Deuren Verven: Kosten & Prijs per m2, Welke Verf? Kleuren Tips, voor spuiten / sauzen. Volgorde & Stappenplan!

Dit artikel over Deuren Verven biedt een uitgebreid overzicht van de kosten en prijs per m2 voor het schilderen van deuren, samen met advies over de juiste verfkeuze en kleurtips, zowel voor spuiten als sauzen.

We begeleiden je ook door de optimale volgorde en stappen voor een succesvol deurenverfproject. Of je nu je voordeur, binnendeuren of kastdeuren wilt aanpakken, hier vind je de essentiële informatie om dit klusje met vertrouwen aan te pakken. Lees verder voor praktische richtlijnen en een gedetailleerd stappenplan.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van deuren?

Over het algemeen kan het schilderen van een deur tussen de €30 en €100 kosten.

SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Deuren schilderen€ 250 – € 2000€20 – €30€30 – €50

Hoeveel kost het om deuren te laten verven?

Als je er voor kiest om een professionele schilder je deur te laten verven, zitten hier logischerwijs wat kosten aan verbonden. Exacte prijzen zijn moeilijk om weer te geven, want dit kan flink verschillen per schildersbedrijf.

Daarom laten we je hieronder de gemiddelde kosten van een deur laten verven zien. Van invloed op de prijs zijn factoren zoals de hoeveelheid deuren en de bereikbaarheid van deze deuren.

Hoe meer deuren er geschilderd moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voor het schilderen van twee deuren moet je al snel rekenen op een prijs tussen de 225 en 250 euro.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Doordat de hoeveelheid deuren per verfklus verschilt, kan de gemiddelde prijs flink verschillen. Laten we zeggen dat je zowel je binnen- als je buitendeuren wilt laten schilderen.

De gemiddelde prijs hiervoor komt al gauw uit op een bedrag tussen de 225 en 750 euro. Zo zie je maar hoe sterk de prijzen uiteen kunnen lopen en wat de impact is van de hoeveelheid deuren die je wilt laten schilderen op de kosten.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wil je alle deuren buiten en binnen inclusief de deurposten laten verven, dan kom je al gauw uit op een bedrag tussen de 600 en 1.600 euro. Daarnaast is het mogelijk om je deuren te laten spuiten.

Dit kost gemiddeld tussen de 800 en 1.800 euro. Hierbij hebben we de btw en de verf meegerekend, en zijn we uitgegaan van een standaard deur.

Hoe kun je besparen op je deuren laten verven?

Wij Nederlanders houden er altijd van als we met korting iets kunnen krijgen. Ook op schilderwerkzaamheden besparen we graag.

Eén van de manieren waarop je extra korting kunt krijgen op het laten verven van je deuren is door andere klussen tegelijkertijd uit te laten voeren door de professional.

Hoe meer schilderwerk je tegelijk laten uitvoeren, hoe lager het uurtarief of de prijs per vierkante meter zal zijn. Bij vele schildersbedrijven krijg je namelijk korting hoe meer taken je laat uitvoeren.

Welke taken kun je nog meer laten uitvoeren? Hierbij kun je denken aan het laten schilderen van je trap, je dakkapel een nieuwe kleur geven, het schilderen van kozijnen of een nieuwe lik verf geven aan wanden en plafonds.

Daarnaast zijn er diverse schilderactiviteiten die je buiten kunt laten uitvoeren. Dit is een groot project voor een schilder, waardoor er vaak gekozen wordt voor een totaalprijs.

Deze totaalprijs levert je altijd korting op. Daarom kan het de moeite lonen om meerdere schilderklussen met elkaar te combineren.

Kun je jouw deuren zelf verven?

Als je nog meer geld wilt besparen, kun je er voor kiezen om zelf je deuren te verven. Het is mogelijk om deze klus zelf uit te voeren, mits je het op de juiste manier doet.

Ten eerste verzamel je alle spullen die je nodig hebt voor deze taak. Hierbij kun je denken aan schoonmaakmiddelen, schuurpapier, grondverf, lakverf en benodigdheden voor het verven zoals de juiste kwasten en rollers.

Voor schilderwerk binnen kies je altijd voor een verf op waterbasis. Je kunt ook voor synthetische verf kiezen, maar deze verfsoort heeft een onaangename geur en is slechter voor de gezondheid.

Daarom kiest met vaak voor verven op waterbasis zoals latex verf of acrylverf.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Welke kleur verf kies ik?

Het mooie aan zelf verven is dat je bij de gemiddelde verfwinkel van nu er voor kunt kiezen om elke kleur te laten mengen die je voor ogen hebt. Iedereen heeft zo zijn favoriete kleuren.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Maar het kan ook zijn dat je de kleur van je deuren af laat hangen van de rest van je interieur. Het is een persoonlijke keuze. Wit is een populaire keuze voor deuren en kozijnen. Je kunt zelfs voor twee kleuren kiezen.

Combinaties zijn een optie. Welke kleur je kiest is geheel aan jou. Natuurlijk kun je altijd bij een professionele schilder terecht voor advies.

Deuren verven voorbereiding

Voor elke verfklus geldt dat een goede voorbereiding van essentieel belang is voor een goed eindresultaat. Zo ook wanneer je zelf je deuren gaat verven.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Ten eerste is het simpeler om je deuren horizontaal te verven. Daarom haal je ten eerste de scharnieren, krukken en de cilinder van de deur af. Zo kun je beter bij het hout van de deur.

Het goed schoonmaken en ontvetten van een oppervlak is altijd van belang, zo ook bij een deur. Hierna kan er geschuurd gaan worden.

Hiervoor kun je schuurpapier gebruiken, maar een schuurmachine is tevens een optie. Na het schuren verwijder je het stof grondig, waarna je kunt beginnen met het toepassen van de grondverf.

Voor het verven van een deur kun je zowel een kwast als een roller gebruiken. Let hierbij op dat je geen vachtroller gebruikt, want dergelijke rollers zijn meer geschikt voor muren en dergelijke.

Rollers gebruik je voor de grote vlakken, terwijl je kwasten gebruikt voor kleinere vlakken. Je brengt de grondverf laag aan.

Na deze laag de tijd te geven om te drogen, kun je even wat reparaties uitvoeren. Hierna kun je nog een laag grondverf plaatsen. Schuur de ondergrond nogmaals op nadat de grondverf heeft kunnen drogen.

Dit versterkt de hechtende werking van de verf. Breng nu de laklaag aan. Geef de tijd om te drogen, schuur lichtjes op en lak het geheel af.


Kan ik deuren zelf verven?

Ja, het is mogelijk om deuren zelf te verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen deuren?

De volgorde voor het schilderen van deuren is als volgt:

 • Verwijder de deurknop, scharnieren en ander beslag
 • Schoonmaken van de deur
 • Afschuren van de deur
 • Reinig de deur nogmaals
 • Breng de primer aan
 • Breng de verf aan (minimaal twee lagen)
 • Laat de deur drogen en plaats de deurknop en ander beslag terug

Wat zijn enkele tips voor het verven van deuren?

Enkele tips voor het verven van deuren zijn:

 • Verwijder alle beslag van de deur om de verf beter aan te kunnen brengen
 • Schuur de deur goed voor het schilderen, zodat de verf goed hecht
 • Gebruik een goede kwaliteit verf en primer
 • Plan voldoende tijd in tussen het aanbrengen van de verschillende lagen
 • Werk in een goed geventileerde ruimte om dampen te voorkomen

Wat moet ik doen voordat ik deuren verf?

Voordat je begint met het verven van deuren, moet je deze schoonmaken en schuren. Verwijder ook alle beslag van de deur om de verf beter te kunnen aanbrengen.

Is het de moeite waard om deuren zelf te verven?

Ja, het kan de moeite waard zijn om deuren zelf te verven, omdat het goedkoper kan zijn dan het inhuren van een professionele schilder.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Wat zijn de voordelen van schilderen deuren?

Enkele voordelen van het schilderen van deuren zijn:

 • Geeft een nieuwe uitstraling aan de deuren
 • Verhoogt de waarde van de woning
 • Bespaart geld in vergelijking met het kopen van nieuwe deuren

Wat is het nadeel van schilderen deuren?

Een nadeel van het schilderen van deuren kan zijn dat het tijdrovend kan zijn en dat er een bepaalde mate van vaardigheid vereist is.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van deuren?

Voor het verven van deuren kun je het beste een verf op waterbasis gebruiken.

Wat is de beste verf om deuren te verven?

Er zijn verschillende soorten verf die geschikt zijn voor het verven van deuren. Het is aan te raden om te kiezen voor een verf van goede kwaliteit en die geschikt is voor deuren, zoals een lakverf op waterbasis.

Wat is beter: deuren verven of spuiten?

Het spuiten van deuren kan een snellere en gelijkmatigere manier zijn om deuren te verven, maar het vereist wel gespecialiseerde apparatuur en ervaring om dit goed te kunnen doen. Het schilderen van deuren met een kwast kan een goed alternatief zijn en kan goede resultaten opleveren als het goed wordt gedaan.

Hoeveel vraagt een schilder om deuren te schilderen?

De prijs die een schilder vraagt voor het schilderen van deuren kan variëren, maar over het algemeen kan het tussen de €50 en €150 per deur kosten.

Gerelateerde Blog: 👉 Radiator Schilderen met Waterbasis Verf: Kosten & Prijzen, Schilder Stappen & Advies! Ontdek de Ideale Verf, Praktische Tips en Inspiratie voor en Na

Gerelateerde Blog: 👉 Radiator Verven Zonder Grondverf: Kosten, Prijs per m2, en Ideeën voor een Oogverblindend Resultaat! Ontdek Onze Aanbevelingen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hoe vaak moet ik deuren schilderen?

Hoe vaak je deuren moet schilderen hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de verf en de omstandigheden waaraan de deuren worden blootgesteld. Over het algemeen wordt aanbevolen om deuren om de vijf tot tien jaar opnieuw te schilderen.

Gerelateerde Blog:

👉 Gerenommeerde Schilder in Groningen: Ontdek de Gemiddelde Tarieven en Uren voor Schilderklussen

👉 Ervaren Schilder in Weert: Ontdek de Prijzen per Uur en Vierkante Meter voor Schilderwerken

👉 Maak van je Huis een Thuis met Schilderwerken in Enschede: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten, plus Inspirerende Ideeën voor een Warme Sfeer!

👉 Bespaar Geld op Schilderwerken in Veenendaal: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten, met Advies voor het Kiezen van het Beste Schildersbedrijf!

👉 Kies de Top Schilder en Toonaangevend Schildersbedrijf in Hoofddorp: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

👉 Betrouwbare Schildersdiensten in Zoetermeer: Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken onthuld!

Hoe lang duurt schilderen deuren?

Hoe lang het duurt om deuren te schilderen hangt af van het aantal deuren, de grootte en de methode die wordt gebruikt om te schilderen. Over het algemeen kan het tussen de 2 en 8 uur duren om een deur te schilderen.

Hoeveel verflagen hebben deuren nodig?

Om de deur goed te kunnen schilderen is het aanbevolen om minimaal twee verflagen aan te brengen.

Wat zijn enkele kleurideeën om deuren te schilderen?

Enkele kleurideeën voor het schilderen van deuren zijn:

 • Wit
 • Zwart
 • Grijs
 • Blauw
 • Groen
 • Rood

Kan ik deuren in de zomer schilderen?

Ja, het is mogelijk om deuren in de zomer te schilderen. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat de verf te snel droogt, dus het is aan te raden om te schilderen op een bewolkte dag en tijdens de koelere uren van de dag.

Kan ik deuren in de winter schilderen?

Ja, het is mogelijk om deuren in de winter te schilderen. Het is echter belangrijk om te zorgen dat de temperatuur niet te laag is en dat de deuren goed drogen voordat ze weer worden gebruikt.

Wanneer is de beste tijd om deuren te schilderen?

De beste tijd om deuren te schilderen is tijdens een droge periode met een lage luchtvochtigheid en voldoende ventilatie. Over het algemeen wordt het aanbevolen om deuren te schilderen in de lente of herfst, wanneer de temperaturen mild zijn en er minder kans is op regen. Het is ook belangrijk om te schilderen op een dag met weinig wind om te voorkomen dat stof en vuil in de verf terechtkomen.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ