Binnenschilderwerk

Zonder een mooi schilderwerk is uw interieur niet af. Is uw binnenschilderwerk een aantal jaar geleden voor het laatst gedaan? Dan is het de hoogste tijd om een binnenschilder in te schakelen. Lees hieronder nuttige informatie over de schilderklus en de kosten en enkele bespaartips.

 

Binnenschilderwerk: de kosten

U doet over het algemeen geen aankopen zonder dat u vooraf de prijs weet. Of het nou gaat om de aankoop van een nieuwe auto, tv of een spijkerbroek, u weet vooraf exact wat deze aankoop u gaat kosten. Dit geldt ook wanneer u een binnenschilder wenst in te schakelen. U wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen achteraf komen te staan. Maak om dit te voorkomen van tevoren duidelijke prijsafspraken met uw schilder. Om een voordelige prijsafspraak te kunnen maken is het handig als u al op de hoogte bent van de gemiddelde prijzen. In onderstaand schema krijgt u inzicht in de gemiddelde kosten:

Per uur: € 35 – € 40
Per m²: € 30 – € 43
Sauswerk per m²: € 10 – € 15
Spuitwerk per m² : € 6 – € 10

 

Een binnenschilder rekent een tarief per uur of per m². Voor een klus waarvoor meer nauwkeurigheid is vereist rekent de schilder vaak een uurtarief. Denk dan bijvoorbeeld aan het schilderen van uw kozijnen of trap. De schilder hanteert voor grote en relatief snel te schilderen oppervlakken meestal een tarief per m².

Wilt u uw plafond of muren onder handen laten nemen door een schilder? Deze klus kan voor u geklaard worden tegen voordelige tarieven, omdat dit voor een professioneel schilder een snelle en relatief makkelijke klus is. Bijvoorbeeld: U wilt uw plafond en 4 muren met een totaal oppervlak van 90m² laten spuiten voor een prachtig, glad eindresultaat. U kunt dan rekenen op een prijs die ligt tussen de € 540 – € 900.

 

Binnenschilderwerk: waarom?

Herkent u de volgende signalen bij uw binnenschilderwerk: Loslatende verf, verkleuring, blaasjes of scheurtjes in de verf? Dan is het tijd om uw binnenschilderwerk te vernieuwen. Doe dit tijdig. Behalve dat deze beschadigingen uw binnenschilderwerk er niet mooier op maken, heeft dit ook een negatieve invloed op de kwaliteit van uw woning. Binnenschilderwerk heeft 2 belangrijke functies:

 • Bescherming
 • Uitstraling

 

 

Bescherming

Goed schilderwerk beschermt uw woning. Een goede schilderlaag biedt:

 • Bescherming tegen vocht: het vocht in huis kan zo niet in de ondergronden intrekken
 • Bescherming tegen schimmels: binnenschilderwerk is erg belangrijk in het tegengaan van schimmelvorming, met name in vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer en kelder.
 • Bescherming tegen slijtage: Schilderwerk zorgt ervoor dat het materiaal langer meegaat, met name op veel belaste ondergronden, zoals uw trap.

 

Uitstraling

Zoals gezegd biedt goed binnenschilderwerk je woning de nodige bescherming. Goed schilderwerk geeft je woning daarnaast een mooie uitstraling. Honderden euro’s heeft u besteed aan een mooie vloer, die prachtige eethoek of die strakke badkamer. Maar als uw binnenschilderwerk niet op orde is, dan heeft uw interieur niet die mooie uitstraling die u wilt bereiken. Misschien dat zaken als vochtplekken op de muren, loslatende verf op uw houten kozijnen of een verkleurd plafond u niet meer direct opvallen, het is wel het eerste waar het oog van uw visite op valt. Maak uw interieur daarom af en voorzie uw woning van een nieuwe verflaag. Uw woning zal weer stralen door een nette verflaag. Zin in een grote verandering in uw interieur? Kies dan voor een nieuwe kleur verf om uw woning een compleet nieuwe uitstraling te geven.

 

Werkzaamheden binnenschilder

Zoals gezegd vervult goed schilderwerk belangrijke functies binnen uw woning. Het is verstandig om een vakman met de juiste kennis en ervaring in te schakelen om uw schilderwerk te vernieuwen. Deze doet meer dan verven alleen. Een schilder neemt gedurende de gehele schilderklus alle zorgen uit handen om u de beste service te kunnen bieden. Zo wil een binnenschilder de volgende taken graag voor u op zich nemen:

 

 • Professioneel advies: Een schilder kan u door zijn ervaring en juiste kennis uitstekend adviseren. Een schilder bekijkt uw situatie en kan u bijvoorbeeld kleuradvies, informatie over beschadigde oppervlakken of de beste verfsoorten geven. Hij helpt u graag.
 • Binnenschilderwerk: Een schilder voorziet uw woning uiteraard van het beste schilderwerk. Maar ook de voorbereiding van de ondergrond tot het opruimen van de rommel na afloop neemt de schilder graag op zich. De klus is voor de schilder niet klaar tot u compleet tevreden bent.
 • Behangen: Wilt u uw muren liever laten behangen of twijfelt u daar nog over? Vraag uw binnenschilder om advies en deze zal, als u dat wenst, uw woning voorzien van het mooiste behang.
 • Beschadigingen herstellen: Een binnenschilder herstelt beschadigingen zoals houtrot in uw kozijnen voor u.
 • Onderhoud:  Vergeet u vaak het onderhoud van uw schilderwerk? Of heeft u er geen zin in en/of tijd voor? Een binnenschilder neemt u het onderhoud graag uit handen. Nog een goede tip: leg alle afspraken vast in een onderhoudscontract. U bent dan verzekerd van periodiek onderhoud van uw schilderwerk. Zo wordt dit nooit meer vergeten.

 

Verfsoorten voor binnenschilderwerk

Acrylverf is een verf op waterbasis en een veel gebruikte verfsoort door binnenschilders. Het is al jarenlang verplicht voor binnenschilders om te werken met een watergedragen verf. Deze verf is minder schadelijk voor het milieu en uw gezondheid. Maar er zitten meer voordelen aan het gebruik van acrylverf. Deze verfsoort is namelijk:

 • Sneldrogend
 • Geurarm
 • Kleurvast (vergeelt niet)

 

Er zijn nog talloze speciale binnenschilder verfsoorten, waaronder:

 

 • Vloerverf: Deze verf is kras- en slijtvast en kan tegen een stootje en is daarom aan te raden voor ondergronden waar veel op gelopen wordt, zoals de trap en de vloer.
 • Renovatieverf: Gebruik renovatieverf om lelijke vlekken (bijvoorbeeld door roetdoorslag, nicotineaanslag of vochtplekken) op uw plafond of muren te verbergen voordat u het oppervlak afgewerkt met bijvoorbeeld latexverf.
 • Decoratieve verf: Zoekt u een echte blikvanger in uw huis? Schilder dan de muur eens met een krijtverf of magneetverf. Magneetverf maakt het mogelijk om uw favoriete foto’s en bijvoorbeeld recepten met magneten op de muur te “plakken”. Krijtverf is erg leuk in de kinderkamer, de kinderen kunnen daar hun creativiteit op loslaten. Of in de keuken, daar kunt u de krijtverf gebruiken om handige boodschappenlijstjes op te maken.

 

Benieuwd geworden naar het ruime aanbod in verf? U kunt dan ons artikel vol informatie over de verfsoorten voor binnenschilderwerk lezen of vraag om persoonlijk advies aan uw binnenschilder.

 

Schilderen: Zelf doen of uitbesteden?

Al lijkt het nog zo makkelijk, er komt toch meer kijken bij het binnen schilderen dan u waarschijnlijk denkt. Goed schilderwerk kost veel tijd en moeite, zeker voor een doe-het-zelver. Zoeken naar informatie over de juiste benodigde materialen en geschikte verfsoorten, urenlang met een verfroller of verfkwast in de handen moeten staan, met als u een beetje pech heeft nog een flinke spierpijn op de koop toe. Waarschijnlijk kunt u leukere dingen bedenken om uw vrije tijd aan te besteden, zoals gezinsuitjes, lekker ontspannen in de tuin of een welverdiende vakantie naar het buitenland. Huur dan een binnenschilder in om de schilderklus voor u uit te voeren. Een binnenschilder heeft jarenlange ervaring en voldoende vakkennis om de schilderklus in een mum van tijd voor u te kunnen klaren. U kunt de komende jaren zo weer volop genieten van een stralend interieur.

 

De hoogste kwaliteit voor de beste prijs

Bent u op zoek naar een geschikte vakman voor uw schilderwerk die u de beste service en kwaliteit levert? Verspil uw geld dan niet en zoek naar een kwaliteitsschilder met de beste prijzen. U hoeft namelijk helemaal niet altijd de hoofdprijs te betalen voor de beste kwaliteit. Er is waarschijnlijk een groot aanbod aan binnen schilders bij u in de regio die de klus allemaal graag van u aannemen. Als u klakkeloos de eerste schilder die u tegenkomt inschakelt is er een grote kans dat u onnodig teveel geld betaalt. Veel beter is het als u eerst de prijzen van meerdere schilders in uw regio vergelijkt. Zo ziet u al snel welke schilder de klus tegen de scherpste prijs kan uitvoeren. Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6  schilders in uw regio. Dit kost u slechts 2 minuten van uw tijd! U heeft de offertes dan binnen 2 werkdagen in huis en ziet meteen welke schilder het voordeligst is. Door deze eenvoudige en snelle vergelijking bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs voor uw binnenschilderwerk. En wilt u de klus toch liever niet uitbesteden? Geen probleem, de offertes worden u namelijk geheel gratis en vrijblijvend aangeboden.