Binnen Schilderwerk: Gemiddelde Kosten & Prijs per m2, Beste Verf, Tips en Ideeën. Volgorde Schilderen & Stappenplan!

Zonder een mooi schilderwerk is uw interieur niet af. Is uw binnenschilderwerk een aantal jaar geleden voor het laatst gedaan? Dan is het de hoogste tijd om een binnenschilder in te schakelen.

Lees hieronder nuttige informatie over de schilderklus en de kosten en enkele bespaartips.

U doet over het algemeen geen aankopen zonder dat u vooraf de prijs weet. Of het nou gaat om de aankoop van een nieuwe auto, tv of een spijkerbroek, u weet vooraf exact wat deze aankoop u gaat kosten.

Dit geldt ook wanneer u een binnenschilder wenst in te schakelen. U wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen achteraf komen te staan.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Maak om dit te voorkomen van tevoren duidelijke prijsafspraken met uw schilder. Om een voordelige prijsafspraak te kunnen maken is het handig als u al op de hoogte bent van de gemiddelde prijzen.

Gerelateerde Blog: 👉 Topkwaliteit Schilderwerk: Beste Schilder en Schildersbedrijf in Tilburg – Gemiddelde Prijzen per m2 / uur & Kosten voor Schilderwerken

In onderstaand schema krijgt u inzicht in de gemiddelde kosten:

Binnenschilder: Prijs

Per uur: € 40 – € 50
Per m²: € 35 – € 40
Sauswerk per uur: € 10 – € 15
Spuitwerk per m²: € 10 – € 16

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Een binnenschilder rekent een tarief per uur of per m². Voor een klus waarvoor meer nauwkeurigheid is vereist rekent de schilder vaak een uurtarief.

Denk dan bijvoorbeeld aan het schilderen van uw kozijnen of trap. De schilder hanteert voor grote en relatief snel te schilderen oppervlakken meestal een tarief per m².

Gerelateerde Blog:

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

👉 Breng Kleur in je Leven: Kozijnen Verven – Kosten en Prijs per m2, Handige Stappen en Inspirerende Ideeën voor een Eigentijdse Look!

👉 Expert Tips voor Kozijnen Laten Schilderen: Kosten, Prijs per m2, Aanbevolen Verfsoorten en Ideeën voor Kleurcombinaties, met Praktische Schildertips!

👉 Praktisch Advies voor Trap Schilderen: Kleur Inspiratie voor Open, Houten en Twee Kleurige Trappen, met Kosten en Prijs per m2!

👉 Trap Schilderen Tips & Kleur Idee voor Open, Houten en 2 Kleuren: Kosten / Prijs en Welke Verf te Gebruiken!

Wilt u uw plafond of muren onder handen laten nemen door een schilder? Deze klus kan voor u geklaard worden tegen voordelige tarieven, omdat dit voor een professioneel schilder een snelle en relatief makkelijke klus is.

Gerelateerde Blog:

👉 Vergelijkbare Tarieven per m2 voor het Schilderen van een Plafond: Kosten met Zzp-Schilder, Poolse Schilder en Professioneel Schildersbedrijf

👉 Bespaar Geld op Muren Sauzen: Kosten, Prijs per m2 en Top Stappenplan

👉 Kosten voor het Witten van een Plafond: Prijs per m2 voor Spuiten & Sauzen – Leer de Volgorde van Schilderen en Ontvang een Praktisch Stappenplan voor een Professionele Afwerking!

👉 Plafondverfproblemen? Leer de Oorzaken en Vind de Juiste Oplossingen

Bijvoorbeeld: U wilt uw plafond en 4 muren met een totaal oppervlak van 90m² laten spuiten voor een prachtig, glad eindresultaat. U kunt dan rekenen op een prijs die ligt tussen de € 540€ 900.

Binnenschilderwerk: waarom?

Herkent u de volgende signalen bij uw binnenschilderwerk: Loslatende verf, verkleuring, blaasjes of scheurtjes in de verf? Dan is het tijd om uw binnenschilderwerk te vernieuwen.

Doe dit tijdig. Behalve dat deze beschadigingen uw binnenschilderwerk er niet mooier op maken, heeft dit ook een negatieve invloed op de kwaliteit van uw woning. Binnenschilderwerk heeft 2 belangrijke functies:

 • Bescherming
 • Uitstraling

Bescherming

Goed schilderwerk beschermt uw woning. Een goede schilderlaag biedt:

 • Bescherming tegen vocht: het vocht in huis kan zo niet in de ondergronden intrekken
 • Bescherming tegen schimmels: binnenschilderwerk is erg belangrijk in het tegengaan van schimmelvorming, met name in vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer en kelder.
 • Bescherming tegen slijtage: Schilderwerk zorgt ervoor dat het materiaal langer meegaat, met name op veel belaste ondergronden, zoals uw trap.

Gerelateerde Blogs:

👉 Kelder Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

👉 Vestibule Verven: Kosten & Prijs per m2, Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste Verf, Tips en Ideeën. Voor en Na!

Uitstraling

Zoals gezegd biedt goed binnenschilderwerk je woning de nodige bescherming. Goed schilderwerk geeft je woning daarnaast een mooie uitstraling.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

Honderden euro’s heeft u besteed aan een mooie vloer, die prachtige eethoek of die strakke badkamer. Maar als uw binnenschilderwerk niet op orde is, dan heeft uw interieur niet die mooie uitstraling die u wilt bereiken.

Misschien dat zaken als vochtplekken op de muren, loslatende verf op uw houten kozijnen of een verkleurd plafond u niet meer direct opvallen, het is wel het eerste waar het oog van uw visite op valt.

Maak uw interieur daarom af en voorzie uw woning van een nieuwe verflaag. Uw woning zal weer stralen door een nette verflaag. Zin in een grote verandering in uw interieur?

Kies dan voor een nieuwe kleur verf om uw woning een compleet nieuwe uitstraling te geven.

Werkzaamheden binnenschilder

Zoals gezegd vervult goed schilderwerk belangrijke functies binnen uw woning. Het is verstandig om een vakman met de juiste kennis en ervaring in te schakelen om uw schilderwerk te vernieuwen.

Deze doet meer dan verven alleen. Een schilder neemt gedurende de gehele schilderklus alle zorgen uit handen om u de beste service te kunnen bieden. Zo wil een binnenschilder de volgende taken graag voor u op zich nemen:

 • Professioneel advies: Een schilder kan u door zijn ervaring en juiste kennis uitstekend adviseren. Een schilder bekijkt uw situatie en kan u bijvoorbeeld kleuradvies, informatie over beschadigde oppervlakken of de beste verfsoorten geven.
  Hij helpt u graag.
 • Binnenschilderwerk: Een schilder voorziet uw woning uiteraard van het beste schilderwerk. Maar ook de voorbereiding van de ondergrond tot het opruimen van de rommel na afloop neemt de schilder graag op zich.

  De klus is voor de schilder niet klaar tot u compleet tevreden bent.
 • Behangen: Wilt u uw muren liever laten behangen of twijfelt u daar nog over? Vraag uw binnenschilder om advies en deze zal, als u dat wenst, uw woning voorzien van het mooiste behang.
 • Beschadigingen herstellen: Een binnenschilder herstelt beschadigingen zoals houtrot in uw kozijnen voor u.
 • Onderhoud:  Vergeet u vaak het onderhoud van uw schilderwerk? Of heeft u er geen zin in en/of tijd voor? Een binnenschilder neemt u het onderhoud graag uit handen.

  Nog een goede tip: leg alle afspraken vast in een onderhoudscontract. U bent dan verzekerd van periodiek onderhoud van uw schilderwerk. Zo wordt dit nooit meer vergeten.

Gerelateerde Blog: 👉 Bespaar Geld op Behang Verven: Kosten, Prijs per m2 en Slimme Schilder Tips

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt ) ᐅ Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd! 👇

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio & bereken uw prijs binnen 2 minuten!

Verfsoorten voor binnenschilderwerk

Acrylverf is een verf op waterbasis en een veel gebruikte verfsoort door binnenschilders. Het is al jarenlang verplicht voor binnenschilders om te werken met een watergedragen verf.

Deze verf is minder schadelijk voor het milieu en uw gezondheid. Maar er zitten meer voordelen aan het gebruik van acrylverf. Deze verfsoort is namelijk:

 • Sneldrogend
 • Geurarm
 • Kleurvast (vergeelt niet)

Er zijn nog talloze speciale binnenschilder verfsoorten, waaronder:

 • Vloerverf: Deze verf is kras- en slijtvast en kan tegen een stootje en is daarom aan te raden voor ondergronden waar veel op gelopen wordt, zoals de trap en de vloer.
 • Renovatieverf: Gebruik renovatieverf om lelijke vlekken (bijvoorbeeld door roetdoorslag, nicotineaanslag of vochtplekken) op uw plafond of muren te verbergen voordat u het oppervlak afgewerkt met bijvoorbeeld latexverf.
 • Decoratieve verf: Zoekt u een echte blikvanger in uw huis? Schilder dan de muur eens met een krijtverf of magneetverf. Magneetverf maakt het mogelijk om uw favoriete foto’s en bijvoorbeeld recepten met magneten op de muur te “plakken”.

  Krijtverf is erg leuk in de kinderkamer, de kinderen kunnen daar hun creativiteit op loslaten. Of in de keuken, daar kunt u de krijtverf gebruiken om handige boodschappenlijstjes op te maken.

Gerelateerde Blog: 👉 Transformeer de Kinderkamer met Verven: Kosten en Prijs per m2, Stapsgewijs Schilderen en Creatieve Verfideeën!

Benieuwd geworden naar het ruime aanbod in verf? U kunt dan ons artikel vol informatie over de verfsoorten voor binnenschilderwerk lezen of vraag om persoonlijk advies aan uw binnenschilder.

Schilderen: Zelf doen of uitbesteden?

Al lijkt het nog zo makkelijk, er komt toch meer kijken bij het binnen schilderen dan u waarschijnlijk denkt. Goed schilderwerk kost veel tijd en moeite, zeker voor een doe-het-zelver.

Zoeken naar informatie over de juiste benodigde materialen en geschikte verfsoorten, urenlang met een verfroller of verfkwast in de handen moeten staan, met als u een beetje pech heeft nog een flinke spierpijn op de koop toe.

Waarschijnlijk kunt u leukere dingen bedenken om uw vrije tijd aan te besteden, zoals gezinsuitjes, lekker ontspannen in de tuin of een welverdiende vakantie naar het buitenland. Huur dan een binnenschilder in om de schilderklus voor u uit te voeren.

Een binnenschilder heeft jarenlange ervaring en voldoende vakkennis om de schilderklus in een mum van tijd voor u te kunnen klaren. U kunt de komende jaren zo weer volop genieten van een stralend interieur.

De hoogste kwaliteit voor de beste prijs

Bent u op zoek naar een geschikte vakman voor uw schilderwerk die u de beste service en kwaliteit levert? Verspil uw geld dan niet en zoek naar een kwaliteitsschilder met de beste prijzen.

U hoeft namelijk helemaal niet altijd de hoofdprijs te betalen voor de beste kwaliteit. Er is waarschijnlijk een groot aanbod aan binnen schilders bij u in de regio die de klus allemaal graag van u aannemen.

Als u klakkeloos de eerste schilder die u tegenkomt inschakelt is er een grote kans dat u onnodig teveel geld betaalt. Veel beter is het als u eerst de prijzen van meerdere schilders in uw regio vergelijkt.

Zo ziet u al snel welke schilder de klus tegen de scherpste prijs kan uitvoeren. Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6  schilders in uw regio. Dit kost u slechts 2 minuten van uw tijd!

U heeft de offertes dan binnen 2 werkdagen in huis en ziet meteen welke schilder het voordeligst is. Door deze eenvoudige en snelle vergelijking bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs voor uw binnenschilderwerk.

En wilt u de klus toch liever niet uitbesteden? Geen probleem, de offertes worden u namelijk geheel gratis en vrijblijvend aangeboden.


Kan ik binnen zelf verven?

Ja, het is mogelijk om binnen zelf te verven.

Wat is de volgorde en het stappenplan voor schilderen binnen?

De volgorde en stappenplan voor schilderen binnen zijn:

 • Verwijder meubels en andere objecten uit de ruimte of bedek deze met afdekfolie
 • Reinig de oppervlakken die moeten worden geverfd en repareer eventuele scheuren of gaten in de muur
 • Breng indien nodig een primer aan op de muur
 • Breng de verf aan in twee of meer lagen, afhankelijk van de gewenste dekking
 • Laat de verf volledig drogen en breng indien nodig een tweede laag aan
 • Verwijder afdekfolie en plaats meubels en andere objecten terug in de ruimte

Wat zijn enkele tips voor het verven van binnen?

Enkele tips voor het verven van binnen zijn:

 • Bereid de oppervlakken voor door deze goed schoon te maken en eventuele reparaties uit te voeren
 • Gebruik hoogwaardige verf en gereedschappen voor een beter resultaat
 • Gebruik een verfroller voor grote oppervlakken en een kwast voor de randen en moeilijk bereikbare plekken
 • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het verven
 • Laat de verf goed drogen tussen de lagen door

Wat moet ik doen voordat ik binnen verf?

Voordat u binnen gaat verven, moet u de oppervlakken die moeten worden geverfd goed reinigen en eventuele scheuren of gaten in de muur repareren. Als de oppervlakken erg vies zijn, moet u deze mogelijk eerst ontvetten voordat u gaat verven.

Is het de moeite waard om binnen zelf te verven?

Ja, het is vaak de moeite waard om binnen zelf te verven, omdat het kostenbesparend kan zijn en u meer controle heeft over het uiteindelijke resultaat.

✅ TIP ( Snel een prijsindicatie? )
Gratis Schilder Offertes – 4 Gratis Offertes in 2 Minuten

Wat zijn de voordelen van schilderen binnen?

Enkele voordelen van schilderen binnen zijn:

 • Het geeft een frisse uitstraling aan de ruimte
 • Het kan helpen om de waarde van het huis te verhogen
 • Het kan helpen om beschadigingen en vlekken te verbergen
 • U kunt zelf de kleuren en afwerking kiezen die u mooi vindt

Gerelateerde Blog: Muurtegels Verven: Volgorde Schilderen & Stappenplan! Beste verf, tips en Ideeën. Kosten & Prijs per m2, Voor en Na

Wat is het nadeel van schilderen binnen?

Een nadeel van schilderen binnen kan zijn dat het arbeidsintensief kan zijn en dat het veel tijd en energie kan kosten om de klus te klaren.

Welke verf moet ik gebruiken voor het verven van binnen?

Voor het verven van binnen kunt u het beste gebruik maken van verf die specifiek bedoeld is voor binnengebruik, zoals acrylverf of latexverf. Deze soorten verf zijn geurarm, sneldrogend en gemakkelijk schoon te maken met water.

Wat is de beste verf om binnen te verven?

Er zijn verschillende merken en soorten verf beschikbaar voor het verven van binnen. De beste verf hangt af van uw persoonlijke voorkeur en budget. Enkele populaire merken van hoogwaardige binnenverf zijn Flexa, Histor en Sikkens.

Wat is beter binnen verven of spuiten?

Binnen verven met een verfroller is doorgaans sneller en gemakkelijker dan spuiten, vooral voor kleine ruimtes. Het spuiten van verf kan echter nuttig zijn bij grote ruimtes of oppervlakken met veel details of oneffenheden.

Wat zijn de kosten en prijs voor het schilderen van binnen?

De kosten en prijzen voor het schilderen van binnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer, het type verf dat wordt gebruikt, de staat van de muren en of er speciale technieken worden gebruikt. Over het algemeen kunnen de kosten variëren tussen 500 euro en 3000 euro.

Hoeveel vraagt een schilder om binnen te schilderen?

De kosten die een schilder vraagt voor het schilderen van binnen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer, het type verf dat wordt gebruikt, de staat van de muren en of er speciale technieken worden gebruikt. Over het algemeen kunnen de kosten variëren tussen 25 euro en 50 euro per uur.

✅ TIP ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk 4 Schilders in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hoe vaak moet ik binnen schilderen?

De frequentie van het schilderen van binnen hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van de muren en de kwaliteit van de verf. Over het algemeen wordt aangeraden om de binnenmuren elke vijf tot tien jaar opnieuw te schilderen.

Hoe lang duurt schilderen binnen?

De tijd die nodig is om binnen te schilderen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kamer, het aantal lagen verf dat moet worden aangebracht en de droogtijd van de verf. Over het algemeen kan het schilderen van binnen enkele dagen tot enkele weken duren.

Hoeveel verflagen heeft binnen nodig?

Het aantal verflagen dat binnen nodig is, hangt af van de staat van de muren en het type verf dat wordt gebruikt. Over het algemeen worden twee lagen verf aanbevolen voor een goede dekking en duurzaamheid.

Wat zijn enkele kleurideeën om binnen te schilderen?

Enkele kleurideeën om binnen te schilderen zijn:

 • Neutrale kleuren zoals wit, beige of grijs voor een tijdloze uitstraling
 • Zachte pasteltinten zoals lichtblauw of roze
 • Bold en dramatische kleuren zoals donkerblauw of dieprood voor een statement muur
 • Accentkleuren zoals geel of groen voor een speelse touch
 • Aardetinten zoals bruin of groen voor een rustieke uitstraling

Kan ik binnen in de zomer schilderen?

Ja, het is mogelijk om binnen in de zomer te schilderen. Echter, zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog is en er voldoende ventilatie is om de verflucht af te voeren.

Kan ik binnen in de winter schilderen?

Ja, het is mogelijk om binnen in de winter te schilderen. Echter, zorg ervoor dat de temperatuur niet te laag is en er voldoende ventilatie is om de verflucht af te voeren.

Wanneer is de beste tijd om binnen te schilderen?

De beste tijd om binnen te schilderen is wanneer de temperatuur stabiel is en er voldoende ventilatie is om de verflucht af te voeren. Dit kan zowel in de zomer als in de winter zijn, maar vermijd extreem hete of koude temperaturen.

BESPAAR TIJD EN GELD: ONTVANG NU TOT 4 OFFERTES VAN SCHILDERS BIJ U IN DE BUURT!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij schilders uit uw regio en bespaar tot 40% binnen twee minuten.
Scroll to Top
Snel een prijsindicatie? Bespaar tot wel 40%
Bereken uw prijs
Snel een prijsindicatie?
Bereken uw prijs ᐅ