Meubels Laten Verven: Kosten & Prijs per m2,Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na

Kies welk meubelstuk je wilt weten hoe te verven, wat het kost, hoe lang het duurt om het te verven en tips:

Meubels Laten Verven? Wil je je meubels een nieuw leven geven zonder de kosten van vervanging? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het laten verven van meubels. Ontdek de kosten en prijs per m2, de juiste volgorde van schilderen, en volg ons gedetailleerde stappenplan voor een geslaagde transformatie.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

We adviseren over de beste verfkeuzes, delen handige tips en ideeën om je meubels te personaliseren en nieuw leven in te blazen. Kijk naar voor- en na-foto’s voor inspiratie en ontdek hoe je met professionele hulp prachtige resultaten kunt behalen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de kosten en prijs voor het laten schilderen van meubels?

Over het algemeen kunnen de kosten voor het laten schilderen van meubels variëren van €50 tot €200 per meubelstuk.

SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Muebles€100 – €500€10 – €40€20 – €50

Meubels laten verven

Meubels verven is een taak die je zult kunt uitvoeren. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Als je jezelf wat tijd en moeite wilt besparen, dan kun je er voor kiezen om een professionele vakman in te schakelen.

Dit kost misschien wat meer geld, maar de praktijk leert ons dat een professional je het beste resultaat oplevert.

Deze vakmensen weten precies hoe je dergelijke klussen moet aanpakken, welke materialen er nodig zijn en hoe je de boel moet verven.

De kosten van het laten verven van meubels vind je terug in de schilder offerte van een bedrijf. Door offertes te vergelijken ontdek je de beste prijzen, en kun je dus voor relatief lage kosten je meubilair van een nieuwe lik verf laten voorzien.

Als je niet zo’n doe-het-zelver bent, kan dit een interessante optie zijn.


✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Kun je meubels verven zelf doen?

Eén van de pluspunten van meubels verven is dat je het relatief gemakkelijk zelf kunt doen. Alhoewel je deze verfklus op je kunt nemen, moet je wel opletten dat deze klus soms bijzonder intensief kan zijn.

Het verven van keukenkastjes is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast scheelt het een slok op een borrel als je al vaker dergelijke klusjes hebt ondernomen.

Hoe meer ervaring je hebt met het schilderen van meubels, hoe beter deze klus zal verlopen. Natuurlijk kun je alsnog er voor kiezen om een professionele schilder in te huren.

Zij weten precies welke materialen nodig zijn en hoe ze de klus moeten aanpakken voor het beste resultaat. Maar het is dus prima mogelijk om meubels zelf te verven.

TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Welke meubels kun je verven?

Het mooie aan meubels verven is dat je vele soorten meubilair een tweede leven kunt geven hierdoor. Er zijn diverse soorten hout die je een nieuwe look kunt geven door ze te schilderen.

Hierbij heb je de keuze uit vele soorten meubels om te schilderen. Een optie waar men vaak voor kiest is het verven van keukenkastjes.

De gehele keuken opnieuw schilderen is tevens een optie. Ook het pimpen van oude houten stoelen is bijzonder populair.

Daarnaast worden eettafels en nachtkastjes geregeld van een nieuwe lik verf voorzien. Hiermee geef je niet alleen de meubels zelf een tweede leven, maar het kan een flinke impact hebben op je gehele interieur.


Hoe kun je meubels verven het beste aanpakken?

Stel dat je er voor kiest om zelf je meubels te verven. Alhoewel je de optie hebt om hiervoor een vakman in te schakelen, hoeft dit natuurlijk niet.

Het verven van hout is een klus die je prima zelf uit kunt voeren. Let hierbij wel op dat dit je wel wat tijd en moeite gaat kosten, en dat je de juiste materialen in huis moet halen om deze klus naar behoren af te ronden.

Hierbij kun je denken aan houtverf, maar ook een beits kan nodig zijn. Daarnaast kan het nodig zijn dat je een oude verflaag verwijderd.

Hiervoor kan een afbijtmiddel nodig zijn. Dit zal afhangen van de klus. Ga dus vooraf goed na wat je nodig denkt te hebben en haal dit in huis.

Je wilt niet in het midden van je klus ontdekken dat je toch niet alles in huis hebt wat je nodig hebt.

Voor elke verfklus geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Dit zeggen we bij letterlijk iedere beschrijving van een verfklus, maar het is simpelweg waar.

Hoe beter de voorbereiding, hoe beter het eindresultaat. Hiermee bedoelen we niet alleen dat je de juiste benodigdheden in huis moet halen, maar ook zaken zoals ontvetten en reinigen.

Sommige ondergronden kunnen nog wat vettig zijn. Dit maakt het moeilijker om een ondergrond te schilderen en het vermindert de hechtende werking van de verf.

Daarom is ontvetten van belang. Stof en andere vuiligheden kunnen het ook moeilijker maken om een oppervlak te verven. Bovendien kun je sommige deeltjes nog zien in de verflaag, wat zonde is.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Daarom zijn ontvetten en schoonmaken zo enorm van belang.

Ook het opschuren van de meubels is een stap die je vrijwel altijd moet ondernemen. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van middelfijn schuurpapier.

Na het schuren moet je er tevens op letten dat je de ondergrond stofvrij maakt. Als je dit gedaan hebt, kan er begonnen worden met het schilderen.

Ten eerste breng je een grondverf aan op het meubelstuk. Dit verbetert de hechting van de verf. Nadat je de grondverf de tijd hebt gegeven om goed te kunnen drogen, kun je het meubilair aflakken.

Hierbij heb je ruim de keuze, want verf kun je inmiddels bij menig winkel in alle kleuren laten mengen. Zo creëer je de meubels die je voor ogen hebt.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Waar moet je nog meer op letten als je meubels gaat verven?

Voor het verven van meubels kun je zowel gebruik maken van kwasten en/of rollers (afhankelijk van de ondergrond) als van een spuit. Spuitwerk is mogelijk voor deze ondergronden.

Spuitwerk heeft als voordeel dat het sneller uitgevoerd kan worden, maar over het algemeen leidt handmatig verven tot het mooiste resultaat.

Daarnaast raden we af om gebruik te maken van latex verf voor bijvoorbeeld een tafel of een ander meubelstuk waarop je geregeld een glas zet.

Het vocht hiervan kan namelijk de verf doen lopen, aangezien latex verf op waterbasis is. Wil je jouw meubilair van een uniek wit of grijs effect voorzien, dan is white wash of grey wash een optie.

Tegenwoordig heb je meer opties dan ooit als je zelf je meubels gaat verven.

Gerelateerde Blog:

👉 Salontafels Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Bijzettafels Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Krukken Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!


Kan ik meubels zelf verven?

Ja, het is mogelijk om meubels zelf te verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor het laten schilderen van meubels?

Het stappenplan voor het schilderen van meubels is als volgt:

 • Verwijder stof en vuil van het meubelstuk
 • Schuur het meubelstuk lichtjes op om de verf beter te laten hechten
 • Breng een primer aan om de verf beter te laten hechten
 • Breng de verf aan in dunne lagen en laat het drogen tussen elke laag
 • Breng een beschermlaag aan om de verf te beschermen

Gerelateerde Blog:

👉 Meubel Zwart Restylen: Kosten & Prijs per Vierkante Meter, Schilder Gids & Tips! Beste Verfsoorten, Slimme Trucs en Voorbeelden voor een Hedendaagse Look. Voor en Na

👉 Luxe Leren Meubels Laten Verven: Kosten per m2, Ideale Volgorde van Schilderen & Praktisch Stappenplan! Topkwaliteit Verfkeuzes, Nuttige Tips en Creatieve Ideeën voor een Verbluffend Nieuwe Uitstraling. Ontdek de Verbluffende Voor en Na Resultaten!

Wat zijn enkele tips voor het verven van meubels?

Enkele tips voor het schilderen van meubels zijn:

 • Gebruik de juiste verf en gereedschappen
 • Zorg voor een goed geventileerde ruimte
 • Werk in dunne lagen om druppels te voorkomen
 • Schuur het meubelstuk lichtjes op voordat u gaat verven
 • Neem de tijd om elk van de stappen goed te doen

Wat moet ik doen voordat ik meubels ga verven?

Voordat u uw meubels gaat verven, moet u ze goed schoonmaken en eventueel lichtjes opschuren om de verf beter te laten hechten.

Gerelateerde Blogs:

👉 Keukenkastjes Verven MDF: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

👉 Stoelen Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Eettafels Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

U moet ook bepalen welke kleur verf u wilt gebruiken en welke verf het beste geschikt is voor het materiaal van uw meubels.

Is het de moeite waard om meubels zelf te verven?

Ja, het is de moeite waard om meubels zelf te verven, omdat u geld kunt besparen op de kosten van een professionele schilder en u uw meubels een persoonlijke touch kunt geven.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Wat zijn de voordelen van het zelf schilderen van meubels?

Enkele voordelen van het schilderen van meubels zijn:

 • U kunt uw meubels een persoonlijke touch geven
 • U kunt geld besparen op de kosten van een professionele schilder
 • U kunt uw meubels beschermen tegen slijtage
 • U kunt uw meubels een nieuwe uitstraling geven zonder nieuwe te hoeven kopen

Gerelateerde Blogs:

👉 Geoliede Meubels Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

👉 Barkrukken Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Kaptafels Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Wat is het nadeel van het zelf schilderen van meubels?

Een nadeel van het zelf schilderen van meubels is dat het tijdrovend kan zijn en dat het resultaat niet altijd even professioneel kan zijn als wanneer u het door een professional laat doen.

Welke verf moet ik gebruiken voor het schilderen van meubels?

De verf die u moet gebruiken voor het schilderen van meubels hangt af van het materiaal van de meubels. Over het algemeen is het het beste om een acrylverf of lakverf te gebruiken voor het schilderen van meubels. Deze verfsoorten hechten goed op hout, metaal en kunststof en bieden bescherming tegen slijtage en verkleuring.

Wat is de beste verf om meubels te verven?

De beste verf om meubels te verven hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het materiaal van de meubels. Over het algemeen zijn acrylverf en lakverf goede keuzes voor het schilderen van meubels.

Wat is beter: meubels laten verven of spuiten?

Het antwoord op deze vraag hangt af van uw persoonlijke voorkeur en het gewenste resultaat. Over het algemeen geeft het spuiten van verf een gelijkmatiger resultaat en een gladder oppervlak dan het verven met een kwast. Echter, het spuiten van verf kan duurder zijn dan het verven met een kwast en vereist vaak professionele apparatuur.

Hoeveel vraagt een schilder om meubels te laten schilderen?

De prijs die een schilder vraagt voor het schilderen van meubels kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Over het algemeen kan een schilder tussen de €25 en €75 per uur vragen voor dit type werk.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hoe vaak moet ik meubels laten schilderen?

Hoe vaak u uw meubels moet laten schilderen hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal van de meubels en hoe vaak ze worden gebruikt. Over het algemeen kunnen goed onderhouden meubels meerdere jaren meegaan voordat ze opnieuw moeten worden geschilderd.

Gerelateerde Blogs:

👉 Rekken Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Commodes Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Bureaustoelen Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Hoe lang duurt het schilderen van meubels?

Hoe lang het schilderen van meubels duurt hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal meubels dat u wilt schilderen en de grootte en moeilijkheidsgraad van het project. Over het algemeen kan het schilderen van een enkel meubelstuk enkele uren tot een dag duren.

Hoeveel verflagen hebben meubels nodig?

Meubels hebben meestal minstens twee lagen verf nodig om een goede dekking te krijgen. Afhankelijk van de gewenste kleur en de kwaliteit van de verf, kan het nodig zijn om meer lagen aan te brengen voor een goed resultaat.

Wat zijn enkele kleurideeën om meubels te laten schilderen?

Enke kleurideeën om meubels te schilderen zijn:

 • Wit of crème: een neutrale en tijdloze keuze die goed past bij verschillende interieurstijlen.
 • Zwart: geeft een meubelstuk een elegante en moderne uitstraling.
 • Donkerblauw of groen: een gedurfde keuze die goed past bij een interieur met neutrale kleuren.
 • Pasteltinten: een zachte en romantische uitstraling die goed past bij een landelijk interieur.
 • Felle kleuren: voor een speelse en levendige uitstraling.

Kan ik meubels laten schilderen in de zomer?

Ja, u kunt meubels laten schilderen in de zomer. Het is echter belangrijk om te vermijden dat u meubels schildert tijdens erg warme of vochtige dagen, omdat dit de droogtijd van de verf kan vertragen.

Kan ik meubels laten schilderen in de winter?

Ja, u kunt meubels laten schilderen in de winter. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur in de ruimte waarin u de meubels gaat schilderen niet te laag is, omdat dit de droogtijd van de verf kan vertragen.

Wanneer is de beste tijd om meubels te laten schilderen?

De beste tijd om meubels te laten schilderen is tijdens de lente of de herfst, wanneer de temperatuur niet te warm of te koud is en de luchtvochtigheid niet te hoog is. Dit zorgt voor een optimale omgeving voor het drogen van de verf en het bereiken van het beste resultaat.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ