Meubels lakken: Kosten & Prijs per m2, tips voor het verwijderen, beste lak en olie, kleur ideeën en kosten voor zelf doen of uitbesteden

Wilt u oude meubels opknappen? Het lakken van uw oude meubels is een geweldige optie! Maar voordat u begint, zijn er dingen die u moet weten, zoals welke verf te gebruiken en hoeveel lagen nodig zijn.

Dit artikel beantwoordt veelgestelde vragen en geeft tips om uw meubels een unieke uitstraling te geven. Of u nu beginner bent of al ervaring heeft, het artikel helpt u om uw project tot een succes te maken!

Kan ik meubels zelf lakken?

Ja, u kunt meubels zelf lakken.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de stappen om meubels zelf te lakken?

De stappen om meubels zelf te lakken zijn:

 • Maak de meubels schoon en verwijder oude laklagen
 • Schuur de meubels lichtjes op
 • Breng een grondlaag aan
 • Schuur de meubels opnieuw lichtjes op
 • Breng de lak aan in dunne lagen
 • Schuur tussen de lagen door lichtjes op
 • Laat de lak goed drogen

Wat zijn enkele tips voor het lakken van meubels?

Enkele tips voor het lakken van meubels zijn:

 • Zorg voor een schone en stofvrije omgeving
 • Gebruik geschikte materialen, zoals een goede kwast of roller
 • Breng de lak in dunne lagen aan voor een mooier resultaat
 • Schuur tussen de lagen door lichtjes op
 • Ventileer de ruimte goed tijdens het lakken

Wat moet ik doen voordat ik meubels lak?

Voordat u meubels gaat lakken, moet u ervoor zorgen dat de meubels schoon en droog zijn. Verwijder eventuele oude laklagen en schuur de meubels lichtjes op. Zorg ook voor een schone en stofvrije omgeving.

Wat moet ik doen na het lakken van meubels?

Na het lakken van meubels moet u de lak goed laten drogen. Laat de meubels bij voorkeur enkele dagen drogen voordat u ze weer gaat gebruiken. Zorg er ook voor dat de laklaag volledig is uitgehard voordat u de meubels weer in gebruik neemt.

Is het de moeite waard om meubels zelf te lakken?

Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeur en vaardigheden. Als u het leuk vindt om zelf te klussen en kosten wilt besparen, kan het de moeite waard zijn om meubels zelf te lakken.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van lakken meubels?

De voordelen van lakken meubels zijn:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Bescherming tegen krassen en slijtage
 • Verlenging van de levensduur van de meubels
 • Verbetering van de uitstraling van de meubels
 • Mogelijkheid om de kleur en afwerking aan te passen

Gerelateerde Blog: Gelamineerde Meubels Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat is het nadeel van lakken meubels?

Een nadeel van het lakken van meubels is dat het tijdrovend kan zijn en vaardigheid en geduld vereist om een ​​mooi resultaat te bereiken. Het kan ook duurder zijn dan het kopen van reeds gelakte meubels.

Welke verf moet ik gebruiken voor het lakken van meubels?

Voor het lakken van meubels kunt u het beste speciale meubellak of lakverf gebruiken. Kies voor een lak op basis van uw voorkeur voor afwerking (mat, zijdeglans, hoogglans) en kleur.

Wat is de beste verf om meubels te verven?

De beste verf om meubels te verven is afhankelijk van uw voorkeur en het type meubel. Over het algemeen worden acrylverf of krijtverf aanbevolen voor meubels vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Vergeleken met traditionele olieverf zijn acrylverf en krijtverf veiliger en gemakkelijker schoon te maken.

Is het de moeite waard om meubels te laten lakken?

Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Als u niet veel ervaring hebt met het lakken van meubels of als u op zoek bent naar een professioneel resultaat, kan het de moeite waard zijn om meubels te laten lakken.

Wat is beter: meubels lakken of spuiten?

Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Lakken kan een goede optie zijn als u meer controle wilt hebben over het aanbrengen van de verf en als u kleine reparaties wilt uitvoeren. Spuiten kan sneller en gelijkmatiger zijn, maar vereist vaak een professionele spuitinstallatie en vaardigheid om een ​​mooi resultaat te bereiken.

Wat zijn de kosten en prijs voor het lakken van meubels?

De kosten voor het lakken van meubels variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte en de staat van de meubels, de gebruikte verf en de gekozen afwerking. Over het algemeen kan het lakken van een meubelstuk variëren van €50 tot €250.

Hoeveel vraagt een lakker om meubels te lakken?

De kosten voor het lakken van meubels kunnen verschillen per lakkerij. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende lakkers om een idee te krijgen van de prijzen en diensten.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe vaak moet ik meubels lakken?

De benodigde frequentie van het lakken van meubels hangt af van het gebruik en de slijtage van de meubels. Over het algemeen wordt aanbevolen om meubels om de paar jaar opnieuw te lakken om ze te beschermen en ze er verzorgd uit te laten zien.

Hoe lang duurt het lakken van meubels?

De tijd die nodig is om meubels te lakken, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en staat van de meubels, de gebruikte verf en de gekozen afwerking. Over het algemeen kan het lakken van een meubelstuk enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen.

Hoeveel verflagen hebben meubels nodig?

Het aantal verflagen dat meubels nodig hebben, hangt af van de staat en de kleur van de meubels en de dekking van de verf. Over het algemeen zijn 2-3 lagen verf voldoende voor het lakken van meubels.

Wat zijn enkele kleurideeën om meubels te lakken?

Er zijn talloze kleurideeën om meubels te lakken, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en interieurstijl. Enkele populaire kleuropties zijn wit, zwart, grijs, blauw, groen, rood en geel.

Kan ik meubels in de zomer lakken?

Ja, u kunt meubels in de zomer lakken. Echter, hoge temperaturen en luchtvochtigheid kunnen de droogtijd van de verf beïnvloeden, dus het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en te zorgen voor goede ventilatie tijdens het lakken.

Kan ik meubels in de winter lakken?

Ja, u kunt meubels in de winter lakken. Het kan dan wel langer duren voordat de verf droogt vanwege de koudere temperaturen en vochtigheid. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en te zorgen voor goede ventilatie tijdens het lakken.

Wanneer is de beste tijd om meubels te lakken?

De beste tijd om meubels te lakken is wanneer de luchtvochtigheid laag is en de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit kan in de lente of herfst zijn, maar kan ook in de zomer of winter als de weersomstandigheden goed zijn.

Conclusie

Met de juiste tools en technieken kunt u prachtige resultaten bereiken bij het lakken van meubels. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen en geïnspireerd om aan de slag te gaan met uw eigen project!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wees wel voorzichtig en bereid u goed voor op de klus. Bij twijfel kunt u altijd een professionele schilder inschakelen. Veel succes en plezier bij het lakken van je meubels!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ