Buitenschilderwerk

Om uw woning een goede bescherming te bieden tegen allerlei weersomstandigheden is een goed buitenschilderwerk van groot belang. Wordt het tijd om uw buitenschilderwerk binnenkort te vernieuwen? Hier kunt u alles lezen over deze klus, de kosten van een buitenschilder en geven wij u ook nog enkele handige tips.

Buitenschilderwerk: Wat kost het?

Vanzelfsprekend gaat u voor de beste kwaliteit als u de buitenkant van uw woning laat schilderen. U wilt tenslotte wel kunnen rekenen op een mooi en langdurig resultaat en niet over een jaar weer terug bij af zijn. Laat uw woning daarom schilderen door een buitenschilder met jarenlange ervaring en een uitgebreide vakkennis. Bent u benieuwd naar de kosten voor het inhuren van een buitenschilder? Voor het schilderen van de totale buitenkant van uw woning is het het makkelijkst om een totaalprijs met uw buitenschilder af te spreken.De buitenschilder kan dit vaak tegen een scherpe prijs voor u doen omdat dit een grote klus is. In onderstaand overzicht krijgt u inzicht in de gemiddelde kosten voor het uitbesteden van uw volledige buitenschilderwerk:

 

Gemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 6000

 

Gemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 3000
Gemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 1500
Gemiddelde totaalprijs buitenschilderwerk inclusief btw: € 1000

Is uw woning slechts gedeeltelijk toe aan nieuw schilderwerk, bijvoorbeeld alleen uw gevel of kozijnen? Dan kunt u rekening houden met de onderstaande gemiddelde prijzen voor een buitenschilder:

Per uur : € 35-€40
Per m2 : € 40-€50

Zoals u ziet in bovenstaand schema berekent een schilder een prijs per uur of een prijs per m2. Voor arbeidsintensieve schilderklussen zoals bijvoorbeeld het schilderen van uw kozijnen hanteert een schilder meestal een tarief per uur. Voor minder arbeidsintensieve klussen als het schilderen van uw gevel of schutting hanteert een schilder meestal een tarief per m2. Dit schilderwerk is relatief snel en makkelijk uit te voeren en daarom rekent men hierbij een tarief per m2.

 

Hoe vind ik een goedkope buitenschilder?

Heeft u enig idee hoeveel buitenschilders in uw buurt werkzaam zijn? Dit kunt u waarschijnlijk niet eens op 2 handen tellen. U kunt hier uw voordeel mee doen door niet gelijk voor de eerste schilder die u tegenkomt te kiezen. Het is beter om een aantal buitenschilders in uw buurt te vergelijken om zo te ontdekken wie u de scherpste prijs biedt. U kunt tot wel 40% besparen op de kosten van uw buitenschilderwerk door vooraf de prijzen te vergelijken. Maak het uzelf gemakkelijk en vraag bij ons snel en simpel offertes aan van tot wel 6 kwalitatieve buitenschilders bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u deze geheel vrijblijvende en gratis offertes al in huis. Vergelijk de prijzen, kies voor de vakman met de beste prijs-kwaliteitverhouding en geniet binnen een mum van tijd van uw voordelige én mooie buitenschilderwerk.

 

Waarom altijd zorgen voor een goed buitenschilderwerk?

U heeft het mis als u denkt dat goed buitenschilderwerk geen groot effect heeft op uw woning. Goed buitenschilderwerk is onmisbaar, omdat het zorgt voor:

  • goede bescherming
  • nette afwerking

 

Goede bescherming

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het Nederlandse klimaat een verscheidenheid aan weersomstandigheden kent. Genieten we de ene dag nog van een tropische dag met 32 graden, binnen een mum van tijd kan het weer omslaan in een onweersbui met veel regen, harde windstoten en misschien zelfs wel hagel. U begrijpt dat de buitenkant van uw woning hierdoor dus ook behoorlijk wat te verduren krijgt. U kunt uw woning een handje helpen door tijdig te zorgen voor nieuw buitenschilderwerk. Door te zorgen voor goed buitenschilderwerk beschermt u de onderdelen van uw woning. Vocht kan minder goed uw woning binnendringen als uw buitenschilderwerk goed onderhouden is. Maar ook zullen bijvoorbeeld uw houten kozijnen een stuk langer meegaan, doordat houtrot minder snel zal optreden als de kozijnen zijn voorzien van een goede verflaag.

 

Nette afwerking

De eerste indruk die mensen krijgen van uw huis is de buitenkant van uw woning. Behalve dat een goede bescherming van de onderdelen van uw woning een goede reden is om uw buitenschilderwerk goed te onderhouden, draagt goed buitenschilderwerk er ook aan bij om een positieve indruk van uw woning achter te laten op uw buren, visite en passanten. Scheuren in uw schilderwerk, afbladderende verf of verkleurde onderdelen zijn dan uit den boze. Een buitenschilder brengt weer een perfecte verflaag aan op uw woning, waardoor uw woning weer zal stralen als nooit tevoren. Gun uw woning deze transformatie en schakel de buitenschilder op tijd in.

 

Buitenschilderwerk: Welke onderdelen?

Bent u benieuwd naar voor welke klussen u een buitenschilder kunt inschakelen? Voor vrijwel ieder onderdeel dat zich aan de buitenkant van de woning bevindt en geschilderd moet worden kunt u een buitenschilder inschakelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het schilderen van de:

 

 

Als u ervoor kiest om voor deze klussen een buitenschilder inschakelt, dan bent u ervan verzekerd dat alles van a tot z goed verloopt. Dit begint al met het geven van professioneel advies en de voorbereiding van het buitenschilderwerk, gevolgd door de schilderklus en niet te vergeten de nazorg. De buitenschilder neemt u al deze zorg graag uit handen!

 

Een buitenschilder: Wanneer schakelt u hem in?

Eens in de 5 jaar is buitenschilderwerk toe aan vervanging. Is het bij uw woning alweer een paar jaar geleden dat u uw buitenschilderwerk voor het laatst heeft bijgewerkt? Controleer dan regelmatig de staat van uw buitenschilderwerk. Van buitenschilderwerk kan de levensduur namelijk per woning verschillen. U weet dat uw buitenschilderwerk vernieuwd moet worden wanneer:

 

  • de verf loslaat of verpoedert
  • het schilderwerk scheurtjes of blaasjes vertoont
  • u houtrot of andere beschadigingen ziet
  • u ziet dat uw buitenschilderwerk verkleurd is

 

Wacht zeker niet te lang met het inschakelen van een schilder indien u beschadigingen heeft geconstateerd aan uw buitenschilderwerk. Niet alleen zijn de onderdelen van uw woning dan extra kwetsbaar, het vergroot de kans ook nog eens aanzienlijk dat de beschadigingen groter worden. U bent dan nog veel verder van huis.

 

Buitenschilderwerk: Wat is de beste periode?

Niet iedere periode is door de verschillende weersomstandigheden even geschikt om in te schilderen. Is het buiten warm? Dan wordt het eindresultaat streperig, doordat de verf te snel droogt. Maar ook kou heeft een negatieve invloed, omdat de verf dan juist lang nodig heeft om goed te drogen. Daarom is de beste periode om uw buitenschilderwerk onder handen te laten nemen tussen april en oktober. In deze maanden zijn de luchtvochtigheid en temperatuur ideaal voor een buitenschilder. De maximale luchtvochtigheid ligt op 75% en de perfecte temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden. Een buitenschilder gaat nooit aan het werk bij een te hoge luchtvochtigheid. Dit omdat uw buitenschilderwerk dan slechter hecht en droogt.

Wilt u uw buitenschilderwerk toch graag in de wintermaanden onder handen laten nemen door een buitenschilder? U kunt dan een winterschilder inschakelen. Deze gebruikt een speciale verfsoort voor buiten die extra snel droogt als de temperatuur laag is. Daarnaast beschikt een winterschilder over afdekkingsmaterialen om het buitenschilderwerk mee af te kunnen schermen en over een verwarmingsinstallatie waarmee hij de verf sneller kan laten drogen. Door deze maatregelen komt het alleen bij extreme weersomstandigheden voor dat een winterschilder de klus toch moet uitstellen. Omdat schilders in de winter minder klussen hebben, geven winterschilders vaak een speciale korting. Deze korting kan zelfs oplopen tot wel 30% op de kosten. U kunt dus een hoop geld besparen door een winterschilder in te schakelen voor uw buitenschilderwerk.

 

Buitenschilderen: Waar moet u op letten?

Goed buitenschilderwerk vereist wel wat kennis. Zonder de juiste kennis is een fout zo gemaakt. Houd u bij goed buitenschilderwerk rekening met de volgende aandachtspunten:

 

  • Kleur: Voor buitenschilderwerk zijn lichte kleuren het meest geschikt, omdat deze het zonlicht reflecteren. Dit in tegenstelling tot donkere kleuren, die juist warmte en zonlicht absorberen. De verflaag kan sneller uitzetten of krimpen, doordat het schilderwerk met donkere kleuren onderhevig is aan meer temperatuurwisselingen.
  • Vermijd plamuren: Plamuren heeft een negatief effect op de duurzaamheid van uw buitenschilderwerk, doordat plamuur nauwelijks elastisch en bovendien vochtgevoelig is. Doe dit dus maar liever niet.
  • Extra verflaag voor liggende onderdelen: Het buitenschilderwerk is op deze punten, bijvoorbeeld bij uw kozijnen, kwetsbaarder door de regenval hierop. Deze kunnen daarom beter voorzien worden van een extra verflaag.

 

Wilt u graag meer handige tips voor uw buitenschilderwerk?Vraag het uw buitenschilder. Hij kan u uitgebreid informatie geven over de do’s en dont’s voor een goed eindresultaat.

 

Uw buitenschilderwerk voordelig uitbesteden

Bij buitenschilderwerk moet u niet willen besparen op de kwaliteit. Dit zou uiterst onverstandig zijn. U wilt tenslotte wel dat een grote klus als het schilderen van de buitenkant van uw woning in 1 keer goed gebeurt en dat u niet over een jaar alweer de eerste gebreken ziet. Daar wordt niemand vrolijk van. Besteed deze tijdrovende klus daarom liever uit aan een professionele buitenschilder. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste schilder, zodat u daarop een hoop tijd kunt besparen: Vraag bij ons geheel vrijblijvend en gratis offertes van tot wel 6 betrouwbare schilders in uw regio aan. U ontvangt dan de offertes van meerdere schildersbedrijven, waarna u in een oogopslag direct ziet welke schilder u de beste prijs-kwaliteitverhouding kan bieden. Bespaar zo tot wel 40% op de kosten van uw buitenschilderwerk. U kunt de offertes geheel vrijblijvend en gratis bij ons opvragen. U zit nergens aan vast en kan probleemloos besluiten om de schilderklus toch niet uit te besteden. Kiest u ervoor om de klus wel uit te besteden, dan profiteert u van hoge kortingen. Dat is snel en makkelijk verdiend!