Kozijnen Laten Schilderen: Kosten & Prijs per m2, beste Schilderen verf, tips en Ideeën.

Dit artikel over Kozijnen Laten Schilderen biedt een overzicht van de kosten en prijs per m2 voor het schilderen van kozijnen, met inbegrip van advies over de beste verfkeuze, handige tips en inspirerende ideeën.

Of je nu je buitenkozijnen, raamkozijnen of deurkozijnen wilt laten schilderen, hier vind je waardevolle informatie om dit project succesvol aan te pakken. Lees verder voor praktisch advies en creatieve mogelijkheden om je kozijnen nieuw leven in te blazen en je huis te verfraaien.

Kozijnen schilderen: de kosten

De prijs om een raam te laten schilderen is €25 – €45 per m2 of 35-40 per uur.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
SchilderwerkGemiddelde prijsPrijs m2Prijs per uur
Kozijnen€500 – €1.800€25 – €45€ 50 – € 100

Kozijnen schilderen is een tijdrovende klus, die zeker niet binnen een dag afgerond is. Heeft u die tijd eigenlijk niet? Het is dan verstandig om de klus zeker niet af te gaan raffelen.

Geef in plaats daarvan de klus liever uit handen aan een vakman. Zo profiteert u toch van het beste eindresultaat.

In onderstaand overzicht ziet u een indicatie van de kosten voor het inschakelen van een schilder:

Schilderprijs per uur inclusief materiaal, verf en btwGemiddelde totaalprijs schilderen kozijnen: van 7 m2 tot alle buitenkozijnen van 1 woning
€ 35 – € 50€ 470 – € 1800

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hierboven wordt een gemiddeld uurtarief van een schilder genoemd. Dit uurtarief kan per schilder verschillen en is afhankelijk van wat de schilderklus inhoudt.

Belangrijk hierbij is of u de binnen- of buitenzijde van uw kozijnen wilt laten schilderen, of misschien wel allebei. Het door schilders gehanteerde uurtarief voor buitenschilderwerk ligt hoger ((€ 40 – € 50) dan het uurtarief voor binnenschilderwerk (€ 35 – € 40).

Dit tarief ligt hoger doordat de schilder ook gebruik maakt van extra materialen (bijvoorbeeld een steiger of hoogwerker) en speciale verf voor buitenschilderwerk.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Ontvang een prijsberekening op maat voor uw schilderwerk

Wilt u uw kozijnen van een nieuwe verflaag laten voorzien door een betrouwbare schilder die naast vakkundig ook nog eens voordelig is?

Vraag dan bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6  schilders in uw regio.

Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is eenmalig uw klus te beschrijven. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen de offertes, waaruit u in slechts een paar minuten de schilder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kunt kiezen.

U bespaart tot wel 40% door de offertes te vergelijken. Zo profiteert u dus niet alleen van de beste kwaliteit, maar ook van de scherpste prijs!

40% korting op het laten schilderen van uw kozijnen

Nu u meer inzicht heeft verkregen in de gemiddelde kosten voor het laten schilderen van uw kozijnen, is het tijd voor de tweede stap: u gaat nu uitzoeken hoe u op deze schilderkosten kunt besparen.

U vindt de schilder met de scherpste prijzen het beste door de prijzen te vergelijken. Het verschil in prijs kan soms oplopen tot wel 40%.

Vraag daarom bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6  schilders in uw omgeving voor het verven van uw kozijnen. Dit kost u slechts 2 minuten van uw tijd!

U ontvangt dan binnen 2 werkdagen de offertes in huis en kunt de prijzen van de schilders bij u in de buurt met elkaar vergelijken.

Zo ziet u snel wie u de voordeligste prijs kan bieden. En zoals gezegd: het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend en blijft dat ook.

U zit nergens aan vast en kunt zelf beslissen of u uw kozijnen laat schilderen en zoja wie de schilderklus voor u mag gaan uitvoeren.

Schilderen van kozijnen

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning is het tijdig schilderen van uw kozijnen. Niet alleen geeft dit uw woning een mooie uitstraling, het zorgt ook voor de bescherming van uw woning.

Uw deur- en raamkozijnen worden als ze voorzien zijn van goed schilderwerk beschermd tegen zware weersomstandigheden als storm, regen en vrieskou. Zorg daarom dat u uw kozijnen tijdig laat schilderen.

Hierdoor verlengt u de levensduur van uw kozijnen en voorkomt u dat deze al vroegtijdig moeten worden vervangen. Het prijskaartje voor nieuwe kozijnen is aanzienlijk hoger dan het prijskaartje voor nieuw schilderwerk.

Om bijvoorbeeld 5 oude kozijnen te laten vervangen komt u al gauw op een totaalprijs van rond de € 8.000 uit wat u dan kwijt bent.

Wanneer is het tijd om mijn kozijnen te laten schilderen?

Het verschilt per situatie hoe lang het schilderwerk op uw kozijnen meegaat.

Over het algemeen is binnenschilderwerk ongeveer om de 7 jaar aan een nieuwe verflaag toe.

Doordat de kozijnen aan de buitenzijde van uw woning door o.a. barre weeromstandigheden veel meer te verduren hebben, moeten deze om de 5 jaar geschilderd worden.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Het beste is om zelf de levensduur van uw kozijnen regelmatig te controleren, aangezien de levensduur van schilderwerk kan verschillen per situatie. U doet dit door uw kozijnen te controleren op de volgende punten:

 • Slechte hechting verf. Er zitten dan blaasjes in de verflaag of de verf geeft af (verpoedert)
 • Verfscheurtjes. Beginnen meestal bij liggende onderdelen, bijvoorbeeld bij de vensterbank
 • Zichtbare slijtage, beschadigingen of verkleuring.

Schilderen van houten kozijnen

Heeft uw woning houten kozijnen? Dan is het regelmatig schilderen van uw kozijnen zeer raadzaam.

Hiermee beschermt u uw houten kozijnen tegen vocht en daarnaast geeft dit uw kozijnen een mooie uitstraling. Door de kozijnen tijdig te schilderen voorkomt u houtrot en andere beschadigingen aan het hout.

Houten kozijnen vragen door het schilderwerk om meer onderhoud, maar het voordeel is wel dat u uw kozijnen steeds een nieuw, fris kleurtje kunt geven.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Schilderen van aluminium en kunststof kozijnen

Kunststof en aluminium hoeven niet geschilderd te worden. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen.

Nieuwe kunststof en aluminium kozijnen worden in de gekozen kleur geleverd en deze kleur verandert niet meer gedurende de gehele levensduur van de kozijnen.

Zijn uw kozijnen ietwat verkleurd door de zon of wilt u toch liever een andere kleur voor uw kozijnen?

Dan is het schilderen van de kozijnen toch nog een optie. Om de kwaliteit te waarborgen is het wel raadzaam om deze klus uit te laten voeren door een professionele schilder.

U wilt natuurlijk wel voorkomen dat het schilderwerk een negatief effect heeft op de levensduur van de kozijnen.

Om de verf goed te kunnen laten hechten en om de schilderlaag zo lang mogelijk mooi te houden, is het bij het schilderen van kunststof of alumimium kozijnen belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste primer.

Op het verfblik kunt u aflezen voor welke ondergrond de grondverf geschikt is.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Kleuradvies

Wilt u uw interieur een andere uitstraling geven? Dit bereikt u snel door de kozijnen een nieuwe kleur te geven.

Afhankelijk van uw smaak kunt u een nieuwe kleur kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een pasteltint als u uw woning een romantische uitstraling wilt geven.

Liever een knalkleur? Kies dan voor een kleur die er uitspringt, zoals appeltjesgroen, kanariegeel of brandweerrood.

Voor de kleur van het buitenschilderwerk heeft u rekening te houden met de kleurvoorschriften vanuit uw gemeente. Wij adviseren u om voordat u uw buitenkozijnen gaat schilderen eerst bij uw gemeente te informeren of het is toegestaan om uw buitenkozijnen in een andere kleur te schilderen.

Onderhouden van schilderwerk kozijnen

Vanzelfsprekend wilt u dat de verflaag op uw kozijnen zo lang mogelijk netjes blijft. U kunt hier zelf aan bijdragen door het schilderwerk goed te onderhouden.

Een goede ventilatie in uw woning is hierbij bijvoorbeeld erg belangrijk. Door goede ventilatie kan de vochtige en vervuilde lucht wegstromen uit uw woning en wordt deze ververst door schone buitenlucht.

Het vocht tast uw schilderwerk zo niet aan. Een goede ventilatie wordt verkregen door te zorgen voor een constante afvoer van de vochtige, vervuilde lucht en toevoer van frisse lucht.

Laat daarom, ook in de wintermaanden, de ventilatieroosters in uw ramen altijd open staan. Behoort dit niet tot de mogelijkheden, zorg dan altijd voor een andere manier van luchtverversing.


Kan ik kozijnen zelf schilderen?

Ja, je kunt kozijnen zelf schilderen.

Wat zijn de stappen om kozijnen zelf te schilderen?

Hier zijn de stappen om Kozijnen zelf te schilderen:

 • Maak de kozijnen schoon en laat ze drogen
 • Schuur de kozijnen
 • Reinozijnen nogmaals
 • Breng de primer aan
 • Breng de verf aan in meerdere lagen

Wat zijn enkele tips voor het schilderen van kozijnen?

Enkele tips voor het schilderen van kozijnen zijn:

 • Gebruik een verfkwast of roller van goede kwaliteit
 • Schilder niet in direct zonlicht
 • Gebruik afplaktape om randen te beschermen
 • Werk van boven naar beneden
 • Verwijder afplaktape voordat de verf volledig droog is

Wat moet ik doen voordat ik kozijnen schilder?

Voordat je kozijnen gaat schilderen, moet je ervoor zorgen dat ze schoon en droog zijn. Schuur ze ook en vul gaten en scheuren op.

Wat moet ik doen na het schilderen van kozijnen?

Na het schilderen van kozijnen, moet je de verf goed laten drogen voordat je ze aanraakt. Verwijder de afplaktape voordat de verf volledig droog is.

Is het de moeite waard om kozijnen zelf te schilderen?

Het hangt af van jouw vaardigheden en beschikbare tijd. Als je handig bent en tijd hebt, kan je door het zelf schilderen van je kozijnen geld besparen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van schilderen kozijnen?

De voordelen van het schilderen van kozijnen zijn:

 • Het ziet er beter uit
 • Biedt bescherming aan de kozijnen tegen weersinvloeden
 • Het verhoogt de waarde van het huis

Wat is het nadeel van schilderen kozijnen?

Een nadeel van het schilderen van kozijnen is dat het tijd en moeite kost.

Gerelateerde Blog:

👉 Laat je Meubels Verven: Ontdek de Gemiddelde Prijzen en Kosten per m2, Leer de Correcte Volgorde van Schilderen en Ontvang een Praktisch Stappenplan! Top Kwaliteit Verf, Handige Tips en Inspirerende Ideeën inbegrepen.

👉 Aluminium Raam Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na!

👉 Alles wat je Moet Weten over Buitenschilderwerk: Gemiddelde Kosten, Prijs per m2 en Materialen

👉 Vind de Beste Schilder en Betrouwbaar Schildersbedrijf in Tilburg – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van kozijnen?

Voor kozijnen kun je het beste een hoogwaardige acryllatexverf gebruiken.

Wat zijn de beste verven om kozijnen te verven?

De beste verven om kozijnen mee te verven zijn:

 • Flexa Powerdek
 • Sikkens Rubbol XD High Gloss
 • Histor Perfect Finish
 • Sigma S2U Nova Satin

Wat is beter: kozijnen verven of spuiten?

Het spuiten van kozijnen geeft een gladder en egaler resultaat dan het verven van kozijnen, maar het kan duurder zijn. Het is afhankelijk van jouw voorkeuren en budget.

Gerelateerde Blog:

👉 Kunststof Kozijnen Verven: beste Schilderen verf, tips en Ideeën. Gemiddelde Kosten & Prijs per m2!

👉 Houten Meubels Verven: Prijs per Vierkante Meter, Stapsgewijze Aanpak en Verrijkende Adviezen! Ontdek de Beste Verfsoorten en Inspirerende Concepten.

👉 Kozijnen Verven: Gemiddelde Kosten & Prijs per m2! Voor en Na, Voordelen & Nadelen!

👉 Een Frisse Look voor Jouw 2 Onder 1 Kap Woning: Schildertips, Kosten, Beste Verf, en Kleurrijke Ideeën voor en na de Transformatie!

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van kozijnen?

De kosten voor het schilderen van kozijnen variëren afhankelijk van de grootte van de kozijnen, de staat van de huidige verf en de kosten van de materialen. Over het algemeen kun je verwachten dat het schilderen van kozijnen tussen de 300 en 1000 euro kost.

Hoeveel vraagt een schilder om kozijnen te schilderen?

Een schilder vraagt doorgaans tussen de 30 en 50 euro per uur voor het schilderen van kozijnen. De totale kosten zijn afhankelijk van de grootte van de kozijnen en de tijd die nodig is om de klus te voltooien.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe vaak moet ik kozijnen schilderen?

Je moet kozijnen schilderen als de verf begint af te bladderen of te verkleuren. Over het algemeen wordt aanbevolen om kozijnen elke 5 tot 7 jaar opnieuw te schilderen.

Hoe lang duurt schilderen kozijnen?

De tijd die nodig is om kozijnen te schilderen, hangt af van de grootte van de kozijnen en de omvang van het werk. Over het algemeen kun je verwachten dat het schilderen van kozijnen tussen de 1 en 3 dagen duurt.

Hoeveel verflagen nodig voor schilderen kozijnen?

Je moet doorgaans minstens twee lagen verf aanbrengen op kozijnen om een goede dekking te garanderen en het oppervlak goed te beschermen.

Wat zijn enkele kleurideeën om kozijnen te schilderen?

Enkele kleurideeën om kozijnen te schilderen zijn:

 • Wit
 • Grijs
 • Zwart
 • Bruin
 • Blauw

Kan ik kozijnen in de zomer schilderen?

Ja, je kunt kozijnen in de zomer schilderen, maar vermijd schilderen in direct zonlicht en tijdens zeer warme en vochtige dagen.

Kan ik kozijnen in de winter schilderen?

Ja, je kunt kozijnen in de winter schilderen, maar vermijd schilderen bij temperaturen onder 5 graden Celsius en bij regen, sneeuw of vorst.

Wanneer is de beste tijd om kozijnen te schilderen?

De beste tijd om kozijnen te schilderen is tijdens de lente of herfst, wanneer het weer mild is en de luchtvochtigheid laag is.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ