Deuren verven of deuren laten verven?

Deuren verven is een taak die je zowel zelf uit kunt voeren als dat je deze verfklus overlaat aan een professional. Het verven van deuren behoort tot het lakwerk.

Vaak wordt aan ons gevraagd wat de kosten hiervan zijn. Laten we meteen met de deur in huis vallen: het inschakelen van een professionele schilder kost je meer dan je deuren zelf verven.

Waarschijnlijk zal dat je niet verbazen. Tegelijkertijd levert een vakman altijd het beste resultaat op. Bovendien is het verven van deuren helemaal niet zo’n dure klus als je een schilder inhuurt.

Zeker als je het vergelijkt met andere verfklussen, valt het verven van deuren qua kosten wel mee. Het kan dus de moeite waard zijn om een professionele schilder in te schakelen.

Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over deuren verven. We laten je niet alleen zien wat je kunt verwachten qua de gemiddelde kosten voor het inschakelen van een vakman, maar we vertellen je tevens hoe je zelf je deuren kunt verven.

Het is namelijk prima mogelijk om geld te besparen en deze verfklus zelf uit te voeren. Het is hierbij wel van belang dat je deze taak naar behoren uitvoert voor het beste resultaat.

Gaat er iets fout, dan moet je alsnog een professional inhuren en ben je meer geld kwijt dan nodig is. Na het lezen van deze tekst weet je alles wat je moet weten over het verven van deuren of het laten verven van je deur.

Hoeveel kost het om deuren te laten verven?

Als je er voor kiest om een professionele schilder je deur te laten verven, zitten hier logischerwijs wat kosten aan verbonden. Exacte prijzen zijn moeilijk om weer te geven, want dit kan flink verschillen per schildersbedrijf.

Daarom laten we je hieronder de gemiddelde kosten van een deur laten verven zien. Van invloed op de prijs zijn factoren zoals de hoeveelheid deuren en de bereikbaarheid van deze deuren.

Hoe meer deuren er geschilderd moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voor het schilderen van twee deuren moet je al snel rekenen op een prijs tussen de 225 en 250 euro.

Doordat de hoeveelheid deuren per verfklus verschilt, kan de gemiddelde prijs flink verschillen. Laten we zeggen dat je zowel je binnen- als je buitendeuren wilt laten schilderen.

De gemiddelde prijs hiervoor komt al gauw uit op een bedrag tussen de 225 en 750 euro. Zo zie je maar hoe sterk de prijzen uiteen kunnen lopen en wat de impact is van de hoeveelheid deuren die je wilt laten schilderen op de kosten.

Wil je alle deuren buiten en binnen inclusief de deurposten laten verven, dan kom je al gauw uit op een bedrag tussen de 600 en 1.600 euro. Daarnaast is het mogelijk om je deuren te laten spuiten.

Dit kost gemiddeld tussen de 800 en 1.800 euro. Hierbij hebben we de btw en de verf meegerekend, en zijn we uitgegaan van een standaard deur.

Hoe kun je besparen op je deuren laten verven?

Wij Nederlanders houden er altijd van als we met korting iets kunnen krijgen. Ook op schilderwerkzaamheden besparen we graag.

Eén van de manieren waarop je extra korting kunt krijgen op het laten verven van je deuren is door andere klussen tegelijkertijd uit te laten voeren door de professional.

Hoe meer schilderwerk je tegelijk laten uitvoeren, hoe lager het uurtarief of de prijs per vierkante meter zal zijn. Bij vele schildersbedrijven krijg je namelijk korting hoe meer taken je laat uitvoeren.

Welke taken kun je nog meer laten uitvoeren? Hierbij kun je denken aan het laten schilderen van je trap, je dakkapel een nieuwe kleur geven, het schilderen van kozijnen of een nieuwe lik verf geven aan wanden en plafonds.

Daarnaast zijn er diverse schilderactiviteiten die je buiten kunt laten uitvoeren. Dit is een groot project voor een schilder, waardoor er vaak gekozen wordt voor een totaalprijs.

Deze totaalprijs levert je altijd korting op. Daarom kan het de moeite lonen om meerdere schilderklussen met elkaar te combineren.

Kun je jouw deuren zelf verven?

Als je nog meer geld wilt besparen, kun je er voor kiezen om zelf je deuren te verven. Het is mogelijk om deze klus zelf uit te voeren, mits je het op de juiste manier doet.

Ten eerste verzamel je alle spullen die je nodig hebt voor deze taak. Hierbij kun je denken aan schoonmaakmiddelen, schuurpapier, grondverf, lakverf en benodigdheden voor het verven zoals de juiste kwasten en rollers.

Voor schilderwerk binnen kies je altijd voor een verf op waterbasis. Je kunt ook voor synthetische verf kiezen, maar deze verfsoort heeft een onaangename geur en is slechter voor de gezondheid.

Daarom kiest met vaak voor verven op waterbasis zoals latex verf of acrylverf.

Welke kleur verf kies ik?

Het mooie aan zelf verven is dat je bij de gemiddelde verfwinkel van nu er voor kunt kiezen om elke kleur te laten mengen die je voor ogen hebt. Iedereen heeft zo zijn favoriete kleuren.

Maar het kan ook zijn dat je de kleur van je deuren af laat hangen van de rest van je interieur. Het is een persoonlijke keuze. Wit is een populaire keuze voor deuren en kozijnen. Je kunt zelfs voor twee kleuren kiezen.

Combinaties zijn een optie. Welke kleur je kiest is geheel aan jou. Natuurlijk kun je altijd bij een professionele schilder terecht voor advies.

Deuren verven voorbereiding

Voor elke verfklus geldt dat een goede voorbereiding van essentieel belang is voor een goed eindresultaat. Zo ook wanneer je zelf je deuren gaat verven.

Ten eerste is het simpeler om je deuren horizontaal te verven. Daarom haal je ten eerste de scharnieren, krukken en de cilinder van de deur af. Zo kun je beter bij het hout van de deur.

Het goed schoonmaken en ontvetten van een oppervlak is altijd van belang, zo ook bij een deur. Hierna kan er geschuurd gaan worden.

Hiervoor kun je schuurpapier gebruiken, maar een schuurmachine is tevens een optie. Na het schuren verwijder je het stof grondig, waarna je kunt beginnen met het toepassen van de grondverf.

Voor het verven van een deur kun je zowel een kwast als een roller gebruiken. Let hierbij op dat je geen vachtroller gebruikt, want dergelijke rollers zijn meer geschikt voor muren en dergelijke.

Rollers gebruik je voor de grote vlakken, terwijl je kwasten gebruikt voor kleinere vlakken. Je brengt de grondverf laag aan.

Na deze laag de tijd te geven om te drogen, kun je even wat reparaties uitvoeren. Hierna kun je nog een laag grondverf plaatsen. Schuur de ondergrond nogmaals op nadat de grondverf heeft kunnen drogen.

Dit versterkt de hechtende werking van de verf. Breng nu de laklaag aan. Geef de tijd om te drogen, schuur lichtjes op en lak het geheel af.

 

Scroll to Top
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!
BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!
PROFITEER NU!