Wat is het Uurtarief van een Schilder? Voor Professioneel Schilderwerk / Schildersbedrijf. Gemiddelde Uurprijs

Wil je weten wat het gemiddelde uurtarief van een schilder is? Dan vind je in deze tekst alle info die je nodig hebt.

Precieze kosten zullen altijd afhangen van het schildersbedrijf zelf, maar de gemiddelde kosten kunnen je alsnog laten zien wat je kunt verwachten van een schilder.

Er zijn meerdere factoren van invloed op het uiteindelijke uurtarief van een schilder. Hierbij kun je denken aan ervaring en leeftijd, maar natuurlijk ook aan de soorten werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Wat zijn de kosten van een schilder?

Er zijn diverse soorten schilders die je kunt inhuren.

Bij het inhuren van een schilder wordt vaak gekozen voor iemand die binnen voor je aan de slag gaat, maar je kunt natuurlijk ook een schilder voor buiten inhuren of een gespecialiseerde schilder die ook in de winter voor je aan de slag gaat.

Laten we kijken naar een schilder die binnen voor je aan de slag gaat.

Voor een dergelijke schilder moet je rekenen op een uurtarief van en 30 tot 40 euro. Dit komt neer op een gemiddelde prijs per vierkante meter van 25 tot 30 euro.

Let op dat deze prijzen kunnen afwijken. Als er bijvoorbeeld zeer gedetailleerd geschilderd moet worden, zal dit logischerwijs meer tijd kosten.

Gerelateerde Blog:

👉 Beste Keuze Schilder & Schildersbedrijf in Zeist – Tarieven per Vierkante Meter / Uur & Overzicht van Kosten voor Professioneel Schilderwerk!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

👉 Top Schilders in Utrecht: Tarieven, Prijzen per m2 en Uur – Alles Wat Je Moet Weten

👉 Schilderwerken in Hardenberg – Ontdek de Prijzen per m2 en Uurtarieven voor Lokale Schilders

👉 Hoorn’s Schilders Experts – Gemiddelde Prijzen per m2/uur & Kosten voor Schilderwerken voor Je Ideale Huis!

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

De vuistregel is: voor het schilderen van grote oppervlakken wordt er per vierkante meter kosten gerekend, bij klusjes die veel tijd in beslag nemen zal er een uurtarief gelden.

Gerelateerde Blog: Is het inschakelen van een Poolse schilder een goed idee? Kosten & Prijs en Nadelen & Voordelen!

Schilderen van oppervlakken binnen je woning

Binnen je woning zijn er een hoop verschillende ondergronden die van een nieuwe lik verf voorzien kunnen worden. De prijzen onderling kunnen hierdoor behoorlijk verschillen.

Het goedkoopst is het verven van de kozijnen. Gemiddeld genomen kost dit je tussen de 80 en 160 euro. Hierbij nemen we werkzaamheden zoals schuren en twee keer de ondergrond schilderen mee.

Doen we dit ook bij het schilderen van de trap, dan komen we uit op een prijs tussen de 200 en 750 euro.

Een woonkamer voorzien van een nieuwe lik verf kost gemiddeld tussen de 700 en 1.500 euro. Hierbij worden ook de deuren en kozijnen meegerekend.

Gerelateerde Blog: 👉 Leer hoe je Deuren Verft als een Pro: Kosten, Prijs per m2 en Advies over Verfselectie, Kleurencombinaties en Volgorde van Werken, met Praktische Tips voor een Prachtige Deurtransformatie!

Het sauzen van een muur kost je gemiddeld tussen de 7 en 12 euro per vierkante meter. Je kunt kiezen tussen handmatig verven of spuitwerk, waarbij spuitwerk je gemiddeld een lagere prijs per vierkante meter oplevert.

Daarnaast is het nog een optie om je deuren te voorzien van een nieuwe lik verf. De prijs is hierbij vooral afhankelijk van de hoeveelheid deuren die geschilderd moeten worden. De gemiddelde prijs hiervoor loopt dan ook sterk uiteen, van minimaal 125 euro tot maximaal bijna 2.000 euro.


Welke factoren zijn van invloed op het uurtarief van een schilder?

Gemiddeld moet je rekenen op kosten van 25 euro per uur als je gaat incalculeren wat het uurtarief van een schilder kan zijn. Er zijn aanbieders die lager uitkomen, er zijn bedrijven die hoger uitkomen. Diverse factoren kunnen van invloed zijn op de kosten.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Hierboven benoemden we bijvoorbeeld al dat er verschillen zijn tussen een buitenschilder en een binnenschilder. Ook de gekozen materialen en hoe lang de klus duurt zijn factoren die een invloed hebben op het uurtarief.

Tevens zal de kwaliteit van zowel de verf als de benodigdheden een factor zijn. Hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder de prijs.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Je hebt hierboven kunnen lezen dat het type oppervlak een groot verschil maakt. Ook de aanpak van de schilder kan een impact hebben op de kosten.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Hierboven benoemden we al dat spuitwerk je minder per vierkante meter kost dan sauzen. Omdat spuitwerk ook sneller uitgevoerd kan worden, levert dit je een lager uurtarief van een schilder op.

Gerelateerde Blog: ZZP Schilder: Kosten & Prijs per uur en m2! Voor- en nadelen van inhuren.

Wij raden altijd aan om de prijs af te wegen tegen de kwaliteit van de materialen en het geleverde werk.

Je kunt beter kiezen voor een schilder met een goede prijs – kwaliteit verhouding dan voor een schilder die je de laagste prijs kan bieden.

Door vooraf goede en duidelijke afspraken te maken, voorkom je een hoop problemen.

Bovendien kun je op deze wijze aangeven waar je op wilt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld de voorbereiding op het schilderen van de professional overnemen.

Hierbij kun je denken aan het reinigen en ontvetten van een muur, maar ook het repareren van kleine beschadigingen.

Mochten er meerdere oppervlakken binnen je woning zijn die voorzien moeten worden van een nieuwe lik verf, dan kun je dit het beste in één keer laten uitvoeren.

Hoe groter de klus, hoe meer korting je dit zal opleveren.

Vele schildersbedrijven rekenen voorrijkosten. Hoe dichter in de buurt het bedrijf is, hoe lager deze kosten zullen zijn.

Ook de plek waar geschilderd moet worden heeft invloed. Je kunt alvast steigers en trappen laten plaatsen zodat de vakman hier goed bij kan.

Check daarnaast of er een btw tarief van 9% gehanteerd wordt.


Wat is het uurtarief per type schilder?

Er zijn binnenschilders en buitenschilders. Er kunnen diverse redenen zijn waarom er binnen geschilderd moet worden door een professional. Schilderwerk wordt ouder en zal na  verloop van tijd aan slijtage onderhevig zijn.

Van beschadigingen aan de verflaag tot aan verkleuringen, ze kunnen allen reden genoeg zijn om een oppervlak van een nieuwe laag verf te voorzien.

Je wilt dat dit goed gedaan wordt, zodat je interieur er op en top uitziet.

Factoren zoals de ervaring van een schilder hebben een grote impact op de gemiddelde kosten. In onderling overleg zal er gekozen worden voor een uurtarief van de schilder of een prijs per vierkante meter.

Het uurtarief van een schilder voor binnen zal tussen de 30 en 40 euro uitkomen, wat gelijk is aan een prijs per vierkante meter van ongeveer 30 euro. Je kunt op de kosten besparen door te kiezen voor spuitwerk, maar de praktijk leert ons dat het handmatig verven van oppervlakken het mooiste resultaat oplevert.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Het uurtarief van een buitenschilder

Werkzaamheden buiten uitvoeren vereist een andere aanpak en vaardigheden dan binnen schilderen.

Een buitenschilder moet bijvoorbeeld rekening houden met weersomstandigheden en moet daarom kiezen voor de juiste verf en technieken om het werk goed te kunnen uitvoeren.

De prijzen voor een buitenschilderij klus hangen af van verschillende factoren zoals het type woning, de oppervlakte die geschilderd moet worden, de kwaliteit van de verf en de moeilijkheidsgraad van de klus.

Gemiddeld ligt het uurtarief van een buitenschilder tussen de 30 en 50 euro per uur, wat gelijk is aan 30 tot 45 euro per vierkante meter.

Het is belangrijk om een goede buitenschilder in te huren om schade aan je woning te voorkomen en om de levensduur van de onderdelen zoals kozijnen, deuren, boeidelen en dakkapellen te verlengen.

De kosten van het schilderen van een woning zijn afhankelijk van het type woning en de oppervlakte. Het laten schilderen van een appartement kost gemiddeld tussen de 750 en 1.250 euro, terwijl het schilderen van een tussenwoning tussen de 1.250 en 1.750 euro kan kosten.

Hoekwoningen en twee-onder-één-kap woningen schilderen kost gemiddeld tussen de 2.500 en 3.500 euro. Voor een vrijstaande woning kun je rekenen op kosten tussen de 5.000 en 7.000 euro.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ