Jaren 30 Woning Schilderen: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Voor en Na!

Denkt u zich eens in: U hebt zojuist een prachtige jaren 30 woning gekocht, vol historische charme en karakter. Maar nu komt de vraag: hoe kunt u deze woning het beste verven? Moet u het zelf doen of een professional inhuren? Welke kleuren passen het beste bij de stijl? En wat zijn de kosten en tijdsinvestering die ermee gemoeid zijn?

In dit artikel geven we u antwoord op al deze vragen en meer. We delen praktische tips, onthullen de voordelen en nadelen van het schilderen van een jaren 30 woning, en geven u inzicht in de beste verfsoorten en technieken. Dus, bereid u voor om uw jaren 30 woning nieuw leven in te blazen en te laten stralen als nooit tevoren!

Kan ik een jaren 30 woning zelf verven?

Ja, u kunt een jaren 30 woning zelf verven.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Gerelateerde Blog: 👉 2 Onder 1 Kap Woning Schilderen: Kosten, Prijs per m2, Volgorde, en Inspirerende Ideeën voor een Frisse Look!

Wat is de volgorde en het stappenplan voor het schilderen van een jaren 30 woning?

Het stappenplan voor het schilderen van een jaren 30 woning is als volgt:

 • Voorbereiding: Reinig de oppervlakken, verwijder losse verf en repareer eventuele beschadigingen.
 • Schuren: Schuur de oppervlakken om ze glad te maken en de hechting van de verf te verbeteren.
 • Grondverf: Breng een laag grondverf aan op de voorbereide oppervlakken.
 • Afwerking: Breng één of meerdere lagen verf aan op de grondverflagen.

Wat zijn enkele tips voor het verven van een jaren 30 woning?

Enkele tips voor het verven van een jaren 30 woning zijn:

 • Zorg voor een goede voorbereiding, inclusief het reinigen en schuren van de oppervlakken.
 • Gebruik hoogwaardige verf en materialen voor een duurzaam resultaat.
 • Werk bij voorkeur in droge en milde weersomstandigheden.
 • Bescherm de omringende gebieden en bedek wat niet geschilderd moet worden.
 • Werk in de juiste volgorde, beginnend met de hoogste delen en eindigend met de lagere delen.

Wat moet ik doen voordat ik een jaren 30 woning verf?

Voordat u een jaren 30 woning gaat verven, moet u de oppervlakken reinigen, losse verf verwijderen en eventuele beschadigingen repareren. Daarna is het belangrijk om de oppervlakken goed te schuren en een laag grondverf aan te brengen.

Is het de moeite waard om een jaren 30 woning zelf te verven?

Ja, het kan de moeite waard zijn om een jaren 30 woning zelf te verven, vooral als u ervaring heeft met schilderen en de nodige tijd en energie kunt investeren. Het zelf verven kan kosten besparen ten opzichte van het inhuren van een professionele schilder.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat zijn de voordelen van het schilderen van een jaren 30 woning?

Enkele voordelen van het schilderen van een jaren 30 woning zijn:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇
 • Het verbetert de esthetiek en uitstraling van de woning.
 • Het beschermt de onderliggende oppervlakken tegen weersinvloeden en slijtage.
 • Het kan de waarde van de woning verhogen.
 • U kunt de kleuren en afwerking kiezen die passen bij uw persoonlijke smaak.

Wat is het nadeel van het schilderen van een jaren 30 woning?

Het nadeel van het schilderen van een jaren 30 woning is dat het een arbeidsintensieve taak kan zijn, vooral als de woning grote oppervlakken, gedetailleerde ornamenten of complexe architectonische kenmerken heeft. Het vereist tijd, moeite en nauwkeurigheid om alle oppervlakken goed voor te bereiden, te schuren, te primen en te schilderen.

Daarnaast kan het werken op hoogte of met lastig bereikbare delen extra uitdagingen met zich meebrengen. Het is belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen en indien nodig professioneel advies of hulp in te schakelen.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van een jaren 30 woning?

Voor het verven van een jaren 30 woning kunt u het beste kiezen voor hoogwaardige verf op waterbasis of oplosmiddelbasis, afhankelijk van het type oppervlak. Het is aan te raden om verf te gebruiken die geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Wat is de beste verf om een jaren 30 woning te verven?

Er zijn verschillende merken en soorten verf die geschikt zijn voor het verven van een jaren 30 woning. Enkele bekende merken die kwalitatief goede verf leveren, zijn bijvoorbeeld Sikkens, Sigma, Histor en Flexa. Het beste type verf hangt af van het oppervlak en de gewenste afwerking. Het is raadzaam om advies te vragen bij een verfspeciaalzaak.

Wat is beter, een jaren 30 woning verven of spuiten?

Zowel het verven als het spuiten van een jaren 30 woning heeft zijn voordelen, maar het hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de specifieke situatie. Het spuiten van verf kan zorgen voor een snellere en gelijkmatigere dekking, vooral bij grote oppervlakken. Het handmatig verven kan meer controle en precisie bieden, vooral bij gedetailleerde elementen. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een professionele schilder om de beste optie voor uw woning te bepalen.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van een jaren 30 woning?

De kosten voor het schilderen van een jaren 30 woning kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de woning, de staat van de ondergrond, de benodigde voorbereiding en de gewenste afwerking. Over het algemeen kunt u rekening houden met een prijs van ongeveer €1.500 tot €5.000 voor het schilderen van een jaren 30 woning. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele schilders om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Hoeveel vraagt een schilder om een jaren 30 woning te schilderen?

De kosten die een schilder vraagt voor het schilderen van een jaren 30 woning kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de staat van de ondergrond, het aantal benodigde verflagen en de gewenste afwerking. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende schilders en hun prijzen te vergelijken om een idee te krijgen van de kosten.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Hoe vaak moet ik een jaren 30 woning schilderen?

Een jaren 30 woning moet doorgaans elke 5 tot 10 jaar opnieuw worden geschilderd. De frequentie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de eerdere verflagen, de blootstelling aan weerselementen en de algemene staat van de verf. Regelmatig onderhoud en inspectie van de verflagen kunnen u helpen bepalen wanneer een nieuwe schilderbeurt nodig is.

Hoe lang duurt het schilderen van een jaren 30 woning?

De duur van het schilderen van een jaren 30 woning hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning, de staat van de ondergrond, de complexiteit van het ontwerp en het aantal benodigde verflagen. Over het algemeen kan het schilderen van een jaren 30 woning enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen. Het is raadzaam om een professionele schilder te raadplegen voor een meer nauwkeurige tijdsinschatting op basis van uw specifieke situatie.

Hoeveel verflagen heeft een jaren 30 woning nodig?

Het aantal benodigde verflagen voor een jaren 30 woning kan variëren, afhankelijk van de staat van de ondergrond, de kleurdekking en de gewenste afwerking. Over het algemeen wordt voor de meeste oppervlakken twee lagen verf aanbevolen: een grondlaag (primer) en een afwerkingslaag. Bij bepaalde oppervlakken of kleurwijzigingen kan een extra laag nodig zijn voor een optimaal resultaat. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de verffabrikant te volgen.

Wat zijn enkele kleurideeën om een jaren 30 woning te schilderen?

Voor het schilderen van een jaren 30 woning kunt u verschillende kleurideeën overwegen, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de architectonische kenmerken van de woning. Enkele populaire kleuren die passen bij de jaren 30 stijl zijn:

 • Neutrale tinten zoals crème, beige, grijs of taupe.
 • Historische kleuren zoals donkergroen, diepblauw of bordeauxrood.
 • Contrasterende kleuren voor accenten zoals wit, crème of lichtgrijs.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele regels of beperkingen van lokale verenigingen of gemeenten bij het kiezen van de kleuren.

Kan ik een jaren 30 woning in de zomer schilderen?

Ja, u kunt een jaren 30 woning in de zomer schilderen. De zomermaanden bieden over het algemeen goede omstandigheden voor het schilderen, zoals warmere temperaturen en lagere luchtvochtigheid. Zorg er wel voor dat u niet schildert tijdens extreem hete dagen of in direct zonlicht, omdat dit de droging van de verf kan beïnvloeden. Kies bij voorkeur een bewolkte dag of werk in de vroege ochtend of late namiddag wanneer de temperaturen wat milder zijn.

Kan ik een jaren 30 woning in de winter schilderen?

Het schilderen van een jaren 30 woning in de winter kan uitdagender zijn vanwege de koude temperaturen en hogere luchtvochtigheid. Lage temperaturen kunnen de droging en hechting van de verf negatief beïnvloeden.

Wanneer is de beste tijd om een jaren 30 woning te schilderen?

Over het algemeen zijn de lente, zomer en vroege herfst de beste tijden om een jaren 30 woning te schilderen. Dit komt omdat deze seizoenen over het algemeen mildere temperaturen en lagere luchtvochtigheid hebben, wat gunstige omstandigheden biedt voor het schilderwerk.

Vermijd het schilderen tijdens zeer hete, koude of vochtige periodes, aangezien dit de kwaliteit en duurzaamheid van de verf kan beïnvloeden.

Het is belangrijk op te merken dat deze informatie algemeen is en kan variëren afhankelijk van uw specifieke locatie en klimaat. Raadpleeg altijd een professionele schilder of volg de instructies van de verffabrikant voor de beste timing en omstandigheden voor het schilderen van uw jaren 30 woning.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Conclusie

Met de antwoorden op uw vragen over het verven van een jaren 30 woning in uw achterzak, bent u nu klaar om aan de slag te gaan. Of u nu kiest voor zelf schilderen of het inhuren van een professional, u heeft voldoende kennis en tips in huis om een weloverwogen beslissing te nemen.

Laat de authentieke details van uw woning weer tot leven komen met de juiste verf en kleuren. Verbeeld u de prachtige gevel die weer straalt in de zomerzon, terwijl het interieur een sfeer van warmte en karakter uitstraalt. Met wat tijd, geduld en de juiste aanpak, zult u zeker trots zijn op het resultaat. Dus haal die kwast tevoorschijn en geef uw jaren 30 woning de make-over die het verdient!

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ