiezen voor spuitwerk

Desalniettemin blijft het spuiten van latex muurverf gewoon een optie. Vaak wordt hiervoor gekozen wanneer er sprake is van een groot oppervlak dat van muurverf voorzien moet worden.

Hierbij kan het gaan om enorme woonkamers, maar ook bij flinke loodsen kan er voor spuitwerk gekozen worden.

Bovendien zijn de gemiddelde kosten van het laten spuiten van latex per vierkante meter lager dan het gebruik van een roller om je muren te sauzen. Het werkt snel en bovendien is het eindresultaat strak en egaal.

Gerelateerde Blog: Volgorde Schilderen: Stappenplan voor Binnen en Buitenshuis, Deuren, Kozijnen, Muren, Plafond, Vloer / Grond, Trap, Kamer, Behangen & Houtwerk

Zelf je muren sauzen

Om kosten te besparen kun je er voor kiezen om zelf je muren te sauzen. Als je hiervoor kiest, is het belangrijk om de volgende tips in je achterhoofd te houden.

Ten eerste is een goede voorbereiding het halve werk.

Hiermee bedoelen we niet dat je vooraf al over alle materialen beschikt (alhoewel dit wel handig is natuurlijk), maar ook dat de ondergronden goed vlak zijn, reparaties uitgevoerd zijn en dat de boel grondig gereinigd en ontvet wordt.

Daarnaast is het aan te raden om alle oppervlakken in de buurt die je niet van verf wilt voorzien af te plakken. Denk hierbij aan contactdozen, schakelaars, kozijnen, plinten en dergelijken.

Kies voor latex verf van een hoge kwaliteit, goedkoop is duurkoop in dit geval. Werk van boven naar beneden, maak grote vlakken en rol eerst horizontaal en vervolgens verticaal.

Hierbij kun je kiezen voor meerder soorten verf. Over het algemeen wordt aangeraden om te kiezen voor latex verf.

Deze variant komt vaak voor en kan voor zowel muren als plafonds gebruikt worden. Het is een betaalbare verfsoort van een goede kwaliteit.

Daarnaast kun je kiezen voor synthetische muurverf. Deze verfsoort heeft een goede dekking en verhult aanslag van nicotine of roet.

Vinyl latex is tevens een optie. Deze optie is perfect voor vochtige vertrekken binnen je woning zoals je badkamer en het washok.

Tot slot kun je kiezen voor betonverf als je jouw interieur van een industriële look wilt voorzien.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Laat je muren sauzen door een professional

Alhoewel het een optie is om je muren te sauzen, raden wij altijd aan om te kiezen voor een professional. Je bespaart jezelf niet alleen tijd en moeite, maar deze vakmensen weten precies hoe ze deze klus moeten aanpakken.

Dit levert je het beste resultaat op. Zo zien je muren er weer uit als nieuw. Bovendien behoud je zelf de keuze over bijvoorbeeld de kleur van je muren.

Je kunt voor geheel iets anders gaan. Bovendien kunnen schildersbedrijven met vele situaties omgaan. Van compleet egale muren tot aan muren met spachtelputz, het kan allemaal.

Vraag gerust een offerte aan voor meer info. Zo krijg je een beter beeld van de werkzaamheden en de kosten die hiermee gepaard gaan.


Kan ik muren zelf sauzen/verven?

Ja, je kunt zelf muren sauzen/verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen/sauzen muren?

De volgorde en stappenplan voor het schilderen/sauzen van muren zijn:

 • Voorbereiding: dek de vloer af, maak de muur schoon, repareer gaten en scheuren.
 • Grondverf aanbrengen (optioneel)
 • De randen en hoeken van de muur schilderen met een kwast.
 • De verf roeren en aanbrengen op de muur met een roller.
 • Laat de verf drogen en breng indien nodig nog een verflaag aan.

Wat zijn enkele tips voor het verven/sauzen van muren?

Enkele tips voor het verven/sauzen van muren zijn:

 • Zorg voor een goede voorbereiding.
 • Kies de juiste verf voor de muur.
 • Gebruik hoogwaardige verfkwasten en rollers.
 • Breng de verf in lange banen aan en zorg voor een gelijkmatige verdeling.
 • Breng twee verflagen aan voor een betere dekking.
 • Laat de verf volledig drogen voordat u een nieuwe laag aanbrengt.

Wat moet ik doen voordat ik muren kan sauzen/verven?

Voordat je de muren kunt verven/sauzen moet je de muur schoonmaken, gaten en scheuren repareren en de vloer afdekken.

Is het de moeite waard om muren zelf te sauzen/verven?

Ja, het is de moeite waard om muren zelf te sauzen/verven, omdat je hiermee geld kunt besparen op de kosten van een professionele schilder.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van schilderen/sauzen muren?

Enkele voordelen van het schilderen/sauzen van muren zijn:

 • Je kunt de uitstraling van een kamer gemakkelijk veranderen.
 • Het kan waarde toevoegen aan je huis.
 • Je kunt geld besparen door het zelf te doen.

Wat is het nadeel van muren sauzen/schilderen?

Het nadeel van muren sauzen/schilderen is dat het tijdrovend kan zijn en dat het moeilijk kan zijn om een gelijkmatige verflaag aan te brengen.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven/sauzen van muren ?

Voor het verven/sauzen van muren kun je het beste muurverf gebruiken.

Wat is de beste verf om muren te sauzen ?

De beste verf om muren te sauzen is afhankelijk van de specifieke behoeften van de muur en de gewenste uitstraling. Je kunt het beste advies krijgen van een verfwinkel of door het raadplegen van online reviews.

Wat is beter: muren sauzen of spuiten?

Het antwoord hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de ruimte en de gewenste afwerking. Over het algemeen biedt spuiten een snellere afwerking en een gelijkmatiger resultaat, maar het kan duurder zijn dan het zelf sauzen van muren .

Wat zijn de kosten en prijs voor muren sauzen/schilderen?

De kosten en prijs voor muren sauzen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de kamer, de staat van de muren en of je zelf verft of een professionele schilder inhuurt. Over het algemeen kost muren sauzen door een professionele schilder tussen de €10-€25 per m².

Hoeveel vraagt een schilder om muren te sauzen/schilderen?

Een schilder vraagt meestal tussen de €10-€25 per m² voor het schilderen/sauzen van muren.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe vaak moet ik muren sauzen/verven?

Hoe vaak je muren moet sauzen hangt af van de kwaliteit van de verf, de staat van de muren en de mate van blootstelling aan zonlicht en vochtigheid. Over het algemeen moet je muren sauzen om de 5-10 jaar.

Hoe lang duurt muren sauzen/verven?

Hoe lang het sauzen van muren duurt hangt af van de grootte van de kamer en de staat van de muren. Over het algemeen duurt het sauzen van muren tussen de 1-3 dagen.

Hoeveel verflagen nodig voor muren sauzen/schilderen ?

Het aantal verflagen dat muren sauzen nodig is om muren goed te sauzen, hangt af van de staat van de muur en de gewenste afwerking. Over het algemeen zijn twee verflagen voldoende voor een mooie afwerking.

Wat zijn enkele kleurideeën om muren te sauzen/schilderen ?

Enkele kleurideeën voor het schilderen van muren sauzen zijn:

 • Lichtgrijs
 • Zachtroze
 • Lichtblauw
 • Zandkleur
 • Lichtgeel

Kan ik muren sauzen/verven in de zomer?

Ja, je kunt muren sauzen in de zomer, maar houd er rekening mee dat de hoge temperaturen de droogtijd van de verf kunnen beïnvloeden.

Kan ik muren sauzen/verven in de winter?

Ja, je kunt muren in de winter sauzen, maar het kan de droogtijd vertragen vanwege de lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid. Het is het beste om de instructies van de verffabrikant te volgen en te zorgen voor voldoende ventilatie en verwarming in de kamer tijdens het schilderen en drogen.

Wanneer is de beste tijd om muren te sauzen/ schilderen?

De beste tijd om muren te sauzen/schilderen is tijdens de lente of de herfst wanneer de temperatuur tussen de 10°C en 20°C ligt en de luchtvochtigheid relatief laag is. Dit zorgt voor een snellere droogtijd en een betere hechting van de verf op de muren.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ