Kozijnen schilderen

Uw kozijnen zijn hoognodig aan een opknapbeurt toe, maar u wilt liever niet investeren in nieuwe kozijnen? Een andere optie is dan om uw kozijnen nieuw leven in te blazen door ze te schilderen. Op deze website leest u alles wat u weten moet over het verven van kozijnen en geven wij u een inzicht in de kosten.

Kozijnen schilderen: de kosten

Kunnen uw kozijnen wel een nieuwe lik verf gebruiken? Het is logisch dat u dan erg benieuwd bent naar de kosten voor het inhuren van een professioneel schilder. Kozijnen schilderen is een tijdrovende klus, die zeker niet binnen een dag afgerond is. Heeft u die tijd eigenlijk niet? Het is dan verstandig om de klus zeker niet af te gaan raffelen. Geef in plaats daarvan de klus liever uit handen aan een vakman. Zo profiteert u toch van het beste eindresultaat.

In onderstaand overzicht ziet u een indicatie van de kosten voor het inschakelen van een schilder:

Schilderprijs per uur inclusief materiaal, verf en btw Gemiddelde totaalprijs schilderen kozijnen: van 7 m2 tot alle buitenkozijnen van 1 woning
€ 35 – € 50 € 470 – € 1800

 

Hierboven wordt een gemiddeld uurtarief van een schilder genoemd. Dit uurtarief kan per schilder verschillen en is afhankelijk van wat de schilderklus inhoudt. Belangrijk hierbij is of u de binnen- of buitenzijde van uw kozijnen wilt laten schilderen, of misschien wel allebei. Het door schilders gehanteerde uurtarief voor buitenschilderwerk ligt hoger ((€ 40 – € 50) dan het uurtarief voor binnenschilderwerk (€ 35 – € 40). Dit tarief ligt hoger doordat de schilder ook gebruik maakt van extra materialen (bijvoorbeeld een steiger of hoogwerker) en speciale verf voor buitenschilderwerk.

 

40% korting op het laten schilderen van uw kozijnen

Nu u meer inzicht heeft verkregen in de gemiddelde kosten voor het laten schilderen van uw kozijnen, is het tijd voor de tweede stap: u gaat nu uitzoeken hoe u op deze schilderkosten kunt besparen. U vindt de schilder met de scherpste prijzen het beste door de prijzen te vergelijken. Het verschil in prijs kan soms oplopen tot wel 40%.

Vraag daarom bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6  schilders in uw omgeving voor het verven van uw kozijnen. Dit kost u slechts 2 minuten van uw tijd!

U ontvangt dan binnen 2 werkdagen de offertes in huis en kunt de prijzen van de schilders bij u in de buurt met elkaar vergelijken. Zo ziet u snel wie u de voordeligste prijs kan bieden. En zoals gezegd: het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend en blijft dat ook. U zit nergens aan vast en kunt zelf beslissen of u uw kozijnen laat schilderen en zoja wie de schilderklus voor u mag gaan uitvoeren.

 

Schilderen van kozijnen

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning is het tijdig schilderen van uw kozijnen. Niet alleen geeft dit uw woning een mooie uitstraling, het zorgt ook voor de bescherming van uw woning. Uw deur- en raamkozijnen worden als ze voorzien zijn van goed schilderwerk beschermd tegen zware weersomstandigheden als storm, regen en vrieskou. Zorg daarom dat u uw kozijnen tijdig laat schilderen. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw kozijnen en voorkomt u dat deze al vroegtijdig moeten worden vervangen. Het prijskaartje voor nieuwe kozijnen is aanzienlijk hoger dan het prijskaartje voor nieuw schilderwerk. Om bijvoorbeeld 5 oude kozijnen te laten vervangen komt u al gauw op een totaalprijs van rond de € 8.000 uit wat u dan kwijt bent.

 

Wanneer is het tijd om mijn kozijnen te laten schilderen?

Het verschilt per situatie hoe lang het schilderwerk op uw kozijnen meegaat.

Over het algemeen is binnenschilderwerk ongeveer om de 7 jaar aan een nieuwe verflaag toe. Doordat de kozijnen aan de buitenzijde van uw woning door o.a. barre weeromstandigheden veel meer te verduren hebben, moeten deze om de 5 jaar geschilderd worden. Het beste is om zelf de levensduur van uw kozijnen regelmatig te controleren, aangezien de levensduur van schilderwerk kan verschillen per situatie. U doet dit door uw kozijnen te controleren op de volgende punten:

  • Slechte hechting verf. Er zitten dan blaasjes in de verflaag of de verf geeft af (verpoedert)
  • Verfscheurtjes. Beginnen meestal bij liggende onderdelen, bijvoorbeeld bij de vensterbank
  • Zichtbare slijtage, beschadigingen of verkleuring.

 

Schilderen van houten kozijnen

Heeft uw woning houten kozijnen? Dan is het regelmatig schilderen van uw kozijnen zeer raadzaam. Hiermee beschermt u uw houten kozijnen tegen vocht en daarnaast geeft dit uw kozijnen een mooie uitstraling. Door de kozijnen tijdig te schilderen voorkomt u houtrot en andere beschadigingen aan het hout. Houten kozijnen vragen door het schilderwerk om meer onderhoud, maar het voordeel is wel dat u uw kozijnen steeds een nieuw, fris kleurtje kunt geven.

Schilderen van aluminium en kunststof kozijnen

Kunststof en aluminium hoeven niet geschilderd te worden. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen. Nieuwe kunststof en aluminium kozijnen worden in de gekozen kleur geleverd en deze kleur verandert niet meer gedurende de gehele levensduur van de kozijnen. Zijn uw kozijnen ietwat verkleurd door de zon of wilt u toch liever een andere kleur voor uw kozijnen? Dan is het schilderen van de kozijnen toch nog een optie. Om de kwaliteit te waarborgen is het wel raadzaam om deze klus uit te laten voeren door een professionele schilder. U wilt natuurlijk wel voorkomen dat het schilderwerk een negatief effect heeft op de levensduur van de kozijnen. Om de verf goed te kunnen laten hechten en om de schilderlaag zo lang mogelijk mooi te houden, is het bij het schilderen van kunststof of alumimium kozijnen belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste primer. Op het verfblik kunt u aflezen voor welke ondergrond de grondverf geschikt is.

Kleuradvies

Wilt u uw interieur een andere uitstraling geven? Dit bereikt u snel door de kozijnen een nieuwe kleur te geven. Afhankelijk van uw smaak kunt u een nieuwe kleur kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een pasteltint als u uw woning een romantische uitstraling wilt geven. Liever een knalkleur? Kies dan voor een kleur die er uitspringt, zoals appeltjesgroen, kanariegeel of brandweerrood.

Voor de kleur van het buitenschilderwerk heeft u rekening te houden met de kleurvoorschriften vanuit uw gemeente. Wij adviseren u om voordat u uw buitenkozijnen gaat schilderen eerst bij uw gemeente te informeren of het is toegestaan om uw buitenkozijnen in een andere kleur te schilderen.

 

Onderhouden van schilderwerk kozijnen

Vanzelfsprekend wilt u dat de verflaag op uw kozijnen zo lang mogelijk netjes blijft. U kunt hier zelf aan bijdragen door het schilderwerk goed te onderhouden. Een goede ventilatie in uw woning is hierbij bijvoorbeeld erg belangrijk. Door goede ventilatie kan de vochtige en vervuilde lucht wegstromen uit uw woning en wordt deze ververst door schone buitenlucht. Het vocht tast uw schilderwerk zo niet aan. Een goede ventilatie wordt verkregen door te zorgen voor een constante afvoer van de vochtige, vervuilde lucht en toevoer van frisse lucht. Laat daarom, ook in de wintermaanden, de ventilatieroosters in uw ramen altijd open staan. Behoort dit niet tot de mogelijkheden, zorg dan altijd voor een andere manier van luchtverversing.

 

Ontvang een prijsberekening op maat voor uw schilderwerk

Wilt u uw kozijnen van een nieuwe verflaag laten voorzien door een betrouwbare schilder die naast vakkundig ook nog eens voordelig is?

Vraag dan bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6  schilders in uw regio.

Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is eenmalig uw klus te beschrijven. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen de offertes, waaruit u in slechts een paar minuten de schilder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kunt kiezen. U bespaart tot wel 40% door de offertes te vergelijken. Zo profiteert u dus niet alleen van de beste kwaliteit, maar ook van de scherpste prijs!