Buitenkant Huis Schilderen: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na!

Wilt u de buitenkant van uw huis een frisse nieuwe look geven? Of bent u benieuwd naar de kosten en voordelen van het schilderen van uw huis? In dit artikel beantwoorden we al uw prangende vragen over het schilderen van de buitenkant van uw huis. Ontdek waarom het schilderen ervan niet alleen de esthetiek verbetert, maar ook bescherming biedt tegen de weerselementen.

Leer hoe vaak u uw huis moet schilderen en of u het zelf kunt doen of een professional moet inhuren. We bespreken de kosten, geven handige tips en onthullen de geheimen achter het kiezen van de perfecte kleur. Dus leun achterover, ontspan en dompel uzelf onder in de wereld van huisverf!

Wat zijn de voordelen van het schilderen van de buitenkant van mijn huis?

De voordelen van het schilderen van de buitenkant van uw huis zijn:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Verbetering van de esthetische uitstraling
 • Bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen en zonlicht
 • Verlenging van de levensduur van het materiaal
 • Verhoogde waarde van uw woning

Hoe vaak moet ik de buitenkant van mijn huis schilderen?

De frequentie waarmee u de buitenkant van uw huis moet schilderen, kan variëren. Over het algemeen wordt aanbevolen om dit elke 5-10 jaar te doen. Het hangt echter af van verschillende factoren, zoals het type verf, de kwaliteit ervan, de weersomstandigheden en de staat van het bestaande schilderwerk.

Kan ik zelf de buitenkant van mijn huis schilderen of moet ik een professional inhuren?

U kunt ervoor kiezen om de buitenkant van uw huis zelf te schilderen, maar het inhuren van een professionele schilder heeft verschillende voordelen:

 • Deskundigheid en ervaring in schilderwerk
 • Snellere voltooiing van het project
 • Professionele afwerking en resultaten van hoge kwaliteit
 • Vermindering van persoonlijke inspanning en tijd

Wat zijn de kosten en prijzen voor het schilderen van de buitenkant van mijn huis?

De kosten en prijzen voor het schilderen van de buitenkant van uw huis kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van het bestaande schilderwerk, de benodigde voorbereidingen en het gekozen verftype. De kosten kunnen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hoeveel kost het om een ​​professionele schilder in te huren om de buitenkant van mijn huis te schilderen?

De kosten voor het inhuren van een professionele schilder kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de complexiteit, de locatie en de reputatie van de schilder. De kosten kunnen meestal variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

Hoe lang duurt het om de buitenkant van mijn huis te schilderen?

De duur van het schilderproces voor de buitenkant van uw huis hangt af van de grootte van het project, de voorbereiding die nodig is en de weersomstandigheden. Over het algemeen kan het schilderen van de buitenkant van een huis enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen.

Wat is het beste moment om de buitenkant van mijn huis te schilderen?

Het beste moment om de buitenkant van uw huis te schilderen is tijdens droog en mild weer. Het vermijden van extreme hitte, kou, hoge luchtvochtigheid en regen is belangrijk voor een succesvol schilderproject. Over het algemeen zijn de lente, zomer en vroege herfst vaak gunstige periodes om de buitenkant van uw huis te schilderen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Hoeveel lagen verf heeft de buitenkant van mijn huis nodig?

Het aantal lagen verf dat nodig is voor de buitenkant van uw huis kan variëren, afhankelijk van de conditie van het oppervlak, de dekking van de verf en het gewenste eindresultaat. Over het algemeen wordt echter twee lagen verf aanbevolen voor een duurzame en gelijkmatige dekking.

Welke verf moet ik gebruiken om de buitenkant van mijn huis te schilderen?

De keuze van de verf voor de buitenkant van uw huis hangt af van verschillende factoren, zoals het type ondergrond, de weersomstandigheden en de gewenste afwerking. Het is raadzaam om hoogwaardige, duurzame en weerbestendige verf te gebruiken die geschikt is voor buitentoepassingen. Acrylverf en latexverf zijn vaak goede keuzes voor buitenoppervlakken.

Is het duur om de buitenkant van mijn huis te schilderen?

De kosten van het schilderen van de buitenkant van uw huis kunnen variëren, maar het kan hoe dan ook als een investering in de waarde en bescherming van uw huis worden beschouwd. Hoewel het kosten met zich meebrengt, kan regelmatig onderhoud en schilderwerk op lange termijn helpen om duurdere reparaties te voorkomen. Het is raadzaam om offertes van professionele schilders te verkrijgen en de kosten af te wegen tegen de voordelen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn enkele tips voor het schilderen van de buitenkant van mijn huis?

Enkele tips voor het schilderen van de buitenkant van uw huis zijn:

 • Zorg voor een goede voorbereiding, inclusief het reinigen en schuren van het oppervlak.
 • Kies hoogwaardige verf en gebruik de juiste gereedschappen.
 • Schilder in droge en milde weersomstandigheden.
 • Gebruik lange en gelijkmatige penseelstreken voor een professionele afwerking.
 • Overweeg het inhuren van een professionele schilder voor complexe projecten.

Moet ik mijn buitenmuur voorbereiden voordat ik hem schilder?

Ja, het is belangrijk om uw buitenmuur goed voor te bereiden voordat u hem gaat schilderen. Dit omvat het reinigen van het oppervlak om vuil, stof en verfresten te verwijderen.

Eventuele beschadigingen, zoals scheuren of afbladderende verf, moeten worden gerepareerd. Het oppervlak moet mogelijk ook worden geschuurd om een gladde ondergrond te creëren. Het volgen van de juiste voorbereidingsstappen zal helpen bij het bereiken van een duurzame en professionele afwerking.

Wat zijn enkele alternatieven voor het schilderen van de buitenkant van mijn huis?

Naast het traditionele schilderen zijn er enkele alternatieven voor het opfrissen van de buitenkant van uw huis:

 • Gevelbekleding: Het plaatsen van nieuwe gevelbekleding, zoals vinyl, hout of steen, kan de uitstraling van uw huis veranderen zonder dat er schilderwerk nodig is.
 • Buitenpleisterwerk: Het aanbrengen van buitenpleister op uw gevel kan een nieuwe uitstraling geven en kan duurzaam zijn.
 • Gevelreiniging: Het reinigen van uw gevel met een hogedrukspuit of chemische reiniging kan de oppervlakteverontreinigingen verwijderen en de uitstraling van uw huis verbeteren.

Gerelateerde Blog:

👉 Handige Adviezen voor het Schilderen van een Gevel: Kosten per m2 en Praktische Voorzorgsmaatregelen voor een Vlekkeloos Resultaat

👉 Praktisch Advies voor Gevel Schilderen: Kosten, Prijs per m2 en Uurtarief, plus Tips voor een Snelle en Efficiënte Klus!

Kan ik geld besparen door zelf de buitenkant van mijn huis te schilderen?

Ja, u kunt geld besparen door zelf de buitenkant van uw huis te schilderen. Het inhuren van een professionele schilder kan duurder zijn, omdat u betaalt voor hun expertise en arbeid. Door zelf te schilderen, bespaart u op de kosten van arbeid. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat u wel over de juiste vaardigheden en kennis beschikt om een bevredigend resultaat te behalen.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Wat zijn de nadelen van het zelf schilderen van de buitenkant van mijn huis?

Er zijn enkele nadelen verbonden aan het zelf schilderen van de buitenkant van uw huis:

 • Tijd en moeite: Het schilderen van een heel huis kan tijdrovend zijn, vooral als u geen ervaring hebt. Het vergt ook fysieke inspanning.
 • Vakkundigheid en afwerking: Professionele schilders hebben vaak de expertise om een vakkundige afwerking te bereiken, terwijl het resultaat van zelf schilderen mogelijk niet zo professioneel oogt.
 • Veiligheid: Schilderen op hoogte kan gevaarlijk zijn als u niet beschikt over de juiste veiligheidsuitrusting en -ervaring.

Hoe kan ik de kleur kiezen voor het schilderen van de buitenkant van mijn huis?

Het kiezen van de juiste kleur voor de buitenkant van uw huis kan een persoonlijke beslissing zijn. Enkele tips voor het kiezen van de kleur zijn:

 • Bekijk voorbeelden en inspiratie in huisontwerpmagazines, online platforms en bekijk huizen in verschillende buurten.
 • Overweeg om de bestaande architectuur en stijl van uw huis te benadrukken.
 • Neem de omgeving in overweging, zoals de kleuren van naburige huizen en het landschap.
 • Test de kleuren op kleine oppervlakken of gebruik verfstaaltjes om te zien hoe ze eruit zien in verschillende lichtomstandigheden.
 • Houd rekening met de trends en tijdloosheid van de kleur, aangezien uw huis langdurig geschilderd zal zijn.

Zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan ik moet voldoen bij het schilderen van de buitenkant van mijn huis?

Ja, er kunnen bepaalde regels en voorschriften van toepassing zijn bij het schilderen van de buitenkant van uw huis. Deze kunnen variëren afhankelijk van uw locatie, het type woning en lokale bouwvoorschriften. Het is raadzaam om contact op te nemen met de relevante autoriteiten, zoals de gemeente of een plaatselijke vereniging van huiseigenaren, om te informeren naar eventuele specifieke regels die van toepassing zijn op het schilderen van de buitenkant van uw huis.

Kan ik de buitenkant van mijn huis schilderen tijdens de wintermaanden?

Het schilderen van de buitenkant van uw huis tijdens de wintermaanden kan uitdagend zijn vanwege de koude temperaturen en de vochtigheid. Verf heeft ideale omstandigheden nodig om goed te drogen en uit te harden. Als de temperaturen te laag zijn, kan de verf niet goed hechten en kan het eindresultaat worden aangetast. Het wordt over het algemeen aanbevolen om het schilderen van de buitenkant van uw huis tijdens de wintermaanden te vermijden, tenzij u specifieke verfproducten gebruikt die geschikt zijn voor koud weer.

Kan ik de buitenkant van mijn huis schilderen tijdens de zomermaanden?

Ja, de zomermaanden zijn over het algemeen geschikte periodes om de buitenkant van uw huis te schilderen. De temperaturen zijn meestal warmer en de luchtvochtigheid is vaak lager, wat bevorderlijk is voor het schilderproces. Zorg er wel voor dat u de schilderwerkzaamheden plant op dagen met mild weer en vermijd schilderen in direct zonlicht, omdat dit de droogtijd van de verf kan beïnvloeden.

Welke gereedschappen heb ik nodig om de buitenkant van mijn huis te schilderen?

Enkele veelvoorkomende gereedschappen die u nodig heeft om de buitenkant van uw huis te schilderen, zijn:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Kwasten en rollers van verschillende groottes
 • Verfbakken of verfblikken
 • Afplaktape en plastic zeilen voor het afdekken van delen die niet geverfd moeten worden
 • Verlengstok voor het schilderen van moeilijk bereikbare plekken
 • Schuurpapier of schuurmachine voor het gladmaken van het oppervlak
 • Verfkrabber voor het verwijderen van oude verflagen
 • Vuller of plamuur voor het repareren van beschadigingen
 • Trap of steiger, afhankelijk van de hoogte van het te schilderen oppervlak
 • Schilderstape voor het creëren van strakke lijnen
 • Verfrooster om overtollige verf van de kwast of roller te verwijderen
 • Doeken of vodden voor het schoonmaken van morsingen en het afvegen van oppervlakken
 • Veiligheidsuitrusting, zoals handschoenen, veiligheidsbril en een stofmasker

Zorg ervoor dat u alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand heeft voordat u begint met het schilderen van de buitenkant van uw huis.

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van ons artikel! Nu bent u volledig geïnformeerd over het schilderen van de buitenkant van uw huis. Of u nu op zoek bent naar de voordelen, kosten, beste tijd om te schilderen of tips voor het kiezen van de juiste kleur, wij hebben alle antwoorden voor u.

Dus ga aan de slag en verander uw huis in een prachtig kunstwerk dat beschermd is tegen weer en wind. Of u nu zelf gaat schilderen of een professional inhuurt, het belangrijkste is dat u geniet van het proces en trots bent op het eindresultaat. Dus pak die kwast en geef uw huis de make-over die het verdient!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ